שאלה

push

New member
התוצאה נגזרת מהשם.

התנתקות חד צדדיתמובילה לתוצאה בלתי נסבלת מבחינת הציבור הפלסטינאי.

Mיקי_

New member
נסיגה חד צדדית

זה נסיגה בהסכמתו ומתוך רצונו של צד אחד בלבד, ולא מתוך שיתוף פעולה והסכמה של שני הצדדים. נסיגה חד צדדית למשל, היא האופן בו נסוג צה"ל מלבנון, והשאיר אחריו וואקום, שהתמלא באנשי חיזבאלה. ולא באירגון מסודר. יש הרבה דברים לא טובים בנסיגות חד צדדיות, החל מכך שהן לא מוסכמות על שני הצדדים, וכלה במה שזה מוביל אליו (דוגמאת הווקאום שציינתי קודם)

אimר

New member
עם קטן מוקף אויבים

ראשית חשוב לציין שזו שאלה היפותטית כי זה בחיים לא יקרה. שנית, אם זה יקרה, אז טוב שיצאו משם, אבל כרגיל עושים פה הכל בגישה הכוחנית הדפוקה שלפיה עדיף לקבוע חד-חד-צדדית הכל ולהרגיש חזקים מאשר להסכים עם הצד השני וששני הצדדים ירוויחו יותר.

תשובה

מה זה משנה? בכלמקרה לא שואלים אותי. אומנם, יש כאן שאלה שהיא גורלית להתפתחות הפוליטית באזור. מי שצריך לפעול בהתאם לתשובה עליה הוא (לפי כלליו שלו) המיָצג שלי. אבל מה זה משנה? היחידים שזכאים לענות על השאלה הם חברי הליכוד. כן, אותה המפלגה שאנחנו שומעים בחדשות חדשות לבקרים מי החברים בה -- ודי לחכימא ברמיזה. ואתה יודע מה, גם אם היו שואלים אותי הייתי מתעצבן: כי מה שיותר חשוב מהתשובה לשאלה היא השאלה מי שואל אותה.

pikov

New member
מה להתנתקות ולפציפיזם?

ההתנתקות היא נושא פוליטי. יש לו פנים לכאן ופנים לכאן. חסר רק פן אחד, מבחינת הפורום - אין להתנתקות שום קשר לפציפיזם, אלא אם כן, אנו מדברים על סרבנות שרות, שהיא אופרה אחרת לגמרי.

push

New member
בטח שיש קשר.

פאצפיזם זה לא רק לסרב לשטחים,זו התנגדות לכל דיכוי וכיבוש שקיים.התנתקות חד צדדית נותנת לגטימציה להמשיך הכיבוש ויתר על כך מנציחה אותו-מה גם שהיא נותנת מרחב לבניית גדר הדמים הנוראית. אי אפשר להפריד בין הנעשה בשטחים או בעיראק לבין פאצפיזם.פשוט אי אפשר.התנגדות לכיבוש,לדיכוי ולעושק על שטחי פלסטין-זה באמת פאצפיזם.

pikov

New member
הקשר שבים פציפיזם לסרבנות

הוא כמו הקשר בין יחסי מין מאהבה לזנות.

למעלה