שאלה

רואה 6 6

New member
מענין מה שאתה אומר

אבל עד עכשיו לא נמצאה תיאוריה מספיק מוצקה שתסביר את ההכרח ביצירת הבדלים או שתסביר את נקודת המוצא בהסטוריה להגמוניה הגברית ארוכת השנים.
גברים ונשים מבטאים צורות כוח פיזי שונות אך אף אחת לא נופלת מרעותה. גברים מצטיינים בכוח מתפרץ ונשים בעצימות לטווח ארוך וכל אחת מהאיכויות האלה תמכה בהשרדות: מתפרץ לציידים ורצף פעילות ללקט (ובריחה מחיות).
ההיבט ההורמונלי יוצר הבדלים אך לא חזק דיו כדי להסביר אלפי שנים של עדיפות למין הגברי.
משערים שזה החל בתקופה בה הפך האדם יושב קבע חקלאי ולא לקט/צייד נודד אבל אף חוקר לא יכול להסביר למה. גם היום. ככל שהחברה משכילה יותר ופחות שמרנית יש פניות לשונות.

ommerl

New member
לדעתי

לא דיברתי על עדיפות למין הגברי אלא להבדלים במידת העדינות/מחוספסות שהחברה "דורשת" מבן אדם להפגין אבל זה גם קשור למה שאת כתבת.
&nbsp
אני חושב שהסיבה שהתרבות נשלטת בעיקר על ידי גברים קשורה לאותו הבדל גנטי ברמת הטסטוסטרון.
טסטוסטרון כמו שכתבתי גורם לגברים לפתח יותר מסת שריר יותר בקלות. הם חזקים פיזית יותר מהנשים ולכן בחברה מסורתית שהנורמות שלה מתגבשות ויהפכו לנורמות שלנו היום- הגבר יכל לקחת בכוח את השליטה ולהשפיל ולדכא נשים כך שיעשו מה שטוב לו ומה שהוא רוצה.
&nbsp
את זה מעודדת העובדה שטסטוסטרון בהתפתחות העוברית גם מארגן התפתחות של מעגלים עצביים שמפעילים התנהגות תוקפנית. אם כך, לגברים יש יותר נטייה להתנהגות תוקפנית מאשר לנשים. לא רק שהם יכולים פיזית לשלוט ולדכא נשים יש להם גם נטייה גנטית לתוקפנות..

לדעתי

הסיבה נעוצה בתת מודע.. פשוט התרגלנו לחיות עם השקרים והפחדים האלה אחד מהשניה.. תוך הסכמה לא מודעת שככה החברה צריכה להיראות..

בתור מומחה לNLP אתה יודע שהכל מתחיל בתת מודע
גם השחרור מדיכוי נשים / מלדכא נשים מתחיל משם

ommerl

New member
את צודקת, אבל תת מודע זה מושג כללי מידיי.

ההתרגלות הזאת שאת מדברת עליה- זו הפנמה של ערכי התרבות. הפנמה של הנורמות החברתיות. כמו שאמרת- אלה תהליכים לא מודעים.
ערכי התרבות והנורמות עוברים מדור לדור והמקור שלהם לדעתי הוא בהבדלים הפיזיים שתיארתי.
&nbsp
אם את שואלת איך לשחרר מדיכוי? לדעתי זה מתחיל ממודעות לבעיה. מודעות לעובדה שיש דיכוי ושהדיכוי הזה פסול. אחר כך אפשר להוביל שינוי ואז השינוי הופך להיות נורמה, מופנם והופך ללא מודע.

Berethor

New member
לא סתם גברים נחשבים למין החזק

גברים כקבוצה חזקים יותר גם פיזית וגם נפשית, אם זה לא מסביר את ההגמוניה הגברית, אני לא יודע מה כן. כוח הוא דבר שנישאר רלוונטי תמיד, ממש לא רק בחברה של ציידים, אחרי הכל גם הלוחמים הראשונים היו בעצם ציידים. עדיפות גברים נובעת גם מדברים ביולוגים, שבראשם טסטוסטרון, וגם מדברים מגדריים שמעצימים אף יותר את הגבר מבחינה נפשית. אבל כמובן שעם כל היתרונות שנותן הטסטוסטרון, יש לזה גם חסרונות מסוימים, כי הנטיה הרבה יותר למין ואלימות שיש לגברים כמין וקבוצה, יכולה להיות גם מוגזמת.

