שאלה

אני לא מבין מה הבעייה

זה מתיישב בדיוק כמו שאר הדברים באבולוצייה. לדעתי זה פשוט,רק צריך דמיון, להצטייד בחצים ,קודם לירות אותם ואח"כ לצייר להם את המטרות מסביב. וכמו תמיד בסוף מגיעים למסקנה הנכונה, מקסימום אח"כ משנים קצת פה וקצת שם. זו דעתי בלבד, נא לא להעלב ולא להתהלם,גם ניסיתי להיות כמה שיותר עדין.

blondifieD

New member
אז,

אם פסלת את האבולוציה (מה אתה עושה פה בכלל?), יש לך הסבר אחר למח האנושי ההולך וקטן?

lmatan1

New member
נורא מרגיז נכון מוחות קטנים מפריעים

למוחות גדולים.היום אנחנו כבר לא מסתפקים באבולוציה אנחנו חסרי סבלנות ורצים לאהבליזציה בכלל לא צריך מח. מה שצריך זה מדפסת טובה שיודעת להדפיס דולרים וכל היתר כבר יקרה מעצמו.אין שכל אין דאגות מה קרה לא צריך להיות כל כך רציניים האבולוציה תמשיך להתקיים גם בלעדינו. שיהיה לכם חג שמח.

תשובה

א-מסקרן אותי לראות איך האבולוצייה נותנת תשובות לכל מיני עניינים. ב-זה משעשע לראות את התחבטויות בנושאים שונים, ואת התשובות המעניינות. ג-לא ממש פסלתי את האבולוצייה- למשל נושא הברירה הטבעית. מה גם שאני אדם ספקן ופתוח שתמיד שומע דעות שונות. ג-הסבר למוח האנושי שקטן- זה דווקא דיי פשוט, (כפי שכנראה נרמז ע"י אימתן) הטכנולוגייה גרמה לאנשים פחות לחשוב ופחות לזכור.

amni

New member
הטענה שהמוח קטן היום היא שטות

1 גדלים כאילו נימדדים בזמן ממושך (נניח 1000 שנה). 2 ממוצעים סטטיסטיים עולמיים במקום מקומיים וניתוחים סטטיסטיים שבכלל אינם פשוטים. 3 מה שקובע זה לא גודל המוח אלא מספר תאי המוח. במוח אנושי קטן יש בדרך כלל אותו מספר תאי מוח כמו במוח גדול, התאים פשוט קטנים יותר. הבהרה לגבי 2 באמצעות דוגמאות. ================================ יש פרופורציה קבועה פחות או יותר בין משקל הגוף למשקל המוח. מכאן נובע כנראה שהמוחות של הגזע הצהוב יהיו קטנים יותר מאילו של הגזע הלבן והשחור. לכן אם הגזע הצהוב מתרבה מהר יותר משאר הגזעים זה יגרום לכך שהגודל הממוצע של המוח בעולם --- יקטן. מה זה אומר על גידול המוח ? לא אומר כלום, סתם משחקים במספרים.

blondifieD

New member
בקשר ל-2

זו תכנית בנשיונל ג'אוגרפיק. לא סביר שאלו ממוצעים סטטיסטיים מקומיים. לא ידעתי על 3. יכול להיות שהם התכוונו למס' תאי המח שפוחת?

amni

New member
סביר שהתרגום היה מטעה או שלא הבנת

את הכוונה. אילו היה מחקר רציני מוכיח שהמוח של בני האדם הולך וקטן היה המחקר עושה רעש רב. מכיוון שמעולם לא שמעתי על טענה כזו סביר שהייתה כאן אי הבנה. .

blondifieD

New member
תודה בכל מקרה

למרות שאני בטוח שזה מה שהם אמרו. שם התכנית הוא "צעד מעבר לאבולוציה" או וריאציה מאד דומה, אם ייצא לך לראות.

itai2222

New member
קצת באיחור, אבל 2 הערות

מה לעשות, יש מבחנים ואז מגיבים לשרשורים ישנים... אז 2 הערות. 1) המוח הוא מכשיר בדיוק כמו זרועות, עור ושיניים. לציפורים יש מוח קטן יחסית (למרות שיש התפתחות מהזוחלים) ועדיין הן מותאמות מאוד לסביבה, ונחשבות ליצורים מתקדמים מאוד. יש יצורים מאוד מוצלחים בלי מוח בכלל. 2) מצאו את הגולגולת באזור אינדונזיה, וחושבים שהמין הזה חי על העצים. לפני כמה שבועות ראיתי תוכנית (גם בנשיונל ג'אוגרפיק) על איש אחד, שהולך לפגוש שבט באינדונזיה, שעוד לא יצר קשר עם האדם הלבן. הם חיים בבתים על העצים, בגובה עשרות מטרים! יכול להיות שהם היו פעם שכנים...

למעלה