שאלה

0358abc

New member
שאלה

שלום. אם יש לי רעיון לגבי שידרוג אריזה של מוצר כל שהוא ,זהו רעיון שאין אותו עדיין.אבל הרעיון עצמו קיים אך לא במוצר עצמו וזה בעצם הרעיון.... האם זה נחשב לפטנט,או שמה לפנות לחברה עם המוצר כרעיון ולנסות לעשות חוזה כל שהוא אם זה יהיה רלוונטי להם. ואיך בכלל חותמים סודיות על כזה דבר במידה ואני נפגשת עם החברה... עזרה בבקשה אם הבנת מהסודיות שפה..

אם פונקציונאלי

אם השינוי הוא פונקציונאלי אז צריך לבחון את כשירות העניין לפטנט. הסכמי סודיות הם כלי משפטי מאוד חלש וממילא רוב החברות ואנשי העסקים מסרבים לחתום על הסכמי סודיות (ובצדק). בברכה,

0358abc

New member
למה?

למה החברות מסרבות להסכמי סודיות?והאם שווה לי לנסות עם החברה? ובקשר לרעיון זהו רעיון שכבר קיים אך לא על המוצר הספציפי הזה.זה עדיין פטנט/רעיון...?? תודה רבה לך

פטנט

בלתי אפשרי לומר אם הרעיון פטנטבילי מבלי לדעת בדיוק מהו, יכול להיות שהרעיון שלך יהיה פטנטיבילי ויכול שלא - יש הרבה פרמטרים שיש לבחון. חברות לא חותמות על הסכמי סודיות כי זה לא טוב להן. לנסות אולי כדאי, אבל מה יקרה אם יגידו לך שהם לא מוכנים? זה עלול להתפרש כאילו הן לא מוכנות גם לשמור על הסודיות ולא רק מסרבות לחתום על הסכם סודיות - במצב כזה, חשיפת ההמצאה תפסול את כשירותה של בקשה הפטנט להירשם. בברכה,

0358abc

New member
אז אם מי כן...

אז אם מי כן אני יכולה להתייעץ על הרעיון מבלי לדעת שישתמש בו.ואיך אני מבררת את התהליכים אם אין שום הסכמי סודיות אם אף אחד. מה אתה ממליץ לעשות. תודה על התגובה המהירה...

תתחיל במשרד עורכי פטנטים

אם הטכנולוגיה כבר משמשת היכן שהוא יתכן שכבר יש בידך מספיק חומר על מנת להגיש בקשה לפטנט ואז תוכל לפנות לכל גורם שהוא מבלי שתהיה חייב שיחתמו על הסכם סודיות. בברכה,

למעלה