שאלה

barakroni

New member
שאלה

הפיתון ברמזי שלי אורך מטר מתחילת העיניים העכורות ועד יום לאחר סיום הורדת הנשל אני לא נוגע בו.ולאחר מכן שאני מכניס את היד שלי לכיוון הנחש הוא מתחיל לנשוף ולהתנפח השאלה שלי הזמן שאני עוזב אותו לנפשו מאחר ויש לו מספיק לחץ עם הנשל יכול לגרום לנחש לשכוח שהוא רגיל למגע יד אדם?תודה.

gaichuk

New member
נחש בנשל

אפשר להשוות לאדם שלא מרגיש טוב. הוא מסתגר,עצבני,חסר סבלנות ואולי גם מפוחד. עם תזונה נכונה ושמש בכמות (ובזמן) הנכון,תקופת הנשל צריכה להיות בערך שבוע כאשר יום לפני ההתעכרות של העיניים ועד יום אחרי הורדת הנשל. זה לא צריך להספיק להשכיח לנחש מי,מה ואיפה... השאלה היא כמה אתה משחק עם הנחש ובאיזו צורה? אם אתה נוגע בו רק כאשר אתה צריך להוציא אותו על מנת לנקות,יגדל לך נחש 'רע'. זה עלול לקרות גם כשאתה נוגע בו כל הזמן ובצורה שאינה נעימה לו... אני מתאר לעצמי שאתה יודע שפיתון מגיע לגדלים מרשימים והבורמזים בין הגדולים שבהם. נחש כזה עלול להיות בעייתי ובשלב יותר מאוחר,גם מסוכן! הנחש לא שוכח,אבל לוקח לו זמן להתרגל ('להפנים'). אני מציע לך להוציא אותו פעם ביום לפחות למשך כמה דקות.אם הוא אינו עושה סימנים של אי שביעות רצון ('עצבים'),אפשר למשוך עוד כמה דקות. שמש רק בשעות הבוקר עד 11 ואחה"צ מהשעה 3. דקות ספורות בלבד! דקה עד דקה וחצי למטר נחש. נכון שבטבע הם נצפים כאשר הם שרועים בשמש שעות ארוכות אבל תביא בחשבון שבשבי הם אינם יכולים לבחור מתי. הקרינה חזקה ואתה עלול לפגוע בנחש. קצת סבלנות (ואולי נשיכה פה נשיכה שם),והנחש יתרגל אליך ולמגע היד שלך. ראיתי נחשים בנשל שלא מפריע להם שנוגעים בהם ואפילו אוכלים אם מציעים להם מזון! (אפילו שזה לא הכי בריא זה מראה על רמת ביות גבוהה) במידה ותוותר,יגדל לך נחש תוקפני שיהפוך למסוכן.בעוד מטר-שניים,כבר תצטרך למצוא לו בית חדש... זכור! אפשר להוציא את החיה מהבר,אבל אי-אפשר להוציא את הבר מהחיה!

