שאלה

שאלה

שואל שאלה בשביל חבר. מזה כשנתיים וחצי הוא נוטל ציפרלקס 20 מ"ג באישור פסיכיאטר. לפני כחצי שנה התגלתה לו פעילות יתר של בלוטת התריס. מדובר על בחור בריא שלא לקח שום כדור בימי חייו, ומרגיש שכל עולמו השתנה. עכשיו יש שאלה שאם הטיפול התרופתי לבלוטת התריס לא יועיל יצטרכו לכרות לו את בלוטת התריס וכל חייו הוא יצטרך ליטול כדורים כדי להשלים את פעולת הבלוטה. הוא שוקל להגיש תביעה לביטוח לאומי על מצבה של בלוטת התריס. האם יש מקום לכך? וגם, מה הסבירות לפי סטטיסטיקות (אם אפשר ללכת לפי זה במקרה כזה) לכריתת בלוטת התריס? בברכה.
 
אהלן.

הוא מספר שבאותו זמן בו הפסיכיאטרית רשמה לו את המרשם הראשוני לציפרקלס, היא נתנה לו הוראה מפורשת לבדוק את בלוטת התריס לאחר זמן מה לנטילת הכדור, ומנגד רופא המשפחה ורופאים אחרים מכחישים שיש קשר כלשהו בין פעילות היתר של בלוטת התריס לבין הציפרלקס.
 
פעילות יתר של בלוטת התריס

שלום רב,
אין כאן מספיק נתונים כדי לדעת האם ניתן להגיש תביעה למוסד לביטוח לאומי. חשוב להבין האם הוא עובד, אם לא - כמה זמן אינו עובד ולמה, בן כמה הוא, מה הליקויים הבריאותיים מהם הינו סובל מלבד מצבו הנפשי והנושא של בלוטת התריס, מה החומרה של כל ליקוי וכו'.
לגבי כריתת בלוטת התריס - יש להיוועץ עם המומחה הרפואי הרלוונטי אשר מטפל בחברך.
הרבה בריאות וחג שמח.
 
שלום.

הבחור עובד במשרה חלקית ומקבל קצבת נכות, בעל 40% על רקע נפשי. השאלה האם יש מקום לתביעה נוספת עקב החמרת מצב גופני? (פעילות היתר של בלוטת התריס.)
 
נכות כללית

יש לבדוק האם הוא מקבל קצבה נכות כללית בשיעור מקסימלי או חלקי.
כמו כן, לאור מצבו הנפשי, יש לבדוק האם הוא זכאי גם לקצבת שר"מ.
 
למעלה