שאלה

כרמל 1

New member
הממ...

עניין של תנאי חידוש תנאי סביבה מהיר ומוטציות על ידי זה גרמו לדרך ריבוי שונה.. מי יודע, אולי אפילו דרכי רבייה שונות?

הסבר לגבי הביצה ../images/Emo182.gif

אני חושב שאחד ההסברים ההגיוניים לגבי הנושא הוא שבעבר אבותיהם של הציפורים הולידו צאצאים רגילים עטופים בשילייה בדומה לבעליי חיים רבים כיום, רק שאצלם במשך השנים מכל מיניי סיבות אותה שילייה הלכה והיתקשתה עד שהפכה לביצה שאני מכירים היום. משתמש בצלילים.

הגיוני,אבל צריך אסמכתה מבחינת זמנים

צריך להראות מבחינה כרונולוגית ,איזה מין ראשוני היה בעל המאפיין לשלייה עד להתפתחות המין שהגיע למאפיין הביצה. לדוגמה: לפי הבנתי הדינוזאור הטיל ביצה,איזה מין קדם לו עם השלייה? עלה לי רעיון בעקבות דברייך, התהליך יכול להיות הפוך, קודם ביצה ואז שילייה, אלא שאז שוב צריך הסבר ל"בעיית הביצה והתרנגולת", ככה שלמעשה הרעיון שלך הרבה יותר הגיוני.

ביצים רבותי, ביצים.....

היתפתחות אבולוציונית מתרחשת בדרך כלל כאשר שינויי כלשהו בבעל החיים מעניק לו יתרון בסביבת המחייה שבה הוא נמצא, הייתרון של ביצה הוא שבמקום שהעובר יעבור את כל שלבי ההיתפתחות בתוך הבטן של האם, הוא עובר את תהליך היתפתחותו בתוך ביצה, מחוץ לבטן של אמא ציפור, לא עולה לי כרגע רעיון בראש מדוע זה מהווה יתרון אך נראה לי שאם נחשוב קצת נגלה שלפחות עבור ציפורים, יש בזה יתרון כלשהו... והנה הרגע בדיוק חשבתי על אחד תוך כדי כתיבה, ציפור צריכה לעוף, אם יהיו לה וולדות/גוזלים בבטן היא תהייה כבדה ותיתקשה או לא תוכל לעוף, היא תהייה חשופה לטורפים, כאשר היא מטילה בייצים היא חופשייה לעוף וכך היא ובעלה יכולים להיתחלק בדגירה על הביצים, כל פעם אחד דוגר והשני עף ומחפש מזון, אם היא היתה שומרת את הגוזלים בתוכה ברחם שלה אולי היא לא היתה מצליחה לעוף, שזה גם עושה אותה מאד חשופה לדוגמה אם נחש מגיע לעץ שבו היא יושבת. נראה לי הסבר דיי הגיוני....
משתמש בצלילים.

כרמל 1

New member
מה פתאום... ../images/Emo3.gif לא עשיתי צחוק...

אני כתבתי משהו רציני שחשבתי שאולי יהיה טיפה מצחיק

כרמל 1

New member
אני לא יודע אם אתה מתכוון לאוימימוס

אבל תגיד לי אם כן http://www.bsu.edu/web/00cyfisher/images/AvimimusDinosaur_Picture_gallery.jpg

Prodigal

New member
התכוונתי

איך במעבר בין זוחל למעופף או מיונק למעופף לא מצאו שלדים או מאובנים של זוחל או יונק עם חצי כנף או התחלה של כנף

דווקא כן מצאו...... ../images/Emo88.gif

בדיוק השבוע היתה תוכנית מאד מעניינת (נדמה לי שבערוץ דיסקברי) בנושא היתפתחות הציפורים, הראו שם שממש בשנים האחרונות מצאו כמה מאובנים מדהימים של דינוזאורים בעליי נוצות על הגוף והזרועות, שככל הנראה לא יכלו לעוף והנוצות שימשו יותר ל"ראווה" בדומה לנוצות של טווס, במשך השנים הנוצות הפכו לכנפיים מלאות משום שהן איפשרו לאותו ייצור לרוץ מהר יותר לעבר הטרף שלו (או לחילופין כדי להתחמק מטורף) משום שהן איפשרו לו "לידאות" מעט בזמן שהוא רץ וניפנף בזרועותיו, בטח זה נראה כמו איזו תרנגולת גדולה ושמנה שמנפנפת בכנפיה וקופצת בצורה מגוחכת.... אותם מאובנים הם הם בדיוק צורות המעבר שאתה מדבר עליהן. כמו כן, כמה בעלי חיים שקיימים כיום ומסוגלים לידאות למרחקים ניכרים מעץ לעץ (לדוגמה סנאי מעופף, ודגים דואים) יכולים בהחלט להיות יצוריי בייניים שבעוד כמה מאות אלפיי שנים יוכלו לעוף באופן חופשי ולא רק לידאות. משתמש בצלילים.

nכמ

New member
הציפורים התפתחו מהזוחלים בעידן

הדינוזאורים לפני כ-200 מיליון שנה. איני יודע מה היה הממצא של Avimimus שאתה מתייחס אליו, אני מניח שאתה מתכוון לסוג של דינוזאור ציפור, יותר מאוחר אני אנסה למצוא חומר על זה.

amni

New member
עד כה הציפור האמיתית הראשונה

הידועה היא זו שנקראת "ציפור הנוצות הקדמונית". יש הרבה בעלי חיים שאינם ציפורים שיש להם כנפיים, אבל רק לציפורים יש את "הפטנט" של נוצה שמאפשרת כנף חזקה שמשקלה קל מאוד -- "משקל נוצה". ציפור הנוצות הקדמונית היא סוג של דינוזאור, לפי מבנה השלד שלה, ומבנה הגולגולת.

אפרופו ציפורים

מישהו יכול להסביר לי את "בעיית הביצה והתרנגולת" מבחינת אבולוציה? תמיד היו ביצים?

למעלה