שאלה

ליעל פלויד,

אני יודע שאת בעד תעשיית הדיסקים הצרובים, אבל בבקשה, אפשר למחוק הודעות כאלה?

rainbow demon

New member
למה למחוק?

כואב לך בעיניים לראות שאנשים מעתיקים דיסקים? לי יש רק אחד פינק פלויד מקורי (וויש יו וור היר) ועד שיהיה לי כסף לקנות את השאר שאני אסבול בלי פינק פלויד? איי דונט טהינק סו

Yael Floyd

New member
אני בעד לצרוב ואז לקנות

בכל זאת, זה לא הגיוני לקנות דיסק ב90 שקל ואחר כך לגלות שאתה בכלל לא מוצא בו שום עניין. ואני לא מוחקת הודעות כאלה כי הן לא "עברו על החוק" או משהו כזה. הם עושים משהו שלא בסדר לדעתך, אני מבינה. אבל אתה צריך להתמודד ולא לדרוש למחוק. באותה מידה שאני לא אומרת למחוק הודעות ימניות או שמדברות על אכילת בשר רק מטעמים אישיים שלי, אתה יכול להסתדר עם הודעות שמעודדות צריבת דיסקים.

לא לא לא!

לאכול בשר זה חוקי! לצרוב דיסקים זה לא. זה מאוד הגיוני לקנות דיסק ב 90 שקל ולא להנות ממנו. הסתדרו עם זה משנות ה 20 ועד לפני 6 שנים בערך. אפשר להסתדר גם עכשיו.

Yael Floyd

New member
גם לגנוב ממתק מהמכולת זה לא חוקי

ואני בטוחה שעשית את זה פעם. זה תלוי איפה אתה שם לעצמך את גבול המוסר שלך. הויכוח הזה מיותר, מפני שאני לא יכולה לאפשר לעצמי לבזבז כל כך הרבה כסף על דיסק, כשיש לי מיליון דיסקים שאני רוצה לקנות ואני אף פעם לא בטוחה לגבי מה אני רוצה. ואם אני מורידה שיר זה לפחות נותן לי את הזמן לחשוב אם כדאי לקנות או לא. כי כשאתה שומע בחנות, אתה מתלהב משיר אחד ומוציא ת'כסף שלך, מגיע הביתה ומתבאס. זה לא נראה לי מי יודע מה. אבל אני באמת נגד תעשיית הצרובים שמוכרים בשוק והכל. יש הבדל בין בנאדם שצורב בשביל לשמוע ואז לקנות את המקורי לבין בנאדם שקונה צרוב סתם כי זה יותר זול.

או קיי, אז אולי את נאורה

אבל רוב האנשים בעולם, ברגע שיש להם דיסק צרוב, הדיסק המקורי ידחק לתחתית רשימת הקניות שלהם. and just for the record אף פעם לא גנבתי ממתק ממכולת.

rainbow demon

New member
יקירתי

אולי ההורים שלך מרוויחים יותר מהממוצע אולי את פשוט קונה רק דיסקים ולא שום דבר אחר יש אנשים שלא מסוגלים להשקיע מאות רבות של שקלים רק בשביל כמה דיסקים של40 דקות מוזיקה, טובה ככל שתהיה. אנשים כאלה יחפשו פתרונות אלטרנטיבים, וזכותם להסתכן בעבריינות. אז אולי לעולם אני לא אוכל לקנות את ATOM HEART MOTHER כי זה דחוק רחוק ברשימת העדיפויות שלי, אבל למה שאני אצטרך לחכות לנצח בשביל להנות ממוזיקה טובה? ואם את כ"כ נשמה טובה את מוזמנת בכיף לקנות לי את הדיסקים :)

פינק הוא בן

(או גבר בעצם). ולא קורה כלום אם מחכים כמה שנים, לא מתים מזה, בנתיים אפשר לשמוע את השירים און ליין ואפשר גם לקנות קסטות (קלטות), לא מבין מה בוער לגנוב

rainbow demon

New member
קודם התנצלות לפינק על טעות במין:)

לא קורה כלום אם מחכים כמה שנים. לא קורה כלום אם לא מחכים כמה שנים ומורידים את הדיסקים מהאינטרנט או צורבים. ההבדל הוא שבאפשרות השניה נהנים מהשירים ובראשון לא. וקסטות? מישהו עוד משתמש בזה בימינו?