שלום גיא

רציתי להגיד כמה דברים מניסיוני תקופת הנשל מתחילתה ועד סופה לוקחת קרוב לשבועיים ברוב המקרים. אני מוציא את הנחשים שלי כמעט רק כשאני מנקה להם ולפעמים אני מוציא אותם פעם בחודש וגם אז הם בדרך כלל על הידיים רק לכמה שניות. אין לי אף נחש שהוא תוקפן מלבד הפיתון דם שלא נושך אבל לא נהנה ממגע (יש לי אנקונדה ירוקה,פיתונים סריגיים, בואות ועוד כל מני). אבל אפילו שאצלי רוב הנחשים בלי מגע נשארים רגועים אפילו במינים שידועים כתוקפניים זה עדיין לא אומר שכדאי למישהו שמגדל בורמזי לקחת את הסיכון כי אם זה לא יסתדר לו ויצא לו נחש רגוע הוא די אכל אותה!. צריך להיזהר בנוגע להוצאת הנחש מהכלוב פעם ביום עודף מגע זה לא דבר טוב מדובר על חיה שהיא עדיין לא ממש מתורבתת ועודף מגע בקלות מאוד יכניס נחשים ללחץ (סטרס) דבר שבעקיפין גורם למותם של הרבה זוחלים. בנוגע לקרינת השמש לא ידוע לי על שום מחקר שמראה שנחשים זקוקים לקרינת השמש אם אני טועה אתה מוזמן לתקן אותי אבל ממה שאני יודע לפחות מבחינת הוויטמין D3 הם מקבלים אותו ישירות מהמזון ואינם זקוקים לסנטז אותו מסידן בעזרת קרינת השמש. ואיך עשית את החישוב של דקה עד דקה וחצי למטר נחש?. אתה צודק מאוד בנוגע לזה שאפילו כמה דקות עודפות בשמש בקלות יכולות להרוג חיות זו דרך מעולה להיפטר מחיות. נחשים משתמשים בקרינת השמש על בשביל לשלוט בטמ"פ הגוף שלהם ולא ממש לדברים אחרים כמו לטאות וצבים. נחש בתקופת השמש מרגיש פגיע ואינו מסוגל כמעט לראות לכן הדבר האחרון שהוא ירצה לעשות זה לצאת להשתזף במצב שבו הוא הכי פגיע. נחשים בתקופת נשל משתדלים להסתתר ולא לצאת עד שהם צריכים להשיל את עורם. גם אני נתקלתי בנחשים שאוכלים גם כשהעיניים שלהם כחולות והם בקושי רואים משהו ומצד שני נתקלתי בהרבה נחשים במצב הזה שמסרבים לקחת מזון. זה לא נראה לי משהו שיש לו בכלל קשר לביות זה יותר עניין אינדיבידואלי. נראה לי שזה הכל להפעם. להתראות יונתן.

gaichuk

New member
שלום יונתן

"תקופת הנשל צריכה להיות בערך שבוע כאשר יום לפני ההתעכרות של העיניים ועד יום אחרי הורדת הנשל." אז תקופת הנשל (ה'רסמית' כהגדרתך) היא שבועיים.טוב. כמה זמן עובר מיום לפני ההתעכרות ועד יום אחרי ההשלה? לגבי שעות החצר של נחשיך,חבל שאתה לא מוציא אותם יותר...נראה לי שהיו נהנים. ובכלל,הם לא רואים שמש? אני מקווה שכן! השמש נותנת "קצת" יותר מויטמין B3. אם הנחשים היו גדלים בעולם בלי שמש הם היו נראים אחרת,לא??? יש כמה כאלה ואין להם יותר מדי ביקוש,נכון? אחרי קריאת מאמרים עדיין צריך לחשוב קצת בהגיון.דקה וחצי 'גג' למטר נחש לא יכולה לפגוע בצורה קשה,תחשוב על זה... מצד שני יכול רק להועיל! נחש שנהנה מקצת שמש יתפתח יותר טוב ומהר מאחיו שאינו נהנה ממנה.עובדה. נסה לעשות ניסוי קטן עם שני אחים למשך חצי שנה ותחזור אלי... לגבי אופיים של נחשיך,אתה כנראה טוב בבחירותיך (או פשוט בר מזל). אני מכיר כרכנים ופיתונים שנושפים וגם מאיימים אם לא נגעו בהם כמה ימים.והם לא בני שנה שנתיים. כשאתה כותב 'לקחת את הסיכון' אתה מתכוון 'למכור אותו מבלי לדעת שאולי הוא אחלה של נחש?',כי אם כן אז אתה צודק. חבל לרוץ ולמכור ובגלל זה הצעתי לו להתעקש ולהשתדל כי 'במידה ותוותר, יגדל לך נחש תוקפני שיהפוך למסוכן'. היום הפיתון בגודל 2.5 מטר והוא נושף עליך,מחר הוא 4 מטר ומתנפל עליך! לא נושך,מתנפל! ראיתי ולא חושב שתרצה... בחזרה לנשל. נכון שנחש בנשל אינו רוצה 'לראות אף אחד' או שיתעסקו איתו.ציינתי זאת בתחילת תגובתי ('הוא מסתגר,עצבני,חסר סבלנות ואולי גם מפוחד.') מאיפה המחשבה שהצעתי שיוציא אותו בזמן הנשל??? בהחלט לא היתה לי כוונה שיוציא אותו בזמן הנשל. אבל לגבי ההסתתרות,היא אינה מרגע הכניסה לנשל. נחשים מטיילים בנשל ולא רק בכדי להתגרד ולהשתפשף.הם גם יוצאים ו'מתחרדנים'. אפשר לראות שחורים ,תלומים וצפעים עם עיניים 'כחולות' רובצים להם בשמש הקופחת וברגע שהם מרגישים משהו מתקרב הם 'טסים'.כנראה שהשמש עושה משהו... זירוז הנשל אולי?!? לגבי לקיחת מזון בזמן נשל,זה אולי לא תלוי ברמת הביות של הנחש אלא איך הוא מרגיש כלפיך/נוכחותך.זה יכול להיות הצורה שהטרריום ממוקם בחדר. יש הבדל בין איך שפיתון 3 מטר רואה אותך מפינה של חדר גידול ומתייחס אליך לבין פיתון אחר של 3 מטר שרואה אותך מתוך טרריום של 200X80X80 על שידה בגובה ברך. פרופורציה.יד ביד עם אינסטינקטים.בלי הגיון.זה נחש.

