שאלה

ilan1998

New member
שאלה

אם אני רוצה לעשות 2 שיעורי ספינינג בזה אחר זה,האם לעשות את השחרור של הראשון ואת החימום של השני או פשוט לדווש רגיל בשביל להשאר על +- אותו דופק. אשמח לקבל את חוות דעותיכם יום קסום

דעתי

יש כמובן להביא בחשבון את עצימות האימון, אולם בעיקרון מנוחה קצרה בין שני האימונים תאפשר לגוף שלך לקבל יותר אנרגיות ובכך לשפר את יעילות האימון השני.

Tami661

New member
ובכלל...מלבד החוויות העשירות שחזרתי

איתן מאילת, חזרתי עם מלא הצ'ימידאן תוספי מזון ושאר "מבצעים ליום אחד"
ובין כל הרכישות מצאתי משו חמוד לאללה שבדיעבד הסתבר שכולם מכירים חוץ ממני
המשהו הזה מיועד במיוחד לאימונים אירוביים שמעל שעה וזה כמובן ה-Amino Acids 1800 או בשפה עממית: חומצות אמינו מסועפות שכולם קוראים לזה בניק המפורסם BCAA. המליצו לי ואני ממליצה הלאה
וכדי לחסוך את השאלה הבאה, להלן התכלית של הפורמולה: "משמשת כספק ישיר לאנרגיית השריר ולכן משפרת את הסיבולת והכח בזמן האימון. מפחיתה תהליכי פירוק ודלדול שריר ומסייעת בפיתוח כה ומסה שרירית" בתיאבון

beeyourself

New member
הבט משמאלך../images/Emo26.gif

טבע ספורט קסטל המפורסם מגן העיר מכיר אותם מקרוב... אני משתמשת בזה כבר למעלה משנה וזה עושה רק טוב

Tami661

New member
האמת? היו לנו דוכנים של GNC שם

והמחירים יצאו אטרקטיביים בטירוף. גם ללא מע"מ וגם 30% הנחה!!!! זה היה פשוט עוול לא לקנות מהכל
וגם חילקו לנו מתנות... יש לי עכשיו בבית חנות בקבוקי שתיה (ספורט) של GNC, מיזעיות למצח ולפרקי כף היד ומלא דוגמיות של "כדורי מרץ": אנרג'י ראש. אני, באופן אישי, עברתי ל-GNC לפני הנסיעה לאילת והמוצרים שלהם מתאימים לי מאוד (הם הוכנסו לפני זמן לא רב לגיוון של הסופרפארם, שם אני מבלה 70% מזמני הפנוי - מה שאומר...
). מאחר ואני מרוצה ממה שהספקתי לנסות, החלטתי ללכת על זה ולרכוש גם אחרים (אל תשכח שאצלנו בבית יש נבחרת של צרכנים
). יאיר, אתמול היה מבצע במחלקת טבע בסופרפארם אצלנו: 30% הנחה על כל מוצר במחלקה, בכל פעם יוצאים במבצע כזה בסניף אחר - המלצתי לך: אל תהיה "פרייאר"... תתעניין במחלקת הטבע בפארם הקרוב לך מתי יהיה אצלם מבצע כזה ותראה איך היא מארגנת לך "מבצע בהזמנה"
בכל אופן, המחיר הרשום ל-120 קפסולות של החומצות אמינו הוא: 137 ש"ח (זה המוצר הזול ביותר שלהם
)

Gspin

New member
דעתי בכל הנוגע לתוספי תזונה

בזבוז כסף. עדיפה השקעה חד פעמית של הכסף בייעוץ של תזונאי ספורט.

../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gifובגדול../images/Emo45.gif

אם יהיה לכם זמן פנוי אספר לכם על נפלאות תעשיית תוספי המזון. דבר אחר,חברה מסויימת חתמה על בלעדיות לאספקת תוספי מזון לספורטאי המשלחת הישראלית לאולימפיאדת בייג'ין.לאחר בדיקות מעמיקות.

