שאלה...

דורון ק

New member
פעילות גופנית משפרת קליטת סידן

פעילות אירובית ואנאירובית צריכות להיות משולבות-אבל בסך הכל כל פעילות גופנית תגרום לקליטת סידן טובה יותר,אך הדגש צריך להיות על פעילות אנאירובית. מצרף לינק למאגר המידע התזונתי המקיף ביותר.
 

דורון ק

New member
דווקא החלב הוא הנחות מבחינת סידן!

מחקרים רבים מצאו שחלב(כמו כל חלבון מהחי) גורם להוצאת סידן גדולה ביותר-למעשה ככל שמדינה צורכת יותר חלב פרה כך יש יותר אחוזי אוסטאופרוזיס לכלל האוכלוסיה-לכן בארצות באפריקה ואסיה שם צריכת החלב נמוכה יש את אחוזי האוסטאופרוזיס הנמוך בעולם לעומת מדינות כמו ישראל,אנגליה,נורבגיה,ארצות הברית וכו´. למעשה לסידן מהצומח יתרונות רבים בדרך הספיגה לעומת חלב פרה שדל בחומרים העוזרים לספיגת סידן. מה גם שחלב הוכח כגורם עיקרי למחלות רבות. לכן עדיף בהחלט לצרוך סידן ממקורות צמחיים-גם ללא תוספים.
 

Talia E

New member
אני לא תזונאית

אולם למיטב הבנתי (ואני כבר לא זוכרת איפה למדתי את זה, אני לומדת בכל-כך הרבה מקומות...): 1. גוף האדם לא מקבל חלב פרה בצורה טובה: יש המוני אלרגים אליו (חוסר סבילות ללקטוז), בראייה הסינית הוא מכניס לחות וחסימות לגוף, ופשוט לא מתפרק בצורה טובה... 2. למדתי שדווקא סידן שמגיע מהצומח (משומשום, למשל) נספג טוב יותר בגוף (וזה גם "הגיוני" לי יותר, אם כי אי אפשר לדעת). אני מבינה משאלתך, ותקני אותי אם אני טועה, שעל אף שאמך תזונאית, את לא בהכרח סומכת על מה שהיא אומרת... האם זה מפני שהיא משתדלת שלא תהיי צמחונית/טבעונית? כלומר, האם את חושבת שיש לה אינטרס בדברים שהיא אומרת לך? פרט לכך, חשוב לומר לסיום, שעקרונות תזונה הם נחמדים, אך האמת היא שכל גוף צריך דברים אחרים. הדרך לקבל את התשובה האמינה ביותר לשאלתך, היא פשוט לשאול את הגוף, אל מול אותו דבר (להחזיק ביד, נניח), האם הוא רוצה אותו; האם תאי הגוף רוצים אותו, האם הבטן רוצה אותו (ולא הפה...) - אם תנסי, אני אשמח אם תשתפי אותנו בתוצאות...
 

דורון ק

New member
הסבר קטן על חלב וסידן

על מנת שסידן יספג בצורה טובה צריך נוכחות של מגנזיום וכמות נמוכה של נתרן. לחלב כמות נתרן גבוהה וכמויות קטנות של מגנזיום,אשלגן וויטמין K-מה גם שחלב מכיל חלבון מהחי שידוע כמשנה תיפקודי כליות וגורם להפרשת סידן וידוע גם כאחד מהגורמים המזיקים לפלורה של המעיים האחראית על יצור ותפקוד של ויטמין K. בנוסף לסידן אחראים לבניית עצם ולתפקוד תקין של סידן גם:ויטמין K,אשלגן,מגנזיום,נתרן בכמויות קטנות-ולכן מקורות צמחיים שבדרך כלל עשירים בחומרים אלו הם מקור טוה בהרבה לסידן.
 

תֶּשֶׁת

New member
אמא שלי מגיבה:

