שאלה

שלום וערב טוב 1234ab

אני שמחה לקרא את זה. חושבת שחשוב לרגיש את הכל ובעצם אין אפשרות אחרת... רוצה להרחיב את מה שאמרת/ה? להוסיף עוד מילים כדי שנוכל גם להרגיש?

1234ab

New member
ערב טוב גם לך אביבה../images/Emo140.gif

קצת רקע:
כבר כמה שנים שאני לומדת ומתעניינת בנושא מודעות והתפתחות אישית, לרוב לבד דרך קריאת המון ספרים בנושא. הייתי גם בקורס הורות/מודעות מאוד מעניין. התחלנו לאחרונה קורס עם אותו מרצה שנקרא קריאת אישיות דרך כף הרגל - מאוד מעניין. ושם התגלה לי "עולם הרגשות" ועד כמה חשוב שנדע לזהות ולהרגיש את כל מיגוון הרגשות שלנו... ולא לקטלג לפי "רגשות חיוביים" או רגשות שליליים". משפט שנגע בי מאוד שהמרצה אמר הוא: "אדם המעמיק ברגשותיו מסוגל להעמיק בהבנת חייו". פשוט להיות אדם אנושי... וזה אומר לפי מיטב הבנתי ..כשאתה כועס...תכעס תן לעצמך להרגיש את הכעס בגופך עד שזה נעלם... (אותו דבר לגבי כל רגש אחר) כי ככל שנדחיק את הרגשות שלנו שוב ושוב ככה ההתפרצות שלהם תהיה חזקה וקשה יותר, ואנחנו נרגיש לכודים בכלא של עצמנו. זאת העצמה אישית לתת לעצמך להיות מי שאתה, להרגיש באמת את אשר אתה מרגיש ולא להתחבא מאחורי כל מיני תאוריות של אדם רוחני..עם מחשבות חיוביות..שמחה..אור..וכו',שבתוך תוכך עמוק בפנים כולך הר געש שעומד להתפוצץ כל רגע ובעיקר שרוב החברה מסביבך חושבת שכעס, עצבות,קנאה,תסכול כו' אלו מחשבות שבאות מחולשה. לאחר שאתה מאפשר לעצמך להרגיש את כל אותן רגשות אלו... אז אתה מגיע למקום בו נמצאת האהבה. שם אתה מוצא את עצמך. ואוו יצא לי ממש ארוך....

../images/Emo140.gifנכון

רגשות הם רגשות. לימדו אותנו מה זה "טוב" ומה זה "רע" המצב היום, העידן שאני חיים בו והאנטנסיביות שבה קורים אירועים ומאורעות בקנה מידה אישי ועולמי מערערים לנו את כל היסודות...והבסיסים שאותם למדנו ואז... גם הטוב והרע לא ממש ברורים... דברי חושפי, ביטו הוא חלק חשוב בהעצמה...

1234ab

New member
לדעתי...

אין טוב ואין רע... זה הכל תלוי באיך אנו מקבלים/מבינים את הדברים ואיך אנו מפרשים אותם ומה אנו עושים עם זה. מה כוונתך במשפט: "הבסיסים שאותם למדנו"....? לפי מיטב הבנתי ברוב הזמן "הבסיסים" שלימדו אותנו...הם אילו שלימדו אותנו להסתכל על הדברים כטובים או כרעים.

SHAHAF UZI

New member
עדיף ארוך ומאד קולע

ממשהו קצר,ולא פוגע.....מגניב,התרשמתי,וחושב שזה אחד הדברים היפים ששמעתי כאן,ערב נעים,עוזי.

Deerest

New member
Missing the point

"אדם המעמיק ברגשותיו מסוגל להעמיק בהבנת חייו". חזק. האם זה "כשאתה כועס...תכעס תן לעצמך להרגיש את הכעס בגופך עד שזה נעלם... (אותו דבר לגבי כל רגש אחר..." באמת? האם לתת דרור לרגשות? האם כל מה שצף צריך לצאת החוצה? אולי, אבל אפשר "להעצים" את דרך הטיפול ברגשות (דרך טיפול לא נכונה גורמת לחלוקה לרגשות "שליליים" ולרגשות "חיוביים"). למה אני מתכוון? מה שאנחנו מרגישים מעיד על עצמנו. הרגש מכיל כמות רבה מאד וחשובה של מידע עלינו ועל התיחסותנו לסביבה ולעצמנו. ומה אנחנו עושים איתו - מוציאים, זורקים, משתחררים והלאה לבא בתור. אם נקשיב לעצמנו היטב, נזהה את מקור הרגש, מהיכן הוא נובע, מה גורם לו לפרוץ, מה העוצמה שלו... נקשיב לו. וכאשר זה יקרה נדע על עצמנו יותר, נלמד לדעת מי אנחנו, אילו "כפתורים" מפעילים אותנו, מה תפקיד כל אחד ואחד מהם. שלא נדבר על כך שנוכל לבטא אותם באופן ברור יותר לנו ולקרובים אלינו. בסופו של דבר כולם "חיוביים".

