שאלה-

שאלה-

עד כמה שיקול ה"יהיה לי משהו פרקטי לעשות עם זה שמביא כסף טוב" נכנס להתלבטות ה"מה ללמוד"?

togi12

New member
בימים אלו, שהקוטג' יקר והדירה בלתי אפשרית,

זה שיקול פרקטי מאוד.

כמובן שצריך לשאוף כמה שיותר לשלב בין משהו שאת אוהבת למשהו שמכניס.
אני למשל אוהבת אמנות ולצייר- אני לא אלך להיות אמנית, אבל כן אחפש לי מקצוע טכני שיש בו מן היצירתיות והאמנות, אדריכלות למשל.

בהצלחה :)

FineSilverMan

New member
זה אינדיבידואלי

יש אחד שמעדיף להיות אמן מיוסר, רעב ללחם, אבל העיקר שיהיה לו החופש ליצור.
אחר מעדיף לחיות טוב: אוכל, ביטחון -- בהתאם לפרמידה של מסלו, עד הגשמה עצמית.
ויש מקצועות ביניים שמאפשרים קצת מזה וקצת מזה.

ShacharDawn

New member
לדעתי צריך שיהיה איזון

אמנם במציאות שלנו חשוב לחשוב פרקטי, אבל בסופו של דבר הכסף לא שווה, אם כל החיים עושים משהו שלא אוהבים ומשתעממים ממנו. בנוסף, יש גם את עניין הכישרון, שאומר שאם בכל זאת בוחרים לעשות משהו שלא בהכרח שווה הרבה כסף, כשרון רב יכול במקרים מסויימים לפצות על זה. כנ"ל לגבי קשרים עם אנשים, שאיתם אפשר להגיע הרבה יותר רחוק מאנשים שאין להם.

Optimistic Girl

New member

קשרים זה דבר מאוד חשוב!!

ShacharDawn

New member
לגבי העניין הזה...

קראתי מאמר טוב על עניין הרצון בהגשמה עצמית והציפיות הגבוהות ממקום עבודה לעומת האכזבה מהן, שמאפיינות את הדור שלנו (דור ה-Y). האמת, הוא גם שינה לי קצת את הגישה בנושא, להבין שאולי בעצם אנחנו רוצים קצת יותר מדי... מוסבר בפשטות ובהחלט מוסיף חומר למחשבה!
(באנגלית)

choco2602

New member
אני רואה את זה קצת אחרת..

אם יש משהו שאני מאוד אוהבת לעשות אבל יודעת שלהתפרנס ממנו מאוד קשה אז אני משאירה את העבודה כעבודה ותחביב כתחביב.

למשל במקרה שלי אני טובה בכל מה שקשור לתחום התכנות, מחשבים אבל אני הכי אוהבת לצלם. אני יכולה לא לעזוב את המצלמה ימים שלמים.
אז עובדים במה שטובים, ועושים את מה שכיף בשעות הפנאי. חוץ מזה שיכול להיות שלעבוד במשהו שאתה אוהב יגרום לך לאהוב אותו קצת פחות. הוא יהיה פחות הנאה ויותר עבודה.

tomerbb2

New member
choco מסכים איתך :)

choco אני מסכים איתך גם כתוב "עסוק במה שאת אוהב, ואל תעבוד כל ימי חייך" אבל במקרה שלי אני מאוד אוהב אדריכלות בעיקר בגלל שרטוט ויצירת איצטדיונים, וילות, ומבני ציבור ענקיים כמו גורדי שחקים ואני גם מאוד מעוניין ללמוד את זה ולעבוד בזה כי העבודה בזה מבחינתי היא גם ההגשמה של זה, לראות למשל אצטדיון שאני שטטתי ועיצבתי קם

דרך אגב בשביל לימודי אדריכלות דרושים 5 שנות לימוד, 4 יחידות באנגלית ו4 במתמטיקה, אבל לא חייב ציון פסיכומטרי גבוהה אם אתה עובר בהצלחה את המבחני קבלה שקשורים לאדריכלות

BALEDIN

New member
אני מסכימה אם רוב מה שכתבת חוץ מהחלק האחרון

כן הרבה פעמים מהבחינה הפרקטית עדיף להפריד, בין עבודה לבין תחביב, ואין אפס זה מקל מאוד על החיים.

אבל אני לא מסכימה אם העניין של לעבוד בתחום של התחביב שלך
זה מוריד מהתחביב. אני חושבת שזה נהדר, ולא נהיה פחות הנאה ויותר עבודה.

Optimistic Girl

New member
האמת

היא צודקת
עשו על זה מחקר
שהכסף והעבודה מורידים חשק מהתחביב!
ככה שזה נבדק מחקרים
ואני חוויתי זאת על בשרי כשהייתי ילדה קטנה

BALEDIN

New member
מותר לשאול מה חווית?

