שאלה

ellalola

New member
כמובן שכן

זה תלוי במטען התורשתי של תאי המין, הרי תאי המין לא נושאים את 2 התכונות למשהו שהאדם קיבל מהוריו, אלה רק אחת מהן. אם, נגיד, לאדם יש עיניים חומות, כלומר יש לו גן לעיניים חומות אבל גם גן לעיניים כחולות שקיבל מאימו אבל מכיוון שזה החום הוא הדומיננטי זה מה שבפרונט שלו. בתאי המין שלו, לא יהיו את 2 האופציות לצבע עיניים, אלה רק לצבע אחד. איזה תא מין נושא מה- זה כבר עניין של זיהוי גנים.

Gilliana

New member
את טועה

הורה הטרוזיגוטי עם עיניים חומות והורה שני עם עיניים כחולות יולידו ב-75% צאצא בעל עיניים כחולות ו-25% בעל עיניים חומות. נניח שהצאצא יהיה בעל עיניים חומות - הוא בהחלט יוכל להוליד צאצא בעל עיניים כחולות בדור הבא במידה וההורה השני יהיה בעל עיניים חומות הטרוזיגוט כמוהו.

EMM1

New member
נראה לי שהיא התכוונה

שבכל תא מין יחיד תהיה רק אפשרות אחת(כי יהיה רק אלל אחד), כך שאם בוחרים תא אחד להפריה מבין כל מיני תאים שבכל אחד מהם יש אפשרות אחת מתוך השתיים(לא אותה אחת) - אחד מהאללים, אז אולי אפשר לזהות אותו... נתון אלל לכרומוזום>>לוקח תא וקורא גנום>>צריך בסה"כ לזהות איזה מכל זוג כרומוזומים עבר לתא מין מסויים כדי לדעת כמעט את כל הגנום בתא המין>>בטח אף אחת מכן לא הבינה כלום ממה שאמרתי שלא לדבר שאתן ממשיכות להאמין ב"יצורים *זורדים* אנרגיה"...

Gilliana

New member
חחחחחחח - הצחקת אותי

גנטיקה אני יכולה ללמד אותך עם יד אחת קשורה מאחורי הגב ועיניים עצומות. ההתנשאות שלך מראה בדיוק כמה אתה "אינטלגנט" - לדעת לדקלם כמה מילים בביולוגיה עדיין לא הופך אותך לאיינשטיין - ההתנהגות שלך מוכיחה עד כמה אתה רחוק מכך.
ובאשר ל-"תאוריה" שלך - הרי זה מה שאמרתי מלכתחילה (כן, מסתבר שגם לקרוא אינך יודע נוסף לכל הצרות) וה-"צריך בסה"כ לזהות" זהו בדיוק העניין.

EMM1

New member
את יודעת את מי את מזכירה לי?

מראה מראה שעל הקיר.

Gilliana

New member
וזה היה אמור להצחיק?

או להוות הערה שנונה? כי אם כן, ממש לא הצלחת. אתה רק מצליח להמשיך ולהוכיח ללא לאות כל אחד מטיעוני.

ellalola

New member
עוד פעם...

לא משנה אם אדם הוא הטרוזיגוט או הומוזיגוט, בתאי המין הוא נושא רק אחד מהאללים או וואט אבר לכל תכונה. הרי כשיש התחברות של ביצית ותא זרע, יחד הם יתנו 92(46X2) כרומוזמים, אם לא היה להם רק חצי מהמטען התורשתי, זאת אומרת שאם לכל אדם יש תכונה אחת מאביו(למשהו מסויים) ותכונה אחת מאימו למשהו מסויים בתא רגיל, בכל תא מין יש רק תכונה אחת משניהן, או את התכונה של אביו או את התכונה של אימו. איזה תא מין נושא איזה תכונה- זה כבר עניין של זיהוי גנים. זה כאילו ש-50% "מתבטלים" כשיש התחברות בין תא הזרע והביצית.

Gilliana

New member
אבל זה לא העניין כלל וכלל...

בואי ניקח דוגמה מוחשית, אוקיי? אבא עם עיניים כחולות ואמא עם עיניים חומות: מה יהיה צבע העיניים של הילד שיוולד להם? איך אפשר לחזות את הצבע מראש?

ellalola

New member
זה מה שאני מנסה להסביר....

