שאלה

מצב
הנושא נעול.
שאלה

שאלה
שלום וברכה, פוטרתי לפני כחודש. זה הזמן שגיליתי גם כמה "בור ועם הארץ" אני בנושא. אשמח אם תוכלו להאיר כמה נקודות: עבדתי במקום עבודתי 4 שנים [פחות חודש]. הבנתי שהפיצויים המגיעים לי הם חודש משכורת עבור כל שנה. האם פיצויים אלו מגיעים מהמעסיק בלבד או שהם נלקחים מתוך קרן הפנסיה שהופרשה עבורי במהלך התקופה? האם קרן הפנסיה היא משו נפרד לגמרי? מכאן שיש באפשרותי מלבד פיצויי המעסיק, למשוך כסף גם מהקרן? ושוב תודה

שיר ורד

New member
אנא צייני אלו אחוזים מהשכר

שאלה
שלום וברכה, פוטרתי לפני כחודש. זה הזמן שגיליתי גם כמה "בור ועם הארץ" אני בנושא. אשמח אם תוכלו להאיר כמה נקודות: עבדתי במקום עבודתי 4 שנים [פחות חודש]. הבנתי שהפיצויים המגיעים לי הם חודש משכורת עבור כל שנה. האם פיצויים אלו מגיעים מהמעסיק בלבד או שהם נלקחים מתוך קרן הפנסיה שהופרשה עבורי במהלך התקופה? האם קרן הפנסיה היא משו נפרד לגמרי? מכאן שיש באפשרותי מלבד פיצויי המעסיק, למשוך כסף גם מהקרן? ושוב תודה
הפרשת את לקרן הפנסיה ואלו אחוזים הפריש המעסיק? כמו-כן, צייני האם מדובר בקרן פנסיה חדשה או ותיקה. (אם זו עבודתך הראשונה, אז מדובר בקרן חדשה.)

ראשית תודה על התגובה. ותשובה../images/Emo27.gif

הפרשת את לקרן הפנסיה ואלו אחוזים הפריש המעסיק? כמו-כן, צייני האם מדובר בקרן פנסיה חדשה או ותיקה. (אם זו עבודתך הראשונה, אז מדובר בקרן חדשה.)
ראשית תודה על התגובה. ותשובה

המעסיק הפריש 10 אחוזים ואני 5 אחוזים. בעקרון זוהי עבודתי הראשונה, אך בשנה האחרונה עברתי קרן כך שיש לי שתי קרנות. האחת לתקופה של 3 שנים בערך והשניה לשנה. ושוב רב תודות

שיר ורד

New member
אחוזי ההפרשה שציינת, הם לא כל כך

ראשית תודה על התגובה. ותשובה

המעסיק הפריש 10 אחוזים ואני 5 אחוזים. בעקרון זוהי עבודתי הראשונה, אך בשנה האחרונה עברתי קרן כך שיש לי שתי קרנות. האחת לתקופה של 3 שנים בערך והשניה לשנה. ושוב רב תודות
אחוזי ההפרשה שציינת, הם לא כל כך
מקובלים. אני מניח שהפרשות המעביד מחולקות ל 5% בגין תגמולים ו 5% בגין פיצויים. אם הן מחולקות אחרת , ציין זאת. מאחר ופוטרת, המעסיק אמור לשלם לך פצויי פיטורים כדלהלן: לשלוח מכתב שחרור בגין כספי הפצויים שבשתי קרנות הפנסיה. להשלים את יתרת הפצויים המגיעה לך לפי הגבוה מבין האפשרויות הבאות: 1 - משכורת אחרונה * מספר חודשי עבודתך * 3.33%. 2 - משכורת אחרונה * מספר חודשי עבודה * 8.33% פחות שווי משוערך של כספי הפצויים בשתי הקרנות. הפצויים, עד לתקרה של קצת פחות מ 10000 שח לשנת עבודה פטורים ממס, מעל סכום זה יש לשלם מס הכנסה לפי המס השולי שלך. המעביד צריך לשלוח לקרנות הפנסיה גם טופס נוסף שקרוי טופס 161, לפיו נקבע האם כספי הפצויים שנשארים בקרן פטורים או חייבים במס.

מצב
הנושא נעול.
למעלה