לא ההבדל הוא

שבאפשרות השניה לא הורסים את תעשיית המוסיקה ולא עוברים על החוק. אני יודע שזה לא מרגש כאן אף אחד שאף חברת מוסיקה לא רצתה להביא לארץ את האלבום החדש של מדונה, משום שזה לא כל כך כלכלי להביא לארץ תקליטים, אבל תחשבו כמה דברים אחרים יותר ישנים ופחות פופלריים הם לא מביאים בלי שזה יגיע לעיתונים (ובלי שהאוזן יביאו במיוחד) ממש מאותה סיבה, והכל בגלל שקשה לחכות קצת.

rainbow demon

New member
מסכים אבל...

את עצמי אני כבר לא אשנה עכשיו...(גם אם הייתי רוצה) אני מתכנן כמובן לקנות את האלבומים כשיתאפשר לי (יש לי כמה דיסקים מקוריים בבית זה לא שאני ממש אידיאליסט בנושא של הורדות שירים), עד אז אני אשמע את זה במחשב או צרוב, נכון, באיכות קצת פחות טובה אולי, ואולי עם יסורי מצפון קלים, אבל אני אשרוד, תאמין לי:)

משהו קטן

תוכלו לעשות את מה שאני עשיתי. כל כיתה י"א עבדתי (קולנוע פארק ברעננה, למי שמעוניין), הרווחתי כסף, ואיתו קניתי דיסקים, אין קשר להורים שלי. אני רציתי דיסקים, אני עבדתי בשביליהם! (ותאמינו לי, ככה הם נשמעים יותר טוב). אם זה היה תלוי בי, הייתי ממשיך לעבוד ולקנות כל חודש 4 דיסקים, עכשיו כבר ירדתי ל 3 בחודש, המפלס יורד (עזבתי את העבודה כדי להתאמן לצה"ל). אם רוצים זה אפשרי!

rainbow demon

New member
אני אולי אעבוד קצת בקיץ +ספטמבר

אני "מתגייס" כעתודאי באוקטובר... לבטח אני אקנה כמה דיסקים בכסף שאני ארוויח או שאני לא אתאפק ואקנה לי הרדיסק חדש חחח

יעל

מסיבות מובנות אני לא מבקש למחוק, אבל מבחינת החוק זה במקרה הטוב גבולי, מבחינת תעשיית המוסיקה זה בטוח מזיק, אני ממש לא מבין איך משהו שאוהב מוסיקה, יכול לעודד את הדבר הזה. חלק ממחיר הדיסקים בארץ נובע מכך שחברות המוסיקה (אלה שמיבאות ומיצרות את הדיסקים בארץ) וחנויות התקליטים, חיות על מתח רווחים מאוד נמוך, והם צריכים להגיע למחיר מסויים בשביל לכסות הוצאות ולצאת עם רווח כל כלשהו, אלא אם למישהו כאן יש דרך בה אפשר להפיץ מוסיקה בחינם ועדיין לגרום לכך שאנשים ירוויחו מספק כסף בשביל להתעסק עם זה כמקצוע, כל דיסק שאת צורבת היום, יעלה את מחיר את מחיר הדיסק שתיקני בסופו של דבר. אגב גם אני חושב שמחיר הדיסקים הוא שערוריתי, אבל זה לא ממש שייך לדיון. אני חייתי הרבה שנים בלי רוב הדיסקים של פינק פלוייד, עד שהיה לי מספיק כסף וקניתי אותם, ככה זה בחיים.

d a r k s i d e

New member
כן

אני מצרף לינק לאתר של הפינק פלויד,שם תבחר בEchoes אחרי זה בסוג החיבור,ואז למעלה (איפה שהריבועים המסתובבים) תשים את העכבר ויפתח לך שורה של לינקים תבחר בdownload ושם ישנו קובץ פלאש מדהים שמראה לך כמה אלבומים ובאיזה שנה הם יצאו.

למעלה