שאלה

lisa roo

New member
../images/Emo45.gif

ויפה שיבינו זאת שעה אחת קודם.. (אם אפשר שני עשורים קודם)

ny22

New member
מנהל
אני לא ממש מסכים איתך ליסה...

תראי, לפי דעתי אם משהו לא טוב, צריך לעבוד עליו, לא להרים ידיים ולנתק. הקשר עם אחד ההורים לא טוב - צריך לעבוד על זה, לא להרים ידים. גם ביהדות יש את המ שנקרא לעשות תיקון, שהרעיון בעיני הוא מאוד יפה וחיובי: יש איזו בעיה, אסור להרים ידיים - צריך לנסות לתקן אותה. אני אשאל אותך שאלה: את הולכת לטיול, פתאום יש הר, את מחליטה לא לטפס עליו כי הוא נראה לך קשה. האם במקרה כזה, את חושבת שעדיף לא לטפס? לענ"ד חשוב מאוד לטפס עליו ולנסות להתמודד עם הקושי, לא לוותר ולהרים ידים. לגבי מה שכתבת, זה תלוי, השאלה אם באמת היו עוד אפשרויות או שלא.

lisa roo

New member
רשמתי והבהרתי שבחירת הניתוק

נעשת אחרי שנערכו בדיקות וניסיונות לשפר את הקשר. ברור שאם יש סיכוי ושני הצצדים נכונים לשפר את התקשורת ביניהם עדיפה האפשרות הזאת מאשר ניתוק. אבל כן.. אם אחד הצדדים מתעלל, בכל צורה שהיא.. בין אם היא רגשית, נפשית או פיזית אני בעד לנתק. להורה תפקיד חשוב.. אך בשום אופן ובשום צורה אין לו את הזכות להתעלל בילד שלו. זה שהוא הביא את הילד לעולם לא מקנה לו את הזכות להתעלל גם אם הוא חושב שזאת צורת חינוך שתטיב עם הילד.

ny22

New member
מנהל
מקווה שהתשובה עוד רלוונטית

(אני אכתוב בקצרה כי אין לי כרגע הרבה זמן), רק חשוב לי להבהיר לפני שלא ממש כראתי את כל התגובות אלא רק בריפרוף... אז ככה: בעיני, חשוב לא לנתק קשר - תחשבי על זה מהצד ההפוך. תחשבי מה היה קורה אם אחד ההורים היה רוצה לנתק את הקשר עם הילד. במקרה הזה בעיני, יש שוויון בין התפקידים היחס צריך להיות הדדי. כמו שהייתי מצפה שהאבא יקבל את הבן שלו כמו שהוא, כך גם הייתי מצפה מהבן שיבין שזה אבא שלו. (מקווה שמה שכתבתי היה ברור. אשמח לתגובה ממך...).

lolly87

New member
רלוונטי, בהחלט

שעוד רלוונטי, שום דבר עוד לא נעשה. בהחלט שחשוב לקבל את ההורה כמו שהוא, כמו שהילד רוצה שיקבלו אותו כמו שהוא. אני מקבלת אותה, אני מקבלת את הרצונות שלה, אבל אני לא מחוייבת להסכים איתן. לא מקבלת את הדרך שהיא פועלת בה כדי להשיג את רצונותיה, זה מה שאני רוצה שהיא תבין ותשנה.

ny22

New member
מנהל
תודה רבה!!!

(אני בהחלט שמח שזה עוד רלוונטי ושאני יכול לתרום משהו...) אחת השלות הכי קשות היא: מה זה לקבל בנאדם? כלומר, אילך הדרך הכי נכונה לקבל אותו - כמו שהוא רואה את עצמו או כמו שאנחנו רוצים לראות אותו. זה שאת לא חייבת להסכים איתה זה ברור - אתן שונות. אם את אל מקבלת את הדרך שלה, צריך לחשוב איך לגרום לה להבין את זה... (צריך לחשוב על זה...) נתאי

lolly87

New member
תודה לך

על הרצון לתרום. תראה, הדרך הכי טובה לקבל בנאדם, היא לקבל אותו כמו שהוא מראה את עצמו, כמו שהוא, לא כמו שאנחנו רוצים לראות אותו, אלא כמו שהוא באמת. אנחנו שונות כל כך, שנים היינו כל כך דומות, קראנו אחת את השניה, דברים השתנו עם השנים ועם הזמן ועם הסיטואציות השונות. אז חשבתי על דרך, לכתוב לה מכתב להסביר לה איך אני תופסת את הדברים, איך אני תופסת דברים שהיא אומרת או עושה, ושאני יודעת שהיא לא מתכוונת, אבל מה שיוצא, הוא ההפך הגמור למה שהיא רוצה להשיג בעצם.

ny22

New member
מנהל
אין בעד מה!!

