שאלה-

אני חושב שזה משתנה מאדם לאדם...

יש אנשים שלומדים תואר שמעניין אותם, אבל לא בטוח שהוא פרקטי לעתיד. ויש אנשים שהולכים ללמוד משהו שמביא כסף טוב אבל לא ממש מעניין אותם.
העניין הוא, איך את חושבת שתצליחי להתמודד עם תואר שלא מעניין אותך? תצליחי לעמוד במשימות? להגיע לשיעורים? לעבור מבחנים באופן משכנע?

אני ראיתי את ההבדלים בין האנשים מהחברים ללימודים. יש סטודטים שאין להם כמעט מוטיבציה ללימודים, מתלוננים ללא הפסקה על המוסד ועל חומר הלימודים, מחמיצים הרבה שיעורים (גם כאלה שיש להם נוכחות חובה) ופשוט נמצאים במקום אחר. והבנתי מהם שזה בגלל שהתואר לא מעניין אותם אבל הם צריכים אותו בשביל שיהיה להם תואר\זה יכול להוביל להתמחות במשהו שהם רוצים.
ויש אנשים כמוני, שהתואר מאוד מעניין אותם, אפילו אם אני לא רואה את עצמי מצליח לעסוק בו בעתיד. אם אני הייתי הולך למקצוע רווחי (לעיתד) שלא מעניין אותי, לא חושב שהייתי מצליח לעמוד בדרישות של התואר. ללא מוטיבציה או חשק, סביר להניח שלא הייתי מסיים אותו.
לכן את צריכה להגיע להחלטה עם עצמך איזה בנאדם את.

Black Balloon

New member

Murdock18

New member
החלטתי ללמוד מה שאני רוצה,

לא מה שיותר פרקטי ומבוקש בשוק. אבל זה יכול להשתנות עד שנה הבאה.

spaysi8

New member
אפס אחוז.

אני לא מתכוונת לחיות את החיים שלי בעבודה שאני לא נהנית בה, רק כי היא תניב לי הכנסה.
הכנסה תמיד אפשר למצוא,
אפשר לעבוד במשהו שלא קשור לתואר, במשרה חלקית או מלאה, אם התואר לא מספק את זה,
הרבה יותר חשוב בעיני הגשמה עצמית,
אנחנו לא חיים בשביל לחיות, צריך גם לחוות וליהנות לדעתי.

choco2602

New member
בדיוק היום דיברתי על זה עם ידיד..

אמרתי לו שאני בן אדם נווד. כדי להינות בעבודה אני צריכה לנסוע ממקום למקום, וקשה לי לשבת בשקט במקום אחד. ממש קשה לי למצוא עבודה כזאת שבאמת תתאים לי.
אין לי בעיה אם הנסיעות האלה יהיו ברחבי הארץ או בעולם (העיקר שמקום המגורים העיקרי יהיה כאן..)
הוא רק אמר "צריך לקבל את מה שיש" וקשה לי עם האמירה הזאת.

spaysi8

New member
בולשיט!!

ואני מכירה כמה עבודות כאלה-
מדריכת טיולים
משווקת של חברות פסיכומטרי למשל, הם מקבלים גם רכב
ברמנית/מלצרית באירועים מתחלפים.. כל פעם במקום אחר

ועוד,
אבל אני חייבת ללכת

Sunshine Smiles

New member
כל המקצועות שאמרת מאוד מתאימים ויפים

לגיל שבו אנו נמצאים.
כשיהיה לך בית ויותר מזה ילדים לפרנס זה יהיה לא רלוונטי בעליל.

spaysi8

New member
פה את טועה..

עבדתי בחדר כושר והיו שם אנשים מכל המינים,
אחד מהם עבד בתור מדריך טיולים, נשוי + לא יודעת כמה ילדים אבל לפחות 1.
ואנשי פרסום ומשווקים יש בכל הגילאים.
אגב, גם ברמנים קיימים, אבל זה אכן יותר נדיר.

choco2602

New member
לי באופן אישי המקצועות לא מתאימים..