"הקטגוריות הדומיננטיות במגדר הן הקטגוריות הגבריות והנשיות הנתפסות כהפוכות ומשלימות זו את זו, ומקושרות עם שני סוגי מאפיינים, בהתאמה. מאפיינים גבריים (כלומר, מאפיינים המיוחסים יותר לגברים מלנשים) כוללים החלטיות, דומיננטיות, תוקפנות, שאפתנות, כוחניות, ביטחון עצמי ותחרותיות. מאפיינים נשיים כוללים בעיקר עניין ברווחת הזולת, ותרנות ונכונות לסייע, רגישות בין-אישית ואמפתיה, נעימות, חמימות ועדינות. פרט לתכונות אישיות, מאפיינים מגדריים מתבטאים גם במראה החיצוני, בסגנון הלבוש, ועוד. קבוצות מאפיינים אלו הן היבטים של תפקידי מגדר."

"מכאן שמאפייני מגדר אינם נובעים בהכרח ישירות ובלעדית מהבדלים ביולוגיים בין שני המינים, אלא מבטאים את התפיסה התרבותית המתרגמת שוני ביולוגי לערכים הקובעים את המעמד החברתי של המינים בחברה. כך, התפיסה או הציפיות המגדריות מעצבות את תהליכי החיברות של נשים וגברים, מסייעות להתפתחות זהותם המגדרית, ומקבעות דפוסים היררכיים המקנים לרוב עליונות לגברים בחברה."

http://he.wikipedia.org/wiki/מגדר

"משקל וגובה הגוף של הגבר גבוהים יותר בממוצע מאלה של האישה. השרירים של הגבר חזקים יותר ב-25% בממוצע משל האישה."

http://he.wikipedia.org/wiki/גבר

זה לא נכון

אם משווים אנשים בעלי אותה תרבות ואותה השכלה-
גברים לא יותר חכמים או בעלי אינטיליגנציה רגשית יותר גבוהה מנשים...
גבר חכם יודע שנשים בדרך כלל יותר חכמות ממנו.
למרות שאין מניעה שגם גברים יפתחו אינטיליגנציה רגשית
וזה הכיוון בחתירה לשיויון בין המינים...

Berethor

New member
הנושא כאן הוא כוח, לכן הדברים שאת מדברת עליהם לא רלוונטים

כן גברים כקבוצה פחות רגשנים מאשר נשים כקבוצה, לטוב ולרע, אבל רגשנות במלא מורידה מהכוח ולא מוסיפה לכוח, מי שלא רגשן הוא בדרך כלל לוחם יותר יעיל. לגבי חכמה, לטענה שנשים חכמות יותר לא קיים שום בסיס ממשי, ואפילו אם זה היה נכון, זה לא היה מספיק משמעותי כדי לפצות על המחסור בכוח, במיוחד שרוב החכמה הזאת לא הייתה הולכת לנושאים מיליטריסטיים במלא, לאסטרטגיה וטכנולוגיה צבאית יכולה להיות השפעה בשדה הקרב, לאינטליגנציה רגשית וכישורי ניקיון או אומנות לא כל כך. אני בספק עד כמה גברים צריכים אינטליגנציה רגשית, אינטליגנציה רגילה עדיפה ברוב המקרים לדעתי. לחשיבה רגשנית יש גם חסרונות ביחס לחשיבה מחושבת ולא רגשנית.

יצאנו מהמערות ומהג'ונגל

כוח פיסי איננו רלוונטי לחברה האנושית.
מה שחשוב זה אינטיליגנציה שכלית ורגשית :יכולת לבטא אהבה, שיתוף,אחווה, ריפוי.

גברים צריכים אינטיליגנציה רגשית כדי לחיות יותר ובאופן בריא יותר.
לחוות איכות חיים רגשית של אהבה
במקום מלחמה בכולם כל היום וסטרס שהורג אותם.

