שאלה

אוטוטו12

New member
שאלה

ערב טוב,

לפני מס' שנים עשיתי כעכים מלוחים עם סומסום של קרין גורן - חלק מהמרכיבים היו אבקת אפיה, שמרים, חמאה, קמח לבן .... רציתי לשאול אם מישהי מכן עשתה את המתכון הזה והאם יש אפשרות להחליף חלק מהמרכיבים - במקום קמח לבן - חלק/הרוב קמח מלא (ואם כן - אז מה הכמויות...) האם אפשר להחליף את החמאה בשמן !? האם זה לא יהיה שומני מידי ? האם הכעכים יתפחו למרות הכל ? האם אפשר להכניס חלק מהסומסום גם לתוך הבצק ? זה נשמע כאילו אני יוצרת מתכון חדש ? סליחה מראש....חחח.... אבל אני זוכרת שמאוד אהבתי את המתכון והטעם שיצא.... רק שאני רוצה לעשות אותו בריא יותר.... תודה מראש על התגובות... ערב טוב לכולם
 

mamarei

New member
קמח מלא

בד"כ אפשר להחליף חלק מהקמח הלבן בקמח מלא, אבל צריך להוסיף קצת נוזלים והבצק יוצא קצת יותר כבד. לגבי החמאה והשמן אין לי נסיון, ולגבי הסומסום לא רואה סיבה שלא תוסיפי קצת לבצק. צריך לשים לב למרקם כדי לוודא שהכעכים ייאפו כמו שצריך.
בהצלחה, תחזרי לדווח איך יצא...
 

אוטוטו12

New member
תוצאות....

בוקר טוב לכולם,

אז ככה.... הכנתי את המתכון עם הכמויות האלו: 1 כוס קמח מלא, 1+3/4 כוסות קמח לבן, 1 אבקת אפיה, 3/4 כוס מים רגילים, 3/4 כוס שמן, 1 כפית מלח גס... את הסומסום פיזרתי למעלה עם ביצה טרופה.... הכעכים יצאו ממש רכים ונימוחים.... הטעם - בגלל הקמח המלא כנראה .... צריך להתרגל.... כאילו קצת מעופש.... אבל בסך הכל.... מבחינת בני הבית - הצלחה... פעם הבאה אנסה לשים את הסומסום בפנים... ואולי להוסיף עוד משהו בשביל שיקהה את הטעם המעופש קצת.... (אולי זעתר....!?)

תודה ושבוע מעולה...
 
למעלה