ברגע שיודעים לזהות את הגנים בתאי המין יודעים כמעט בוודאות איך יראה הילד(ע"פ התכונות הדומיננטיות והרצסיביות).

Gilliana

New member
ממש, אבל ממש לא נכון!

בדוגמה שנתתי - יש סיכוי של 75% לילד עם עיניים כחולות ו-25% לילד עם עיניים חומות. מעבר לזה - אין שום דרך לדעת יותר!!!

Gilliana

New member
מצטערת לאכזב אותך...

אבל אין כאן שום Cat fight - רק עובדות מדעיות יבשות ומשעממות.

ellalola

New member
את לא יורדת לסוף דעתי...

המשפט הנ"ל שכתבת, תכף כש"מסתכלים על שני אנשים" ושואלים איך הילד שלהם יראה. בתוך תא הזרע ותא הביצית יש חצי מהמטען התורשתי- כלומר כאשר תהיה בינהם הפריה חצי המטען התורשתי השני כבר לא יהיה רלוונטי, משום שתא הזרע ותא הביצית ממילא לא מכילים אותו.(אבל זה לא אומר שהוא לא נמצא בתא זרע ותא ביצית אחרים) ברגע שנדע לזהות גנים, נוכל לדעת איך יראה הילד שיווצר מאותם תא זרע ותא ביצית הנ"ל.

Gilliana

New member
ירדתי לסוף דעתך...

אבל את לא ירדת לסוף דעתי - "ברגע שנדע לזהות גנים" - פה קבור הכלב, אנחנו לא.

EMM1

New member
אני עושה את זה רק כי

בעצם אין לי סיבה. כבר עשיתי את ההחלטה אבל למה עשיתי אותה... זה אני אדע רק ידהידהידה. כבר עכשיו אפשר לזהות גנים אבל אני לא בטוח אם זה פוגע בדנא. אבל בכל מקרה תמיד יש דרכים עקיפות בשבילך גברת "הם לא יצליחו לזהות גנים אבל הם *זורדים* אנרגיה של בני אדם נגד כל חוקי ההגיון" - התאים שמהם נוצרים תאי המין... שכחתי איך קוראים להם...(קצת מאוחר אני אזכר מחר) אז יש להם כל מיני שלבי חלוקה, אני לא זוכר מה בא לפני מה אבל בכל מקרה - קורים אחד משני דברים(או שניהם) - מתא אחד נוצרים שני תאי מין או שמתא אחד נוצר תא מין אחד והוא משכפל את עצמו. במקרה הראשון לוקחים את "בן הזוג" של תא המין הנבחר ועושים את כל הצביעה/חשמול/חיתוך או כל שיטה אחרת לזיהוי הכרומוזומים שהורסת את הגרעין/תא, ואז גם אנחנו יודעים שכל הכרומוזומים האלה לא נמצאים בתא המבוקש(כי הכרומוזומים התחלקו בין שניהם), ואנחנו כן יודעים אילו כן נמצאים בתא המבוקש. במקרה השני עושים אותו דבר לאחד מהשיכפולים של אותו תא מין(ואז גם מספיק לסרוק רק חצי מהגנים - רק את אלה שבתא המין כי לא צריך לבצע "פעולת חיסור") ויודעים לפי זה את הגנים של התא המבוקש. ויש גם את האופציה היותר קלה שהיא פשוט לחכות שהעובר יתפתח(אפילו ל-8 תאים) ולקחת תא ולבדוק אותו. וכל זה רק אם מתעקשים בכלל מלכתחילה לדעת את הגנים.

ellalola

New member
אני ירדתי לסוף דעתך כבר ממזמן...

כבר מלכתחילה אמרתי שלמכונות בטוח יש את הטכנולוגיה לזיהוי גנים. מכיוון שאנחנו לא מדברים על כיום אלא על המטריקס לא קבור שום כלב כי הכל יכול להיות. תם ונשלם.

EMM1

New member
בפעם ה-101!!!!1111222233334444

..... המכונות לא יכלו להגיע לטכנולוגיה שבה אפשר *להפיק* מגוף האדם אנרגיה.

למעלה