שאלה ?

שאלה ?

גרושתי גרה אצל חמי לשעבר לפני כשנתיים בלי ידיעתי ובלי אישור שלי החליט לפרסם את הצימרים שלו תוך הכנסת תמונותיה האם זאת עבירה פלילית והאים במידה ואגיש תלונה ישב בכלא ?

תשובה

האם שאלתך הינה לגבי השימוש שהוא עשה בצילומים שלה לפרסום הצימר? באיזה סוג צילומים מדובר ובאיזה סיטואציה? האם גרושתך הסכימה?

החם שלי

לקח את הבת שלי צילם אותה בניגוד לרצוני וולאחר ששאלתי את העו"סים הם אמרו שזה אסור ומאחר שכך הורתה להם להסיר את התמונות של הצימרים אני שואל אם במישור הפלילי זה פלילי ?

תשובה

אין די בפרטים שצויינו. הייתי רוצה לדעת בת כמה הבת שלך, איזה צילום זה פנים, רגל, יד או משהו אחר, באילו נסיבות, האם האם הסכימה ורק אתה לא? לעיונך הוראות מסויימות מחוק הגנת הפרטיות אשר פגיעה בנסיבות המפורטות יכול ותקים גם אחריות פלילית: פגיעה בפרטיות היא אחת מאלה : (1) בילוש או התחקות אחרי אדם, העלולים להטרידו, או הטרדה אחרת ; (2) האזנה האסורה על פי חוק ; (3) צילום אדם כשהוא ברשות היחיד ; (4) פרסום תצלומו של אדם ברבים בנסיבות שבהן עלול הפרסום להשפילו או לבזותו ; (5) העתקת תוכן של מכתב או כתב אחר שלא נועד לפרסום, או שימוש בתכנו, בלי רשות מאת הנמען או הכותב, והכל אם אין הכתב בעל ערך היסטורי ולא עברו חמש עשרה שנים ממועד כתיבתו. לענין זה, "כתב" - לרבות מסר אלקטרוני כהגדרתו בחוק חתימה אלקטרונית, התשס"א-2001 2. (6) שימוש בשם אדם, בכינויו, בתמונתו או בקולו, לשם ריווח ; (7) הפרה של חובת סודיות שנקבעה בדין לגבי עניניו הפרטיים של אדם ; (8) הפרה של חובת סודיות לגבי עניניו הפרטיים של אדם, שנקבעה בהסכם מפורש או משתמע ; (9) שימוש בידיעה על עניניו הפרטיים של אדם או מסירתה לאחר, שלא למטרה שלשמה נמסרה ; (10)פרסומו או מסירתו של דבר שהושג בדרך פגיעה בפרטיות לפי פסקאות (1) עד (7) או (9) ; (11)פרסומו של ענין הנוגע לצנעת חייו האישיים של אדם, לרבות עברו המיני או למצב בריאותו, או להתנהגותו ברשות היחיד. 4. פגיעה בפרטיות - עוולה אזרחית פגיעה בפרטיות היא עוולה אזרחית, והוראות פקודת הנזיקין [נוסח חדש] 4 יחולו עליה בכפוף להוראות חוק זה. 5. פגיעה בפרטיות - עבירה הפוגע במזיד בפרטיות זולתו, באחת הדרכים האמורות בסעיף 3) ,(1)2) עד (7) ו-(9) עד (11), דינו - מאסר 5 שנים. מכאן ואילך הייתי ממליץ לך להתייעץ עם עו"ד ייתכן וניתן להגיש קובלנה פלילית כנגדו בגין פגיעה בפרטיות.

תגובה

הילדה כשצולמה הייתה פחות מגיל 3 ויתרה מכך הצילום פורסם באנטרנט ביחד עם שמה של שתי תחת הכותרת " הבקתה של משי בלבן " ביחד עם תמונתה בלבן בכול מיני פינות בצימר עצמו לצורך מסחרי כאשר בתו ( גרושתי ) גרה אצלו והדבר ידוע כי לו תתלונן יעיף אותה מביתו הגשתי על כך תונה לעו"סית ראשית גב' רונית צור שהורתה להוריד את התמונות מייד( יש לי מכתב שמאשר זאת ) חמי וחמותי בעלי הצימרים מהצפון הורידו את התמונות לאחר יותר מחצי שנה ( אני לא ידעתי בכלל על קיומם עד שידידה שלי שחיפשה צימר ראתה תמונות אלו ) לדעתך תמונות אלו + אישור של עו"סית דורשת להוריד תמונות אלו מהמחשב יספיקו על מנת להרשיעם בפלילי לצורך הגשת תלונה במשטרה מאחר ואני מעוקל אין לי כסף לעו"ד אני מוכן ללכת לתלונה פלילית וכן לתביעת נזיקין אשר תמנע שימוש בבתי אני אהיה מוכן לתת שכר טירחה ( אחוזים גבוהים מהמקובל ) על תביעת נזיקין

תשובה

לדעתי כל הנושא הפלילי יכול להיות בעייתי ולא פשוט להוכחה. ישנה מורכבות נוספת שכן מחד מדובר בקטינה והדבר היה ידוע היטב מאידך גרושתך הסכימה לכאורה לפרסום, ככול שבכלל היה הייתה יכולה לעשות כן. אתם גרושים ולא מסרת כיצד הוסדר כל נושא האפוטרופסות. אני הייתי חושב על תביעת נזיקין וייתכן שגם נגד גרושתך. מומלץ שתפנה לעו"ד שמתמחה בנזיקין.

תגובה נוספת ובקשה

תראה לגבי העובדה שהתמונה לצורך מסחרי זה ברור וגם השם ביחד עים התמונה וגם הפרסום היה לא חוקי שכן אפוטרופסות זה דבר אחד משמורנות זה כבר דבר אחר ועובדה שפקידי הסעד אכן הורו לחמי להוריד את התמונה לגבי תביעת הנזיקין אים העו"ד שתמליץ לי עליו ייקח אחוזים אין לי בעיה ללכת על זה אבל את הבסיס אין לי לשלם ואים אתה מכיר אשמח אם תעביר לי את הטלפון שלו ואשמח ליצור איתו קשר

תגובה

ציינתי את נושא האפוטרופסות בכדי שתבין כי כעיקרון ההורים הינם האפוטרופוסים הטבעיים של ילדיהם הקטינים וכחלק מכך יש בסמכותם להחליט עבור ילדיהם. במקרה הזה עולות שאלות בנושא מי מוסמך להחליט בעניין הסכמה "להשתתף" בפרסומת ועוד ושאלות של טובת הקטין ועוד. הרי ברור לך שיש פרסומות של ילדים ואז עולה השאלה מי הסכים עבורם ועוד. לכן נשאלת בנושא הגירושין והאם הוחלט בעניין. לגבי עו"ד בתחום הנזיקין אתה יכול לפנות אלי במסר.

למעלה