ואם יש לך לינק למחקרים, אני מאוד ישמח לקראו.

choco2602

New member
אני לא מכלילה..

פשוט חושבת שככה זה לא מעט פעמים.
שמתי לב כשרק חשבתי להפוך את התחביב שלי לעבודה, שמתי לב שאני פחות נהנית ויותר צריכה להגיע להספק מסוים.
אני מדברת למשל על צילום.
אז פשוט התאמצתי להוציא תמונות טובות, ולא נהניתי מהתהליך, לא עשיתי את הדברים לאט לאט כמו שאני אוהבת בד"כ בלי שום לחץ. פתאום זה כבר לא היה כל כך כיף כמו בד"כ

BALEDIN

New member
מצד שני כשזה עבודה יש הרבה יותר פידבק

אומנם הוא גם שלילי, אם זה לא טוב מספיק.

מצד שני פידבק שלילי מקדם הרבה יותר מחיובי אם הוא בה ממקום נכון.
לדוגמה הפידבק הפלצני ממורה מסוים בבצלאל, שלא העיר לי על טעות אמיתית הרס הרבה יותר מקידם.

לאומת זאת זה לא מספיק טוב מהבוס או מורה שלי, כי צריך ככה וככה קידם אותי הרבה יותר.
ובזכות השעות הרבות שעובדים בתחום גם השיפור הוא הרבה יותר משמעותי ומהיר.

וגם הפידבק החיובי הרבה פעמים יותר נחמד, לראות קטלוג שאת הכנת את הדוגמאות (אני עובדת בחברה שמשווקת מוצרי אומנות, ומכינה את הדוגמאות לקטלוג), או מישהי לובשת תכשיט שאת הכנת.

לא שאת לא צודקת, אין את לעבוד באיזי כמו בתחביב, אבל יש בזה גם יתרונות לא מבוטלים.

אבל בלי ספק החיסרון הגדול זה השכר, והקושי להשיג עבודה בכלל, וההייטק לוקח את החיסרון הזה בסיבוב בלי למצמץ.

choco2602

New member
אפשר לקבל פידבק גם במקומות אחרים..

קבוצות ביקורת, אנשים בתחום, וכו' וכו'.
אני מעלה את התמונות שלי למשל כדי לקבל ביקורת. גם חיובית וגם בונה (שלילית לא נשמע טוב). כך שאני לומדת ומשתפרת גם מבלי לעסוק בתחום.

BALEDIN

New member
יש לכל שיטה יתרונות וחסרונות

העיקר שאת מרוצה ממה שבחרת

נועה011

New member
זה שיקול חשוב ...

לדעתי, כשבוחרים מה ללמוד חשוב לקחת בחשבון כמה פרמטרים:

1. תחום שאוהבים / מתחברים אליו -
המטרה היא לבחור קריירה, עיסוק שתעבדי בו מהבוקר עד הערב, אז צריך לאהוב את מה שעושים.

2. רמת קושי -
אנשים שאין להם ראש מתמטי צריכים לקחת בחשבון שיהיה להם קשה ללמוד כלכלה, למשל.
בלימודים במהלך התואר משקיעים, השאלה עד כמה כל אחד מוכן להשקיע (יש תארים שהקורסים שלהם יותר קלים בהשוואה לתארים אחרים).

3. שוק העבודה באותו תחום -
הדרישה לעובדים, גובה השכר, תנאים
למשל, לעו"ד חדש היום קשה מאוד למצוא עבודה, שעות העבודה ארוכות (לפעמים אפילו 9 עד 21) והשכר נמוך.
לעומת זאת, מישהו שהחלום שלו הוא להיות רופא, לוקח מראש בחשבון ששעות העבודה הן ארוכות ולא שגרתיות והשכר בהתחלה נמוך, אבל התמורה האישית והרגשת הסיפוק מלהציל חיים זה חלק בלתי נפרד מהמקצוע.

4. אורח חיים -
קחי בחשבון שיש תחומים שהעבודה בהם היא עד שעות מאוחרות (19:00 ואילך) וזה מגביל מבחינת שילוב העבודה עם החיים מחוץ לעבודה כשחוזרים הביתה מאוחר כל יום - בילויים, חוגים, חדר כושר, חברים. לעומת עבודות שהשעות בהן יותר גמישות.

5. כסף -
זה שיקול חשוב אבל לדעתי לא הכי חשוב. כשבחרתי מה ללמוד חיפשתי תחום שאני אוכל להתפתח בו ולהתקדם בתפקיד וגם שיהיו לי הרבה אפשרויות למקומות עבודה.

תזכרי שבכל תחום שתבחרי - מי שטוב מצליח (וגם קצת מזל לא מזיק).