Berethor

New member
כוח פיזי תמיד ישאר רלוונטי בצורה זאת או אחרת

זה שאת חושבת שזה לא חשוב לא אומר שכך הדבר. חוץ מזה כנראה שאינך מבינה שאלימות בדומה למיניות, שניהם יכולים לבוא לביטוי בצורות חיוביות או שליליות. לדוגמה, מצד אחד ללא מיניות אישה יכול להיות פריג'ידית, מצד שני עם הרבה מיניות וחוסר גבולות, היא יכולה להיות אחת ששוכבת עם כל העיר, שזה גם בעייתי עבור הרבה אנשים. על עיקרון דומה גם כוח ואלימות, מצד אחד בלי כוח ואלימות, אדם הוא גם חלש פיזית ומתקשה להגן על עצמו, וגם מנטלית ומבחינת כישורים הוא לא מסוגל להיות להילחם בצורה יעילה, מצד שני, כמובן שכוח ואלימות חסרי גבולות ולא חוקיים, יכולים לבוא לביטוי בניצול של כוח לרעה, ודברים כגון פשיעה. כוח הוא בסופו של דבר משהו שמשתמש גם חיילים ושוטרים, אבל גם עבריינים. את חושבת שאת לא זקוקה לכוח רק כי את נתמכת על ידי כוח של אחרים, בין אם זה בן זוג ובין אם זה ארגונים חמושים שיש במדינה, בלעדיהם לא היית שורדת גם מחוץ למערות וג'ונגלים, מצטער לנפץ לך את הבועה. חוץ מזה חוזק זה מאפיין גברי די חשוב, וזה כאילו שאת חושבת שגבריות אינה נחוצה. בכל אופן אני מסכים עם כך שיש גם דברים טובים ברגשות, אבל תאמיני לי שיש לזה גם חסרונות, אנשים רגשנים יותר קל לעשות להם מניפולציות ויותר קשה להם לחשוב בצורה לוגית, מה גם שלא חסר רגשות שליליים ישירות ובדיעבד. למעשה לרגשנות גבוהה יש לא פחות חסרונות פוטנציאלים מאשר למיניות גבוהה. כמו שגברים יכולים ללכת שולל אחרי פיתוי מיני, נשים יכולות ללכת שולל אחרי אהבה, כלל אהבה לאנשים הלא נכונים כמובן.

ommerl

New member
אין שום קשר בין אינטליגנציה רגשית לרגשנות.

קודם כל, דניאל גולמן, מהחוקרים הבולטים בתחום האינטליגנציה הרגשית, קישר בין אינטליגנציה רגשית להצלחה בחיים (הוא כתב את הספר "אינטליגנציה רגשית" והביא את התחום לדיון הציבורי).
&nbsp
זה לא משנה אם אתה גבר או אישה, יכולת לווסת את הרגשות שלך ושל אחרים, לזהות רגשות ולהבין תהליכים רגשיים יעזרו לך ברוב ההקשרים של החיים המודרניים. גם לוחם צריך ללמוד להתעלות על הרגשות שלו ולהשפיע על הרגשות של היריב.
&nbsp
כל זה לא קשור לרגשנות. אדם רגיש זה אדם שמגיב בעצמה רגשית למה שקורה סביבו. זה לא מאפיין של אינטליגנציה רגשית חזקה אלא להיפך- זה מאפיין של קושי בוויסות רגשי.

Berethor

New member
בטח שיש קשר בין אינטליגנציה רגשית לרגשנות

אחרת איך אתה מסביר את זה שנשים יותר טובות בזה כביכול?, נשים יותר רגשניות ביחס לגברים, אבל הן לא יותר אינטליגנטיות, למעשה בחשיבה לוגית זה מאוד אינטליגנטי, ולכן, כל עוד גבר לא נשלט על ידי יצרים מיניים או אלימים שלו, וכמובן אם יש לו גם מספיק מנת שכל באופן אינדיבידואלי, אז הוא חושב בצורה מאוד חדה. יש מעט מאוד תחומים חשובים אינטליגנציה רגשית חשובה להם, בטח שלא בנושאים של כוח. לגבי הסוואה של רגשות ומניפולציות רגשיות, נוכלות רגשית של בעל רגשות או חסר רגשות זה לא היה הנושא כאן, שלא לדבר על כך, שנוכלות נובעת ממחסור בכוח ולא בעודף כוח, זה ניסיון לפצות על מחסור בכוח אמיתי, זאת למרות שהיא יעילה לפעמים, גם אם לא מוסרית בהרבה מהמקרים. נכון לוחם צריך להתעלות על הרגשות שלו, אבל מי שבמלא לא רגשן, זה יותר קל בשבילו, כי במלא בקושי יש לו רגשות, בקשר למניפולציות על רגשות של יריב, זה אומנם יכול להיות יעיל בחלק מהמקרים, אבל רק אם היריב מושפע מאותן מניפולציות, ברגע שהוא לא מושפע מהן, זה חסר ערך, אבל כוח פיזי וצבאי הוא לא חסר ערך אפילו מול יריב לא חלש, כפי שנאמר מה שלא הולך בכוח, הולך בעוד יותר כוח.

ommerl

New member
ההגדרה שלך לאינטליגנציה רגשית היא לא נכונה

יש לדעתך קשר ביניהם כי לדעתך זה אותו דבר וזהו.. אבל לא אתה המצאת את המושג הזה אלא פסיכולוגים המציאו וחקרו אותו.

