שאלה

big amir

New member
שאלה

אני לא ממש יודע אם זה קשור לפורום אבל אודה לעזרתכם: קיבלתי מייל קצת בעייתי, הוא לא היה ממש מאיים, יותר סוג של "אזהרה", הוא נשלח כנראה מאימייל פיקטיבי, כזה שנפתח לצורך שליחת ההודעה. האם יש דרך לדעת פרטים על מקור האימייל? ומה הפרוצדורה ע"מ לקבל פרטים?

תשובה

ראשית נגדיר מהו איום: "המאיים על אדם בכל דרך שהיא בפגיעה שלא כדין בגופו, בחירותו, בנכסיו, בשמו הטוב או בפרנסתו, שלו או של אדם אחר, בכוונה להפחיד את האדם או להקניטו, דינו - מאסר שלוש שנים". אין צורך שהאדם מושא האיום אכן ירגיש מאויים באופן סובייקטיבי. במידה ומדובר באיום הינך יכול להתלונן על-כך במפלג לחקירות עבירות מחשב. למפלג חקירת עבירות מחשב ביאח"ה : טלפון: 9187475 - 08 פקס: 9187435 - 08 מאידך, כפי שציינת אתה חושש שמדובר באימייל פיקטיבי. השאלה מהיכן הוא נפתח ומה כתובת הIP שממנה הוא נפתח. אם הוא נפתח ממקום ציבורי כמו סיפרייה או משהו דומה אתה מקסימום תוכל לנסות ולפלח את זהות הגורם באופן כללי במידה והדבר "יסתדר" לך. אם לא אתה בבעיה. לדעתי רק אם הנושא באמת יהפוך למשהו חריף יהיה מקום לנסות ולנקוט בפעולות יותר מתוחכמות לצורך האיתור ובכך יעזרו לך הגורמים האמונים במשטרה. בהצלחה.

big amir

New member
ערב טוב

קודם כל תודה על התגובה המהירה. בתוכן המייל הייתה סוג של הפחדה, לא בדיוק איום. השאלה, רק באמצעות המשטרה אפשר לקבל פרטים מהיכן יצא המייל? האם יש פרוצדורה מסויימת לקבלת כתובת הIP? והאם לאחר קבלת כתובת הIP יהיה אפשר לדעת עוד פרטים?

תשובה

שוב אתה יכול להתחיל בהליך מול ספק האינטרנט שלך ולבקש ממנו את פרטי שולח המייל. ואז אם הוא ייסרב תצטרך לפתוח כנגדו בהליך משפטי בכדי לכפות עליו לעשות זאת. אתה יודע מה "יש" במייל ואם זה לא מספיק קשה וחמור הנושא יקשה עליך בהתנהלות אל מול בית-המשפט שכן אתה תצטרך לנמק את בקשתך. כפי שציינתי גם אם תאתר את כתובת ה IP עדיין ייתכן שכותב המייל עשה זאת במייל לא אמיתי וממקום ציבורי ואז זה לא יועיל לך בדבר. למשל אם כותב המייל עשה זאת מסיפרייה של אוניברסיטה וכדומה.

big amir

New member
שאלה

אני מבין. כי זה פשוט נשלח ממייל פקטיבי וכתבו לי שאם אעשה טעויות זה יגיע לממונה שלי. שזה לא בדיוק איום, יותר הפחדה/ אזהרה. אם אני מבין אותך נכון כאשר אני מאתר את כתובת הIP אני רק מקבל את שם הספק? . ולאחר מכן צריך לפנות לספק במטרה לקבל את פרטי המשתמש?

תשובה

לקוח של ספק אינטרנט מקבל ממנה כתובת IP. דרך הכתובת אפשר לנסות ולאתר את זהות הגולש.אבל במידה ולמשל מדובר בסיפרייה של מוסד ציבורי או מקום אחר שבו המחשבים הינם פתוחים לכל הלקוח הוא המוסד ולא הגולש הספציפי ולכן לא תוכל להגיע לנקודת הקצה שכן גם אם תאתר את כתבות הIP זה לא יעזור לך. אם המייל נשלח אליך מביתו של הגולש אז אתה כן תוכל להגיע לנקודת הקצה.

