שאלה

מצב
הנושא נעול.

אליס2

New member
שאלה

שאלה
שלום! אבא שלי אושפז בבית חולים עקב היפרדות רשתית בעין אחת.לאחר שטופל ע"י טיפות עין ופרוצדורות שונות (ללא ניתוח) שוחרר הביתה וכרגע נמצא בבית במנוחה מוחלטת. נאמר לו שהביעה זו נגרמה ככל הנראה ממאמץ פיזי רב. (אבא שלי עובד במפעל ומבצע עבודה פיזית קשה.) שאלות: 1) יתכן כי בעתיד אבא אינו יוכל לחזור למקום עבודה נוכחי על מנת לא לגרום נזק נוסף לעניים. האם זה יחשב כעובדן חלקי של כושר עבודה? 2) האם פגיעה בעין עקב מאמץ פיזי יכול להיחשב כמחלת עבודה? 3) לאן כדאי לנו לפנות ?

שיר ורד

New member
אני מציע שתפנו לרופא תעסוקתי

שאלה
שלום! אבא שלי אושפז בבית חולים עקב היפרדות רשתית בעין אחת.לאחר שטופל ע"י טיפות עין ופרוצדורות שונות (ללא ניתוח) שוחרר הביתה וכרגע נמצא בבית במנוחה מוחלטת. נאמר לו שהביעה זו נגרמה ככל הנראה ממאמץ פיזי רב. (אבא שלי עובד במפעל ומבצע עבודה פיזית קשה.) שאלות: 1) יתכן כי בעתיד אבא אינו יוכל לחזור למקום עבודה נוכחי על מנת לא לגרום נזק נוסף לעניים. האם זה יחשב כעובדן חלקי של כושר עבודה? 2) האם פגיעה בעין עקב מאמץ פיזי יכול להיחשב כמחלת עבודה? 3) לאן כדאי לנו לפנות ?
אני מציע שתפנו לרופא תעסוקתי
בניסיון לקבוע אובדן כשר עבודה ופגיעה או מחלת עבודה. תביעה בגין תאונת/מחלת עבודה צריך להגיש לביטוח הלאומי ושם יש לעבור מסלול ביורוקרטי לא קל. תביעה בגין אובדן כושר עבודה, יש להגיש לחברת הביטוח , קרן הפנסיה בו היה מבוטח העובד.

לביטוח לאומי.

שאלה
לביטוח לאומי.
קרו הרבה מקרים שמצב של היפרדות רשתית הוכר כתוצאה של תאונת עבודה. אבל, כדי לתת ייעוץ יותר טוב, כדאי לדעת מה בדיוק הוא עשה לפני שהיתה היפרדות רשתית. יהיה לו יותר קל להצליח בתביעה אם הוא יצליח להראות שהיה לו מאמץ פיזי יוצא דופן או פתאומי בדיוק לפני הארוע.

מצב
הנושא נעול.
למעלה