שאלה

dylan3

New member
שאלה

היה במקרה ראיון עם אחד מחברי הפלויד בנוגע לעתיד הלהקה אחרי ה-live 8?

טרם

מה לדעתכם יקרה? יש כאלו שחושבים שהמופע הוא "שירת הברבור" של הלהקה. גילמור הרי יתקשה להופיע כ"פינק פלויד" בלי ווטרס, להבא. מצד שני, אולי הם יסתדרו טוב אחד עם השני, ויאחדו כוחות לאלבום משותף?

oribarak

New member
אולי...אבל יש דבר אחד שהוא הכי מרגש

שהם לא יעמדו מאה אנשים לא קשורים על הבמה בגרנדיוזויות מלוקקת משהו... רק 4 אנשים בגיל העמידה שינגנו להנאתם..אולי גם ווטרס וגילמור יחליפו חיוך, זה שווה את הכול!

NIR Y

New member
לא נראה לי

תאמת שלא נראה לי שיהיה יותר מידי אחרי המופעה, אבל אני בכלל לא בטוח שאני רוצה, אולי איזה סיבוב הופעות בארץ, כן (בעצם ברור שכן זה חלום בשבילי), אבל לא הייתי רוצה שיוציאו אלבום חדש כי פשוט אין סיכוי שהוא יהיה טוב.

dylan3

New member
להזכירך ניר

אחרי שבארט הוחלף בגילמור, אמרו "שאין סיכוי שהאלבום הבא יהיה טוב", וגם כשווטרס עזב אמרו על הדיוויז'ן בל ש"אין סיכוי שהוא יהיה טוב"

holo

New member
למה לא?

כשגילמור ו-ווטרס שיתפו פעולה ביניהם התוצאות היו תמיד מצוינות. וחוץ מזה, הכישרון לא בורח. אני בטוח שגילמור ורייט לא שכחו לנגן. מייסון ו-ווטרס...לא בעיה להזכר איך מנגנים בבס ובתופים אני מניח.

Blackpanter1י

New member
גם לי לא נראה שהם יוכלים להוציא

אלבום שיהיה יותר טוב הדיוויז'ן, בגלל שהקול של גילמור ווטרס, לא אותו דבר ושומעים את זה אפילו Division, (שהקול של גילמור לא בדיוק אותו דבר). והגיל משפיע גם על הנגינה, יותר של התופים.

Speed King

New member
אני מעדיף שיהיה רק את האיחוד הזה..

ווטרס וגילמור כבר לא שרים כמו פעם אולי גילמור עוד יודע אבל ווטרס כבר לא מסוגל להרבה, לגבי זה שהגיל משפיע על הנגינה, חוץ מהתופים, זה שטויות, גילמור מנגן מהר ככה שאני מאמין שהגיל לא ממש על הנגינה שלו.. אני בעד איחוד אחד עם כמה שירים, לזכר הימים הטובים, לא יותר מזה..

One Echoe

New member
למה אבל?

אני לא מבין אתכם, אלו עדיין פינק פלויד, קצת ירדו להם הגבהים בקול, זה הכל. אם הם ישלימו סוף סוף, יכול להיות לנו אלבום ברמה של the wall או וויש יו וואר היר, שכן החומה זה האלבום האחרון, וגם לא עד הסוף, שנעשה לפני הריב הגדול...

Blackpanter1י

New member
לא אמרתי "שהגיל משפיע על הנגינה חוץ

מהתופים" אמרתי, שהגיל משפיע על הנגינה ובעיקר על התופים (כי זה דורש,יותר מאמץ פיזי מגיטרה).

itaikuskus

New member
רוביש!

איאן פייס, ברנש בשנות ה60 לחייו, ידוע בזכות נגינתו עבור להקה אחת,דיפ פרפל. עד היום הם מנגנים, עד היום הוא מפציץ, זה לא ממש קשור. אתה מתופף טוב,גם בגיל 80 תהיה מתופף טוב.

איתי דווקא צודק

מלבד מגבלות רפואיות, אין סיבה שאנשים לא ינגנו טוב גם בגילאים מתקדמים. יש המוני נגני ג'ז ובלוז - כולל מתופפים - שעושים את זה. ג'ינג'ר בייקר, המתופף של Cream הוא בשנות השבעים לחייו; צ'ארלי ווטס בן 65. שניהם מנגנים בסדר גמור - כי הם לא הפסיקו להתאמן ולנגן. למייסון היו עיסוקים אחרים בעשרים וכמה השנים האחרונות, והתיפוף נהיה אצלו תחביב בלבד. ולהלן התוצאה.

תודה על התיקון

הייתי בטוחה שקראתי (עוד מזמן) שהוא מבוגר יחסית, מה גם שהוא ניגן בהרכבי ג'ז עוד בשנות החמישים. אגב, לאלו מכם שפיספסו, אני ממליצה שוב לשמוע את הכתבה הקצרה והנחמדה שהכין הרדיו של ה-BBC על "איחודים" של להקות, לרגל איחוד הפלויד. נתתי את הלינק באחד העדכונים. ג'ק ברוס מדבר שם יפה, על איחוד ה-Cream, על "חילוקי הדעות האמנותיים" בינו לבין בייקר, שהביאו להתפרקות הלהקה, ועל איחוליו לפלוידים. ויש גם לזכור שהוא היה חבר טוב של סיד בארט.

Blackpanter1י

New member
בסדר אז אולי בסוג מוזיקה הזאת זה לא

ממש משפיע. אבל ברוק כבד, ובחלק מלהקות הפרוג למינהם של "ימינו", כמו דרים תיאטר, וrush וכו' ששמה יש תיפוף קצת יותר מורכב וקשה (בלהקות הפרוג), וגם ברוק הכבד, ששמה יש גם מהירות פנטרה למשל... הגיל ועוד איך משפיע.אני רוצה לראות מתופף בן 60-70, מצליח לתופף כמו מייק פרוטנוי,או וויני פול מפנטרה

לא כל הפנסיונרים מוגבלים פיזית

או חולים. זה סטראוטיפ, שאינו ממש תואם את המציאות. ומייסון, כזכור, הוא רק בן 60 - לא "קשיש". בעתונות המוסיקה מדווחים מדי חודש על פטירתם של ענקי בלוז וג'אז מהדור הראשון והשני (אמצע המאה ה-20). אחת התופעות המעניינות היא איך רבים מהם (ואני אומרת את זה בזהירות, כי זה בעצם כמעט כולם) המשיכו לנגן עד ממש ימיהם האחרונים - זו לא הגזמה. חלק מזה הוא הצורך להתפרנס - במיוחד כשמדובר באמנים שחורים, שנוצלו בצעירותם ולא זכו לראות פירות מעמלם עד השנים האחרונות. אבל זה לא רק זה - המוסיקה היא החיים שלהם; אלו אמנים "בדם", שלא יכולים שלא לעשות מוסיקה. מייסון אינו אולי אמן כזה; כאמור, התופים זה יותר תחביב עבורו מאשר שליחות. אבל בוודאי גילמור, רייט ו-ווטרס הם כאלו. ולפנתרוש - זה די מעודד אותי לחשוב שאין עתיד לפרוג ולמטאל שציינת.

The Albatross

New member
אישה אכזרית. ../images/Emo13.gif

לא דיברתי על גיל 60, דיברתי על גיל 80. בגיל 80, ככל הידוע לי, יש אחוז די גבוה של אנשים עם בעיות בריאותיות. אני טועה?

למעלה