שאלה...

תֶּשֶׁת

New member
שאלה...

אמא שלי, תזונאית, אמרה לי שאין במוצרים צמחיים סידן שנספג היטב ולכן יותר בריא לאכול מוצרי חלב... האם זה נכון?

Nightwish-boy

New member
נכון בהחלט, סידן בא ממוצרי חלב בלבד

הסידן המצוי בצמחים אינו זמין לבני אדם. זאת אחת הסיבות שלא מעט תזונאים טוענים כי (שימו לב) טבעונות אינה בריאה בדרך כלל. אז טבעונים, לשים לב כמה שיותר לאיזון. חבל על הבריאות שלכם. שלכם
דור

Nightwish-boy

New member
כדורים יש מכל דבר...

אבל אתה לא רוצה להתחיל לצרוך כדורים במקום אוכל, נכון? שלך
דור

תֶּשֶׁת

New member
אני לא רואה כל רע בכדורים

אמא שלי מתרצת שזה "לא טבעי"... גם להיות צמחוני "לא טבעי" לאדם... אני רוצה לאכול כמה שיותר בריא ובאופן שפוגע כמה שפחות בבעלי חיים.

Nightwish-boy

New member
טעות בידיך

ישנם רבים הטוענים שהצמחונות היא "הדרך הטבעית" ושגוף האדם אינו בנוי לאכול בשר, ושצינור העיכול שלנו אינו מותאם לאכילת בשר. עוד טענה היא שלא ייתכן שאדם אוכל דבר שפוגע בו (בבשר אדום יש רמות גבוהות מדי של כולסטרול). כדורים, לעומת זאת, זה מוצר מלאכותי ו"לא טבעי". אני חושב שכדורים צריכים לבוא כהשלמה רק לדבר שאתה לא אוכל מסיבות קולינריות או בריאותיות, ולא לדבר שאתה לא אוכל מסיבות אידאולוגיות. נגיד, אם אני לא אוכל בשר בגלל אידיאולוגיה, אז אני צריך למצוא מזון אחר. אבל אם מישהו לא צורך בשר בגלל בעיות לב או (כמו אח שלי) פשוט כי זה לא טעים לו, אז יש סיבה להשתמש בכדורים. כי אם את לוקחת כדורים שאת יצרת במקום בשר (שהוא, כמובן, מהטבע) זה מוכיח שהטבע ייעד אותך לאכול בשר. שלך
דור

תֶּשֶׁת

New member
ובכן...

אם התפריט שלי יהיה מאוזן ולקיחת כדורים לא תזיק לי, לא תהיה לי בעיה להתקיים מהם. אף מוצר שאני אוכל, מלבד פירות וירקות, אינו קיים בטבע כפי שהוא נמצא על צלחתי. חוץ מפירות וירקות, כל מה שאני אוכל מלאכותי.

Nightwish-boy

New member
דבר ראשון- סליחה אחותי! סתאאאאם ../images/Emo13.gif

דבר שני- אבל לכל מה שאתה אוכל יש ביסוס טבעי כלשהו, גם אם הוא מעורבב עם חומרים מלאכותיים (וירקות ופירות למשל אתה אוכל בצורה הטבעית).כדורים הינם מלאכותיים לחלוטין, ואין להם שום ביסוס טבעי. מה שמוכיח שאתה לא יועדת לאכול כדורים, אלא בתור תחליף למשהו. שלךָ
דור

תֶּשֶׁת

New member
הכדורים הם בהחלט תחליף

ולא ממש אכפת לי למה יועדתי... אמא שלי מייעדת אותי להיות משורר... לא רוצה

Nightwish-boy

New member
נכון, כדורים הם תחליף, השאלה למה

אם חסר לך משהו מסיבות בריאותיות או בגלל שאתה לא אוכל משהו כי זה לא טעים לך, אז כדורים הם בהחלט תחליף. אבל אם אתה לוקח כדורים במקום משהו שאתה לא לוקח מסיבות אידיאולוגיות, זה מוכיח לך שהאידיאולוגיה שגויה, כי זאת הדרך הטבעית היחידה שהגוף שלך מותאם אליה. זה כמו שתאמר לי שאתה לא רוצה לנשום אוויר, אבל אתה מיועד לזה, גם אם יש "תחליפי אוויר" מלאכותיים. ומשוררים רולז! אני כותב מלא שירים
שלך
דור

guypele

New member
טענה מופרחת...

א. בקשר לסידן. אני לא יודע אם אמא של תשת צודקת או לא אני רק יכול להזכיר שבכל הקשור לתזונה ובריא/לא בריא יש כל הזמן מחקרים סותרים ושוררת אי הסכמה מתמדת בין אנשי מקצוע כך שתלוי מי שואלים. אחד אומר שסידן נספג רק ממקורות צמחיים ואחד אומר בדיוק ההיפך. ב. בעולם שבו כל האוכל הוא תעשייתי, עמוס בכימיקלים, צבעי מאכל, חומרים משמרים, שהחלב בשר ביצים גם הם שלא כדרך הטבע מגיעים אל המקרר עמוסים שאריות של אנטיביטיקה והורמונים - גם ממש לא בריא לא להיות טבעוני. לפחות את זה ניתן לומר בוודאות. לקחת כדור סידן זה מלאכותי ולשתות חלב עם הורמונים זה "טבעי" ? לפחות בכדורי הסידן אני יודע מה מכניסים לי שם בפנים. כמובן שניתן לאכול רק אורגני אבל בשביל זה צריך לשדוד בנק.

