שאלה?

אני ממשיך

המשכתי לעשות את 2 התרגילים. את התרגיל נגד המבוכה עשיתי עוד כמה פעמים, גם ברחובות גדולים יותר ומשום מה זה לא הזיז לאף אחד. אבל אני מרגיש שאני רוצה לעשות אותו עוד. יש איזשהו רחוב ספציפי וגם מול בית קפה (זאת תהיה הופעת הסיום הגדולה מכולם
) חוויות מהתרגיל השני של בחירת אוביקט רחוק והמשכות אליו מאזור הטבור ואז עצירה פתאומית: אז ככה --> עשיתי את זה. כשעצרתי לא הרגשתי שאני נמשך. משום כשהתחלתי ללכת שוב פעם הרגשתי שאני נמשך לעצירה. כשהלכתי הרגשתי ש"מרכז ההליכה" שלי הוא אכן איזור הטבור, אך לא הרגשתי שאני נמשך ע"י אותה נקודה/אוביקט רחוק שבחרתי. בתודה על תשומת הלב, רונן המתבונן.

אני יכולה להגיד מה אני מרגישה לגבי

זה. אני מרגישה שתפיסה מהשכל היא ראיה של העולם בקשב הראשון בתיאור היומיומי שאנו רגילים אליו. התפישה מהרצון היא משהוא אחר. אולי סוג של יצירה של מציאות. כמו בתורת הקוונטים שהצופה קובע את תוצאות הניסוי כך גם הרצון שלנו יקבע את התאור של חיינו. לא ניראה לי שאני ממש מבינה את המושג רצון, אולי הוא בנגואל ולכן אי אפשר להבינו. אולי כש הרצון מגובש אז הלוחם חי ללא רבב ואז הוא פתוח לתאור שונה של העולם ולא מסתפק בתיאור של השכל שנקבע על ידי ניסיון החיים, ההתניות ההסכמות וכולי.. אני פשוט מרגישה שבההוראה הזו של דון חואן.. יש איזשהו משהו חשוב בשבילי... " עצתי לך היא כי מעתה ואילך תלמד להבחין בעצמך אם תאורך נובע מן השכל או מן הרצון. חש אני כי זו הדרך היחידה עבורך לעשות את חיי היום יום לאתגר ולאמצעי לצבירת עוצמה אישית שתאפשר לך להגיע לשלמותך עצמית המוחלטת" אשמח להארות. עימנואל זיטנר - מקווה שלא פגעתי בך בתשובה שלי. כנראה היה לי בדיוק .P.M.S ... אני פשוט מעדיפה שמדברים איתי בגובה העיינים. אבל כנראה שאני צריכה ללמוד לקבל כל גישה. תודה על השיעור.

hagakora

New member
למען האמת

אין הבדל אנשים עושים הפרדה בין רצון ותפיסה, אך למעשה הם אותו הדבר. אנחנו תופסים את העולם לפי רצוננו והאופן בו אנחנו תופסים את העולם משפיע על הרצון שלנו. השכל הוא זה שעושה את התפיסה.

...

לא בדיוק תפיסת העולם, אלא תיאור העולם. בני אדם רואים את העולם בצורה מסויימת. מהרגע שנולדנו נכנסו לנו למוח תיאורים מוסכמים על העולם כך אנו רואים אותו מבלי לראות (אבל באמת לראות, גם בעזרת תחושה וגם בעזרת ראיה) את מה שמעבר, את מה שבפנים, את האור נמצא בתוך כל אחד. על מנת להצליח להכנס לראיה הזו צריך כוח רצון עז ועוד כמה דברים על הדרך. איך שהעולם נראה (לא נתפס, אלא נראה) לרוב האנשים זה לא כח רצון. אלא פשוט חוסר מודעות לכך שיש משהו מעבר וחוסר ידע באיך לראות את מה שמעבר. נראה לי :) זהו

התשובה דווקא מאוד קלה ופשוטה....

אם את שואלת אם תאור העולם שלך בא מה"שכל" או מה"רצון" אז התשובה היא: מהשכל. אם זה היה בא מה"רצון" לא היית בכלל שואלת...

תודה עזרת לי מאוד.

אם כל תשובה הייתה נענת כך, לא היה טעם לשאול שאלות בפורום. לא ביקשתי שתגדיר אותי - ביקשתי לדעת איך פועלים יותר מהרצון ופחות מהשכל... תבדוק מאיפה התגובה שלך באה.

../images/Emo13.gif

אני חושב שקיבלת תשובה מדויקת והיא: אם את שואלת - סימן, שתאור העולם נובע מן השכל. כלומר שאם שאלת לגבי עצמך אז זה עונה לך. לי זה ענה בכל אופן. (ותודה על השאלה) עכשיו נשאלת השאלה: "איך מתארים את העולם בעזרת הרצון?". פשוט אין לי מושג איך זה אמור להֲחוות. ושרלילה נתנה כמה תרגילים פרקטים שאני הולך לבדוק.

סליחה שעניתי לך.

סליחה שעניתי בתשובה כנה ולא בתשובה שמחזקת את תפיסת העולם שלך. מקווה לזכור את הניק שלך על מנת לא לענות להודעות שלך... אני ממש לא מעוניין ללמד אנשים שלא רוצים ללמוד (ממני).

לפי עניות דעתי

אין לפעול "יותר" מהשכל או מהרצון... יש לפעול מהשכל (ובמקרה הטוב להקשיב לרצון) או לפעול מהרצון. אם גם תשובה כנה זו מעוררת בך התנגדויות עזות כמו תשובתי הקודמת אז אני ממליץ לך לבדוק איך את תופסת את המציאות, או לנסות לענות על השאלה: מה זה מציאות?...

איזה יופי שהחלפת שם..זה מראה על

שלב שאת עוברת. לדעתי, השכל אוהב אותנו ללא תנאים והוא יחשוב ויציג לך כל מה שאת בעצם רוצה. אם הלב ירצה שמישהו יואהב אותך, השכל יצטרף בשימחה ויגרום לך לפרש כל דבר כאילו האדם אוהב אותך. השכל יגשים כל רצון שתעלי... לדעתי העבודה היא על הבנת הרצונות. ועם כל רצון שעולה - מומלץ לשבת רגע, ולבדוק - האם זה רצון אמיתי, האם רצון זה יקדם אותי הלאה להשגת המטרה (אושר,אהבת אמת) או שזה רצון שנובע מחוסר או מבדידות או משעמום... אני כשלעולה רצון - נגיד לקבל עבודה/ זוגיות/וכו'... אומרת "מי ייתן ורצוני זהה לרצונך" אני מפנה זאת לבורא עולם/ כל אחד כמובן ותפיסתו מיהו בורא עולם (אבינו שבשמים/היקום/עומק הנשמה) ובכל זאת גם אני טועה לפעמים... לפעמים אני לא מבינה איך יכול להיות שמה שאני רוצה לא קורה...אז היקום משחק איתי- ומגשים את רצוני- בכדי שאראה שזה לא באמת מה שרציתי... ולמען האמת יקירה- ברגע שמשחררים רצון - דברים שצריכים לקרות קורים...

princeOFdream

New member
בעיה רצינית ידידתי המוארת

'מוארת' משום שיצאת מהאפילה. אין כל אפשרות לתת לך תשובה במילים אם תקראי היטב את דבריו של דון חואן לכל אורך הדרך בספריו של קרלוס קסטנדה. כדי לדעת שראיית העולם שלך נובעת מהרצון, את צריכה לחוש בזה ותו לא.

למעלה