שאלה

blondifieD

New member
שאלה

בתכנית נשיונל ג'אוגרפיק על האבולוציה שראיתי לפני שבועיים בערך, שכחתי את שמה, אמרו שנמצא שמח האדם קטן (עם צירה ב-ט'). איך זה מתיישב עם זה שמבחינה אבולוציונית הוא אמור לגדול (מה שדוקינס קרא "מירוץ החימוש")?

blondifieD

New member
וואוו, איזו מהירות

אבל לא, בפירוש אמרו שנמצא שמח האדם קטן. ואיך זה ייתכן? הרי לחץ ברירתי מופעל מהכוון המנטלי.

nכמ

New member
אולי אני לא מבין אותך..

אבל מה בדיוק המשמעות של "בפירוש אמרו שנמצא שמח האדם קטן. ואיך זה ייתכן? הרי לחץ ברירתי מופעל מהכוון המנטלי." שמח על פי הגדרה מילונית - מאושר, עליז, עולץ, חדור-עליזות, בעל מצב רוח טוב, מרוצה מבסוט, חוגג, שש למה בדיוק התכוונת במשפט הזה?

blondifieD

New member
אוו

עוד מזמן לא נקרעתי כמו עכשיו
חכמ, מח זה בכתיב חסר. שמוח, אני להבא אכתוב. מצטער על חוסר ההבנה, לפחות זה הביא אותי לזה שמזמן לא צחקתי כמו עכשיו

nכמ

New member
OK תוך כדי קריאת ההודעה שלך שוב..

הבנתי שכתבת את זה בכתיב חסר, ואם להתייחס לשאלה עצמה, אתה יכול לשאול באותה מידה, למה יש לנו תוספתן? למה יש לנו שיני בינה? ולמה יש לנו עצם זנב? למה יש פגמים במנגנונים שונים בגוף? הם הרי היו יכולים להיות מתכוננים בצורה טובה יותר, והתשובה שאבולוציה לא אמורה ליצור מצב אידיאלי, אבולוציה היא תהליך שנמשך לאורך זמן, וגם מערכת העיכול של הפיל למשל עושה את עבודתה בצורה גרועה למדיי, ואת רוב מזונו של הפיל היא כלל לא מעכלת. במערכת חוש הריח, יש לנו 900 גנים שאחראים על הרצפטורים שבאף, ורק כ-320 מהם פעילים. כלומר 580 אחרים, אם הם היו פועלים היו יוצרים חוש ריח הרבה יותר חד ממה שיש לאדם, האבולציה זה לא תהליך מושלם ולכן אין לצפות ממנה שלמות.

blondifieD

New member
אני מודע לזה.

אבל מוח זה לא vestigial organ כמו התוספתן ושן הבינה, וזה גם לא חומר טפילי כמו רב החומר שנמצא בתא. יש לחץ ברירתי די ברור בכל הנוגע ליכולת המנטלית, ולכן צפוי שהמגמה תהיה הפוכה. ברור לי שיש עוד גורמים שיכולים להפסיק את גדילת החומר עקב לחץ ברירתי אחר, אבל אז ההגיון אומר שהמוח היה נשאר בעינו, לא קטן.

blondifieD

New member
חומר=מוח

רואה מה קורה כשמבקשים מבלונדיני לכתוב בכתיב מלא?

blondifieD

New member
זה מוזר..

אני לא זוכר שהביאו בתכנית הסברים לציון העובדה הזו, קיוויתי למצוא אותם כאן.

Levos

New member
כמה דברים

ראשית, לגבי איזו תקופה צויין שהמוח קטן? אולי לא היה בתקופה זו ברירה להדלת מוח. שנית, אין קשר ישיר בין גודל המוח ליכולות אינטלקטואליות. שלישית, יש הגבלה של גודל המוח על ידי גודל ראש התינוק שצריך לצאת בלידה. אולי הייתה ברירה מסויימת להקטנת האגן שגרמה להקטנה בגודל המוח.

nכמ

New member
גודל המוח והאינטליגנציה.

האינטליגנציה היא פונקציה של Neural Complexity, היא איננה מקורה ב-Brain size כשלעצמו ולבדו, אבל גודלו של המוח בהחלט משפיע באופן ישיר על Neural Complexity מבחינת מנת משכל אפשרית, וכך למשל, אצל הנמלה מוחה הזעום לא יאפשר לה פיתוח של אינטליגנציה, ככל שהמוח גדול יותר כך הפוטנציאל למנת משכל גודל, אך גודל מוח הוא לא אינדיקציה ישירה לאינטליגנציה, כי גודלו של המוח לא אומר דבר על Neural Complexity המתקיים בו, ותיתכן סיטואציה של מוח גדול Neural Complexity ברמה נמוכה. מבחינת האבולוציה ככל שיש מוח גדול יותר, יש לאותו אורגניזם יכולת לפתח אינטליגנציה גבוהה יותר, במידה והמוח קטן זעום מלכתחילה לא תהיה אפשרות לקיומה של אינטליגנציה גבוהה, כי ה-Neural Complexity יהיה מוגבל בגלל גודל מוח זעום. אני נתקל כרגע בבעייה להשתמש באינטרנט (רוב האתרים שאני מנסה לגלוש אליהם לא עובדים) כך שאין לי כרגע מידע מדעי כעת לבסס את טענתי, אולם, יותר מאוחר אני אנסה לבדוק ולהציג אינפורמציה בשירשור זה, כדי לתמוך בטענתי ולא להשאיר אותה תלוייה באויר.

blondifieD

New member
צויין בזמן הווה

שנמצא לאחרונה שהמח האנושי קטן. ואין קשר בין גודל המח ליכולות אינטלקטאוליות, אלא כפי שכנה זאת דוקינס "יכולת מחשוב", הרי משקל המח ומשקל הגוף יוצרים את "מנת המוחות". אולי הייתה ברירה להקטנת האגן, ההתרשמות האישית שלי מהתכנית הייתה שאנשים אט אט "מפסיקים לחשוב" ולכן עצמת המחשוב נהיית פחותה עם הזמן, אבל אני בספק אם לזה התכוונו (למרות שזה בהחלט יכול להצדיק 44%, אם אני לא טועה מהמדד האחרון, אמריקנים בריאתניים).

Levos

New member
בזמן ההווה כידוע אין ברירה טבעית

להגדלת המוח. אנשים בעלי מוח גדול אינם מולידים יותר צאצאים. אפילו יש התאמה הפוכה בין אינטלגנציה לכמות הצאצאים, כך שלא מפטיע שגודל המוח קטן.

22ק ו ס ם

New member
המוח בכלל לא קטן

השאלה היא איך את מודד אותו. ביחס לגודל הגוף לאדם יש את אחד המוחות הגדולים ביותר. כל התחום הזה נקרא אלומטריה והנה קישור לזה. http://pharyngula.org/comments/249_0_1_0_C/

SilentMike

New member
אני מאמין שהכוונה היא:

קטן במובן של Getting smaller, ולא במובן של Small.

blondifieD

New member
כן

ושם התכנית במבט לאחור לפני שבועיים הוא "צעד מעבר לאבולוציה" אם אינני טועה.

למעלה