שאלה

nכמ

New member
הביצה הייתה קודם...

הרבה מהבעלי חיים הקיימים כיום מטילים ביצים, החיה הראשונה שהטילה ביצים התפתחה לפני כ-300 מיליון שנה, ומאז הטלת ביצים זה דבר שקיים אצל מינים רבים. כולל: צבים, נחשים, ציפורים, תנינים, ותרנגולות. ולכן הביצה קדמה לתרנגולת.

ומה לגבי הבעיה עצמה?

לא התכוונתי ממש לתרנגולת, פשוט זה הביטוי שנדבק לעניין זה, ומה לגבי שורש העניין בין הביצה למין הראשון? כלומר איך התפתחה הביצה עצמה , איך התחילה הביצה לכשעצמה מבחינת אבולוציה ?

nכמ

New member
חסר לי ידע על ההבדלים מבחינת

האנטומיה בין בעל חיים שמטיל ביצים ובין בעל חיים שאינו מטיל, אני אתעניין בנושא הזה..

nכמ

New member
התפתחות של עובר אנושי מתבצעת

כאשר הביצית מופרית, הביצית המופרית נקראת זיגוטה. הזיגוטה מתחילה להתחלק , וכאשר היא נהפכת לקבוצת תאים היא נקראת trophoblast, השכבה החיצונית של התאים של ה-trophoblast נפרדת ונהפכת לשיליה, בשלב הזה, השלייה "מתחברת" לרירית הרחם של האישה. וכך השלייה ממשיכה לגדול, ובמקביל העובר ממשיך לגדול, בסיום ההריון, העובר יוצא ומיד לאחריו ברגע שמושכים את ה-"חוט" שמחובר לטבור, יוצאת השלייה. כמו ש-משתמש בצלילים הציע למעלה, השלייה זה בעצם הקבלה לקליפת הביצה, כאשר לפי הצעתו אצל חיה מטילת ביצים לקראת סוף ההריון השלייה מתקשה בתהליך ביולוגי וכך יוצאת החוצה. מחיפוש באינטרנט, לגבי מאובנים שמראים שיניי בין חיה מטילת ביצים לבין חיה שאינה מטילת ביצים, לא מצאתי תוצאות. ואני גם לא חושב שאפשרי יהיה למצוא מאובן שמראה שהייתה התפתחות שכזאת, שכן שינויי שכזה איננו שינויי מורפולוגי באנטומיית החיה, אלא שינויי גנטי. וזה דומה לחיפוש מאובן כדי למצוא שהיה שינויי בצבע העור של הכושים שחיו באפריקה, דבר כזה פשוט לא יכול להמצא. מאובנים יכולים לתאר אך ורק שינויי מורפולוגי בחייה(כגון שינויי במבנה הלסת, שינויי במבנה אגן הירכיים, שינויי במבנה הפנים, שינויי בגודל המוח וכו'), ולא שינויי גנטי שיש לו ביטויי שונה בשלייה/צבע העור של החיה/כמות שערות וכו'...

ומה בין ביצה לביןעובר בבטן?

אם כל הכבוד לדעתי יש שינויים גדולים בין הרבייה של ביצה שמטילים לעובר שמתפתח בבטן. עובר גדל בבטן ומקבל את מזונו מחבל הטבור, וביצה דורשת דגירה. מוזר, שלא התייחסת לכך...

pembencipolisi

New member
על דעת כל המדענים באבולוציוניסטים

הצפורים התפתחו מזוחלים. הקביעה הנפוצה ביותר מיחסת את מוצא הצפורים לקבוצה ידועה של דינוסאורים. הצפור הראשונה היתה "ARCAEOPTERIX" שנוצה מאובנת אחת ממנה נתגלתה בגרמניה ב 1860 ושלד שלם נתגלה ב 1861 ובכלל ידועים ממין זה 7 שלדים באורך 40 עד 60 סנטימטרים, השלד היה דינוסאורי במלואו כולל זנב בן 20 חוליות, ראש דינוסאורי ופה משונן וגם 3 צפרנים על 2 הכנפים. כל הגוף היה מכוסה בנוצות הזהות לנוצות עופות ימינו, והארכיאופטריקס היה אכן מעופף, לכן נקרא צפור. טוח גילאי השלדים 140 עד 150 מיליון שנה לפני זמננו, אבל הבעיה היא שהארכיאופטריקס היה ללא המשך. העופות לא התפתחו ממנו... המועמדים האחרים למקור העופות התגלו בסין בשנים 1996 ו 1998: שני דינוסאורים בעלי נוצות, האחד "סינוסאורופאריקס" היה בעל נוצות תחיליות, מעין שער, שעל פי המבינים בממצאים, בעיקר חוקריו הסיניים, היו המקור לנוצות. אורכו של סינוסאורופטריקס היה מטר אחד. הדינוסאור השני היה CAUDIPTERIX שנתגלה באותו אזור "ליאאוניניג": הוא היה בעל נוצות אמיתיות על כנפיו וזנבו, אבל לא עף כי הנוצות היו סימטריות לעומת הנוצות של העופות בימינו שהן לא סימטריות וחותכות את האויר. אורכו של CAUDIPTERIX היה 89 סנטימטרים. גיל שני השלדים הוא 120 - 130 מיליון שנה ובליאאונינג נתגלו גם שרידי צפורים אמיתיות. בשנת 2001 נתגלה בסין MICRORAPTOR GUI הקטן בדינוסאורים שנחשב לבוגר: היו לו נוצות על 4 גפיו, אורכו רק 77 סנטימטרים. מיני דינוסאורים מנוצים אחרים נתגלו בסין ב 1999 ובארגנטינה. הם היו טיפוסים גדולים. ישנו מדען אחד , מי שגילה את PROTOAVES הוא טוען שהצפורים התפתחו מהזוחלים כבר לפני 220 מיליון שנה, ומסתמך על שלד זעיר שאת שרידיו העמיד בעמידה צפורית. המשותף לכל הטעונים בענין התפתחות הצפרים מהדינוסאורים הוא שהזערת המדות היה ענין חשוב ביותר לפני הסכוי לעוף, והממצאים בסין גרמו לרעיון שהנוצות הראשונות שמשו לצרכי בדוד, לא לצרכי תעופה...

