שאלה

Boojie

New member
אתה לא חייב להיות חומד, קוקי.

ואתה לא חייב לקבל את הדעות שלי. או של אף אחד אחר כאן. אבל יש הגדרות מקובלות, יש משמעויות מקובלות למילים, יש פה אנשים שעוסקים במד"ב/פנטזיה הרבה שנים והרבה שעות ביום, חלקם באופן מקצועי (אני, נגיד, שחוץ מהוותק שלי בקהילת המד"ב באינטרנט אני גם עורכת כתב עת בנושא ועובדת כמתרגמת מד"ב/פנטזיה, וגם כותבת לפעמים), ושיש להם מושג מה המוסכמות המקובלות, וזה לא אומר שאתה לא זכאי לדעה משלך, אבל תסלח לי אם אני לא אתייחס לדעה שלך ברצינות רבה מדי, עד שתוכיח לי שאתה ראוי לזה. עד עכשיו, לא הוכחת - להפך, הראית לי שאין לך מושג, ושגם לא חשבת על דברים עד הסוף. עד כה, מי שהחליט שפנטזיה היא "מלפפון חמוץ או אזדרכת" זה אתה, שבוחר להבין את המילה בצורה שונה ממה שמקובל על כל העוסקים בז'אנר. הייתי מביאה לך את הלינק הסטנדרטי של "הגדרות למדע בדיוני" ו"הגדרות לפנטזיה" אבל אין לי כוח לחפש אותו בשבילך. חפש אותו לבד, אם בכלל מעניין אותך לדבר בשפה שמדברים שאר בני האדם.

זה מזכיר לי קטע מהטירונות

לילה, עומדים ב-ח', המ"כים צורחים עלינו כרגיל, ואז אומרים "אנחנו צריכים מתנדב". שני הילדים הטובים של המחלקה מרימים יד. "כשאני שואל מי מתנדב, כולם מרימים יד, ברור?" צועק המ"כ. "כן המפקד!" "מי מתנדב?" כולם מרימים יד, חוץ מאחד, נגיד חזי. "חזי, יש לך איזה בעיה?" שואג המ"כ. פניו של חזי לבנים. "לא המפקד!" "אז למה אתה לא מרים יד כמו כולם?" "כי זה לא נקרא להתנדב המפקד" "כשאני שואל מי מתנדב אתה מרים את היד כמו כולם!" "המפקד, להתנדב זה מרצון, המפקד, ואם אתה אומר לי להרים את היד זה לא נקרא להתנדב המפקד" "אתה מנסה להרגיז אותי חזי? באמת שלא כדאי לך, אתה תרוץ פה כל הלילה" "אתה יכול לתת פקודה לרוץ, אבל אתה לא יכול לתת פקודה להתנדב כי זה עניין של בחירה" "בחירה מה?" חזי מחוויר עוד יותר "בחירה המפקד!" "לא מעניין אותי הבחירה שלך! אתה עכשיו רובוט! אתה שומע את המילה 'מתנדב' ישר אתה מרים את היד. ברור?" "אבל זה חסר משמעות, המפקד" - וכו' וכו' אה, כן, ובסוף המוח של חזי התפוצץ וגילינו שהוא אנדרואיד, ואני שואל: מדע בדיוני? פנטזיה? ואולי...

עד הלום

New member
תראי פשושית...

את ההמשמעויות המקובלות , תוכלי לקרוא במילון הקרוב למקום מגורייך (בבית , כנראה שאת לא מחזיקה את הספר החשוב הזה) "ההגדרות המקובלות" לא מקובלות עליי (ועל עוד כמה אנשים שמסוגלים לחשוב בניגוד לשטאנץ של הגילדה המקצועית שלכם "שעוסקת בנושא הרבה שנים" . זכותי לבחור להבין את המילה אחרת ממה שמקובל על כל העוסקים בז'אנר . מהתרגום של ספרי הפנטזיה דווקא התרשמתי , עד שנזכרתי שאני אחד הצרכנים של אותו תרגום וכמעט כל התרגומים בעברית גרועים מן המקור . ע"ע wot אני מציע לך לוותר על הלינק שבטח נכתב על ידי כמה מהאנשים שאחראים לאתרים הפלצניים בנושא מד"ב ופנטזיה בישראל (או בעולם ) על עלבונות ילדותיים בנוסח "שפה שמדברים (חסר בה , עניין של עברית קלוקלתI) שאר בני האדם אני לא אגיב , תקראי לזה פריווילגיה של מי שיש לו טיעונים ולא רק אגו והשמצות.