קדימה תספר ../images/Emo13.gif

גם אני לא מאמינה גדולה בתוספים במיוחד לא לספורטאי חובב... אשמח לשמוע עוד

טוב

הפורמט הזה לא הכי מתאים. רוב בני אדם בעולם המודרני המתועש נמצאים במצב של רעב על קיבה מלאה. ממגוון סיבות,איכות קרקע ירודה,חומרי הדברה,גידולים לטובת חיי מדף ארוכים וצבע מושך עין,על חשבון איכות. מזון מתועש עתיר קלוריות ריקות.ועוד כהנה וכהנה. מכאן שיש צורך אמיתי בהשלמת חוסרים הנוכעים מתזונה/אורך חיים לקוי. או מחוסר התאמה בין תזונה לאורך חיים. כאן נכנסים החברות הגדולות. יש מגמה מתפתחת וגדלה בדרישה למזון מזין,בריא ושלם. יש אוכלוסיה היכולה ומוכנה לשלם על כך. בכלכלה המסורתית,לצורך ההמחשה,יש כמה תחנות בתהליך מהיצרן ועד לצרכן:חומרי גלם;תהליך יצור;עלויות חברה יצרנית;ספק יבשתי;ספק אזורי;ספק מקומי;נקודת מכירה. כל תחנה צריכה להתפרנס וגוזרת את הקופון שלה. בכלכלה מסורתית הדרך להגדיל רווחים מבלי להעלות מחירים היא על ידי קיצוץ עלויות בתהליך היצור. דוגמאות:אבקות חלבון על בסיס חלב הן תוצר לוואי(פסולת לשעבר) של תעשיית החלב . אבקות חלבון על בסיס סויה הן תוצר לוואי של תעשיית הסויה. דוגמה נוספת לקיצוץ בעלויות:שיתוף מוצרים שונים באותו פס יצור.דבר הגורם לזיהום צולב במוצר השני,השלישי,וכו'. דוגמה נוספת:שימוש בכל חומר הגלם ולא רק בחלקים האיכותיים של חומר הגלם. דוגמה נוספת:קיצוץ בשלבי הניקיון של חומר הגלם. יש עוד דוגמאות. השורה התחתונה היא:תוספי מזון איכותיים שעושים את הפעולה שלשמה נוצרו עולים המון כסף.אין קיצורי דרך שלא על חשבון האיכות. חלק נכבד מ"תוספי המזון" גם אם הם באיכות גבוהה מיותרים לרוב האוכלוסיה.או יש מקורות טובים וזולים מהם. לסיכום:"לתסף" זה לא אופציה זה הכרח. מה לתסף?כמה? ומי? אלה שאלות למומחים אמיתיים חברה אמינה,טובה,ואיכותית זה סיפור ממש יקר.

Tami661

New member
אבל מה לעשות ואנחנו לא "מומחים

אמיתיים"? בהרבה תחומים אנחנו לא "מומחים אמיתיים" ונאלצים לסמוך/ לתת אמון בכאלו שכן עונים להגדרה. איני רואה פסול בכך שיש להם אינטרס עסקי ומבחינתי זה אינו מנוגד לעובדה שהם אכן מומחים ומביני דבר. העניין הוא שכאשר אני רוכשת מוצר מחברה כמו GNC והעלויות הן ממש לא זולות וקראתי בעיון רב את המידע שפורסם על המוצר... אני מגיעה למסקנה שהמוצר איכותי ועשוי לסייע לי בהשגת מטרות מסויימות או לחילופין פשוט לסייע לי לשמור על הקיים מבלי להזיק לעצמי ולהמשיך לעסוק בספורט בקצב שעושה לי טוב, נפשית. הרי עד שלא אנסה על עצמי לא אדע בוודאות, נכון? הארונות שלי מפוצצים במולטי-ויטמינים ותוספים יקרים אחרים שרכשתי ופשוט לא עשו לי טוב או שלא חשתי בשום שיפור - לא המשכתי לבלוע אותם רק בגלל ששילמתי. לא טוב... הלך הכסף... ממשיכים הלאה... כמו בתחומים רבים אחרים בחיים (סלט בסופר, עוגה בקונדיטוריה...וגם בחירת ענף ספורט לעסוק בו) הגישה שלי נובעת גם מעצם זה שבאופן אישי אין מצב שאצליח להזין את עצמי בכמות הויטמינים והמינרלים שנדרשים לי בדרך של "לאכול"... אפילו לא סיכוי קלוש, אז מה הפתרון במצב כזה?...

