שאלה

uuuaaa

New member
למה שאצליח ? אני הרי מאמין = מוגבל

נכון מאוד, אני מדבר אליך כאילו אתה אינפנטיל, אך הבעיה העיקרית היא בי, כי אני מאמין (מוגבל) ואני לא מסוגל לחשוב מעבר למה ש'סיפרו' לי. לכן, הרשה לי להתנצל בפניך. מי דיבר על חילוני ודתי ? נראה לי שאתה. ('ראש מאמין' הוא ראש מוגבל). זה לא מספיק הגיוני בשבילך ? אני דווקא שמח שיש לי אלוקים לא הגיוני. מי רוצה אלוקים הגיוני ? אם הוא היה הגיוני - הייתי מבין שהוא ברמה שלנו, או כמו שאמר חכם אחד: "אילו ידעתיו - הייתיו".

אז מאיפה כל ההתלהבות

על ה'הגיוניות' של אלוהים? כשנוח להשתמש בהגיון האלוהי אז אין בעיה, נכון? ולמה אתה מנסה להיות אלוהים, ולהסביר לאדם פשוט כמוני, דברים שאני לא אמור לדעת? אתה שם לב להתחכמות? דיבורים, דיבורים, הכל דיבורים.

manew

New member
עזבו אנשים

למה לרדת לפסים של הקנטות? ועוד אפילו ציבור כלפי ציבור ולא אחד על אחד... אני מוכן מצהיר ששום דבר ממה שאמרתי פה הוא לא דבר שלימדו אותי אני עברתי בשלב מסוים קטע של לחשוב מה אמיתי לגבי והגעתי למסקנה שיהדות זו האמת! תקרא מחדש את התשובות שלי בלי לחשוב כל הזמן על "הנה עוד תוכי שחוזר על מה שלימדו אותו" ותראה שיש הוכחות חד משמעיות לכל שאלה ששאלת. אם יש משהו שנראה לך בלתי הגיוני באחת מהתשובות שלי אתה מוזמן להעיר לי ואני יסביר לך האמונה שלי מבוססת על חקירה שיכלית בכוחות עצמי ותאמין לי שעשיתי חקירה מעמיקה ביותר. פעם שאלתי איפה שהוא שאלה על אמונה וכשהערתי שמי שענה לי הוא עונה בתור מאמין ולא בתור אוביקטיבי אמרו לי שאם זה הבעיה היחידה שאני מוצא בתשובה כנראה שהיא נכונה ואני לא מוכן לקבל אותה חיים

uuuaaa

New member
ובכן

אני לא מנסה להיות אלוקים ולהסביר אותו, אלא שיש דברים שהוא עצמו גילה לנו והסביר לנו, על-פי הבנתנו. ובכל מקרה, מובן שאלו הם לא הסיבות היחידות שלו.

למעלה