Liron Samuels

New member
גיא

"השמש נותנת "קצת" יותר מויטמין B3. אם הנחשים היו גדלים בעולם בלי שמש הם היו נראים אחרת,לא??? יש כמה כאלה ואין להם יותר מדי ביקוש,נכון?" אלה איזה נחשים בדיוק אתה מדבר? אם אתה מדבר על נחש שבמשך האבולוציה התפתח להיות נחש שחי מתחת לאדמה ולא רואה שמש אז ההשוואה שלך ממש לא נכונה. יש הבדל בין התפתחות אבולוציונית של אלפי שנים ובין נחש שבטבע יש לו כמה שמש שהוא רוצה (רוצה, לא בטוח שהוא צריך בשביל גדילה) ושלא מקבל שום שמש כאשר מגדלים אותו בשבי. גם מה שכתבת על לנסות את זה עם שני אחים הוא ממש לא נכון, שכן יש הבדלים עצומים בין נחשים ובני אדם...

gaichuk

New member
תגיד לי...

אתה מכיר את המשפט "קרא לפני שאתה עונה" ? קרא ואז קרא שוב. עכשיו תסביר לי מאיפה קיבלת את הרעיון של לעשות ניסויים בבני אדם ??? אם יש משהו לא ברור אתה יכול לשאול,אתה לא צריך להתחיל לקפוץ ו'לירות לכל הכיוונים'. נתתי לבן אדם תשובה. אתה חושב אחרת? כתוב מה שאתה חושב. כתוב את דעתך לפני שאתה מנסה לפסול את השניה! אם יש לך מקור כתוב אמין שאומר במפורש שהשמש אינה תורמת שום דבר להתפתחות ובריאות הנחש, אני אשמח לראות,אם לא,תצטרך לקבל את דעתי כאפשרית גם כן. אם אני חושב על נחש X שהוא מרגיש Y,אני אציין גם למה לדעתי הוא מרגיש Y. ולא אתן תשובות לקוניות שיכולות לפעמים להתפרש ליותר כיוונים מסוגי נחשים! (באמת מצטייר לפעמים כאילו אין עונים אלא מגיבים בלבד.)

Liron Samuels

New member
כן, אני מכיר את המשפט

אתה מכיר את המשפט "תנסה להבין לפני שאתה חושב שמתקיפים אותך"? את הרעיון של ניסויים כהגדרתך קיבלתי ממה שכתבת ליונתן - "נסה לעשות ניסוי קטן עם שני אחים למשך חצי שנה ותחזור אלי..." לא יריתי לכל הכיוונים. נכון, נתת תשובה ואני לא אומר שהיא בלתי אפשרית אני פשוט חושב שחלקים ממנה לא נכונים (לפי דעתי) או לא מוכחים. אתה אומר לי לכתוב את דעתי אבל בעצם כך שאני כתבתי שאני לא מסכים עם חלק מהדברים שכתבת וחיזקתי את דבריהם של אחרים אפשר להבין שאני מסכים עם מה שנאמר על ידם, לא? אין לי מקור שאומר שהשמש אינה תורמת להתפתחות ובריאות הנחש ולכן אני לא לגמרי פוסל את דעתך, פשוט אומר שאני חושב שהיא לא נכונה או לא לגמרי נכונה. לך הרי גם אין מקור אמין שאומר במפורש שהשמש תורמת להתפתחות ובריאות הנחש... בקשר למספר העונים והמגיבים - אם מישהו כתב תשובה דומה למה שאני הייתי כותב אז אין ממש סיה שאני אכתוב אותו דבר, אבל אם מישהו כתב תשובה שלפי דעתי היא לא נכונה, לא לגמרי נכונה או חסרה למה שאני לא אגיב? גיא, חייך קצת. :) לפי התגובה שלך זה נראה כאילו לקחת קצת קשה את מה שכתבתי. זה דיון, לא חייבים להסכים עם כולם כל הזמן.

