שאלה

• פותח הנושא d4262
  • פורסם בתאריך

d4262

New member
שאלה

האם זה בסדר לעשות ניסויים על בעלי חיים למען בעלי חיים?

morality

New member
כאן נמחקה הודעה

משום שלא עמדה בתקנון הפורומים

vegi force 1980

New member
המממממ......

עד כמה שאני יודע אנשים בהירושימה ובנגאסאקי לא מתו מהקרינה אלא מהחום.... עובדה שעוד יש שם המון קרינה וכאלה ואנשים חיים שם והכל...רק יצאו מעוותים בגלל הקרינה..... אז ככה שזאת לא בדיקה....זה מה שנקרא ניסוי לשם סיפוק הסקרנות.... כמו שדוחפים כלב לתנור כדיי לראות באיזה חום הוא ימות..... אני הייתי דוחף את המדען לתנור......

pazro

New member
אז אתה לא יודע הרבה

כמות האנשים שמתו מקרינה וממחלות קרינה היא פי כמה מכמות האנשים שמתו מידית מהחום.

לילךLilach

New member
נשמע לי פרובוקציה

אז ההודעה הספציפית הזאת לא ראויה להתייחסות בכלל!!! (אני מתכוונת להודעה על האוגר.....)

shadowlord

New member
זה מצחיק...

אבל כמובן שאוגר זה יצור קטן, עדיף לקחת איזה חתול או משהו...

Neta558

New member
לא

הסיבה להתנגדותי לעריכת ניסויים על בעלי חיים אינה נעוצה בהתנגדות לניצול בעלי חיים לצורכי האדם, אם כי בהתנגדות לפגיעה בבעלי חיים ללא קשר למטרתה. בעלי החיים אינם יכולים להתנדב לניסויים, ואני בספק שהיו עושים זאת אילו יכלו, ולכן אין זה מוסרי שאנו, כבני אדם, ניקח את ההחלטה עבורם, כאשר תוצאותיה מלוות בסבל כה רב.

shadowlord

New member
אני מסכים...

ואני בטוח שרובנו מסכימים... אז איך? איך אתם כל כך בעד סירוס? איך? לקחת כלב ולהחליט בשבילו על מום תמידי? בלעעע, זה מגעיל... סירוס ועיקור הם קקות!

האפי לי

New member
עיקור וסירוס זו בעיה מוסרית גדולה

יש בזה מידה של אכזריות כי בעצם אנחנו מוציאים לבע"ח חלק עיקרי מהמהות. אני אישית מאוד לא אוהבת את הרעיון של עיקור וסירוס, אבל לצערי הרב זה הפיתרון הכי טוב בגלל כל כך הרבה בע"ח משוטטים מורעבים שמתים בייסורים. עיקור/סירוס הוא לא דבר מאוד הומאני, אבל זהו המוצא הכי נכון.

chomed

New member
מסכימה ומחדדת

כמדריכה בתחום (בהתנדבות) בבתי ספר אני תמיד מסבירה שעיקור וסירוס הם פתרון גרוע. הפחות גרוע מבין הפתרונות הגרועים שקיימים כיום. חשוב להדגיש את הנסיבות שמובילות לפעילות זו - גורי כלבים שאנו מונעים מהם את הגעתם לעולם שלא יוכל לספק להם את כל צרכיהם, פציעות שלא תמיד מטופלוות עקב תקופת ייחום סוערת (זכרים פוצעים זה את זה, נקבות לעיתים נפגעות במהלך התגרה), מחלות בגיל מבוגר - גידולים ברחם, בשחלות, בפטמות בנקבות, גידולים באשכים לזכרים, בעיות בקע (קילה) ועוד מרעין בישין. אז נכון שמדובר בהתערבות במעשיו של הטבע, אבל חשוב להדגיש שהאדם הוא זה שביית את בעלי החיים וגרם להם להיות תלויים בו ולכן עליו מוטלת האחריות להשגיח עליהם וגם לבקר את מידת רבייתם. חשוב להדגיש שבטבע אצל בעלי החיים הקרובים ביותר לכלבים, הזאבים, מהלך ההתרבות שונה לחלוטין. אצלם (בהכללה), יש זכר ונקבה שולטים (אלפא) שרק הם מתרבים, רק כ- 50% (לפי נתוני הנאשיונאל ג´אוגרפיק) שורדים את שנתם הראשונה וממשיכים הלאה. בקיצור, לא אלאה אתכם בפרטים. אכן מדובר בפתרון גרוע, אבל הכי פחות גרוע מבין כל הפתרונות הגרועים. אז לא לחשוב פעמיים. כל אחד מאיתנו יודע שהכלב שלו הכי הכי אבל שווה לתת צ´אנס גם לכלבים אחרים. בהצלחה לכולנו.

lilithmm

New member
בזכות אנשים כמוך חומד

ובזכות הדעות שלך, קיימים הרבה אנשים שלא רוצים לעקר את הכלבות שלהם ואת סוף הגורים אני לא רוצה להזכיר כאן בפעם ה..... עדיף שתשמרי את הדעות שלך לעצמך!

morality

New member
לילית, כדאי שתקראי שוב את דבריה

ההתנפלות שלך על חומד לא מובנת. כדאי שתקראי ותביני לפני שאת מגיבה. התנצלות בפניה לא תזיק כאן.

lilithmm

New member
אז אל תבינו

יש הרבה אנשים שבגלל דעות כאלה לא מעקרים, לוקחים את הגורים בקרטון, שמים ליד הסופר ו"הם כ"כ חמודים, מישהו כבר יאמץ אותם". לא מענינים אותכם המאמצים של אדלה?? באמת, מה זה צריך להיות הרע במיעוטו? אתם לא יודעים איזה נזק אתם עושים עם הדעות שלכם. עיקור זה אכזרי עיקור אכזרי. בגלל כאלה דעות יש לי עבודה מאוד קשה לשכנע אנשים לעקר. תפסיקו עם זה מייד!

lilithmm

New member
ד.א.

