שאלה

Mיקי_

New member
אני תומכת בכל יציאה מהשטחים

לא משנה לי השם משנה לי התוצאה

pazro

New member
את מסתבכת עם ה"לגאלי" הזה.

מהוא חוק ומהו חוקי? זה לא סיבה מספקת לעשות משהוא, במיוחד שמדובר ב"חוק הבין לאומי" שהוא באמת אחד הדברים הכי דבילים שהומצאו אי פעם.

Mיקי_

New member
החוק הבינלאומי, מבחינתי הוא החוק

היחיד שתקף לגבי גבולותיה של מדינת ישראל.

yair abitan

New member
לא ממש נראה לי שצריך ..

להתכופף כל פעם שמזכירים את האו"ם-שמום (בן גוריון) במידה וב-48' האו"ם היה מחליט לא לתת לעם היהודי ליישב את ארצו ההיסטורית האם גם זו היתה החלטה מוסרית שצריך להקשיב לה ??? בשורה התחתונה עם ישראל צרך להקשיב לעצמו לתורתו ולביטחונו האישי בארץ אבותיו !!!

Mיקי_

New member
כן. לא הייתה קמה מדינה ללא הכרה

ולא מאמינה באבות כך שזה לא מעניין אותי כלל, וגם לא התורה.

pazro

New member
נראה לי שאת צריכה לרענן את הידע

שלך בהיסטוריה. רצוי שתבדקי את כל ההחלתות של האום בקשר למדינת ישראל, במיוחד את ההחלטות הקשורת למנדת שבריטנה קיבלה. בשעת לילה מאוחרת זו אני לא סומך על הזיכרון ולכן לא אכתוב יותר מזה. מחר (כלומר היום בבוקר) נוכל לחדש את הדיון.

Mיקי_

New member
פחחחח יש לי 95 ב5 יח"ל היסטוריה

ציון בגרות משוכלל... (הציון הכי נמוך שהיה לי בהיסטוריה היה 91...) אז הרשה לי לגחך, לא נראה לי שחסר לי ידע בהיסטוריה... וגם לא באזרחות.

pazro

New member
ו.... מה היתה החלטת האו"מ בקשר

למנדת שניתן לבריטנה? ולי היה 89 בהיסטוריה וזה עוד לפני שהיתחילו עם כל ההגרלות ושאר ירקות, אז תני קצת כבוד.

oh-da

New member
בין בציון בבגרות לידע כללי/מקיף

אין קשר רב במקרה של מערכת החינוך בארץ (רק הערה כללית)

yair abitan

New member
מיקי !

שלום לך וצהריים טובים...התגעגעתי , מזמן לא כתבתי לך... א-אני חושב שהיתה קמה מדינה גם ללא הכרת הגויים , אלי קצת יותר זמן היה לוקח אבל ......זה היה מגיע מתישהו... ב-הכרת הגויים נבעה גם כן מהכרת התורה ככה שללא התורה לא היתה הכרת הגויים (תחשבי על זה , משהו מעניין...) ג-לא ענית והתייחסת למה שאמרתי...שאלתי היתה :"האם ובמידה היו חושבי אומות העולם לא לתת לעם היהודי את מכורתו ההיסטורית , זו היתה החלטה מוסרית וצודקת ? דרך אגב...לא התייחסתם עדיין לחתימה שלי בסוף ההודעה...

Mיקי_

New member
טוב תזדעזע

כיוון שאני לא מגדירה את עצמי יהודיה (למרות שאני עונה על כל ההגדרות ההלכתיות) אני לא רואה קשר בין דת כולשהי לישבתי פה (זו המולדת שלי אם הייתי נולדת למקום אחר גם סבבה, אבל אני מעריכה את המולדת שלי ורוצה שתהיה הטובה ביותר) ואינני רואה קשר להיות יהודי, לישיבה על איזושהי ארץ או דווקא פה. אני לחלוטין לא חושבת שזה שרובנו (כרגע) יהודים בארץ ישראל, עושה אותנו בעלי הארץ הזו. אני חושבת שהארץ מגיעה למי שיושב בה ועומל עליה. לכן בהחלט הייתי שלמה אם החלטת האו"ם לא הייתה לאשר את ישיבתו של העם היהודי על ארץ זו. ובכלל אני לא חושבת שהגדרת הארץ הזו כארץ היהודים מטיבה לה. הייתי הרבה יותר שמחה אם היא הייתה ארץ כל אזרחיה. לגבי ב, אני חושבת שאם לא הייתה שואה, גם לא הייתה קמה מדינת ישראל, במתכונתה זו. ומי שהיה רוצה לעלות, בחסות הציוניות שלו... היה הופך בן ארץ מעצם שהותו כאן. זה נראה לי גם הרבה יותר נורמאלי והגיוני ממה שקורה פה עכשיו. אין לי שומדבר לומר על החתימה שלך.

yair abitan

New member
עדיין לא מרצה אותי התשובה שלך...

ב-אמרתי שגם הבריטים (1917) ועולם הנצרות בכלל הכיר את ההיסטוריה היהודית בארץ ישראל וחשב שהיא שייכת לו.... ג-שאלתי אם ובמידה היה מחליט האו"ם לא לתת לעם העם את מורשתו , ארץ הקודש , גם החלטה זו היתה מוסרית וצודקת ? את מתחמקת ממתן תשובות עניניות וגבי הנושא המדובר , אנא התמקדי . תודה ויום טוב לכולם !!! את חייבת להדות שיש לי אחלה חתימה.....

yair abitan

New member
בקשר לחתימה...

לכל מי שלא הבין\רצה להבין\לא רצה להתייחס וכד'... ציטוט זה מראה בסה"כ שגם החרב וגם הספר ירדו מהשמים יחד ושניהם קשורים לעד... ממש מדכא מבחינת הפצפיזם... כי התורה שלנו היא תורת המוסר , תורת היחוד (כמעט כל העולם מאמין בזה היום) תורה אשר לפיה ועל פי חוקיה כאשר היו מוציאים להורג אחת ל-70 שנה היתה נקראת אותה סנהדרין "רוצחת" ... הסבר קצר...להמשך והמשך הדיון רק תגידו...

Mיקי_

New member
נו עניתי על זה

אמרתי לך מוסרי כן צודקת? אמרתי לך אני חושבת שמדינת היהודים כמדינה לא הייתה צריכה לקום, אלא ע"י ישוב המדינה כאזרחים. לכן, לטעמי היה צודק יותר אם מדינת ישראל הייתה מדינת כל אזרחיה מאשר מדינת היהודיעם מה יכול להיות יותר ברור מזה? זה שאנשים אומרים שהתורה חשובה, זה חלק מתפיסת הדת הנוצרים וגם המוסלמית ובכלל. כיוון שאני לא מגדירה עצמי כיהודיה, ואני אטאיסתית אני רואה בה רק כתרבות יפה לפעמים ופחות יפה לפעמים... והחתימה שלך עצובה, ואין לי מה להגיד עליה.

push

New member
לא משנה לך התוצאה?

לא משנה לך העובדה שבשם הרעיון הזה יגרמו עוולות לציבור הפלסטינאי? לצאת מהשטחים זה טוב.לעשות מהלך חד צדדי,לספח גושי התנחלויות ולהפוך את פלסטין לגטו זה ר-ע.(הכי בפשטות שאפשר) סליחה על ההתפרצות אבל עדיף לבדוק לפני שמדברים

למעלה