שאלה

מיקה 025

New member
שאלה

שלום, ברצוני לדעת האם פריט אופנה אשר יכול להוות חידוש ולהביא תועלת לקהל מסוים, יכול להחשב כפטנט? ועד כמה אני מסתכנת במידה ואני בוחרת להתחיל לשווק אותו מבלי שרשמתי אותו כפטנט? תודה.

פריטי אופנה

שלום מיקה, השאלה היא מה זה "פריט אופנה" ובמה בדיוק טמונה החדשנות. לדוגמא, יש הרבה פטנטים בתחום הנעליים, גם בתחום סיכות הראש יכולים להיות פטנטים, אפילו בתחום החולצות. יכול להיות שהנושא יתאים לפטנט ויכול להיות שיתאים למדגם (קרי, הגנה על עיצובו החיצוני של מוצר המיועד או המיוצר בצורה תעשייתית). בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

מיקה 025

New member
תשובה

אני כמובן לא יכולה להסביר במה מדובר. אבל אומר שמדובר בתחום הביגוד שיתן מענה לקהל מסוים. הדוגמא הכי קרובה לרעיון שלי זה חולצת הנקה שלפי הבנתי זה פטנט רשום ועדיין היום ניתן לראות כמה סוגים של חולצות. אז מה זה אומר? שלא הצליחו להגן על הפטנט? אני שואלת כי אני מנסה לאמוד את גודל ה"נזק"/"הטעות" שאני עלולה לגלות שעשיתי אם לא ארשום את הרעיון כפטנט. האם אגלה שחברה אחרת תייצר את המוצר ואם היא חברה גדולה אז היא גם תוכל להוזיל את המחיר ואז אף אחד לא יקנה ממני? או שאי אפשר ממש להגן על הרעיון ויהיו מי שיעתיקו ממני ממילא. ההתלבטות שלי היא מכיוון שאני חוששת שתהליך הרישום עשוי להיות ארוך, מסורבל ויקר. תודה על התגובה.

דוגמאות לא עובדות בעולם הפטנטים

דוגמאות לא עובדות בעולם הפטנטים שכן מספר הפרמטרים שיש לשקול גדול מאוד. גודל הנזק יכול להיות, לדוגמא, שתאבדי את זכויותיך בהמצאה דבר שיוביל לכך שאף חברה לא תרצה לשתף אותך (כי אינך יכולה להגן על עצמך ואין להם טעם לשתף אותך ברווחים) וכל שישאר לך לעשות הוא לעמוד מהצד ולראות איך מייצרים את המוצרים מבלי שתראי אגורה מהעניין. בנוגע לפחד שלך שהליך הרישום הוא ארוך, מסורבל ויקר. כן, ההליך לא פשוט בכלל, אבל הכסף לא גדל על העצים וחברות לא רצות לשלם כסף על "אוויר". אם אין לך הגנה משפטית כלשהי שאותה תוכלי להעביר לחברה הרוכשת - אף אחד לא ישלם לך אגורה. רעיונות בעלמא הם לא נכס סחיר - אבל פטנטים כן. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

למעלה