שאלה..

black_magic

New member
שאלה..

קרה כבר שהתחרטתם שהתנדבתם בכלל? זה קורה לי עכשיו, כבר אין לי כח לצבא, לא מרגישה מסופקת, מרגישה שזה גוזל ממני את כל המוטיבציה והרצון לתרום.. וזה רק אחרי חודשיים וחצי בצבא.. האם זה היגיוני?

Dizen

New member
קודם כל

אין דבר כזה הגיוני ולא הגיוני. אם ככה את מרגישה, זה הגיוני
למה את לא מרגישה מסופקת
ומה גוזל ממך את כל המוטיבציה והרצון לתרום
בטוח יש דרכים לפתור את זה, או לפחות להקל. יהיה בסדר
בדיוק עכשיו הייתה לי שיחה על זה עם חברה שגם נמאס לה... (אמנם לא מתנדבת, אבל עדיין)

black_magic

New member
כי...

אני לא מרגישה שאני לומדת משהו, אני לא רואה בזה אתגר, אני באה כל בוקר לשבת מול המחשב עד 5, זה מעייף זה מתיש וזה משעמם וזה בהחלט לא מספק.. אני אדם שאוהב לעשות דברים, לגלות דברים, כשמתחיל להשתעמם לי ולו קצת, זה סוף העולם ואני משתעממת מאד בקלות, זאת הבעיה.. אני לא חושבת שאני אשרוד בצבא.. אני כבר ממש חושבת על פרישה מאד מוקדמת ולצאאת לעבוד.. ככה לפחות אני אראה עולם.. טעיתי, צבא זה לא בשבילי..

Dizen

New member
אוקיי

הצבא זו באמת לא מסגרת ש"לומדים בה" (לרוב). השאלה היא, אם את לא יכולה לאתגר את עצמך במסגרת התפקיד שלך- לנסות לצאת לקורסים, קצונה/הדרכה או כל מני כאלה (אני לא יודעת מה התפקיד שלך ואני גם לא יודעת מה את אוהבת, אז זרקתי סתם כיוונים כלליים) אולי תשקלי גם מעבר תפקיד, אבל אז את גם צריכה לחשוב על תפקיד שכן יעניין אותך, אז זה קצת יותר בעייתי. וחוץ מזה, בלי קשר לצבא- את חושבת שאם תצאי לעבוד זה כן יאתגר אותך? סתם מעניין אותי על איזה סוג עבודה חשבת...
עבודה

Starving Marvin

New member
שניר עצור!

(עזבי את הכותרת, עזבי.
) עד שעברת הכל, עכשיו לוותר כי קצת משעמם? לא כדאי. במיוחד כשהצבא הציע ועודנו מציע לך כל כך הרבה גמישות בבחירת התפקיד בצבא. מה מעניין אותך? מה את רוצה לעשות? אמרי וננסה להעלות שמות תפקידים מעניינים ומתאימים.

TRANSFER

New member
בהחלט הגיוני, ואני מאוד מזדהה איתך.

ממש תיארת אותי. גם אני יושב מהבוקר עד הערב מול המחשב [המזל שלי שמסנג'רים אותי לכל מיני עבודות קטנות שזה מציל אותי] ואני מרגיש בדיוק את אותה ההרגשה. ההחלטה שלי כבר באה לפני חודש, לעבור תפקיד. אני הבנתי כבר בתחילת השירות ממש שאני לא אצליח להחזיק מעמד בתפקיד הזה. ההחלטות שאני הסקתי , לעבור בכל מקרה תפקיד. כרגע אני במהלכים להגשת טופס 55. אני רוצה לעבור קורס כלשהו [שהיסכויים להגיע אליו לא גדולים], אם לא אצליח אז אנסה לצאת לקק"צ, ואם גם זה לא יהיה אז אפנה את מירב המאמצים שלי להעלאת הפרופיל כדי להתגייס ליחידה קרבית. אם אחד מ3 האפשרויות הנ"ל לא יצאו לפועל, אז אחליט לצאת מהצבא. אני ממש לא רואה אותי "מבזבז" שנתיים [או שלוש] יושב מול המחשב ולא עושה כמעט כלום. אני לא חושב שאת צריכה להסיק מסקנות כל כך מהר, לפני שאת מחליטה תנסי אפשרויות אחרות, תנסי לצאת לקורס שאת מעוניינת בו, תבקשי לצאת לקק"צ, תיפגשי עם אחראית המתנדבים[אם תצליחי] ותספרי לה על המצב שלך. אני מניח שהיא תציע לך תפקידים אחרים. לצאת לעבוד את עוד תספיקי כל החיים עוד לפנייך, לכן באמת הייתי מציע לך לחפש אפשרויות אחרות לפני שאת מחילטה לצאת מהצבא.

black_magic

New member
בועז..

