להתייעץ עם תזונאי/ת ורופא/ה
קודם כל, חשוב מאוד שתעשי את מלוא טווח בדיקות הדם כדי לבחון את המשמעות המלאה של החוסרים התזונתיים, שחלקם מאוד אופייניים לצמחונים וחלקם אופייניים למנותחים. לדוגמא, יש 3 מדדים רק לברזל, ועוד המוגלובין, חומצה פולית, B-12 וכיוצב' (מנסיון - גם אני כמעט ולא אוכלת בשר). לצערי, הרבה פעמים צמחוניים ומנותחים מפתחים חסרים תזונתיים בגלל מה שאוכלים או לא אוכלים, ולא שמים לב לזה עד שכבר מגיעות תופעות הלוואי - אני הייתי צריכה כמה חודשים של עייפות בלתי אפשרית בשביל להבין שאולי זה לא רק קשור בלחץ הבחינות, ובאמת גילו אצלי חוסרים גדולים... בקיצור, טוב שאת עם אצבע על הדופק - ואני מאוד ממליצה על בדיקות מעקב חצי שנתיות. בכל מקרה, השילוב של מישהו שמבין ברפואה פנימית עם מישהו שמבין בתזונה יכול לעזור לך - קודם כל, ימליצו לך על המסלול התרופתי/תוספתי המומלץ, לדוגמא לי היה מחסור כזה ב-B12 שנדרשתי גם לזריקות... ברזל, חומצה פולית ו-B12 יש בכדורים נוחים לבליעה (כאלה שקל לחתוך, שלא גורמים כמעט תופעות לוואי ונספגים טוב) ויש גם סוגים שונים של כדורים. יש גם סוגים שונים של מולטיויטאמינים - החל מהפוליוויט בטיפות, דרך סופראדין שממיסים במים, דרך כדורי מציצה (לילדים, ואז הם גם מכילים סוכר) וכלה בכדורים גדולים ומרשימים לבליעה. בטח ייקח לך קצת זמן למצוא את מה שמתאים לך. במקביל, התזונאי/ת יכול להמליץ לך על תפריט שייאזן את מה שחסר - למשל ע"י טופו, טבעול, ביצים וכיוצב'. אני הגעתי ל"פשרה" של 2-3 פעמים בשבוע בשר או דג (כי אני לא ממש אוהבת לאכול את זה), אבל גם הרבה מוצרי חלב. בקיצור, צריך למצוא את מה שמתאים לך גם מבחינת העדפות, גם מבחינת בריאות וגם מבחינת אורח חיים.