שאלה

שאלה

בתקופת הצבא חטפתי דלקת בדרכי השתן ששנים איני מצליחה "להיפטר" ממנה.
לאחר שלוש שנים של רגיעה , קיבלתי דלקת שוב לפני שבועיים , בדיקות השתן הראו על דם בשתן וקיבלתי במיידית אנטיביוטיקה.
לאחר 5 ימים מלאים של טיפול כל התסמינים נעלמו אבל התעוררתי כל בוקר עם לחץ מוזר בבטן התחתונה , כאב שנדמה היה שמגיע מהרחם/ שחלות.
הנחתי שזה בגלל מועד המחזור המתקרב אך גם זה לא הגיע. לאחר 4 ימי איחור ביצעתי בדיקת הריון שהייתה שלילית. יומיים לאחר מכן חזרו שוב תסמיני דלקת בשתן קלים.
הלכתי לאורולוג ולאחר צפייה בתוצאות בדיקות השתן שלי ב 7 שנים האחרונות שלל על הסף דלקת בשתן וטען כי זוהי בכלל דלקת ברחם שאינה טופלה כל השנים הללו ושככל הנראה זוהי הסיבה לאיחור במחזור.
מהן ההשלכת של דלקת ברחם, הבנתי כי דלקות אלו הופכות לכרוניות והאם זה יכול לפגוע בפוריות בצורה כלשהי

דלקות בשתן וכאבים באגן

כדי לאבחן בדלקת ברחם יש צורך בבדיקה גניקולווגית בדיקת אולטרהסאונד ותרביות. צריך גם לשלול אפשרות של דלקת בחצוצרות. דלקת כזו תגרום גם כן לכאבים באגן. במקרה של דלקת כזו יש צורת בטיפול אנטיביוטי מתאים.
דלקת ברחם לא כל כך שכיחה. דלקת בחצוצרות יותר שכיחה. דלקת בחצוצרות עלולה לגרום לנזק לחצוצרות אשר עלול לגרום לעקרות מכנית (חסימת חצוצרות).
כמובן, כל האמור לעיל אקטואלי באם בר\אמת אובחנה דלקת כזו.
אני הייתי מציע גם לבצע במקביל גם ציסטוסקופיה לבדיקת שלפוחית השתן.

למעלה