אני כן מחפשת להשאר קרובה למקצוע או לתחום שלי ולשלב בזה נסיעות.
בעיקר אחרי התואר שעבדתי כל כך קשה בשבילו..

spaysi8

New member
נו, סבבה

סתם נתתי דוגמאות,
את אמרת שהידיד אמר לך "צריך לקבל את מה שיש",
אז חיזקתי אותך ואמרתי שזה בולשיט מה שאמר..

אפשר לשאול מה למדת?

choco2602

New member
עדיין לומדת לצערי חחח

וכן ברור לי שזה סתם היה דוגמאות. סתם ציינתי שהעבודות האלה זה לא אני..
מדעי המחשב.
בגדול לא הייתה לי בעיה לעבוד גם לא בתחום שלי במשהו שמעניין אותי.. אבל זה בד"כ גם ידרוש ממני ידע כלשהו.

spaysi8

New member
תגידי..

אין בהייטק תפקיד שמקביל לטכנאי מחשבים רק ברמה גבוהה?
שהולך ממקום למקום..

einat162

New member
לגבי מדריכי טיולים - יש הרבה מבוגרים

בתחום, במיוחד טיולים מאורגנים בחו"ל ("מבוגרים" = 40+).

Sunshine Smiles

New member
נכון יש מדריכי טיולים

בדר"כ הם יותר מבוגרים כי הם כבר לא במצב שהם צריכים לעזוב ילדים קטנים בבית וכו'.
במידה ותהיי אמא לילדים תוכלי כל פעם לסוע לחול להדריך קבוצות?
אפילו קבוצה בארץ להעלם כל פעם ל3-5 ימים מינימום זה כבר נהיה לא סביר, לא לבן זוג ולא לילדים.
יכול להיות שמבחינתך זה בסדר , או יכול להיות שאת לא רוצה בכלל ילדים וזה לא רלוונטי הטיעון הזה..
סה"כ אמרתי שיש הרבה מקצועות "כייפים" בשוק,
אבל צריך לחשוב כל מקצוע לגופו אם הוא באמת יתאים להמשך הדרך ולא כרגע בגילאי ה20 .

ofleibo

New member
שונה אצל כל אחד

אני חייב להגיד שאני יודע כבר שנים שאני רוצה ללמוד את מה שאני רשום אליו ואף פעם לא בדקתי מה האפשרויות עבודה של המקצועות האלה.

אני גם יודע שיום אחד אני אגיע לחינוך ו/או הוראה ככה שכסף לא ממש קריטריון בחירה בשבילי...

אייני

New member
החיים הם לא שחור ולבן

לא כל העבודות את תשנאי ב100% או תאהבי ב100%. למעשה חלק לא קטן מהעבודות הן באמצע - יהיו בהן דברים שתחבבי ודברים שתשנאי.

החוכמה היא למצוא את הפשרה שלך באמצע, בין עבודה שאת מספיק מחבבת מצד אחד לבין משהו שבאמת תוכלי להרוויח ממנו מספיק כסף מצד שני. ללכת למשהו שתאהבי בטירוף אבל לא תראי מזה כמעט כסף טיפשי בעיניי כמו ללכת למשהו שתשנאי בטירוף אבל תרוויחי מלא. הרי בסה"כ - מדובר בשני נושאים חשובים.
אגב - את לא חייבת איזון "מושלם" באמצע או משהו. את יכולה לנטות לעבר כל כיוון שנראה לך לנכון ומתאים לך יותר לשאיפות האישיות שלך. הרעיון הוא בסופו של דבר שאם למשל תנטי לכיוון עבודה שאת אוהבת יותר אבל מרוויחה בה פחות את תהיי מרוצה עם הפשרה ולא תקנאי בכל שאר העולם. ואותו דבר מצד שני, אם תנטי לכיוון עבודה שאת שונאת אבל מרוויחה טוב.

למעלה