נסיון הבהרה

עקב אורך חיים,ואיכות מזוןחובה ל"תסף".
תוספי מזון איכותיים ואמינים קשה למצוא מהסיבות שציינתי.
יעוץ ממומחה בתחום זה חובה, ולא קשה להשגה(דילים במסרים ובסלולרי
)
אין לי דבר נגד כך שאחרים יתפרנסו,נהפוך הוא.אבל צריך לדעת מה אנו קונים.מה הסיבות למחיר,והיכן "חוסכים" עלינו. כמו בכל התחומים בתעשיית הכושר.גם בתזונה ותוספים יש אגדות,עיוותים,ודיסאינפורמציה. אני מנסה לפקוח את עינינו בתחום הזה.

snaiberg

New member
תגובה לחברה

כעובד החברה אני יכול לנסות לארגן הרצאה בתחום תוספי המזון לספורטאים ע"י אחד האנשים בחברה ובדרך הגב תוך כידי שימוש ניתן לעשות גם כמה שקלים הכנסה אם זה מענין אשמח לקבל את תגובתכם ונריץ את הנושא

דעה אישית

בתור מי שעושה דאבלים לפחות פעמיים כל שבוע... 1.לבצע מתיחות טוב טוב לפני שאתה מתחיל ומה שאף מדריך לא עושה ומתיחות אנא בעיקר לחלק הגוף התחתון, כל השאר שולי יחסית.. 2.בין שני האימונים אין צורך לבצע מאומה, או שתמשיך לפדל איזי או שתיקח הפסקונת לתידלוק. 3.מתיחות יסודי יסודי אחרי השעתיים. 4.אני גם ממליץ לך אחרי אימון של שעתיים לקחת חצי ליטר שייק חלבון ובעיקר באם האימון היה בעצימות גבוהה. קח בחשבון שאימון של שעתיים מייצר כיווץ שריר מסיבי הרבה יותר משעה, מדובר בתנועה מונוטונית שגם מכווצת וגם מאבנת שריר ולכן חשיבות יתר למתיחות לפני ועל אחת כמה וכמה אחרי השעתיים!

ilan1998

New member
נלקח בחשבון תודה

לא סובל שייק חלבונים לצערי... מתיחות אעשה ואעשה... כנראה נמטרך לאכול איזה חצי קילו בשביל החלבון... תודה לכולם!

חלבון

פעילות אירובית מאומצת מעבר לשעה ומחצה מתניעה תהליך עיכול חלבון בגוף (שריר) למטרות יצור אנרגיה זמינה... זו הדרך היעילה ביותר להחזיר לגוף ורצוי בחלון הזמן של השעה הראשונה מתום הפעילות.

גישתך איננה גישתי

אפשר שכך... ברור שהשרירים קרים והמתיחות פחות אפקטיביות אבל מתיחות לפני אימון מסייעות למנוע פציעות במהלך האימון כמובן שככל שהאימון עצים יותר כן חשיבות המתיחות טרם עולה לי אישית קשה מאד לפדל איטי ולכן מבחינתי אני עשוי לגרום נזק וכבר קרעתי לא אחת כשאני נכנס לסט חסר סבלנות וללא מתיחות. מה לעשות גם רצי מרתון עושים מתיחות וואחד מתיחות לפני מירוץ ואגב באתלטיקה ככל שהריצה קצרה יותר (ומכך עצימה הרבה יותר) חשיבות המתיחות ומשך המתיחות עולה... רצי 100 מטר עושים חצי שעה מתיחות לפני ריצה של שניות בודדות! עד כאן תוכי.

למעלה