1234ab

New member
הכוונה שלי היתה....

שקודם כל אתה צריך לתת לעצמך להרגיש את "הרגש".... ולא להדחיקו.. ולהכניסו עמוק פנימה... שלב אחרי, זה מה שאתה אמרת.. לזהות מהיכן מגיע רגש זה... הלוואי וזה היה כל כך פשוט (כמו שזה פשוט לכתוב על זה)... לרוב אנו "מרגישים משהו"... אך לא יודעים להצביע בדיוק מהיכן ולמה ומהו אותו רגש.... לרוב שאנו מרגישים תסכול, קנאה, עצבות ועוד.. אנחנו מרגישים רגשות אלה בתור רגש "כעס" אנו לא מצליחים לזהות את הרגש האמיתי... זוהי הקושי הגדול ביותר... לזהות את הרגש האמיתי...

Deerest

New member
במקביל, לא אחרי

טבועים בנו הרגלים, מעין תבניות התנהגות, שהחלו עוד מימי ילדותנו. בכדי להתחיל לזהות מקור וסוג רגש צריך קודם כל לקבל אותו ולדעת שהוא חלק מעצמנו. הרי איך נוכל ל"טפל" בדבר שאנחנו או מדחיקים או מוציאים אם לא נתקרב אליו בהבנה. בד בבד אנו נקשיב לתחושות שלנו... איך אני אסביר זאת... בואי ונשתמש לרגע בדמיון שלנו. הביאי את עצמך או תזהי מתי את במצב של אדישות רגשית, כלומר את בנורמל ולא מרגישה כלום. עכשיו דמייני לך מצב מכעיס/מעליב/מעציב/מתסכל... שימי לב טוב טוב מה קורה לך בפנים, תלמדי לזהות את השינוי בתחושותייך. עם הזמן (והרבה) תהליך הזיהוי הופך לתבנית התנהגות הכרתית שמחליפה את זו ההרגלית. והיה והצלחת לפתוח דלת זו, עולם אחר של הכרה נמצא שם.

SHAHAF UZI

New member
התשובה שלך משלימה את שלה

אני בהחלט חושב שמאד מאד חשוב קודם לזהות. ולזהות זה "לתייג" , לתת הגדרה .אני חושב שאני מאד מגדיר,מתוך צורך.ואני מבין עכשיו שזה אחלה.....תודה לך שעזרת לי להתחדד.

SHAHAF UZI

New member
בבקשה,אין בעד מה

מה שמך,מותר לי...? לקרוא לך בשם...יעשה לי נוח יותר,יעצים אותי

Deerest

New member
הבהרה

עוזי, התודה שלה הייתה לתשובה שלי, שים לב להירארכיה בשרשור, אלא אם היא טעתה. קוראים לה לימור והיא בת 35. אכן, אתה פזיז.

SHAHAF UZI

New member
זה היה ממש ממש בצחוק.....

ונניח וטעיתי,מה,לא כיף לקבל תודה בטעות?

bflygirl

New member
יש דרך אחת מיוחדת במינה והיא

האהבה אהבה לעצמך ולזולת זה קודם כל הפסיק הקטן להמשך הדרך

שלום bflygirl ../images/Emo39.gif

אהבה היא הדרך, מסכימה. רק שאהבה קיבלה כל כך הרבה פנים והסברים וכיוונים שנשכחה האהבה האמיתית, זו שמגיעה לשניות בודדות מעצימה בלי סוף... וממש באותה שניה בורחת...

הדרך להעצמה היא דווקא...

כשחוטפים את הסטירה וזה כואב, ופתאום את מתעוררת לעולם חדש בשבילך את מתחילה להתעצם, לגדול, לראות את הדברים אחרת מתחילות התובנות, התחושות, לרצות ולגדול כדי לא לחטוף שוב... לפחות כך אני התחלתי...

למעלה