בוא ואסביר לך משהו

כל המשחק המטופש הזה של ההגדרות מעניין אותנו כקליפת השום. אם אתה חושב שבהינף-לשון תוכל לשנות תפיסה שהתבססה היסטורית במשך מאה שנים כמעט ולהרשים את כולנו, שכח מזה. למען האמת, גם אם תצרח ותצווח עד שנסכים איתך רק כדי שתשתוק - בפועל זה לא ישנה *כלום*. ואסביר לך עוד משהו. להיות מסוגל לחשוב אין פרושו לומר "לא!" לכל מה שמישהו אחר אומר. ההיסק המעליב שלך בעניין התרגומים הוא כל-כך לקוי לוגית שהוא מעיד כאלף עדים שאינך מסוגל לחשוב. אם יש לך בעיה עם "השטאנץ של הגילדה", בוא ונראה אותך מציע משהו יותר טוב. משהו ריאלי, לא קריאה חסרת משמעות בשם אחר. אם האתרים פלצניים, נראה אותך יוצר אתר טוב יותר. אם יש לך בעיה עם התרגומים, נראה אותך מתרגם טוב יותר. ועד שתעשה את זה, ותבין שעשייה קטנה אחת שווה יותר וגם קשה יותר מכל הדיבורים הריקים שאתה מתעסק בהם, תפסיק להעליב אנשים. יום אחד אולי תגדל ותבין מה זה גורם לנו לחשוב עליך.

עד הלום

New member
לא מעניין אותכם ? אל תגיבו

אני הגבתי לגולש וכמה אנשים כאן החליטו שזה מתפקידם לחנך אותי בקשר להגדרות הנכונות של מד"ב ופנטזיה , האמת i dont give a damm . אני דווקא מסוגל לחשוב , אולי בגלל זה אני מבין היטב מהו "היסק לוגי" אבל למה שאצפה ממי שיכולתו בהבנת הנקרא איננה מן המשובחות להבין את המושג הזה. משהו יותר טוב ? משהו ריאלי ? הנה הצעה לעורכי ספרי הפנטזיה , לפטר כמה מהמתרגמים המנופחים ולשלם כסף טוב לכמה סטודנטים שלמדו אנגלית כדי שאפשר יהיה לקרוא ספר פנטזיה בלי שגיאים . לא אמרתי שאני רוצה להיות מתרגם כתבתי כאן שהאתרים פלצניים כדי שהגולשים לא יפגעו מכמה מההשקפות המוזרות שבאות לידי ביטוי באותם אתרים כמו למשל , הטור הנוראי הזה , "להתיר את גוליבר" . "תפסיק להעליב אנשים " "אולי יום אחד תגדל ותבין מה זה גורם לנו לחשוב עליך" א. עדיף שתכתוב פסקה ארוכה יותר בין "תפסיק להעליב" והעלבון התורן , ככה זה יראה יותר אמין. ב. למה אתה חושב שאכפת לי (לנו ? נדבקת מגולום מיי פרשס? ) מה אתה חושב עליי ?

זאת בדיוק הבעיה

ברור מהודעותיך שלא אכפת לך מה חושבים עליך, וזו אחת הסיבות שאתה מעצבן את כולם. לא נורא, כשתגדל תבין.