אני לא חושב שהנחש שוכח

פשוט תהיה סבלני ותשתדל להוציא אותו לידיים מהר ולא להתמזמז איתו בכלוב זה הרבה פעמים מקום שבו חוטפים ביסים.

1צחי

New member
בנוסף

הנחש מסתמך בעיקר על חוש הריח והחום (הראייה מוגבלת ביותר אצל רב הנחשים). עם פתיחת הטרריום הנחש בדרך כלל יהיה מפוחד כי הוא לא מזהה מה מתקרב אליו ולכן הנחש מתנשף ונושך כהתגוננות מהבלתי ידוע. ברגע שנוגעים בנחש הוא ירגע ואז אפשר גם להוציא אותו מהטרריום. השורה האחרונה יפה לנחשים עד גודל בינוני, היתה לי בורמזית באורך 2,80 מ שכאשר הייתי נכנס לחדר שלה כל מה שהיא ראתה בי זה אוכל!!! (כשהיא היתה קטנה היא הייתה רגועה) כשניסיתי לנגוע בה עם מקל על מנת לצמצם מרחק לא פעם היא תקפה ולא נסוגה,אבל לאחר שהייתי מרים אותה היא הייתה רגועה ואפשר היה להתעסק איתה חופשי.

gaichuk

New member
ו"בזמן שישנת"...

עכשיו ראיתי את התגובה הזאת (מה לעשות יוני,אני מקליד 40 מילים בדקה בערך...
) רק מחזק את מה שכתבתי לך...

naja

New member
אין לך מה לדאוג.

אמנם כמו שכתבו לך בורמזי גדול ועצבני זה לא טוב, אבל מנסיוני מרבית הפיתונים הצעירים עשויים להיות קצת תוקפניים ואגרסיביים וזה יתבטא בעיקר לאחר שבוע שבועיים ללא מגע אבל ההתנהגות הזו עוברת להם כשהם מתבגרים. כמובן שבמידה וזה נמשך אצל הנחש שלך אז כדאי לך להעלות במעט את תדירות ההוצאה שלו מהכלוב. ובכל מקרה אני מקווה שאתה מודע לעובדה שבורמזי בוגר זה ממש לא חיית מחמד.

barakroni

New member
../images/Emo51.gifתודה לכולם כנסו

את הבורמזי שלי בימים שהוא לא בנשל אני מוציא אותו 4 פעמים ביום כול פעם למשך 30 דקות אני גולש באינטרנט שהנחש על השולחן לידי והוא מקסים אני עושה לו מקלחות פושרות בקיצור מפנק אותו כאחד מהמשפחה בגלל זה הופתעתי שרציתי להוציא אותו בזמן נשל כי התגעגעתי לשחק איתו ואז הוא התחיל עם הפוזות

naja

New member
עכשיו זה כבר יותר ברור.

נחשים בנשל לא רואים טוב ולכן הם יותר פגיעים וזה מלחיץ אותם וזו הסיבה להתנהגות שלו. לא כדאי לשחק איתו כשהוא בנשל גם בגלל מה שציינתי וגם בגלל שזה עשוי להפריע לו בהשלה.

barakroni

New member
naga שאלה.

רשמת שבורמזי בוגר הוא לא חית מחמד שאלתי שהנחש עוד 5 שנים אני אוכל להכנס אליו לתוך הכלוב לנקות ולגעת בו או שהכול יעשה מחוץ לכלוב ולא לגעת בנחש (במופע של קוסמים נותנים לנחשים גדולים מאוד לשחק אם ילדים תדריך אותי תודה רוני

למעלה