שאלה

• פותח הנושא d4262
  • פורסם בתאריך

chomed

New member
ייחום לא תמיד מסתיים בהריון

כן, זה קשה אבל אפשרי. גם לי יצא לשמור על נקבה מיוחמת (מצאתי אותה כך והמתנתי עם העיקור עד לסיום הייחום, וכדי שהעיקור יהיה פחות טראומטי לגוף שמרתי עליה שלא תתעבר). ייחום הוא הפתרון הטוב ביותר הידוע לנו נכון להיום. מבחינה בריאותית הוא מונע מחלות מסויימות שפרטתי בהודעה קודמת, אך גורם למחלות אחרות כמו אי שליטה במערכת השתן בנקבות בגיל מבוגר. חשוב לדעת את היתרונות והחסרונות של כל דבר, במיוחד אם מנסים להסביר ולשכנע מישהו אחר בנחיצותו. חבל שהתעלמת משאר הדברים שכתבתי בהודעה הקודמת. אשמח להתייחס, והרווח יהיה בדיונים כאלה ואחרים עם אנשים בעלי דעות שונות.

lilithmm

New member
אפשרי לא טוב לי

כמעט כל שבת במסגרת ההתנדבות שלי מגיעים אנשים עם אותו טיעון כמו שלך, אני שמרתי עליה חמש שנים אבל כלב גדול קפץ עלי...אבל כלב גדול קפץ לי מעבר לגדר....אבל היא הצליחה לברוח לי.... האנשים האלה מצליחים למצא בתים לבערך חצי מהגורים, והחצי השני הולך למות בהסגר. מי שהתנדב בהסגר יודע על מה אני מדברת. אז זה יתרון לעיקור שאין ליחום, זו לא שיטה, זו לא צורה. אני מאוד מבקשת להפסיק להגיד במיוחד בציבור שעיקור זה דבר אכזרי

chomed

New member
ושוב...

אלה לא טיעונים שלי אני מעקרת ודואגת לעיקור אבל גישה כמו שלך היא זו שגורמת לאנשים לומר שכולנו, אוהבי החיות, מטורפים ומתעלמים מכולנו. כל הרעיון הוא להתחיל מאותה גישה ולשכנע אנשים בטוב ומתוך ההגיון בנחיצות העיקור. אני שמחה לראות שאת מתנדבת, אבל תזכרי שאת לא היחידה. וכן, עיקור הוא בעייתי ורק אדם שמבין את הבעייתיות של העיקור, יכול להסביר ולהבהיר לאנשים אחרים את נחיצותו.

lilithmm

New member
בגלל הגישה שלך חושבים שאנחנו מטורפי

אנשים שמים על הכלב קולר חשלי שלא ינבח .... בקשר לאכזריות, עיקור ממליצים גם לאישה שנכנסת לגיל המעבר מטעמי בריאות.. אני גם מכירה הרבה נשים שעברו כריתת רחם מטעמי בריאות. אם היו מגיעים אל האנשים הביתה לעקר חינם 99% היו מעקרים. טוב, בקיצור, חבל על הזמן...

shanty.G

New member
לכל אחת מכן גישה שונה לנושא

וזה לגיטימי. כל אחת מכן פועלת לטובת העניין - כל אחת בדרכה ובאופן הפעולה שגיבשה לעצמה. עקרונית, אם רוצים להמליץ על דרך פעולה כלשהי, הצגת הנושא כשלילית היא לא אידאלית משום שכך האדם אליו פונים רואה מלכתחילה פחות נקודות אור בנושא המדובר ואם הוא לא מעוניין בעיקור, הוא עשוי להיתפס דווקא לטיעוני הנגד. בכל מקרה, אם חומד מצליחה בדרכה לשכנע לטובת העניין, זה הרבה יותר טוב מלא כלום, לא?

lilithmm

New member
בול קליעה!

