ובקשר לזה
כשהייתי צעירה (ויפה?) היה לי קשר (לא נפרט) עם מישהו שהאבא החורג שלו ישב על הררי כסף. האמא שלו והאבא החורג שלו גרו בוילה חבל על הזמן עם ילדיהם (כמעט כמו באגדות) וחיו ממש טוב. אבל מה, האבא החורג שלו היה כזה קמצן ואף פעם לא הבנתי למה הוא לא משחרר לבן החורג שלו שהיה חייל וחי מ180 שח לחודש מ-צהל, קצת מרשרשים, אלא מגרש אותו מהבית בהבטחות שווא לתמיכה כלכלית ורגשית. לא משנה. בכל מקרה התחלתי לזמזם לעצמי כבר אז שעשירים הם אלה שיודעים לשמור על הכסף שלהם. עברו יותר מעשר שנים בהם גיליתי להפתעתי שזה ממש ככה בחיים. יש לא מעט אנשים שיושבים על כסף או משום שהם ממש חסכו כל החיים לילדים שלהם ומנעו מעצמם דברים או שהם מונעים מעצמם לעזור לזולת, מה שנקרא במחוזותינו קמצנים. אלה לא ישימו טיפ במסעדה ותמיד יבקשו ממך שקל (כי מקפידים לא להסתובב עם מזומן בכיס) ולך תמיד לא יהיה נעים להביך אותם ולהזכיר שבעצם לוו ממך ושכחו להחזיר וככה אתה תשאר תפרן וטוב לב והם לא. כשהייתי סטודנטית תפרנית ביותר נהגתי לתת בחתונות סכומים מכובדים ביותר, ואגב בחתונה שמנו לב שהחברים התפרנים באמת שחלקם מובטלים חלקם חיים ממש רע שמו סכומים מכובדים לעומת אנשים שבאמת יושבים טוב וששמו סכומים שאני ממש מדגדג לי ביד לשים כאן רשימה שלהם (חלקם דמויות מוכרות בארץ) אולי הם חשבו שזה שהם באים זה כבר המתנה.