תשובה

ספק האינטרנט יעשה זאת רק בכפוף לצו בית-שמפט שיכול ויינתן במידה ולמשל בוצעה כלפיך עוולה נזיקית. מהמייל שתארת הנושא גבולי מאוד ואף מעבר לכך.

big amir

New member
אגב

בכל מקרה ההליך הוא: איתור כתובת הIP, לאחר מכן מכן בקשה מבית המשפט ורק אז הספק ימסור את הפרטים?

הבהרה

תשומת ליבך שגם אם המייל נשלח אליך מביתו של הגולש עדיין יכול והוא עשה זאת באמצעות מייל פיקטיבי ולא באמצעות המייל האמיתי שלו מול הספק אינטרנט ואז אתה בבעיה.

big amir

New member
אתה רציני?

הספק לא יכול לשייך את המייל שנשלח? כמו למשל שהספק יודע לשייך הודעה בפורום? כי זה נשלח מאימייל שנפתח בג'ימייל, שסתם היה שם המשתמש צירוף חסר כל היגיון של אותיות.

תשובה

ספק לא תמיד יכול לאתר מייל שנשלח אם הוא מייל שלא שלו למשל , גם לגבי פורום הספק יודע את הפרטים שסיפקו בעת הרישום , הם לא בהכרח נכונים . אכן לפעמים בפתיחת שם משתמש המשתמש לא מכניס פרטים נכונים . עם זאת , יש מקרים בהם אתה צודק וספקים רושמים גם כתובות IP בעת רישום או זיהוי הנרשם . הדבר נכון בעיקר במקרים בהם יש למשל שימוי בכרטיסי אשראי גם מקרים אלה במידה והפעילות מתבצעת מארגון כל שהוא מאחורי ציוד ניתוב שוב למידע אין ערך ברזולוציה גבוהה (לא ניתן לזהות אישית )

big amir

New member
אז

כל אחד יכול לגשת לג'ימייל/ וואלה/ הוטמייל וכו', סתם לפתוח מייל, ולא יעלו עליו? אלא אם כמובן מדובר בפשע חמור?

תשובה

אכן גם קשה מאוד לאתר , גם בלתי אפשרי אם לא מדובר בפשע , וכאמור גם אם כן לא תמיד ניתן .

big amir

New member
מתסכל מאוד

נשמע שזה תחום מאוד פרוץ שאין בו גבולות ונשמע ממה שאתה כותב שגם אין אכיפה בנושא. אלא אם מדובר בפשע חמור או באדם/ עסק בעל השפעה וממון רב.

תשובה

זה לא נכון , בהחלט אפשרי אם רוצים לדעת על כל אחד מה עשה מאיפה ומתי , זה לא מתאפשר דווקא בהגדרה . דווקא האנונימיות היא שנתנה את הדרור ובמה לאנשים להביע דעות אמיתיות וללא הצורך להזדהות . היו בעבר דיונים על החובה לזהות כל אדם הרוצה לגלוש באינטרנט , בשלב זה הוחלט כי טוב יותר המצב והחופש הנוכחי . אני חושב שזה לא המקום להתחיל ולהעמיק בשיטות חקירה ואמצעים מיוחדים אשר עומדים לרשות גורמי האכיפה אבל האפכיפה עדיין קיימת . באנונימיות יש גם יתרונות רבים ומובנים (כמו גם חסרונות) . בהצלחה וערב טוב .

השלמה

בהתייחס לכך שכתבת שאתה יודע מי ספק האינטרנט , לספק עצמו יש כמובן את הפרטים המלאים של בעל התיבה אולם תצטרך לפעול בהתאם לאמור לעיל . שים לב שרק אם הדוא"ל הוא של ספק אינטרנט מורשה (כגון : אינטרנט זהב , נט ויז'ן , קווי ברק , בזק בינ"ל) הספק יודע של מי התיבה אך אם מדובר בספק שירותים ואפליקציות כגון Gmail , Hotmail אז הקושי שוב קיים . מקווה שהנושא הובן ובמידה ולא הייתי ממליץ לך להיעזר באיש מקצוע מהתחום .

big amir

New member
אני מבין

תודה רבה על היחס והתשובות המפורטות. לילה טוב!

למעלה