שאלה

Nuninu66

New member
שאלה

יש לי כלב בן 3 חודשים והוא אצלי חודש, כמה זמן עד שילמד לעשות את הצרכים שלו בחוץ ולא בבית? איך הייתם ממליצים לחנך?

dreaming h

New member
אהלן

אני חושבת שזה מאוד תלוי בכלב ובחינוך. לפני כשנה קיבלתי כלב מסוג פיטבול כבן חודשיים, שהגיע היישר מאימו. הוא עבר איתי מבית לבית, בילה איתי בהרבה נסיעות, ביקורים וטיולים. הוא תמיד תמיד התאפק עד שנצא מהרכב או שנצא מהבית, כדי לעשות את צרכיו, וזאת ללא שעבר כל אילוף, ומעולם לא קיבל ממני שום סוג של עונש, ולחילופין, גם לא חיזוק על ההתנהגות הטובה. לעומת זאת, באותה תקופה, קיבלתי כלבה מסוג אמסטף, גדולה ממנו בחודשיים, שלא הסכימה לעשות את צרכיה מחוץ לבית. גם כאשר הוצאנו אותה מיד אחרי האוכל, קצת אחרי האוכל, אפילו אם טיילנו איתה שעה (!!) היא הייתה מחכה שנחזור הבייתה כדי לעשות את צרכיה. היא עברה אילוף במשך חצי שנה, וקיבלנו אין ספור המלצות ממאלפים שונים, והיא קיבלה עונשים מיד אחרי שעשתה את צרכיה בחצר, ושומכלום... הכלבה היום כבת שנה וחודשיים, והמקום היחיד שבו היא עושה את צרכיה הוא הבית.... אני מקווה שלך יילך טוב יותר

קישורים מעולים תודה

משיחה עם פסיכולוגית של כלבים אני יכולה להגיד שבאופן כללי מאוד חשוב להוציא את הכלב/גור הרבה מאוד פעמים החוצה ולתת לו חיזוקים חיוביים כאשר הוא עושה את צרכיו בחוץ (עצמות בסקוויט וכדומה). כלב בדרך כלל לא עושה את צרכיו במקום מגוריו אלא אם אין לו ברירה- לכן אם מוצאים אותו הרבה הוא לומד שבחוץ זה בסדר ומעדיף מאשר בבית. דבר חשוב-ישנה טעות נפוצה שעליה יש וטרינרים שממליצים וזה דחיפת האף לצרכים. כאשר עושים את זה לא רק שזה לא עוזר, אלא זה מרתיע את הכלב מלעשות את צרכיו בכלל (גם בחוץ). ברוב המקרים אין לו בכלל מושג מה הוא עשה כי עושים את הפעולה הרבה זמן אחרי והכלב לא יודע לקשר.

רעות 85

New member
ובקשר לזה, סיפור אמיתי

אדם אחד (עו"ד, אגב), היה מגיע הביתה ובכל יום היה מוצא "מתנה" מהכלב על הרצפה. התגובה חזרה על עצמה- האיש היה נכנס, צועק על הכלב, דוחף את אפו אל תוך הערמה ובצעקות מעיף אותו החוצה. יום אחד, האיש חוזר הביתה, ושוב ממתין לו הגוש המוכר. אך היום הכלב לא חיכה.. הוא רץ, דחף את אפו אל תוך הקקי, ורץ החוצה בכשכוש זנב ובאושר. את המסקנה תסיקו לבד LOL ולגבי הכלבה שעושה בבית- לא הכרתי כלב שלא למד שלא לעשות בבית בשיטת התיחום. שוה לנסות.

**לילך**

New member
שיטת התיחום עובדת כמעט תמיד

משום שכלב לא יעשה את צרכיו במקום הלינה שלו הסיפור שלך הצחיק והרגיז אותי כאחד, הבעיה בדרך כלל היא שיש בעלי כלבים שפשוט לא מבינים את הכלבים שלהם, הם עושים את כל הטעויות האפשריות ואחרי זה עוד באים בטענות לכלב המסכן, שבסה"כ רצה להשביע את רצונו של הבעלים הטיפש שלו..... בדרך כלל חינוך נכון יוצר עם הכלב תקשורת נכונה, הרי הכלב רק רוצה להשביע רצון, הוא רק רוצה להבין מה רוצים ממנו ואז לקיים את המצופה. בדרך כלל אין כלב טיפש וחסר הבנה יש בעלים שלא יודע להעביר נכון את המסר.

למעלה