אנו באותו מצב.. אני כבר לפני חודש חשבתי מעבר, חיפשתי תפקידים במודיעין (מה שרציתי מלכתחילה), בחיל החינוך, בח"י גם, חיפשתי הרבה.. ורוב התפקידים שמתאימים למגבלה שלי הם לצערי תפקידים פקידותיים ובעיקרון מול המחשב..נכון לעכשיו מצאתי מקום אחד שעשוי לעניין אותי ואני הולכת לבדוק אותו בקרוב..כבעיקרון זה אותו תפקיד אבל בהרחבה.. לכן רוצה לבדוק אותו.. החלטתי שאם אני לא אמצא את מקומי שם אני באמת אתחיל לחשוב על פרישה.. בניגוד אליך אין לי כ"כ הרבה אפשרויות, להעלות פרופיל אני בוודאי לא יכולה.. דיברתי עם המפקדת על קק"צ והיא דווקא שמחה לשלוח אותי לקק"צ אבל אני לא רואה את עצמי יושבת קבע בצבא וחוצמזה שלהיות קצין כרוך בהרבה שיחות טלפונים וכ'ו, מה שאני לא יכולה לעשות ומתקשה בו.. כרגע.. יש לי רק אפשרות אחת.. ואם לא זה.. אני פורשת.. יש עולם כ"כ נפלא לראות.. כמה טיפשי שזה נשמע, אני רוצה להרגיש חופשיה, לעבוד, לעשות דברים שאני אוהבת, שיהיה לי זמן לעצמי.. וכרגע במסגרת שבה אני נמצאת אין לי את זה.. לדיזן והשני (שכחתי ת'שם..)- אני לא כ"כ רוצה לנפץ לכם את הבועה.. אבל צבא זה לא מה שחושבים..זה לא זה שמתנדבים והכל שמח וטוב.. זה מה שחשבתי כשהתנדבתי ולאט זה פשוט התפוצץ לי בפרצוף..

Dizen

New member
לא טענתי אף פעם

שצבא זה שמח וטוב. סתם ניסיתי לחשוב על איך את יכולה לשפר את המצב, חוץ מלפרוש. זה בכל מקרה מה שאני באופן אישי הייתי עושה, כי אני שונאת לפרוש
חוץ מזה, שאני בן אדם שדי מוצא עניין בכל מה שהוא עושה, אבל זה עניין של אופי

black_magic

New member
בהחלט עניין של אופי :)

אני באמת ניסיתי.. משכתי את זה חודש כל הזמן אמרתי לעצמי "שלי, תני לזה עוד צ'אנס.." עכשיו נשבר.. אז החלטתי שאבדוק את המקום ההוא ואם לא יתאים אז כבר צריך לעשות משהו קיצוני :) אני כזאת, שחור או לבן אין שומדבר באמצע

droriko

New member
"לעשות משהו קיצוני "

כל עוד את לא מתכוונת ליפול לסמים או להתאבד או לרצוח מישהו זה לא יכול ליהות קיצוני קחי הכל בפרופורציות קחי את החיים בסבבה

black_magic

New member
לא..

זה בעצם אותו תפקיד אבל בהרחבה.. לא משנה.. אני מחפשת דברים שקשורים לאומנות כי זה הדבר שאני הכי אוהבת ומה שבטוח בצבא אין את זה (?)

Starving Marvin

New member
אין בצבא תפקידים של עיצוב?

עלה כאן כבר בעבר רעיון של הכנת תפאורה לתיאטרון צה"ל... את מוזמנת לחפש בשירשורים קודמים.

