שאלה

L7

New member
החלק העל טבעי בתנ"ך דמיוני

שכן אין דבר כזה על-טבעי לעומת זאת המניעים להמציא על טבעי - חזקים מאוד. המניעים להמציא את נפוליאון אינם חזקים. לא ממש משנה לי עם יש או אין נפוליון. לעומת זאת אלוהים הוא ישות רלוונטית שמפוצצים תאומים ומתאבדים בשמה.

BLACKPANTER11

New member
אז בקיצור אתה אומר לי שאין לך

הוכחה לכך שנפוליאון היה. עוד שאלה ברשותך: השואה הייתה? קרתה? לידיעתך אני ראיתי כמה פרופסורים,ואנשים מכובדים שטוענים שבכל השואה נרצחו "רק" 300.000 יהודים. אתה מבין היום שעוד חלק מניצולי השואה קיימים עולות טענות אלו,חשבת מה יהיה עוד 50 שנה? או אולי 100 שנה? או 1700 שנה? עוד מאה שנה יבואו אני בטוח הרבה אנשים שיגידו: "שואה"? עוד המצאה של היהודים לא היה ולא נברא! סיפורי עם! בדיוק כמו כל התורה!. ואל תגיד לי "לא אבל יש קלטות ווידאו שמתעדות,צילמו ניצולים",עוד מאה שנה הטכנולוגיות הרי יהיו מתקדמות בצורה רצינית לעומת היום,אפילו היום אני יכל להביא למישהוא תמונה של באמבטייה,והוא יהפוך אותה לתמונה שלי בהוואי,לא? מה תגיד לי עכשיו?

preacher

New member
מה קשורים נפוליון או השואה?

אתם המחב"תים, יש לכם נטיה להשתמש תמיד באנלוגיות. אבל אנלוגיות מטעות כמעט תמיד. נפוליון או השואה לא מוכיחים שום דבר בקשר ליציאת מצרים. כמו שאני רואה את זה, יש לך שלוש אופציות כשאתה ניגש לטפל בסיפור: א. אוטומטית להאמין לכל סיפור בלי הוכחה. ב. אוטומטית לא להאמין לשום דבר ג. לבדוק אם יש יותר ממקור אחד לסיפור, אם הסיפור סביר, ואם יש ממצאים ארכיאולוגיים שתומכים בו, ולהחליט על סמך כל אלה אם אתה מאמין או לא. באילו מהשיטות הנ"ל אתה תומך?

L7

New member
המבחן הוא סבירות. אין הוכחות לשום ד

לשום דבר. לא סביר שקיים אלוהים. סביר מאוד שהמושג הומצא לצורך תמיכה פסיכולוגית וחברתית ולצורך חיזוק שליטה על אנשים. לא סביר שנפוליאון הומצא. האינטרס להמציאו קטן יחסית.

neko

New member
עניתי על זה כבר למחב"ת הקודם,

וזה נקרא הצלבת מקורות.

תסביר לי איך הצלבת מקורות?

תן לי את המקורות שהצלבת ובקשר לדרקון אולי הם באמת ראו דרקון ואנחנו הינו במעמד הר סיני ושמענו את ה' מדבר והצליבו מלא מקורות של אנשים שחוו מוות קליני ומצאו שיש חיים אחרי המוות אם זה לא הצלבת מקורות אז מה זה הצלבת מקורות

סמפיק

New member
מקורות בהכרה

גם אני ראיתי והזיתי דברים משונים על סף שינה. מעניין מה הייתי יכול לראות ע סף המוות. זה לא עוזר להצליב מקורות כשהמקורות שלך לא בהכרה.

ושוב עיוות המציאות

שים לב שהאנשים ראו את האנשים שסביבם מלמעלה וסיפרו להם על מה שהם דיברו בזמן שהרופאים מנסים להציל להם את החיים ובזמן שאין פעילות חשמלית בגוף והלב לא פועל איך אתה מסביר את זה?