אני כאמור תזונאית במקצועי (קונבנציונלי) וגם אמא של תשת שהוא (ולא היא) נסחף לכוון טבעוני מדי לטעמי. שאלה אחת היא האם לאכול רק מהצומח ולהשלים בסריה של תוספים (ויטמין בי 12 , ברזל ,סידן ועוד שבחלקם אינם נמצאים במולטיויטמין או לא בכמויות מספיקות) וחשוב לציין שתשת הנ"ל גם בררן גדול באוכל מלבד היותו איש מוסרי מאוד שלא רוצה לאכול בע"ח ותוצרת שלהם. גם אני צמחונית מהסיבות הנ"ל אך הגבול שלי עובר נמוך יותר. נחזור לעניננו: סידן מהצומח נספג פחות טוב מזה שבחי (מוצרי חלב) הסיבים שבצומח וכן מרכיבים כמו חומצה אוכסלית שנמצאת למשל בתרד המפורסם מפריעים לספיגתו בגוף וזה נוסף לעובדה שבצומח פשוט הרבה פחות סידן בכלל ביחס לחלב ומוצריו. במוצרי חלב יש לקטוז (סוכר החלב) וויטמין די שמגבירים ספיגת הסידן. תסתכלו בטבלאות מזון ותנסו להגיע לסביבות ה-1000 מ"ג מהצומח - בלתי אפשרי, או שאפשרי במחיר קלורי גבוה מאוד. באשר להיות מוצרי חלב גורמי אלרגיות או לחות (רפואה סינית) - לא צריך להסחף. לי ולרבים אחרים זה לא עושה את זה, ולכן זו לא סיבה לכלל האוכלוסיה להמנע אלא לאלה שמגלים הרגישות. מסכימה שיש גורמים לא רצויים כמו שאריות תרופות, די די טי ושאר פיכסים אבל איפה לא? בצמחים אין? עולמנו, חברים, די מזוהם, לצערי. זה בקצרה. יש עוד הרבה על הנושא. בהזדמנות אחרת...
 

דורון ק

New member
אז ככה

תגובה: תרד:אם היית קוראת את ההודעות בעיון אז היית מבחינה שתרד לא רשום כמקור טוב לסידן,תרד נראה לי כמו התירוץ הגדול לכל דבר מהחי-"בתרד הברזל לא ניספג","בתרד הסידן לא ניספג",עוד מעט יגידו גם שה-B12 שבתרד לא ניספג
-אך מי דה פאק דיבר על תרד!? סידן:את מציעה לבדוק בטבלת מזונות את תכולת הסידן וחומרים העוזרים או מונעים קליטת סידן בצמחים ובחלב-אוקיי-טבלה השוואתית בין טחינה(כדוגמא) מלאה לבין חלב מלא(נתונים על פי USDA-ראי לינק בהודעה קודמת שלי בת´רד זה-ל100 גרם): סידן נתרן מגנזיום סיבים חלבון חלבון מהחי קלוריות טחינה מלאה:1460 340 180 2.2 18 0 610 חלב מלא: 860 371 85 0 26 26 598 שונות:טחינה אינה מכילה חומצה אוקסלית. אז כמו שניתן לראות לחלב יש נחיתות ברורה בחומרים העוזרים לקליטת סידן כמו מגנזיום לעומת הבדל בנתרן וחלבון מהחי המפריע לקליטת סידן-דבר ההופך את הטחינה למקור סידן טוב בהרבה. גם יחס הקלוריות פר סידן נוטים לטובת הטחינה! שונות:טחינה מכילה ברובה שומן לא רווי(כולל חומצה לינולנית) לעומת חלב המכיל ברובו שומן רווי. החלב גם הוכח כגורם ומחריף למחלות רבות כמו:אסטמה,מחלות קרדיוואסקולריות,אוסטאופרוזיס,אנמיה וכמה סוגים של סרטן. כמובן מאכלים צמחיים נמנעים מבעיות אלו(זה מצחיק וטיפשי בכלל להשוות להורמונים ששמים במוצרים מהחי לעומת מאכלים צמחיים). חלב נותן לאנשים רבים(גם לחלק מאנשי המקצוע) תחושת ביטחון מופרזת בנוגע לסידן למרות שהוא צריך לתת תחושה הפוכה-האמת היא שעל מנת לשמור על עצמות חזקות אנשים צריכים פעילות גופנית,אור שמש ותזונה עשירה בפירות וירקות.
 

TimBuck2

New member
תגובה להכל

אני כל כך החכמתי מהת´רד הזה (ולא תרד..) אני חושבת שאני אתמיד באכילת הברוקולי שלי מעכשיו (זה בערך הירק היחיד שאני אוהבת שמופיע ברשימה, אני כזו צמחונית גרועה)... אני חושבת שאני אדפיס ואתלה בחדר שלי להשראה... תודה כולם, אני אמנם לא מתכוונת לוותר על חלב בזמן הקרוב אבל התזונה שלי לקוייה... שאלה- מה בדבר חלב עיזים?
 

דורון ק

New member
אם לבחור בין מאכלים מהצומח

לחלב עיזים אז עדיף מאכלים מהצומח. אם הבחירה היא בין חלב עיזים לחלב פרה אז חלב העיזים מזיק פחות.
 

