שאלה

melancholy man

New member
ועדיין

אני לא יודע לגבי מתופפים, אבל ג'ון לי הוקר בהחלט הוציא אלבום גם אחרי גיל 80, וגם BB King מתקרב לגיל הזה בלי לאבד כלום ויש עוד. בכל מקרה, נדמה לי שמייסון יפרוש אולי בקרוב מרצון ויתכן שזו שירת הברבור שלו כמוסיקאי, שאר החברה, כמו קלפטון, פיטר גרין, ג'ף בק, בוב דילן, ואן מוריסון מקרטני (משהו גורם לי להגיד כאן: להבדיל), ועוד רבים אחרים ימשכו לנגן ואולי גם להקליט גם בעתיד. ממש כמו ענקי הבלוז שרבים מהם המשיכו גם בגיל 70, 80 ואפילו יותר מזה.

avki

New member
ציף, זה שאת לא אוהבת

פרוג, פנתרה ומטאל זה לא אומר שאת מעדיפה שלא יהיה עתיד לתחום הזה. כל עוד זה תחום רציני ואיכותי, אני לא רואה שום סיבה למה שלא לרצות שיהיה לו עתיד מוצלח.

זהו ש..

אני לא חושבת שזה "תחום רציני ואיכותי". אבל זו דעתי האישית בלבד. יותר ברצינות: ג'אז הוא יותר מורכב ומסובך לנגינה מאשר פרוג ומטאל - בכל כלי נגינה, כולל תופים.

Davidson

New member
../images/Emo13.gif

[אהא! נכון שחשבת שאני אפתח בריב פה עכשיו? לא, לא, אני במצב רוח מצוין] הערכה גדולה לג'אז, אבל בשביל הרבה אנשים (כולל אותי, כמובן) הפרוג רוק נשמע יותר טוב. אז נכון, יש כמה בפרוג שחושבים שהם יותר חכמים מבאך, וזה מאוד עצוב, אבל למי איכפת מהם? מוזיקה מהנה וזהו.

Shakty

New member
יש המון בפרוג רוק שלקוח מג'אז וההפך

שנות השבעים היו כור היתוך של מוסיקה (להלן המילה פיוז'ן - היתוך באנגלית) והרבה מאוד להקות שאבו אחת מהשנייה - מהווישנו אורקסטרה יכולה בקלות להיחשב להקת רוק מתקדם. ומקלפלין נותן בחשמלית כמו שהרבה פריפים היו חולמים בלילה. וגם ההפך גונג שאבו המון מג'אז (בכלל סצנת קנטרברי) אבל מטל זה כבר סיפור אחר - וכבר היה פה ויכוח על זה . אותי נגני מטל (למעט אולי הגיטריסט של ספלטורה בכמה הברקות) לא מרשימים בלשון המעטה. וכן ,חזרתי אחרי תקופת גלות כפוייה מסוימת (עבודה)

Blackpanter1י

New member
לא נראה לי, כי מה שמייק וויני

מסוגלים לתופף, הרבה מתופפי ג'אז לא יכולים, אז זה אומר דרשני...ולא נסחפת בכלל בכל כלי נגינה כולל גיטרה
נו טוב

afon

New member
דוידסון לא יתחיל ויכוח, אבל אני כן

אני רוצה לראות מתופפי ג'אז מנגנים רבע מהמהירות והטכניקה של נגני מטאל. יש נגני מטאל שהם פשוט חיות, הם מגיעים למהירויות אדירות שעוקפות כל נגן ג'אז. מבחינה טכנית רוב הנגנים המעולים נמצאים במטאל. נגיד נגן גיטרה בשם מיכאלנג'לו שמבחינה טכנית עולה על ג'ימי הנדריקס וסביר להניח על כל נגן אחר.

holo

New member
המוזיקה של פינק פלויד אף פעם

לא הייתה מורכבת וקשה טכנית, מה שהיה מיוחד בה זה הלחנים הטובים יחד עם המילים, וזה כשהיה שיתוף בין חברי הלהקה, בעיקר ווטרס וגילמור. אז אולי הקולות לא כמו פעם, אבל הכישרון נשאר... לא דיברתי על הביצוע של המוזיקה, אלא על היצירה של המוזיקה של הלהקה. כמה שירים שקשים טכנית לביצוע יש לפינק פלויד? לא נראה לי שיש.

wish i was here

New member
להגיד לך ת'אמת

המוזיקה של פ"פ באמת לא קשה לביצוע,אני לפעמים לוקח את החשמלית ליד המחשב עם טאבים שלהם ותוך חצי שעה אני כבר יודע כמעט שיר שלם....אבל,פינק מבצעים את השירים בדרך מדהימה,ס'תומרת עם נשמה,מתוך רגש.שומעים לפי תקיפות במילים של זמר והביטחון בשירה כמה הוא מתכוון ומאמין במה שהוא אומר,אני חושב שזה אותו דבר עם נגינה

One Echoe

New member
צודק, אבל אין קשר לשרשור,

כי אנחנו מדברים פה על יכולות טכניות. אני חושב שהפלויד יוכלו לנגן גם עוד 10 שנים..

NIR Y

New member
כי הם זקנים

באמת, אין מה לעשות אני חושב שזה די ברור שאנשים מאבדים את המקוריות עם השנים, תן לי מוזיקאי אחד משנות ה60-70 שהיתעלה על מה שהוא עשה בשנים האלה, ונכון יש כמה שעדיין עושים דברים טובים, אבל אי אפשר להשוות את זה למה שהם פעם עשו. שמע הכל אפשרי אבל הסיכוי מאד נמוך

wish i was here

New member
יהיה חבל

עם פינק פלויד יתחילו להרוס את השם הטוב שלהם עם אלבומים שלא שווים כלום,אם הם יתאחדו ויוציאו אלבום כדאי שזה יהיה כי באמת יש להם על מה לכתוב,וחומר חדש וקונצפט חברתי,כי אם הם יתאחדו ויוציאו אלבום רק כי יש הזדמנות זה סתם לא יהיה שווה ויהרוס את המוניטין שלהם

למעלה