אני ממש מתנגדת להצגת עיקור כפתרון הרע במיעוטו. לכל אחד יש זכות לחשוב מה שהוא רוצה, ולפעול לפי רוחו. אני עשיתי עיקור לכלבה בהריון מתקדם. הכלבה חזרה אלי אחרי כמה שעות מרוצה עד השמיים כאילו שנסעה לטיול שנתי. ממש הופתעתי לטובה, כך שאני לא רואה בעיקור הרע במיעוטו כלל. גם לנשים שלא מעוניינות להביא ילדים לעולם ממליצים עיקור בחום. בקשר לגישה, אני בעד להסביר שמדובר בניתוח קטן מאוד, מדובר בד"כ ב5 תפרים, למרות שראיתי עיקורים של תפר בודד, ז.א. ניתוח שיגרתי וקטן ביותר שיכול ממש לשפר את רמת החיים של הכלבה.

chomed

New member
הגישה שלי אומרת

שחשוב לבדוק לפני שאומרים שטויות. נשים שעוברות עיקור - השם זהה אבל התהליך שונה. הרחם מייצר הורמונים הנחוצים לגוף של בעלי חיים. אצל אדם, כאשר מוציאים את הרחם (גם נשים שעברו את גיל הפוריות), מקבלים הורמונים כדי להשלים את ההורמונים שהרחם מייצר. לנשים שלא מעוניינות בילדים קושרים את השחלות, לא מוציאים את הרחם בגלל ההורמונים. אם תתענייני, אשמח לפרט באשר להורמונים המיוצרים ובאשר לתופעות הלואי בנשים. גם גברים אנושיים לא עוברים כריתת אשכים, כי אם קשירת צינור הזרע מסיבות דומות. בקיצור, חשוב לדייק בפרטים. אנשים שמנסים להסביר להם מעריכים הרבה יותר כאשר לא מסתירים מהם את העובדות הנכונות, ומסבירים להם באופן מפוקח ונבון. אבל, כמו ששנטי אמרה, כנראה שהמרחק בינינו גדול מדי. גמר חתימה טובה בכל מקרה.

.....

לדעתי גם סירוסים וגם הרדמות זה דבר טוב לבעלי החיים הרי אותם חיות רחוב מסכנות נולדות לתוך חיים של סבל כאשר הם יסבלו ברחוב יעברו לעיתים התעללות על ידי אנשים אכזריים או חלילה יפצעו או משהו כזה לכן חיים כאלה הם לא חיים ועדיף להרדים אותם... זה הרי רק לטובתם בסופו של דבר...... אותו דבר לגבי סירוס..... כך יהיה בעצם פחות סבל........

Gal-Mo0D

New member
לא כל תגובה צריכה להיפתח כהודעה

ראשית - בכל עמוד יש מספר מוגבלת של הודעות ראשיות וכל הודעה שנפתחת דוחקת אחת אחורה - ולהבא, כל תגובה שלך - תשרשרי ע"י לחיצה על "הוספת תגובה".

vegan

New member
אם כבר לדייק

אני מניח שהתכוונת ליחס בין התדרים או אורכי הגל. אם כך הניסוח צריך להיות היחס בין גלי... במקרה זה גם אין צורך להוסיף יחידות למספר. יחס הוא מספר טהור ללא יחידות. mHz פירושו אלפית הרץ, לא יחידה רלבנטית בגודלה לנושא. אגב, תדרי גלי המיקרו בתנורי המיקרוגל הם בתחום שבין 2.4GHz-2.5GHz (ג´יגההרץ = 1,000,000,000 הרץ). אורך הגל הוא 12 עד 12.5 סנטימטרים.

vegan

New member
בכל מקרה הבקיאות מרשימה, אבל

אני כלל לא בטוח שכולם מבינים למה התכוונת, ולא באשמתך.

pppliat

New member
מאיפה אתה יודע את זה???../images/Emo2.gif

יפה,יפה.כל הכבוד על הידע המרשים.....

תשובה לשאלה

לדעתי בשום מקרה אין לעשות ניסויים בשום בעל חיים.... כמו שלא עושים ניסויים על אנשים כדי לרפא אנשים אחרים כך אין לעשות ניסויים על בעל חיים השביל אחר הרעיון הוא פשוט לכל בעלי החיים יש זכויות וכולם אמורים לחיות ברווחה.

dylan

New member
לא מדוייק..

לא עושים ניסויים בבני אדם בלי הסכמה. יש מקרים שאולי עושים גם בלי הסכמה אבל אז מדובר במשהו שעקרונית מנוגד לחוק (למרות שנעשה בחסות ממשלות) ונעשה בצורה סודית.. היו כמה פרקים בנושא ב"תיקים באפילה"...

למעלה