פנינה21

New member
אני בשלבי סיום תואר

דעתי:
השוק מוצף בהכל המקצוע היחיד שאני יודעת שחסר זה התמחיות מסוימות ברפואה ומורים להיסטוריה.

אני משלימה את התואר נטו כי ההורים ביקשו מאוד יפה
על הדרך הגשתי בקשה ללמוד עוד טיפה שתיהיה תעודת הוראה אם פעם יתחשק לי ..

אם יש משהו שממש ממש רוצים לעבוד בו אז יופי ללמוד מה שרלוונטי במקום הכי נחשב שאפשר
אם לא אז ללמוד מה שאוהבים - הממוצע יהיה בהתאם ובעתיד יהיה אפשר להמשיך ללימודי המשך .
כי תואר ראשון הפך להיות קצת כמו בגרות חייבים ולא משתמשים בו יותר מדי -יש מלא עבודות מעולות שהשכר משתפר בהן ברגע שיש תואר ובאמת שנושא התואר לא רלוונטי.

h a j b i

New member
כל עוד אין לך מקור הכנסה אחר

אז לדעתי זה השיקול הכי חשוב.

Optimistic Girl

New member
הפרמטרים שלי לבחירת מקצוע

כסף לא היה שיקול הראשון בבחירת המקצוע
אך גם לא השיקול האחרון

אני קודם ממליצה לעשות רשימה של מה אתם לא
אני הייתי טובה בלהגדיר מה אני לא רוצה בעבודה העתידית!

לדוגמא:אני לא מסוגלת לשבת במשרד 8 שעות!! אני לא מסוגלת להיות מזכירה שעונה על טלפונים יוצאים או נכנסים
וזה לא שאני לא מסוגלת-זה פשוט לא אני!!

אחכ ערכתי רשימה של
מה אני לא
ומה אני כן בהקשר של עבודה
זה עשיתי רק כדי לפתוח לעצמי את הראש ..
כשהאמת כבר היה לי כיוון לימודים ברור
פשוט רציתי לדעת רציונלית ולא רק ריגשית.
ולקבל החלטה רציונלית ולפתוח את הראש לעוד תארים..

אחכ אני ערכתי רשימה בדברים שאני טובה בהם ואוהבת לעשות
לבין דברים שלא טובה ולא אוהבת.

לדוגמא אני לא אוהבת מתמטיקה
אני טובה ואוהבת לעבוד עם אנשים

בסופו של דבר היו 2 תארים שהתלבטתי בהם במשך הרבה שנים!
שזה ניהול עסקים (כי הייתי במגמה הזו בתיכון והייתי מצטיינת שם)
לבין פסיכולוגיה שאצלי זוהי סקרנות ואהבה להבנת דפוסי פעולה של אנשים אחרים והן דפוסים שלי עצמי.

ובחרתי בפסיכולוגיה כתואר ראשון
ולא אני ממש לא אהיה פסיכולוגית

כי אני הבנתי ש
א.זה יותר מידי זמן של השקעה מהחיים שלי.
ב.אני ממש לאאא רוצה לעבוד עם אנשים שיש להם בעיות נפשיות.

אני בהחלט אמשיך לתואר שני רק כי אני אוהבת מאודדדדד ללמוד
וגם כי אני חולמת ושואפת שיהיה כתוב לי בכרטיס הביקור שלי MA.תואר שני

במקצוע כבר בחרתי את התחום שלי כבר מזמן ולמדתי אותו כבר
והוא קשור לפסיכולוגיה..
רק כרגע בחרתי להתחיל ללמוד תואר ראשון כדי להתמקצע עוד יותר

וכרגע אסתפק רק בBA בכרטיס הביקור שלי
כי תואר שני אני אלמד רק בחו"ל שם כל המקצועות שמעניינים אותי.

Sunshine Smiles

New member
שיקול חשוב אבל לא במקום הראשון

מקום ראשון זה בחירת מקצוע שבו תמצי את היכולות שלך ותרגישי סיפוק.
עניין ורצון ללמוד ולעסוק בכך באופן פרקטי לאחר סיום הלימודים זה העקרון המנחה שלי.
בד בבד צריך להיות ראליים ולחשוב על אפשרויות התעסוקה בתחום.
לחשוב גם על האופציה שאולי דרוש תואר שני כדי לעסוק במקצוע ולהרוויח בצורה מספקת, ובהתאם לזה לבנות תוכנית ולחשוב על הפרטים לעומק.
יש תחומים שיש בהם אפשרות להרוויח כסף אבל לדעתי רק אנשים שיש להם תשוקה וחיבור למקצוע והתאמה לאופי העבודה הם אלה שיעשו את הכסף הגדול.
כך שללכת לתחום שיש בו אפשרות לעשות הרבה כסף בלי תשוקה ורצון פנימי בכל מקרה לא יביא הרבה.

למעלה