שאלה

ענתי 9

New member
שאלה

אני עובדת כמדריכה ברשת מסויימת לעיצוב הגוף לאחרונה חשבתי על רעיון להרחבת תחומי פעילות הרשת - הדרכות מצומצמות במועדוני בתים רבי קומות. בטרם אציע זאת למנהלת, האם אוכל להגן בדרך כלשהי על הרעיון כשלי? אולי כפטנט?

אדנדום

New member
רעיון להרחבת עסק

שלום ענת, פטנטים ניתנים על המצאות מוחשיות, כגון מכשירים, תוכנות, תרופות וכו'. על רעיון "להרחבת תחומי פעילות רשת" לא ניתן לקבל פטנט. בארה"ב ניתן אמנם לקבל פטנט (שכמובן לא מועיל לך בישראל) על שיטות לעשיית עסקים, אך אפילו שם מדובר על שיטות משמעותיות ומורכבות יותר ממה שתיארת. כמו כל עובד בארגון שמעלה הצעת ייעול, אין שום חובה על הארגון להתחלק עם אותו עובד ברווחים שנוצרו כתוצאה ההצעה שלו. אם בארגון יש אנשים נחמדים, הם עשויים להציע לעובד בונוס כלשהו לפנים משורת הדין.

הגנה על רעיון

לאור התיאור של הרעיון בהודעה הפותחת, נראה שההתייחסות אליו כפטנט אינה מדוייקת ומעשה זהו "רעיון" שאינו מוגן באף אחת מזכויות הקניין הרוחני למיטב הבנתי. אם לא הבנתי - איתכם הסליחה. לפיכך, הגדרך היחידה להגנה עליו הינה דרך חלוזית, ועל כן עליך לוודא החתמת הסכם מתאים (הסכם סודיות/אי תחרות) עם מי שאת חושפת בפניו את הרעיון. בכל מקרה, בהיותך עובדת של אותו גוף, קיראי היטב את הסכם העבודה וראי שלא כתוב שם שום דבר על רעיונות שפיתחת במשך העבודה שלך. למאמרים שלי על סודות מסחריים, שאינם בדיוק מה שתואר כאן אבל אולי יעזרו לך גם.

אדנדום

New member
לא מדוייק

בארה"ב כן ניתן לקבל פטנט על שיטות עסקיות (business methods), כגון מכשירים פיננסיים, תהליכים עסקיים ואפילו תכנוני מס. מה שכן - רבים וטובים מסכימים שזהו מצב בלתי רצוי ושאין להטיל מגבלות על עסקים כשלעצמם, אלא במקרים הקיצוניים המטופלים במסגרת דיני ההגבלים העסקיים.

צודק אבל...

אני איני עו"ד אמריקאי והשאלה נשאלה למיטב הבנתי בישראל. מכיוון שאיני מתמצא היטב בדין הפטנטים האמריקאי העדפתי לא להכנס.

למעלה