שאלה

inbardaf

New member
שאלה

נקעתי את הרגל במגרש חניה (במגש חוך עם בורות) של לקוח של החברה בה אני עובדת. הלקוח הוא גם חברה. איבדתי 5 ימי עבודה. (עליהם הצהרתי בעבדוה שלי כימי מחלה) יש לי מכתב שחרור ממיון. האם אני יכולה לתבוע את מקום העבודה שלי על תאונת עבודה? או את מקום העבודה של הלקוח? האם יש על זה חוק התישנות? ואם כן - של כמה? תודה, עינבר

תשובה

אם התאונה אירעה במהלך העבודה אפשר לתבוע את המוסד לביטוח לאומי. תביעה יש להגיש בתוך שנה ממועד האירוע, אחרת תתיישן הזכאות לקבלת כספים מהמל"ל. לגבי תביעה נגד המעסיק/הבעלים של המגרש - יש להוכיח רשלנות מצידם או הפרת חובה חקוקה. ספק אם ניתן, בטח כאשר נשאלת שאלה עם נתונים חלקיים מאד. אם את מעל גיל 18, תביעה ניתן להגיש עד 7 שנים מיום האירוע.

inbardaf

New member
את הביטוח הלאומי תובעים גם על דברים כאלה?

כמה כסף הם נותנים על 5 ימים? לא צריך להיות 'חולים' מעל כמות מסויימת כדי לתבוע אותו? פניתי בזמנו לאחד האירגונים שמטפלים בתביעות נגד הביטוח הלאומי ודי נפנפו אותי. אני בת 34 (מעל 18..) מגרש חול שיש בו בורות נחשב לרשלנות? נקעתי את הרגל כשדרכתי בבור כזה והרגל שלי התעקמה. זה היה בחורף ובגלל הגשם לא ראו את הבור (שהיה מלא מים) על איזה סכומים בכלל אפשר לתבוע? זה משהו שבכלל שווה להתעסק איתו? זה משהו שעו"ד מתעסקים איתו?

תשובות, לפי הסדר

דמי פגיעה מחושבים לפי 75% (בפועל - 71%) מהשכר הממוצע ברבע השנה שקדמה לפגיעה. עבור יום הפגיעה לא משולם פיצוי. לא צריך להיות "חולים" מעל כמות מסוימת. כנראה שנפנפו אותך כי הפגיעה אינה חמורה והצפי לפיצוי אינו גבוה. מגרש חול שיש בו בורות - אין בהכרח רשלנות. זה לא אמור להיות שטח סטרילי. סכומי הפיצוי כשאין נזק משמעותי אינם גבוהים במיוחד. בד"כ מביאים בחשבון את הפסד העבודה (החלק שלא שולם ע"י הביטוח הלאומי) ופיצוי בגין כאב וסבל ("עגמת נפש"). כמה אלפי ש"ח בסופו של דבר. אבל זה רק במידה ואכן יש רשלנות ויש סיכון מצד המזיק (ו/או מבטחתו) לשלם פיצוי כלשהו. יש מקרים שלא שווה "להתעסק איתם". לא יודע אם זה המקרה, ואני לא יכול להביע דעה באינטרנט. יש עורכי דין שמטפלים בתיקים כאלה. אין תחליף לייעוץ קונקרטי. בתיקים כאלה חובה לצלם תמונות של המפגע. אחרת קשה מאד לטעון לא כל שכן להוכיח שהיתה התרשלות כלשהי.

inbardaf

New member
תודה על כל התשובות ושאלות נוספות...

דמי הפגיעה שתארת נשמעים בדיוק כמו החוק על ימי מחלה מצד המעסיק. אני קבלתי את ימי המחלה שלי. כלומר: הגשתי למעסיק הישיר שלי אישור מחלה מרופא המשפחה על הימים שבהם נעדרתי מהעבודה, אז אני מניחה שזה הפיצוי שהייתי אמורה לקבל מהביטוח הלאומי?? לגבי החברה שהמגרש שייך לה: מאחר ועל היום הראשון לא מקבלים כסף ואח"כ מקבלים רק חלקי (75% - אגב, למה 71% בפועל?), האם אני יכולה לתבוע אותם על החלק הזה שהפסדתי + עוגמת נפש? למה בור זו לא רשלנות? אני הבנתי שאם אני נופלת למשל ברחוב בגלל נניח מדרכה לא ישרה אני יכולה לתבוע את העיריה - זה לא נכון?

תשובה

בעיקרון כן. 71% בגלל חוק ההסדרים מ-2002 או 2004 (לא זוכר בדיוק השנה). כן. לא כל מה שבעינייך מהווה "מפגע" נחשב ככזה מבחינה משפטית, באופן שניתן לייחס רשלנות למחזיק במקרקעין שבהם מצוי אותו מפגע.

inbardaf

New member
טוב, שיהיה.. נראה לי שאם אני נפצעת

במגרש חניה של מישהו, במיוחד עם זה היה בגלל בור שהיה שם - הוא אשם. תודה על התשובות

למעלה