שאלה

naja

New member
תשובה.

אין בעיה להתעסק עם בורמזי בוגר רגוע אבל..... כידוע לך לבורמזים יש תגובות אכילה די חזקות ז"א שכשהוא רעב הוא פשוט בא אליך ותופס לך את היד. כאשר הוא קטן זה לא נורא אבל כשהוא גדל.....לי יש בורמזי גדול ורגוע שניתן להוציא אותו מהכלוב ולשחק איתו אבל כשאני פותח לו את הכלוב הוא בדרך כלל נע לעברי במהירות ומנסה לתפוס וזה השלב המסוכן!!!!(הוא לא ינשך מחוץ לכלוב ). לכן צריך להתיחס אליהם בזהירות יתרה וכאשר מוציאים אותם מהכלוב או לגרום להם להבין לפני זה שזה לא "שעת אוכל" כרגע מכיוון שבורמזי, אם הוא נכרך לך על הצוואר וחונק-יש סיכוי טוב שכלום לא יעזור לך(לא יודע אם אתה מודע לזה או לא אבל בהרבה ספרים ודפי מידע ממליצים לעבוד עם פיתונים מעל 3 מטר רק כאשר יש מישהו נוסף בחדר).

barakroni

New member
הבנתי מבקש הבהרה

רשמת שהנחש רעב כמה שאני מבין נחש זה מגרסת בשר והוא תמיד רעב ואיך אני גורם לנחש שאני רוצה להוציא מהכלוב שעכשיו לא שעת האוכל שהנחש אצלי יגדל אני כונה סורג באמצע חדר חלק שמאלי אני עושה דלת ומשם ניכנס לטפל בנחש ובחלק הימני של הכלוב אני עושה חלון ומשם יזרוק לנחש את האוכל ככה שהנחש יתרגל שהאוכל ניכנס מהחלון ולא מהדלת משם אני נכנס מה דעתך

naja

New member
הבהרה.

דבר ראשון-בורמזי תמיד רעב....הבורמזי שלי בד"כ נכנס לכוננות כשאני נכנס לחדר ואם אני נכנס עם ארנבת הוא מזנק ברגע שהוא מריח אותה. בקשר לחלון-לא בטוח שזה יעבוד(קצת קשה לאלף נחש....)אבל אפשר לנסות. יש לי פיתוני דם שהתרגלו לאכול מחוץ לכלוב וכאשר הם בתוך הכלוב הם שקטים ונינוחים ולא מראים שום תגובת אכילה. בקשר לבורמזי גדול-כאשר אני רוצה להוציא אותו אני שם כפפות ולוקח מקל וכשאני פותח את הכלוב, אני הודף אותו לאחור בעזרת המקל ומכניס יד ראשונה עם כפפה. בד"כ הוא מבין מיד שאני לא מזון והוא פשוט יורד בחזרה לרצפה ואז אני תופס אותו ומושך אותו החוצה. בשלב הזה הוא מעולם לא ניסה לנשוך.

Liron Samuels

New member
לא תמיד...

כתבת שהם מנסים לתפוס את היד, אבל לפעמים הם תופסים גם במקומות אחרים וזה הרבה יותר גרוע. אני מכיר מישהו שפיתון באורך של כ-5 מטר תפס אותו במותן! אני לא בא לתקן אותך, אלא לחק את דברייך. הרבה מגדלים בחו"ל משתמשים בתמיסה של מים ואלכוהול בריכוז מאוד מאוד נמוך. מרססים את התמיסה על פרצוף הנחש (רק במקרה שממש חייבים!) ומרוב הצריבה הנחש מהר מאוד יעזוב... לכל מי שקורא את ההודעה הזאת ויש לו איזה נחש קטן שנושך, השיטה הזאת היא לא לכם ולנחש שלכם. שיטה זו גורמת לאי נוחות גדולה לנחש ויכולה להזיק אם ריכוז האלכוהול גבוהה מדי. שיטה זו מיועדת להציל חיים או פציעות רציניות מנחשים גדולים.

1צחי

New member
המשך

קראתי מאמר דומה אך המאמר היה על כוחים, שם כתבו להחזיק מרסס מים ללא חומרים נוספים ולרסס על ראש הלטאה ,זה אמור לעזור,לא יצא לי לנסות אם השיטה אכן עובדת.

naja

New member
יש עוד שיטה פשוטה.

קוראים לה -מקום מסתור... בד"כ כשנחש נושך כתגובת אכילה זה בא לאחר שהוא הבחין בך ובתנועה שלך. כאשר אתה מספק לו מקום מסתור שבו אין לו קשר עין איתך, הוא יושב בשקט וכאשר אתה מרים\מזיז את המסתור הוא בד"כ יותר מופתע מאשר מתכנן לאכול. עובד לי מצוין עם פיתונים מנוקדים.

1צחי

New member
מה קורה

בטרריום שלי לדוגמה יש מקום מסתור אך הנחש לא תמיד מעדיף להיות שם מדובר על בורמזי ובואה, אך בכל זאת צריך לטפל בטרריום. בנוסף כאילו הבואה שלי משתתפת קבועה בפורום, היום היא נמצאת כיומיים לפני התנשלות,אני נימצאתי צמוד לטרריום שלה והיא ניסתה לתקוף פעמיים דרך הזכוכית(היא רואה דיי טוב) מובן שהיא פגשה זכוכית כואבת. יש לציין שכאשר אני מכניס את ידי לתוך הטרריום היא לא תוקפת לעולם כולל היום. מהמקרה היום הסקתי שהיא עוקבת אחר התנועה (להריח היא לא יכולה ) ומאחר שהיא אוכלת גם בזמן נשל היא ניסתה כנראה לצוד.

naja

New member
בקשר לבואה.

לא יודע בת כמה היא אבל זה מתאים לבואה צעירה, למרות שיש לי אחת בוגרת שעושה את זה אם היא נמצאת בטרריום האכלה והיא רעבה.

1צחי

New member
בואה

הבואה בת שנתיים ואני מאכיל אותה אך ורק מחוץ לטרריום ולאחר האכלה אני מחזיר אותה. אני לא עושה זאת על מנת להרגיל אותה אלה מכיוון שהטרריום שלה הוא גם לתצוגה וישנם אנשים שקשה להם המחזה של אכילת חי.בכל אופן אני מגדל בואות כבר הרבה שנים ועם הבואה זה קרה בפעם הריאשונה. לנחשים צעירים יש נטייה לתוקפנות מתוך התגוננות דבר אשר אני בטוח שאתה יודע,אך כאן זאת לא היתה התגוננות הבואה עקבה אחר תנועותי מבלי יכולת הרחה בגלל הזכוכית ואז תקפה פעמיים.

למעלה