תֶּשֶׁת

New member
תגובה לדורון

שלום לך, אינני יודעת מאיפה הנתונים לגבי הטחינה המלאה. קודם כל אתה טועה בגדול לגבי יחס קלוריות-חלבון. לפני יושבת צנצנת טחינה מלאה : קודם כל יש לציין אחוז שומן מאוד גבוה (כ-50%
) בטחינה הגולמית, שלמרות היותה דלה יחסית בשומן רווי (פחות מ-20%) ועשירה בשומן חד בלתי רווי מומלץ, זה עדיין המון. זה גם מתבטא במחיר הקלורי שהוא כ-600 קלוריות ל-100 גרם שרובן באות משומן - מאוד לא מומלץ. המחיר הסידני לכמות זו היא 650 מ"ג סידן ובטח לא מספר פנטסטי של 1460 (אגב- אני לא יודעת אם התבדחת אבל בתרד באמת אין B12...). ישנם נתונים לגבי גרעין שלם של שומשום המכיל כ-1100 מ"ג סידן ל-100 ג´, אך זכור שגרעין טחינה הנאכל בשלמותו ללא עיבוד יוצא כמעט בשלמות בסוף הצינור, ולכן יש צורך בטחינה על מנת לנצל את המרכיבים שבו. יש בעיה של אוקסלטים וחומצה פיטית הנמצאים בגרעין ויוצרים קומפלקס עם הסידן, מה שמעכב חלקית את ספיגתו. אם מדברים על זמינות ביולוגית של סידן בטחינה, היא פחותה ב-35% מזו של חלב (כל הנתונים האחרונים לקוחים מחוברת הנתונים של תלמה לטחינה מלאה בשיווקה). מה עוד? חלב פרה (3% שומן), לעומת זאת, מכיל כ-57 קלוריות ו-100 מ"ג סידן בממוצע אז תבדוק שוב את היחס שאתה מדבר עליו (קלוריות : סידן). יש לציין שוויטמין B12 קיים רק במזון מהחי או בתוספי מזון, ואינו קיים במזון מן הצומח. במוצרי חלב הוויטמין מהווה חלק אינטגרלי וחשוב בהרכב התזונתי, ואכילה מספקת של אלה ושל ביצים עשויה לחסוך את הצורך בלקיחת תוסף. אין ספק שעל מנת לבנות עצמות ולשמור עליהן חזקות, יש צורך גם בפעילות גופנית, חשיפה סבירה לשמש (ויטמין D), צריכה לא מרובה של אלכוהול וקפאין וגנטיקה טובה. אני בעד אכילת טחינה, בעיקר מלאה, המספקת גם ברזל לגוף, אך לא על חשבון מוצרי חלב, אלא בתוספת. הכל במידה. המשך יום נעים. אמא של תֶּשֶׁת.
 

דורון ק

New member
סידן

הנתונים מדויקים לטחינה מלאה ולא לגרעין השומשום וכפי שרשמתי אינו מכיל חומצה אוקסלית,פיטית(שגם הוכחו כדבר מינימלי שפוגע בספיגת סידן)ומכיל כ-2.2 גרם של סיבים-יחס הקלוריות פר סידן הוא לטובת הטחינה איך שלא מסתכלים על זה! בקשר לזמינות הביולוגית של החלבון אני מעדיף להסתמך על גורמים כגון AMERICAN JOURNAL OF CLINICAL NUTRITION,AMERIFAN JOURNAL OF MEDICINE,PCRM שקבעו שהזמינות הביולוגית של מוצרים כגון טחינה,עלים ירוקים מסוימים,תאנים וכו´ גבוה יותר משלחלב שמכיל גם זרחן בכמות גדולה! כמו שרשמתי על מנת לפתח ולשמור על עצמות חזקות אנשים צריכים פעילות גופנית,אור שמש,צריכה מופחתת של חלבון מהחי,חלב פרה,מלח,זרחן,קפאין אלכוהול ותזונה עשירה בפירות וירקות!
 

diday

Member
אולי תצטרפי לפורום../images/Emo8.gif

את הרי גם צמחונית. זה יהיה נחמד, יעלה מעט את הגיל הממוצע כאן, וכתזונאית תוכלי ודאי לתרום וגם אולי ללמוד משהו. אחד מקשישי הפורום (היחידי?)
 

תֶּשֶׁת

New member
איני חושב שיש לה אינטרס בדבריה....

היא צמחונית בעצמה.. פשוט קיוויתי לקבל תשובה שונה משלה. ואיך שואלים את הגוף דברים?
 

Talia E

New member
נסה

פשוט לחוש, לקחת את המוצר ביד, ולשאול... את תאי הגוף, את הקיבה... האם הגוף שלי רוצה את זה עכשיו? אם תנסה, יקרה כנראה אחד מהדברים הבאים: 1. תצליח לחוש 2. תהיינה לך שאלות מדויקות יותר לשאול אותי ... אז פשוט נסה!
 
למעלה