Lu Tze

New member
כן.. זה באמת מאוד מעצבן כשאתה שואל

ולא עונים לך. ועוד יותר מעצבן כשמפנים למישהו שאלה והוא לא עונה.

חה חה וגם חה ועוד חה אם יורשה לי

זאת הפרכה זה רק היתחמקות מהמציאות והמציאות היא שאם תלך למישהו שחווה מוות קליני הוא יצחק עליך כי אתה לא הית שם אתה לא תגיד לו מה הוא ראה הוא יגיד לך כי הוא עד הוא היה שם ואתה לא וזה מה שעושה אותו לצודק ממך ועוד על "חוויה שעל סף מוות" מה בדיוק האינטרס של הגוף לשחרר את החומר שגורם לנו לראו אור לבן? ואיך זה שרואים את האנשים שמסביב לגופה שלהם ושומעים מה הם מדברים ואחר כך מספרים להם על זה

סמפיק

New member
תשובה ושאלה

שים לב: המחשבות שלך, גם כשאתה חי ובהכרה הם לא יותר מזרמים חשמליים במוח. כל זרם חשמלי מייצר מחשבה או תחושה לפי המסלול שלו. כשאתה על סף המוות, כשהלב מפסיק לפעום והמוח לא מקבל חמצן הפעילות המוחית הופכת ללא סדירה, קרי זרמים חשמליים עפים בכל הכיוונים בלי מנגנון ויסות. מה ירגעש הבנאדם? מה הוא יחשוב? הבנאדם לא מרגיש "איי! זרמים חשמליים אקראיים במוח שלי!" המוח נותן פרשנות לזרמים, כמו שמסך המחשב שאתה רואה לפניך איננו אלא פרשנות של המוח לזרמים שמגיעים אליו מעצב הראייה. זה ההסבר שמקובל עלי. אין ספק שאפשר לפרש את הפוך: הזרמים החשמליים הלכאורה אקראיים מקורם במשהו, חוויה על חושית וכו'. אם כך, אני דורש ממך הסבר על החוויות האלה: מנין מגיעים הזרמים למוח? אני, הכופר, יודע על כמה עצבים שמחוברים למוח ומזינים אותו במידע. הייתי רוצה לדעת איך מגיעה תמונת המלאך לזכרונו של הכמעט-מת?

אבל אנשים מתארים

אבל אנשים מתארים דברים כמו שהם יוצאים מהגוף שלהם ושומעים ורואים אנשים שמסביבם והם צופים מעמדה של חמש או שש מטר באוויר עמדה שהם בחיים לא היו בה לכן הם לא יכולים לדמיין את זה ואת החזרה לחיים הם מתארים מתי שהם חוזרים לגוף איך אתה מסביר את כל זה?

מטומטם

אתה לא קולט איזה עבון אתה עושה כרגע תחליף מהר את השם הזה לפני שיקרה לך משהו רע אתה לא מצחיק אף אחד ולא מתחכם עם אף אחד אתה רק גורם לעצמך להיראות טיפש

אה.. עכשיו פקחתי את עינייך!

ידעתי שאתה עושה ממני מטומטם! על כך, כמו שנאמר... בגדו בי בניי! אוי ואווי לאותם צבועים! (חושבים שאלוהים לא יכול לגלוש ואף להשתתף בפורומים!) הכה מהר על חטאיך פן יהיה מאוחר!!! 50 מצוות מיד...

neko

New member
זה לא עניינך להגן על יהוה,

הוא לא צריך אותך. אתה אפילו לא מחוש של נמלה ליד כוחו האדיר, אז תן לו להחליט מה עוון ומה עבון. בסדר?

הוא לא מבין במה הוא מאמין..

הוא חשב עד עכשיו שאני איזה משחק! הוא גם לא מבין שאני מביט בו מגבהי גבהים, והוא סה"כ נמלה.

למעלה