אינטליגנציה רגשית היא קודם כל יכולת. יש שני מודלים מרכזיים, האחד פופולרי יותר והוא המודל של דניאל גולמן והמודל השני מרכזי כי הוא זכה לתמיכה האמפירית הרבה ביותר. שניהם מתייחסים לאינטליגנציה רגשית כאל יכולת, שהיא גם מולדת אבל גם נרכשת, אשר שייכת לתחום של רגשות.

למשל- יכולת לזהות רגשות, יכולת להפריד בין סוגים של רגשות ויכולת לווסת רגשות...

אינטליגנציה רגשית גבוהה היא יכולת להרגיש רגש בעצמה שמתאימה לסיטואציה ומקדמת אותך. אם הרגשנות היא חוויה רגשית שלא תואמת למצב- זה לא מעיד על אינטליגנציה רגשית גבוהה בכלל. אם זה פוגע בבן אדם זה אפילו יכל להעיד על אינטליגנציה רגשית נמוכה כי הוא לא מצליח לווסת את הרגש שלו כך שיתאים לסיטואציה ויקדם אותו.

למה נשים רגשניות יותר מגברים וגם יש להם יותר אינליגנציה רגשית? אני לא בטוח שיש לנשים יותר אינטליגנציה רגשית מלגברים. יש הרבה ידע פופולרי אבל לא תמיד הוא תואם לממצאים מחקריים. גם אם זה נכון, ייתכנו הרבה סיבות אבל זה לא משנה את ההגדרות של מה זה אינטליגנציה רגשית.

אם גבר לא נשלט בכלל על ידי היצרים המיניים שלו הוא לא יביא צאצאים לעולם... לכל יצר, לכל רגש, לכל דבר יש תפקיד. אינטליגנציה רגשית זה לדעת מתי להרגיש מה וכמה- ולדעת לווסת את זה.

לא דיברתי על הסוואה של רגשות ומניפולציות. וויסות רגשות של מישהו אחר זה, למשל, לבשר בשורה רעה בצורה רגישה ומכילה. מישהו חסר אינטליגנציה רגשית עשוי לעשות את זה בחוסר טאקט ולגרום לעוד יותר כאב.

לגבי לחימה- נכון, אם הצד השני לא מושפע אז הוא לא מושפע. אבל אם כן אז כן וזה מועיל. אין לך מושג כמה רגשות משפיעים על מצבים של לחימה. גם אחד על אחד וגם צבא מול צבא. קח לדוגמה את הקרב של פינלנד נגד רוסיה. פינדלנד מבחינה צבאית היו נחותים. לא הייתה עוזרת להם שום אסטרטגיה- רוסיה יכלה לכסח אותם במלחמת העולם השנייה. אבל הפינים נלחמו עד הכדור האחרון כאילו שיש להם עוד הרבה. למה? רק בגלל הרגש. רק בגלל החוסן הלאומי שלהם. לא הייתה אסטרטגיית קרב מאחורי זה. בסוף הרוסים התקפלו. למה? כי הם פחדו. כי הם הרגישו. הרגש גרם להם להתקפל במצב שאם היו ממשיכים להילחם עוד יום יומים פינלנד הייתה היום חלק מרוסיה..

Berethor

New member
לא אמרתי שזה אותו דבר, רק אמרתי שיש קשר

בסופו של דבר שניהם עוסקים ברגשות, לגבי טאקט אצל גברים, אצל חלק אולי אכן מדובר בגסות או חוסר הבנה, אבל אצל חלק אחר זה פשוט לא מעניין אותו, אני לדוגמה יכול להבין רגשות, אבל לא אוהב להשתתף בשיחות רגשיות, לכן כמובן שלתת תנחומים לאנשים זה לא כוס התה שלי, אם הייתי צריך לתת בשורה רעה באמת, הייתה מעדיף לתת אותה באופן ניטרלי, לא לזלזל בזה אבל גם לא לבכות על זה, במיוחד אם זה לא נוגע לי אישית.