סליחה - תיקון

*מאד* אכפת לך מה חושבים עליך, הבעיה מתחילה כשלא חושבים מה שאתה רוצה שיחשבו...

cwen

New member
מגיבים, כי אתה מטעה

אני אשתדל לא להתפלצן - אבל בכל זאת יש הגדרות שמקובלות על רוב האנשים (לא רק בארץ גם בחו"ל), וכדאי שהגולש יהיה מודע אליהן. בוודאי שיש מקום לדיון בנושא, אבל אתה לא ניסית להתדיין, סתם אמרת שדברים לא מקובלים עליך וכל זה. אז אנשים מגיבים, כדי שהגולש ידע מה המונחים המקובלים, אפילו אם אתה לא מסכים להם.

עד הלום

New member
לא מעניין אותכם ? אל תגיבו

אני הגבתי לגולש וכמה אנשים כאן החליטו שזה מתפקידם לחנך אותי בקשר להגדרות הנכונות של מד"ב ופנטזיה , האמת i dont give a damm . אני דווקא מסוגל לחשוב , אולי בגלל זה אני מבין היטב מהו "היסק לוגי" אבל למה שאצפה ממי שיכולתו בהבנת הנקרא איננה מן המשובחות להבין את המושג הזה. משהו יותר טוב ? משהו ריאלי ? הנה הצעה לעורכי ספרי הפנטזיה , לפטר כמה מהמתרגמים המנופחים ולשלם כסף טוב לכמה סטודנטים שלמדו אנגלית כדי שאפשר יהיה לקרוא ספר פנטזיה בלי שגיאים . לא אמרתי שאני רוצה להיות מתרגם כתבתי כאן שהאתרים פלצניים כדי שהגולשים לא יפגעו מכמה מההשקפות המוזרות שבאות לידי ביטוי באותם אתרים כמו למשל , הטור הנוראי הזה , "להתיר את גוליבר" . "תפסיק להעליב אנשים " "אולי יום אחד תגדל ותבין מה זה גורם לנו לחשוב עליך" א. עדיף שתכתוב פסקה ארוכה יותר בין "תפסיק להעליב" והעלבון התורן , ככה זה יראה יותר אמין. ב. למה אתה חושב שאכפת לי (לנו ? נדבקת מגולום מיי פרשס? ) מה אתה חושב עליי ?

N Y

New member
בעניין שאלתך האחרונה:

אם באמת לא היה אכפת לך, אולי היית משכיל לשתוק. מ.ש.ל.

ange noir

New member
לפרוטוקול

ספרות מתחלקת לשני סוגים עיקריים: 1. בדיונית (בלעז fiction) - שהיא סוגת האב הכוללת כל יצירה שאינה מבוססת אחד לאחד על דברים אמיתיים ואנשים אמיתיים מעולמנו. קרי כל יצירה ספרותית שהנדון בה לא אמיתי. היא מתחלקת בתוכה למגוון רח מאוד של תקופות וסוגות ותת-סוגות, אחד מהם הוא הספרות הספקולטיבית שבהגדרתה היא ספרות הבוחנת "מה היה קורה אם..." 2. מציאותית (בלעז non-fiction) - שהיא השם הכולל כל סוגות הספרות המבוססות לחלוטין על עלומנו ומתארות תהליכים אמיתיים, ארועים ואישים בלו סטיה או חירות אומנותית. היא כולל את הביוגרפיות, ספרות העיון וכו'.

ange noir

New member
טוב...

הלכתי ע"פ המונחון לספרות שאחותי (ואני בזמנו) למדנו איתו לבגרות: אשר א' ריבלין, מונחון לספרות, ספרית פועלים, ת"א, 1994.

תודה לכולם ../images/Emo140.gif

קראתי את השירשור והשכלתי. ואני לא חושבת שמד"ב ממש נכלל בזאנר פנטזיה...

Wild elf

New member
מצאתי פעם אתר

והיה מפורט בו שמות של סוגי פנטזי, ועל מה כל אחד מהם. היו בערך 20 סוגים. אז מה עוד מדע בדיוני???

למעלה