שלום יונתן
"תקופת הנשל צריכה להיות בערך שבוע כאשר יום לפני ההתעכרות של העיניים ועד יום אחרי הורדת הנשל." אז תקופת הנשל (ה'רסמית' כהגדרתך) היא שבועיים.טוב. כמה זמן עובר מיום לפני ההתעכרות ועד יום אחרי ההשלה? לגבי שעות החצר של נחשיך,חבל שאתה לא מוציא אותם יותר...נראה לי שהיו נהנים. ובכלל,הם לא רואים שמש? אני מקווה שכן! השמש נותנת "קצת" יותר מויטמין B3. אם הנחשים היו גדלים בעולם בלי שמש הם היו נראים אחרת,לא??? יש כמה כאלה ואין להם יותר מדי ביקוש,נכון? אחרי קריאת מאמרים עדיין צריך לחשוב קצת בהגיון.דקה וחצי 'גג' למטר נחש לא יכולה לפגוע בצורה קשה,תחשוב על זה... מצד שני יכול רק להועיל! נחש שנהנה מקצת שמש יתפתח יותר טוב ומהר מאחיו שאינו נהנה ממנה.עובדה. נסה לעשות ניסוי קטן עם שני אחים למשך חצי שנה ותחזור אלי... לגבי אופיים של נחשיך,אתה כנראה טוב בבחירותיך (או פשוט בר מזל). אני מכיר כרכנים ופיתונים שנושפים וגם מאיימים אם לא נגעו בהם כמה ימים.והם לא בני שנה שנתיים. כשאתה כותב 'לקחת את הסיכון' אתה מתכוון 'למכור אותו מבלי לדעת שאולי הוא אחלה של נחש?',כי אם כן אז אתה צודק. חבל לרוץ ולמכור ובגלל זה הצעתי לו להתעקש ולהשתדל כי 'במידה ותוותר, יגדל לך נחש תוקפני שיהפוך למסוכן'. היום הפיתון בגודל 2.5 מטר והוא נושף עליך,מחר הוא 4 מטר ומתנפל עליך! לא נושך,מתנפל! ראיתי ולא חושב שתרצה... בחזרה לנשל. נכון שנחש בנשל אינו רוצה 'לראות אף אחד' או שיתעסקו איתו.ציינתי זאת בתחילת תגובתי ('הוא מסתגר,עצבני,חסר סבלנות ואולי גם מפוחד.') מאיפה המחשבה שהצעתי שיוציא אותו בזמן הנשל??? בהחלט לא היתה לי כוונה שיוציא אותו בזמן הנשל. אבל לגבי ההסתתרות,היא אינה מרגע הכניסה לנשל. נחשים מטיילים בנשל ולא רק בכדי להתגרד ולהשתפשף.הם גם יוצאים ו'מתחרדנים'. אפשר לראות שחורים ,תלומים וצפעים עם עיניים 'כחולות' רובצים להם בשמש הקופחת וברגע שהם מרגישים משהו מתקרב הם 'טסים'.כנראה שהשמש עושה משהו... זירוז הנשל אולי?!? לגבי לקיחת מזון בזמן נשל,זה אולי לא תלוי ברמת הביות של הנחש אלא איך הוא מרגיש כלפיך/נוכחותך.זה יכול להיות הצורה שהטרריום ממוקם בחדר. יש הבדל בין איך שפיתון 3 מטר רואה אותך מפינה של חדר גידול ומתייחס אליך לבין פיתון אחר של 3 מטר שרואה אותך מתוך טרריום של 200X80X80 על שידה בגובה ברך. פרופורציה.יד ביד עם אינסטינקטים.בלי הגיון.זה נחש.