זה לא העניין

אני רוצה להתנדב, יש לי עוד זמן אבל כבר עכשיו אני חושב שאולי אני אסבול שם, שאני במשך שנתיים ארוויח בקושי דמי כיס בעוד באזרחי אני ארוויח יותר. למה שאני אשרת? מה אם אני לא אקבל תפקיד טוב? מה אם אני לא אהנה שם? אבל יודעת מה? יהיה לך הרבה מאוד זמן של להיות אזרחית... אני באמת לא חושב שהפרש השנתיים הזה או אפילו הפרש של חמש שנים הוא שימנע ממך, ממני או מכל אחד אחר למצות עצמו באזרחי. הצבא לעומת זאת הוא חוויה אחרת. זה פשוט לא אותו דבר לדעתי, מבחינה רעיונית לפחות. יכול להיות שעכשיו את מזלזלת בזה וגם רב האנשים אומרים שהצבא הוא משהו שלא נהנים בו אבל זוכרים לטובה לשארית החיים. אח"כ שתראי חיילים בטלוויזיה, שישאלו אותך מה עשית בצה"ל ובכלל אם תחשבי לעצמך מה אני עשיתי בשביל המדינה, בטוחני שהשנתיים האלה שלדעתך את עכשיו מבזבזת לא ישארו אלא חוויה נעימה שתוכלי לספר עליה שוב ושוב לעצמך ולאחרים. ואגב גם אני שונא לפרוש מדברים

TRANSFER

New member
מבין את המצב שלך.

אתן לך עוד כמה אפשרויות: 1) להיפגש עם המפקד שלך [רצוי המפקד הגבוהה] ולהסביר את המצב למפקד, תסבירי לו שלא התנדבת לצבא כדי לא לעשות כלום, תבקשי שיפעיל אותך יותר, שייתן לך משימות. 2) להיפגש עם אחראית המתנדבים או עם מישהו מהתא, גם להם תסבירי את המצב כפי שהוא, תסבירי להם שהתפקיד לא מוצא חן בעינייך, ושאת מעוניינת בתפקיד אחר, תשבו ביחד ותבחרו תפקיד שימצא חן בעינייך. כמו שחלק מהחברים בפורום אמרו ובצדק, צבא זאת חוויה שצריכים לעבור, אבל לא בכל תנאי, אם את רואה שאת באמת סובלת ואחרי כל הנסיונות לא מצאת משהו שימצא חן ביענייך אז תעזבי את הצבא לא התנדבת לצבא כדי לסבול! לגבי הקק"צ לכבדי שמיעה- אני בטוח שהיו מתנדבים לקויי שמיעה שיצאו לקק"צ, אני בטוח שאפשר להסתדר איכשהו עם הטלפונים, היום לרוב משתמשים במייל, לפי דעתי אפשר להיות יצירתיים עם עניין הטלפונים. בסופו של דבר ההחלטה צריכה להיות רק שלך, שההחלטה שלך לא תנבע ממצבי רוח[לי זה יכול לקרות בקלות
], אלא שזאת תהיה החלטה כנה ואמיתית ולאחר שחשבת עליה הרבה זמן.

black_magic

New member
וואי איזה רעם היה עכשיו ../images/Emo188.gif

המחשב נתצקע עקב הרעם חחח מוזר... אז ככה..הייתה לי היום פגישה עם מפקד הפלגה.. דיברתי איתו על המצב.. הוא הסביר לי שהוא לא ייעד אותי למה שאני עושה עכשיו..כרגע אני עובדת בתוכנות פשוטות כמו פוטושופ, פאוור פונט (אלוהים ישמור..) אתם יכולים להבין עד כמה זה משעמםםם.. הוא אמר שאני אמורה להיות אחראית על עריכת ווידאו אבל הביורקטיה אתם יודעים..עד שיאשרו זאת.. בגלל זה נתקעתי במה שאני עושה עכשיו.. הוא אמר שהתפקיד שלי אמור להיות הרבה הרבה יותר גדול ממה שאני עושה עכשיו, אני אמורה ללכת לקורסים, ללמוד פלאש, עריכה, צילום ווידאו דיגיטלי והכל.. הוא אמר שבשום אופן הוא לא מוותר עלי ואם יש לי בעיה, תמיד אני יכולה לפנות אליו
נחמד מצידו!! (להבהרה: לפני שהתנדבתי, הוא זה שהרים אלי טלפון וארגן פגישה כדי שאתנדב דווקא למקום ההוא..בגלל זה היו לי ציפיות גדולות ולא הבנתי למה הן לא מתקיימות, השיחה הבהירה הכל.. אתם מבינים, זה לא זה שבקריה שיבצו אותי סתם כך לשם..) אהה וגם התלוננתי לו שקשה לי לשבת כל היום בכסאות גרועים מול המחשב כי יש לי גם בעיות בגב ואני תמיד חוזרת הביתה עם כאבי גב, הוא צעק עלי למה לא אמרתי קודם ואמר שידאג שיסדרו לי כסא אורתופדי היהיהי
סה"כ עכשיו אני מרוצה, אני מקווה שכל זה יצא לפועל בקרוב

למעלה