שאלה

• פותח הנושא mb13
  • פורסם בתאריך

MilkShack

New member
לא דיויד גילמור ולא ווטרס. אלא -

גילמור סירב לשיר ב "Have a Cigar" ולכן הובא (לראשונה בתולדות הלהקה) זמר בתשלום, רוי הארפר, שישיר.

The Walrus

New member
לגבי הסיבה

יש כמה שאלות שהמין האנושי (להוציא גילמור, ווטרס, רייט, מייסון והארפר) לא יודע את התשובה להם: האם יש חיים בכוכבים אחרים? האם אפשר ליצור חומר יש מאין? מדוע רוי הארפר שר את have a cigar? יש הבדל קטן בין השאלות - לשניים הראשונות כנראה נגלה את התשובה מתישהו. לשלישית לא.

מה כ"כ מיוחד בסגנון השירה?

לחן פינק פלוידי טיפוסי. ב-Not Now John מהפיינל קאט השירה של גילמור דיי דומה לסגנון השירה ב-Have A Cigar. לי נשמע הרבה יותר הגיוני שהסיבה הייתה יותר עקרונית. עכשיו בטח תגיד לי, "רגע, אז איך הוא שר את ברוך הבא למכונה הלא פחות סרקסטי ועוקצני" => יכול מאד שאחרי שהוא שר את "ברוך הבא למכונה" הוא החליט שזה יותר מדי בשבילו וויתר השיר השני בסדרה "Have A Cigar". זאת רק תאוריה, אבל תסכים איתי שזה נשמע הרבה יותר הגיוני מ"לא יכל לשיר את זה" כשמדובר בגילמור.

FunkyMonk

New member
לא בהכרח

השירה בHAC מאד מאד מחוספסת, לעומת שירתו של גילמור, שהיא הרבה יותר חלקה, בה לרוב הוא משתמש בפלצט. לעומתו, רוי הארפר בשיר מגיע לצלילים מאד גבוהים (יחסית) ללא פלצט. ד"א, הסיפור הכי מוכר, זה שאחרי שווטרס הוציא תנשמה בWTTM, הוא לא הצליח לשיר את השיר הזה. כשנתבקש לשיר במקומו, גילמור לא רצה כיוון שטען שהוא לא מאמין ברעיון מאחורי השיר, ולא רצה לשיר את המילים שלו. אז הובא רוי הארפר שהיה במקרה בסביבה.

ציטוט

אלעד מכפר חוגלה אמר: עכשיו בטח תגיד לי, "רגע, אז איך הוא שר את ברוך הבא למכונה הלא פחות סרקסטי ועוקצני" => יכול מאד שאחרי שהוא שר את "ברוך הבא למכונה" הוא החליט שזה יותר מדי בשבילו וויתר השיר השני בסדרה "Have A Cigar" לא חסרים מקרים שאנשים מתחילים באיזה פרוייקט ואז עוזבים באמצע כשהם מחליטים שזה יותר מדי בשבילהם.

c h i r o

New member
זה לא ווטרס...

שלום אני חדשה כאן, חדשה לפלויד מאותו אמצע יוני שאחי (JASON ), הכריח אותי ללכת להופעה של רוג'ר, אז הלכתי ויצאתי בהלם כמובן, לא יכולתי לדבר עד הצהריים מההלם, ולחשוב שעמדתי בינכם ושמעתי את כל השירים ולא הכרתי כלום
אבל עכשיו אני מכירה חזק חזק, כי מאז יוני לא עובר יום בלי פלויד (אפילו יום אחד! טוב הייתי 3 שבועות בתיאלנד שמעתי שם רק פעם אחת לצערי, אבל זאת הייתה פעם, באמצע אי מדהים לחוף הים לשמוע את SHINE ON חויה מדהימה. אבל לעיניינו כיוון שאני מאוד אוהבת את האלבום WISH YOU אז קצת צורם לי... דיוויד שר את WTTM ולא ווטרס, אני לא מבינה איך אפשר בכלל לטעות בקול , יש בינהם הבדלי קול עצומים, לדיווד יש קול לא מהעולם הזה, ולווטרס יש קול עם נוכחות אחרת לגמריי. דיווד לא שר את HAVE A CIGARכיוון שהוא חשב שזה יותר מדי "מעליב" את תחום המוזיקה והוא לא רצה "לשרוף גשרים" ....משהו כזה. אפשר לראות את זה כאן... http://he.wikipedia.org/wiki/Wish_You_Were_Here

Anuerysm

New member
היי, ברוכה הבאה

גם אני הרגשתי ככה ברולינג סטונס, כשהלכתי להופעה זה היה אחרי שהיה לי רק את האוסף ועוד אלבום מופתי, אבל היתה לי הרגשה שאם אני לא אלך אני אתחרט כל ימי והסיפור ידוע, השאלה כמה זה נכון, סך הכל לא היינו שם ואנלא חושב שאף אחד מהפלויד אמר על זה משהו

שלום chiro ../images/Emo140.gif

וברוכה הבאה לפורומנו.
האמת, אין לי מושג מי שר את WTTM, ותמיד תהיתי. יחד עם זאת, את הסיבה מדוע רוי הארפר שר את have a cigar איננו יודעים בוודאות. ישנן גרסות שונות, שנופקו על ידי כל הנוגעים בדבר, ולעיתים כמה גרסאות מפי אותו אדם. וויקיפדיה איננה מקור אמין. ישנם הרבה ספרים, מאמרים רציניים וראיונות עם הנפשות הפועלות, שמהם ניתן ללמוד על הלהקה ותולדותיה.

c h i r o

New member
אתם באמת לא מזהים את הקול של גילמור

אבל זה כל כך ברור, אני יודעת שאני מאוד חדשה בזה, אבל את הקול המדהים שלו אי אפשר לפספס ב-WTTM, יש לו את היכולות לשנות את הקול שלו בכל שיר ושיר, וגם כל "האפקטים" שיש בשיר זה קצת אולי לא ברור, אבל עדיין אני מזהה אותו. והתחלתי לקרוא קצת על הלהקה, אבל כל הקטע של הפרידה והגועל שהיה בסוף הוציאו לי את החשק.....

The Walrus

New member
שניהם שרים את זה ביחד

למיטב הבנתי, כאשר הקול הראשי הוא של גילמור. דבר שני, ויקיפדיה זה מקור מאוד מאוד לא אמין. ברוך הבא

FunkyMonk

New member
נכון!

כבר דנתי על זה עם מישהו (שכחתי עם מי) ונדמה לי שהגענו למסקנה שזה שניהם.. דווקא לדעתי הקול הדומיננטי זה ווטרס. באמת קשה לזהות שם..

לא יודע

הקול הדומיננטי בבירור נשמע כמו הקול של גילמור. יש קול נוסף חלש ברקע, אבל הוא מסונתז, יכול להיות שזה הקול של ווטרס, אבל זה לא משנה כי הוא במילא מסונתז.

למעלה