שאלה

שאלה

למה קשה לנו הנשים לבטא את הרצון המפורש שלנו
כל כך קשה שחלקנו במשך השנים - גם לא יודעות מה הרצון מרוב הדחקה.
לדוגמא אמיתית מחיי:
בסיטואציה חברתית בגיל תיכון המארחת- חברה שואלת מה אני רוצה לשתות והתשובה שלי היא תה ושל החבר - והיא אומרת לי מה אתם כמו זוג זקנים...
ואחרי כמה שנים - כשרציתי תה נוסף - לתה הראשון שנגמר אצל חברה - הבחור שהייתי דלוקה עליו - ממש ירד עליי - שהוא לא ראה כזה דבר - שמבקשים תוספת..

ולגברים פחות אכפת.. אכפת להם מה חושבים עליהם אבל מצד שני יש להם לגיטימציה לבטא מיניות, כעס, קללות, בוטות וכד'. ועדיין לקבל אהדה חברתית
בעוד שאשה צריכה להיראות ולהתנהג כמו בובת פורצלן עדינה- כדי לקבל יחס מכבד
מה דעתכם

wild orchid

New member
ואת עוד קוראת לעצמך בובת חרסינה?!

את בוטה וגסה הרבה יותר מרוב הגברים שאני מכירה. יאללה צאי מהסרט שחיה בו. בובת חרסינה אעלק.

רואה 6 6

New member
אני לא ממש מסכימה...

לגבי האירועים מן העבר,נו,טוב,ילדה בגיל טיפשעשרה שמעירה ככה,קשה להיות מופתעים מזה והבחור שיצאת איתו וירד עליך הוא ממש לא דגם מייצג. בכולופן,שני אלה ,אני לא יכולה לראות כיצד הם מייצגים את הבעיה שהיצגת, אבל ספציפית דעתי, שביטויי כעס ואלימות (גם אם רק מילוליים) לא מתגמלים שום גבר שנוקט בהם. בתי הסוהר מלאים בגברים שהתנהגו באלימות כזו או אחרת. אני לגמרי מסכימה שהיחס כלפי נשים הוא אמביוולנטי בכל הקשור להתנהגות מינית ואולי גם לבוטות ,(תלוי למה הכוונה) אבל גם אלה מתכרסמים (לטובת נשים).
כן אפשר להגיד שכל מגדר "אמור" לעמוד בציפיות התנהגות כלליות התואמות את הזמנים ומבנה החברה.

ביטויי כעס ואלימות

התכוונתי לקללות ואמירות בוטות- לא לאלימות פלילית...
אני ניזכרת באמירות בוטות - אני לא זוכרת מה בדיוק - בארוחה משפחתית של בן משפחתי בגילי אחרי צבא- שאני הסמקתי בתוכי בתור ילדה טובה- וכולם קיבלו את דבריו בלי הניד עפעף כולל חברה שלו שהיתה אתנו.(אחר צבא קרבי- שם הבנתי הופכים אותם מבני אנוש - למכונות מלחמה)

"גם אלה מתכרסמים לטובת הנשים"

אני לא מבינה את המשפט הזה - לא מכירה את המשמעות של "מתכרסמים" במובן שנותן משמעות הגיונית למשפט..
מוכנה להסביר ולפרט?

ההדוגמאות שהבאתי הינם דוגמאות שבהם הייתי אותנטית

רואה 6 6

New member
בעיניי אלימות היא אלימות

ולכל התנהגות יש ספקטרום של ביטויים. חלק מגיעים ברמת האלימות שלהם עד קללות ועלבונות בלבד וחלק רחוק יותר,גם לב"ס. לגבי קרוב המשפחה שלך, זה מאוד קל לפרש הכל לפי אג'נדה אחת שאת מחזיקה בה ותמיד יכולות ליהיות עוד אפשריות כשמדובר בבן אדם שאינו את. סיכוי סביר באותה מידה שהמשפחה פשוט לא יכולה להתמודד עם הבחור הזה ו"סובלים בשקט", מה שנקרא.
התכוונתי ב"מתכרסמים", שגם הדעות שהפלו נשים בחברה החילונית מתחילות לטעמי להשתנות. מספיק לראות איך גברים אומרים כאן בפורומים,"נשים תתחילו איתנו,לא רק אנחנו חייבים לעשות את זה" וזונחים את הפאסון הישן,ולנשים מציעים בלי כחל וסרק להתחיל עם גברים בעצמן. מספיק לראות משפחות שבהן גברים עושים יותר תפקידי "נשים" מנשים עצמן,כל אלה הם היבטים מאוד משמעותיים ביחסי גברים ונשים שמשתנים. למעשה, הנשים ברחוב לדעתי ,רבות מהן עוד לא בשלות אפילו לקבל את היוזמות המענינות האלה. האם תם?ממש לא,וגם לא נשלם. השאלה היא לאן רוצים להגיע עם כל זה. מה היית רוצה?
(ברור שהיית אותנטית בדוגמאות שלך,אבל אני לא יכולה לראות היכן זה מדגים את הבעיה.ילדה בת טיפשעשרה,מה ציפתה לשמוע מימך?שתבקשי וודקה?! כולה ילדה קטנה,שמדברת כמו ש...בת טיפשעשרה מדברת...)

בחורים רוצים שבחורות יתחילו איתם

ושישלמו עליהם כי הם רוצים חיים קלים
כי הם נמושות ... הם מפחדים מהצל של עצמם ולא מתפתחים מילדים לגברים

בעוד הנשים כן מתפתחות מהאשה הקטנה למנהלת - אז כבר שתהיה גבר לגמרי
ותעלה על הסוס הלבן ותציע נישואין.