אתה לא מבין על מה אני מדבר שאני אומר שאדם נשלט על ידי יצרים, הכוונה היא לא אם מרגישים אותם אלא אם הולכים אחריהם בלי מחשבה, חוץ מזה בזמננו שיש אמצעי מניעה, הרצון בצאצאים והרצון המין הם שני רצונות נפרדים, למעשה ככה זה גם היה מאז ומעולם, זה פשוט שלא היה דרך לעשות תאחד בלי שהשני יהיה "תופעת לוואי", אפילו שזה הסיבה המקורית עליו. כן להרבה מהיצרים והרגשות יש סיבה זו או אחרת, למרות שכמה מהם נחוצים שנוי במחלוקת, במיוחד אם זה ברמה מוגזמת. פחד לדוגמה אמור לשתמש כאמצעי זהירות, אבל יש לא מעט מקרים שאדם צריך להתגבר על הפחד, או להתעלם מהפחד, אבל אם אותו אדם היה חסר פחד לחלוטין או עמיד מאוד בפני פחד, אז הוא לא היה צריך את זה, לטוב ולרע.

ommerl

New member
בסדר. אבל כל זה לא קשור לאינטליגנציה רגשית.

ורגשנות קשורה בכיוון ההפוך ממה שאמרת בהתחלה. רגשנות יכולה להעיד על אינטליגנציה רגשית נמוכה, לא גבוהה.
&nbsp
אני בטוח שאתה משתמש בוויסות רגשי שלך עצמך ושל אחרים. אולי בלי שאתה שם לב אפילו. זה לא רק עניין של טאקט, זו הייתה רק דוגמה.
&nbsp
אגב, גם נוכלות רגשית שכתבת עליה דורשת אינטליגנציה רגשית גבוהה. היה מתאים לומר את זה קודם.

Berethor

New member
בכל אופן זאת מלאכית בזהב שהתחילה לדבר על אינטליגנציה רגשית

למרות שככל הנראה היא רצתה לדבר על זה שנשים כקבוצה רגשניות יותר מגברים כקבוצה.

מה שרציתי לרשום רשמתי

שנשים כקבוצה בעלות יותר אינטיליגנציה רגשית מגברים כקבוצה.
גברים מסורסים מגיל צעיר בתחום של הבעת רגשות בחברה המערבית.
אני לא חושבת שיש הבדל באינטיליגנציה שכלית בין נשים וגברים כהכללה, רק כפרטים בודדים בלי קשר למגדר..

Berethor

New member
בחברה המערבית? את אומרת את זה כאילו בחברות אחרות זה לא כך

הייתה לי הרגשה שאת עושה מיקס בין אינטליגנציה רגשית, רגשנות והבעת רגשות, בכל אופן בחברה המערבית יש תגברים הכי רגשנים ביחס לחברות אחרות עד כמה שידוע לי, לטוב ולרע. לכן את צריכה להיות שמחה שאת בחברה מערבית אם זה מה שאת מחפשת. לישראל לדוגמה הרגשנות וההומניות עושה יותר נזק מתועלת, כי בלי זה כבר מזמן היה אפשר לטפל באויבים של ישראל כמו שצריך, שאגב הם מצידם דווקא מאוד אכזריים, יורים על כל מקום בישראל בלי הבחנה. שלא לדבר על אכזריות גם בינם לבין עצמם עם דברים כגון פוליגמיה ורצח על כבוד המשפחה. אני לא מתכוון להעמיק בזה כי המנהלת פה לא אוהבת נושאים "פוליטיים", אבל אם כבר הזכרת חברה מערבית זה משהו שיש לציין.

אין לי דעה בעניין השאלה המקורית

אבל אם הדרך שבה הגבת לחלק מן הכותבות היא דפוס התגובה הקבוע שלך כאשר אומרים לך משהו שהוא לא בדיוק לטעמך, אז... (טוב, לא חשוב, לא בא לי לחטוף ממך דלי חרא על הראש...)

את נכנסת בכינויים שונים כל הזמן

אני יודעת מי את.
לא ברור לי למה את כל הזמן חוזרת.
רוצה לומר - אלוהים אדירים -אני לא רוצה שתחזרי יותר.

למעלה