John Merrick

New member
"דעת כל המדענים באבולוציוניסטים..."

אתם מאמינים לכל מה שמאכילים אתכם. איפה הספקנים שבכם? עד כדי כך אתם רוצים הוכחות, שמין המותר לסלף? PROTOAVES הוא בדיחה פרטית של אותו אדם, ותלוי רק ברעיון המקורי שלו. לגבי הדינוזאור MICRORAPTOR GUI, תראו את הקישורים המצורפים:

pembencipolisi

New member
דעתי האישית לא נאמרה למעלה

אינני מכריע בין "האבולוציוניסטים" ל"בריאתנים", שאתה אולי נמנה עליהם, ולא תומך ב"התפתחות" או בכתוב בתנ"ך, לא הייתי עד לארועים, לא להתפתחות ולא לבריאה, רק הזכרתי את מה שידוע לי באופן עדכני על טענות האבולוציוניסטים על התפתחות העופות, ובכלל הצגת ה PROTOAVES בעמדה צפורית לפני 220 מליון שנה לא נראית לי כאפשרית... ואינני אוכל את כל מה שהאבוליציוניסטים טוענים ללא בקורת. יש לי דעות מוגדרות ביותר על הדינוסאורים, וכמה תאורים "מדעיים" כביכול, אודותיהם, כמו "חום גוף קבוע", מצחיקים אותי... אחת האמתות לגבי המימצאים בסין היתה שה NATIONAL GEOGRAPHIC הגיע למסקנה ב 1999 שאחד מהם היה חבור מזויף של שני יצורים, והוא נמחק מרשימת המאובנים, אבל כל הטיפוסים הנזכרים בכתבה שקשרת, כולל MICRORAPTOR GUI שנתגלה ב 2001 אינו חשוד כמזויף.

John Merrick

New member
למה חום גוף קבוע מצחיק אותך?

אנחנו משערים כיצד היה מבנה הדינוזאורים לפי הלטאות הקיימות אפילו בימינו. לגבי הציפור, אני מקווה ששנינו מסכימים שעדיין אין הוכחה חותכת בעניין, לכל צד. אני שמח שאתה לא מתפתה לקבל כל ממצא, כפי שקרה עם הקוף מפילטאון.

pembencipolisi

New member
חום גוף קבוע אינו תכונה זוחלית

וכל זוחלי ימינו מתנהגים בהתאם לצורכיהם לקלוט חום מן החוץ, הרביצה תחת השמש כשצריכים לה, רביצה בצל או במים כשחם מדי, כולל כל מי מהם ששרד על פי ההערכות, חלקן נדיבות , את קץ עדן הזוחלים וחי עד ימינו ללא שנוי... (הבריאתנים מזכירים 3 מינים כסמל אנטי התפתחותי) לא יותר מ 5 נזכרים: 2 הספנודונים מניו זילנד: ישנה הסכמה כללית על גיל של 250 מיליון שנה לגבי זמן קיומם, והם נעזר ב"עין קדקד" לויסות חום גופם, הכח הענק מאינדונסיה לפי מחצית המדענים גילו עד 150 מיליון שנה ודם הוא בעל "עין קדקד" זעירה ופעילה (ראיתי אותו בטבע , חוקרי הזוחלים: הצדיעו!) ולפי DISCOVERY תנין ה"מגר" ההודי הוא בן 100 מילון שנה, ולפי בריידי בר מה NATIONAL GEOGRAPHIC כח המים האסיאתי (ראיתי אותו בשבי) הוא בן 80 מיליון שנה. אני רק מעריך שלו היה לדינוסאורים חמום גוף פנימי, היה אולי איזה מהם שורד ועוד ענין לדינוסאור בהגדרה המדית, אין עין קודקוד וגם לא לתנין, ודרך אגב כל האבולוציוניסטים כבר מקבלים מעבר לכל ספק את הממצאים מסין ומגרמניה , ו"מאמנים את עצמם" להתיחס על העופות כאל "דינוסאורים אויריים" קצת מוגזם, משום שגם לדבריהם, ההתפתחות היא זאת שאמנה את העופות לעוף, העופות מיצרים בגופם חום של 47 מעלות צלסיוס לצורכי תעופה מה שיהרוג כמעט כל זוחל....

nכמ

New member
מאובנים שבין זוחלים לבין ציפורים

נמצאו ראה פה רשימה מקיפה של הממצאים הארכיאולוגיים..

למעלה