Nightwish-boy

New member
תגוביינא אוטומטית- אין צורך בבול

א. כמו שכבר אמרתי, חלק (וחלק נכבד) מהתזונאים טוענים כך. אני מתבסס עליהם במקרה הזה. מצטער שלא אמרתי זאת קודם. ב. אבל בחלב ההורמונלי שלך (מעניין איזה הורמונים יש שם. אם יש שם הורמוני מין אז יכול להיות שחלב יעזור לאימפוטנציה) יש לפחות ביסוס טבעי כלשהו, מכיוון שזה מגיע מיצור חי. אם מותר לך להשתמש בזה או לא, זאת כבר שאלה אחרת. לכדורים אין שום ביסוס טבעי. זה מלאכותי נטו (ואגב, גם שם אתה לא בהכרח יודע מה שמו לך, תנובה לא אמרו כשהם שמו סיליקון נכון?) ולכן אם אתה צריך כדורים במקום מצרך מסוים ואין לך שום תחליף אחר זה אומר שיועדת לצרוך את המצרך הזה. לבשר, לעומת זאת, ישנם תחליפים לא מעטים ואין בעייה מיוחדת "להסתדר" בלעדיו, כמו שבני הדת ההינדית לדוגמה עושים במשך שנים רבות. כמובן שניתן לא לאכול כלום וזהו אבל בשביל זה צריך להיות מחובר לאינפוזיה וזה לא ממש מצב נחמד. שלך
דור

דורון ק

New member
יש מקורות צמחיים רבים לסידן!

מקורות סידן:עלים ירוקים,טחינה מלאה,מולסה,שקדים,שמרי בירה(אך שמרי בירה גם עשירים בנתרן),תאנים יבשות,טופו,פטרוזיליה,ברוקולי,פקאנים,חמניות ופירות ומקורות נוספים. כמו כן סידן נמצא בתבלינים כגון בזיליקום,מיורן,אורגנו,כוסברה,קינמון,קימל וכו´. כמות הסידן הגבוה ביותר נמצאת בפטרוזיליה-כפול 4 מכמות סידן בחלב למשל. אז ככה שאין צורך לקחת כדורים אם שומרים על תזונה נכונה!

דורון ק

New member
אה,וגם להורמונים בחלב אין יתרון

בדרך כלל מוסיפים לפרות הורמונים מזיקים רבים על מנת לגרום לה לייצר יותר חלב אך לא סטרואידים. דרך אגב יש כמה מחקרים שהוכיחו על שומן החלב(שומן מהחי) כגורם לאימפוטנציה,ורק לידע כללי:הורמונים סטרואידים בין היתר גם כן גורמים לאימפוטנציה!

Nightwish-boy

New member
תגובה לכולם

אני יודע שההורמונים האלה מסוכנים ויכולים רק לפגוע. המחקרים מאוד סותרים בנושא הזה, ולכן אין יכולת לדעת בוודאות מה נותן יותר סידן זמין (ייתכן שירקות נותנים סידן רב אך לא זמין לאדם). לגבי אלרגיה- יש גם אנשים שאלרגים לאבקני פרחים. זה אומרים שפרחים פוגעים באדם? לא, זה אומר שיש אנשים שיש להם בעייה בריאותית מסוימת עם מרכיב מסוים, בדיוק כמו בחלב, ככה שהטענה הזאת מופרכת. רצוי מאוד לבדוק את הנושא החשוב הזה, ואשמח לנסות ולברר. והקטע עם ההורמונים... נו, זה היה בצחוק. גם אני מודאג ממה שתנובה וחבריהם הידידותיים שמים לנו בחלב ובשאר המוצרים. שלכם
דור

דורון ק

New member
למה אתה מתכוון כשאתה אומר

ש"אין יכולת לדעת בוודאות מה נותן יותר סידן זמין"?

Nightwish-boy

New member
כל מחקר קובע משהו אחר...

עדיין אין מחקר שאמין ב100% בנושא, וחלק מהמחקרים אמינים כמו המחקר שאם אתה רץ בגשם אתה נרטב יותר מאם אתה הולך בגשם... ככה שפשוט צריך לחיות ולראות. אם אני אמות מחוסר סידן, תדע שלא הורשתי לך כלום
שלך
דור

דורון ק

New member
בוודאי שיש מחקרים אמינים ב-100%

להגיד שאין מחקרים אמינים על ספיגת סידן זה כמו להגיד שאין מחקרים אמינים על כך שצריך סידן ו/או על תפקידי סידן. אם כבר נכנסנו לנושא אז אפרט מה הקריטריונים המשפיעים על סידן בשבילך ובשביל חברי הפורום: על מנת להעלות ספיגת סידן ולהפחית הפרשת סידן צריך: 1)להפחית במלח(נתרן כלורי). 2)לצרוך מספיק אשלגן. 3)לצרוך מספיק ויטמין K. 4)לצרוך מספיק מגנזיום. 5)לצרוך סידן ממקורות צמחיים. 6)לעסוק בפעילות גופנית. 7)לצרוך כמה שפחות חלבון מהחי. 8)לצרוך מספיק חלבון(מהצומח). כמות נדרשת לאנשים בוגרים(DRI):כ-1000 מיליגרם סידן ליום. דרך אגב לסידן פעולות חשובות נוספות חוץ מבניית עצם.

Nightwish-boy

New member
לא מפורט מספיק...

מה הכוונה ב"פעילות גופנית"... פעילות אן-אירובית? פעילות אירובית? הרמת משקולות? אולי משחקי כדור? פעילות גופנית זאת הגדרה מאוד מאוד כללית. מכיוון שביכולתי (אני חושב) להשיג טבלה שבה מפורטים כל הירקות (ואולי גם הפירות) והערכים התזונתיים שלהם, בקרוב ייתכן שאוכל לפרסם אותה, וכולנו נהיה חכמים יותר. שלך
דור

למעלה