העיקר שיהיה לך טוב! לגבי המכתב - אחת הדרכים הטובות לכתוב, לפחות בעיני (ואני מניח שזה גם ימנע תוצאה בלתי רצויה), היא: קודם כל לקחת דף ריק (אם יותר נוח לך אפשר גם עם שורות) ואז לכתבו את כל הנקודות שהיית רוצה לומר לה. כל נקודה תתומצת למשפט. אחר-כך תסדרי את אותן נקודות (משפטים), בסדר שבו היית רוצה לומר לה אותן, אבל שיהיה איזשהו סדר הגיוני, כלומר, שיהיה איזה הגיון מההתחלה עד הסוף. כלומר, אל תקפצי מנקודה לנקודה "סתם ככה", צריך שיהיה איזה קו מחבר. השלב הבא - למצוא את החוליות המקשרות - תנסי לחשוב מה יקר בין נקודה לנקודה. השלב האחד לפני אחרון הוא לפתח את אותם משפטים/נקודות לפסקאות והשלב האחרון - לחבר ביניהן - והמכתב מוכן. לגבי מה שכתבת, שזה יוצא הפוך ממה שרצית, מה שאני היית ממליץ לך הוא לעבור על המכתב - ואיפה שאת רואה שיש בעיה לסים חץ ולכתוב מדוע הבעיה נוצרת, כלומר, מדוע הנקודה לא הובהרה כמו שרצית. אז לשבת שוב ולחשוב איך תוכלי לשנות את הפיסקה כך שהנקודה תובהר. עוד שיטה, היא לתת את המכתב לאיזו חברה (או חבר), לבקש מהם לקרוא ולהגיד מה הם הבינו, ואם הם הבינו לא נכון, לשאול אותם מה גרם להם להבין את הנקודה (הרי מבחינתם אין נכון/לא נכון, לכל פיסקה יש נקודה שמסתתרת מאחוריה) כמו שהיא. אחר כך לשבת עם כל ההערות שלהם ולנסח את המכתב מחדש כשאת שמה דגש על הנקודות "הבעיתיות". לתת להם שוב לקרוא ולראות מה הם מבינים הפעם. אולי זאת נראת לך עבודה סזיפית, אבל תאמיני לי שמדובר שתהליך שקורה לכל היות פעמיים-שלוש. לגבי מה שכתבת לי על איך לקבל בנאדם, כל הכבוד לך! אני בטוח שעם גישה כזאת באמת שיהיה לך יותר קל והעניינים יסתדרו הרבה יותר מהר. בהצלחה! נתאי

ny22

New member
מנהל
בשמחה!!

את גם תמיד מזומנת לשתף בקשיים או במה שיוצא (גם במסר). אבל הכי חשוב לא להתייאש

ny22

New member
מנהל
תחשבי שלפעמים מדובר בנקודת אל-חזור

כמו שקראתי כאן, טוב שאת מבינה שזה מוצא אחרון. אבל קחי בשחבון שלפעמים מדובר במעשה שלא ממש ניתן לתקן. לא תמיד ניתן לחדש אחרי.

lolly87

New member
אני רוצה

שכן יהיה אפשר לתקן, אני רוצה שהיא תהיה חלק בחיי, גם עכשיו וגם תמיד, פשוט לא ככה, כמו שזה, משהו צריך להשתנות, ואני לא יודעת איך לשנות, אני מנסה דברים, בתקווה שמשהו יעזור. תודה לך

ny22

New member
מנהל
בואי אני אספר לך משהו

אני שחקן שחמט חובב (כלומר, לא מקצועי או משהו כזה, אבל אני אוהב לשחק בשביל הכיף). שחמט, למי שלא יודע, הוא משחק אסטרטגי מאוד, שבהחלט יכול גם ללמד אותנו איך לחשוב נכון באופן כללי. לא מעט פעמים יצא למורה שלי (היו איזה שנתיים שלמדתי שחמט באופן מסודר) לומר לי שאחד הדברים הכי חשובים בשחמט זה לא להכנס למצבים שיעשו נזק שלא נוכל לתקן. כלומר, לא לעשות מהלך שאחרי זה יתברר כטעות, אבל שלא נוכל לתקן אותה (לפעמים במהלך המשחק קורות טועיות שניתן לתקן, אבל זה כבר סיפור אחר...). לכן מלמדים שחמטאים לחשוב ארבע פעמים, או אפילו יותר (!!!) לפני כל מהלך שהם עושים במהלך המשחק, כי ברגע שעשית מהלך לא ניתן לחזור אליו, ואם הוא עשה נזק, לא תמיד ניתן לתקן. לכן, קחי לך את זה ככלל: לחשוב מספר פעמים לעומק לפני כל מהלך שאת עושה. תנסי לחשוב מה יהיו ההשלכות של המהלך ולאן הוא יכול להוביל אותך. אם את רואה שהוא יכול לגרום לך לנזק, אפילו קטן, תחשבי עליו (על המהלך) עוד ועוד כדי למנוע את הנזק. תזכרי שיש מצבים שתוכלי להכנס אליהם אבל לא תוכלי לתקן. לכן תשקלי כל צעד במלוא תשומת הלב.. ניתוק הקשר, הוא מעין מהלך כזה שאם את עושה אותו יכול להיות שיהיה לך מאוד קשה לתקן. לכן תחשבי עמוק עמוק (ולא מעט פעמים) אם זה מה שאת רוצה. תחשבי על זה כמו על משחק עם כדור, כל עוד את רוצה לנתק, ההחלטה אצלך - הכדור בידים שלך. בהנחה שתנתקי את הקשר עם אמך ותרצי לחדש אותו, הכדור ביידים שלה, עכשיו היא זאת שצריכה להחליט אם היא מעוניינת או לא, ולכן את ברגעים כאלו משאירה את ההחלטה ביידים שלה. מקווה שנתתי לך עוד נקודה למחשבה. נתאי

lolly87

New member
בהחלט

נתת נקודה למחשבה. אני רוצה להימנע מזה, אני יודעת, אבל אם לא תהיה לי ברירה אני חושבת שאעשה זאת. תודה.

ny22

New member
מנהל
אין בעיה מה!!

זה טוב מאוד שמצד אחד את רוצה להמנע מזה ומצד שני את כן רוצה. זה שיש בך שני צדדים רק עוזר לך בהתלבטויות...

lolly87

New member
כן,

זה רק מדרבן לכתוב כבר את המכתב ולסיים עם זה, עם ההתלבטות, לראות לאן הדברים זזים ולחשוב הלאה.

ny22

New member
מנהל
../images/Emo45.gif קבלי ../images/Emo106.gif על הנחישות ועל הרצון לחשוב

קדימה ולא להתקע!

למעלה