אם לכלב יש בעייה רפואית אחרת מישהו בכלל שואל אותו אם הוא רוצה טיפול? לקחת כלב לטיפול רפואי בלי שהוא מסכים זה לא הפרת זכויות? אני שוב רוצה להזכיר, העיקור מונע סבל רב מהכלבה (אני כבר לא מדברת על הגורים בכלל), שצריכה גם להמליט בניגוד לרצונה אחרי שכל כלב שכונתי ניסה לעלות עליה, לפעמים פוצעים הזכרים את הכלבה. אם הכלבה קטנה ומרביע אותה כלב גדול היא תמות בהמלטה כי הגורים גדולים מדי. המלטה היא סיכון בריאותי לכל דבר. אחרי שהגורים המאושרים מגיעים לעולם הם נושכים לה את העטינים עד זוב דם. ננייח שהגורים מתים מייד אחרי ההמלטה. העטינים מלאים בחלב. זה סבל נוראי. תפסיקו בבקשה עם ה"רע במיעוטו" כי עיקור כלבה הוא חיוני בדיוק כמו חיסון.

chomed

New member
על מה את מדברת לילית?????

המטרה היא לא להתקיף אנשים. אלא להסביר להם. עיקור הוא פתרון גרוע כמו גם פתרונות אחרים. אבל מבין כל הפתרונות הוא השמיש ביותר והיחידי שמאפשר קיום הולם ומכובד של כלבים וחתולים. אדלה במקרה היא מכרה אישית שלי ואנו עובדות ביחד ובעלות דעות דומות עד זהות. גם אני מגדלת ומוסרת בלי סוף כלבים שנמצאים במצבי צבירה שונים (ומוסרת רק מעוקרות/מסורסים). כן, אני מעבירה שיעורים בבתי ספר ומסבירה לאנשים את מהות וחשיבות העיקור אבל נותנת להם להבין בעצמם עד כמה זה חשוב לעקר/לסרס. המטרה שלי בחיים היא לא לעורר פרובוקציות ולעצבן אנשים אלא להסביר להם באופן הברור ביותר שהעובדה שאני בעד בעלי חיים לא משנה את העובדה שאני גם בעדם, בעלי חיים מסוג אדם. צר לי להיות זו שמספרת לך שהחיים הם לא שחור-לבן. רובנו חיים בתחום האפור, מנסים לשרוד ולהתייחס בכבוד לבעלי חיים מכל המינים. זה לא עוזר להתקיף אנשים על כך שהם מתעללים בחיות (ותאמיני לי, ניסיתי גם את זה). המטרה היא לעודד אותם להחליט לעשות למען בעלי החיים ואם אנחנו לא מבינים את הצד שלהם, לא נוכל לעשות את זה בעצמנו. מאחלת לך ללמוד קצת על הצד האפור של החיים, בעזרתו מגיעים הרבה יותר רחוק. חומד

lilithmm

New member
שוב

כפי שכתבתי מקודם, עיקור כמו סירוס טוב לכלבים. עיקור זה לא פתרון גרוע. אבל, בגלל שיש אנשים שאומרים שזה פתרון גרוע יש עוד יותר אנשים שמשתמשים בתרוץ הזה ע"מ לא לעקר כי זה התערבות בטבע, התעללות אכזריות או שתמצאי לזה שם אחר, ובגלל שזה פתרון כ"כ גרוע לא מעקרים. זה בשביל הצד האפור.

chomed

New member
מאיזו בחינה טוב?

כפי שכבר כתבתי האדם, לפני כ- 30,000 שנה לפי עדויות שונות ביית את הכלבים ובכך שינה את חוקי החיים שלהם ולכן האדם אחכאי על בעלי חיים. המסר עובר טוב יותר לאנשים שמתנגדים לעיקור/סירוס כאשר את מתחילה מאותה עמדה שלהם ומובילה אותם להבין שזה הפתרון הנכון ביותר כיום. אם את מוחה על השימוש במלה "גרוע" אין לי בעיה עם זה מה שחשוב הוא המסר שמועבר - אני מבינה שאתם חושבים שזהו פתרון רע, אני מבינה שמכאיבים לחיה וחותכים חלקים ממנה (זה מה שעושים), אבל אני בהחלט גורמת להם להבין שזהו כיום הפתרון היחידי האפשרי למניעת סבל. מנסיון בן מספר שנים בהסברה וכו´, אני יודעת שהצלחתי להבהיר את הנקודה לאנשים רבים, גם "מתנגדים כבדים" ותרמתי להרבה מאוד כלבות (בעיקר) בכך שעודדתי את עיקורן, שכנעתי את הבעלים וגם הלכתי איתם למרפאות השונות לעקר.

למעלה