התגובה נקטעה - נתתי דוגמאות לאותנטיות שהיא בניגוד להיכנע ללחץ חברתי
שזה מה שרוב בני הנוער והאנשים עושים - נכנעים ללחץ חברתי

והתגובה השניה - מבחור שרציתי לעשות עליו רושם טוב והוא קרא לי "חזירה" במילים אחרות.
יש לגיטימציה לגבר לאכול ולהיות "חזיר" ועדיין להישאר אטרקטיבי בעיני אשה
ואין לגיטימציה לאשה הכי כוסית רזה ויפה לאכול עד שיקראו לה "חזירה" . זה חד משמעי לא אטרקטיבי.

לגבי אלימות - אני מתכוונת שיש לגיטימציה לגבר לבטא כעס בלי שיאבד מן האטרקטיביות שלו. ולאשה לא.

וגמני נגד אלימות. כל סוגי האלימות. (זה דיון נפרד שאין לו קשר לכאן.)

Berethor

New member
את כביכול מחפשת שוויון אבל שבויה עמוק בסטיגמות

גבר שרוצה שבחורה תתחיל איתו הוא "נמושה"? הרי הדרך היחידה לא להיות "נמושה" זה להתעקש על כך שרק גבר צריך להתחיל ואישה צריכה לחכות שיתחילו איתה, אפילו אם זה מגביל בצורה משמעותית את יכולת הבחירה שלה, כמו גם גורם לה לבנות על כך שהגבר יעשה הכל בשבילה. גברים לא רוצים שישלמו עליהם, אלא שכל אחד ישלם על עצמו אם כבר, זה נשים שלא משלמות על עצמן עושות רושם שהן יוצאות עם הגבר בשביל הכסף שלו. בקיצור את רוצה שוויון רק איפה שזה נוח לך, כל הזכויות, וללא חובות. צאי מהסרט של האביר על הסוס הלבן, זה לא קשור בכלל, להיות זאת שיוזמת לא שם אותך בתפקיד האביר, זה ראיה מעוותת לדעתי, מתי תביני שהעיקר הוא לא מי יוזם, אלא אם שני הצדדים מעוניינים, ואם הם מתאימים מספיק. אם את כל כך רוצה לאכול כמו "חזירה" אז ככה תעשי, בלי לפחד לעשות את זה כמו "נמושה".

רואה 6 6

New member
מה זה דיכוי?

כי את יכולה להתנהג בבוטות וגם בהמיות ככל שתרצי,סתם לא יהיו לך חברים,וככה גם לגברים.
זה לא דיכוי,זו תגובה מאוד סיבתית.
דיכוי זה כשמונעים מימך השכלה,בריאות,יכולת השפעה וזכויות אדם. זכויות אדם זה לא ליהיות בהמה.

זו דוגמא מסויימת

הדיון נילקח לכיוון מסויים והוקצן..זו לא היתה מטרתי.. אך בהחלט ניתן לראות כאן את העומק של הבעיתיות ושל חוסר המודעות לנושא בעיקר אצל נשים.

דיכוי נשים זה משהו מאד נפוץ - וכוללני הרבה מעבר למה שרשמת שם.
ובמילים פשוטות זה אומר שיויון זכויות.
ושיויון זכויות אומר שאם יש זכות לגבר להיות בהמה ושיהיו לו חברים וזוגיות אז גם לאשה.

Berethor

New member
אם את רוצה שיוויון, אז תקדמי אותו במעשים ולא רק במילים

כבר היום יש נשים שמתלבשות ומתנהגות איך שנוח להן, אפילו אם זה נחשב לא נשי או לא כל כך מקובל. חוץ מזה קחי בחשבון שאפילו החלקים הכי שמרניים ומגדריים בחברה עדיין מקבלים יותר אישה שמתנהגת כמו גבר מאשר גבר שמתנהג כמו אישה, לכן זה לא עד כדי כך מסובך כמו שאת חושבת שזה.

ommerl

New member
טסטוסטרון

למה קשה לבטא את הרצון המפורש? לא רק נשים. כולנו שבויים בנורמות החברתיות. אני ממש רוצה ללכת בבוקסר לכל מקום בחום הזה אבל יש נורמות..
&nbsp
יש כל כך הרבה נורמות ואנחנו לומדים אותן בגיל כל כך צעיר שאנחנו אפילו לא מודעים ולא זוכרים אותן אבל העונש- אמתי או מדומיין (רוב הזמן הוא מדומיין) כל כך כבד על סטייה מהנורמה שזה פשוט קשה לבטא סטייה מהנורמה.
&nbsp
למה יש הבדל בין גברים לנשים בעדינות שהחברה דורשת להפגין?
לדעתי זו הכללה שהחברה עשתה שהמקור שלה הוא הבדל אמתי בין גברים לנשים- לנשים יש פחות טסטוסטרון מאשר לגברים (זה הרי הורמון המין הגברי) ולכן יש להן פחות מסת שריר (טסטוסטרון זה סטרואיד אנאבולי) ולכן יש להן פחות צפיפות עצם (מסת שריר גורמת לעצם להיבנות חזק יותר) ולכן הן יותר עדינות מבחינה פיזית.
&nbsp
אז יש הבדל פיזי והוא עבר הכללה והפך למודל שלם של עדינות נשית שכוללת התנהגויות שלא קשורות לכוח פיזי.
&nbsp
אגב טסטוסטרון גם מארגן התנהגויות תוקפניות במוח ולכן זה נחשב גברי להיות תוקפני, לקלל ולהתנהג כמו בבון...

למעלה