שאלום

ailag

New member
../images/Emo13.gif

רק קראתי כמה עמודים ראשונים .. במבט ראשון זה ניל גיימן פוגש את הארי פוטר, שנראה קצת מוזר (טוב? רע? לא החלטתי ולא אחליט לפני שאקרא הכל
), אבל ממש אהבתי את סגנון הציור (הריאליסטי, והמושקע יותר מחלקים מסויימים של סנדמן) שמראה יותר דברים שגיימן אוהב להראות (סטייל "הם הולכים לעולם אחר, הם רואים יצור כזה" ..) בינתיים, הרושם הראשוני טוב. נקווה שגם השאר .. אה, ו ..
! -- גליה, שבגללך עכשיו קוראת שלושה ספרי קומיקס בבת אחת

תודה:)...הממ...כמה דברים לך->

קודם כל, תודה...האמת היא שגם לי כל הדבר הזה סיפק שעשוע... אני חביבה ביותר
וגם, אני חושבת שהרבה הגיבו בכזאת תוקפנות משום שמדובר התאומות אולסן ובמורדים {שכן 98% מאוכלוסיית המבוגרים בארץ סבורה כי הם משחיתים את הנוער, הורסים ת'מדינה, שהם אחראים למצב הביטחוני ושהם הרסו את הכלכלה בישראל...}, מממ...דבר שני...אני לא בחורה
... אני בת 12 וחצי
... אני ילדה. נערה. ל-א בחורה {סורי על ההתנפלות, אני פשוט נקרעת מ"הבחורה הנחמדה"...לא יודעת למה, זה מצחיק אותי
} ו...אתה צודק...למה שהבחורה המסכנה {
} לא תוכל לשאול על מושאי ההערצה שלה...בדיוק מה שרציתי להגיד...תודה {לא בציניות!} ונכון הקטע האחרון. בקיצור, אתה צודק בכל חוץ מדבר אחד. אני לא בחורה

הממ...תגובה גם לך../images/Emo13.gif *כל אחד בתורו*

... אוקיי, אז קודם כל, זהו, שאני לא בהילה הזאת אז אני לא יודעת מה נהוג לשאול ומה לא. דבר שני...אני לא אתערב אבל מה זה פיק?!
שיהיה... אני הבנתי מה שאת אומרת, אבל אני ניסיתי לשאול איך מציירים תווי פנים ודברים אחרים...בקיצור, זה בערך כמו "אבל הפיק, איפה מציירים אותו? הוא סימטרי?"
... אה, כן, סליחה...אישה. אני דילגתי לי למסקנות שבשביל חלקכם קומיקס אלו רק דמויות מסויימות, מכיוון שברגע ששאלתי על קמילה ואשלי ומרי-קייט, כולם היו המומים מעצם הרעיון..."מה, היא לא עושה סופר-גירל נלחמת בג'וקר?!"... או שפשוט כולם שונאים 'המורדים' ואת התאומות אולסן הנפלאות [
], ומחליטים להראות את זה כאן.

ailag

New member
תורי? :)

כמה דברים: 1. פיק, או fanfic (מלשון fan fiction) הוא סיפור שמעריץ כותב על דמות מסיפור או על סלבריטי. למשל, את יכולה לכתוב סיפור שמתחיל כך: "מרי קייט קמה בבוקר ואמרה.. בא לי לצאת לשופינג!" - זה פיק. 2. ממש נחמד שאת מכלילה ומסיקה מסקנות מהר מדי. "מעצם הרעיון..."מה, היא לא עושה סופר-גירל נלחמת בג'וקר?!"..." -- כאן את מביטה מנקודת מבט צרה מאוד על הפורום ועל הקומיקס ככלל. קודם כל, קומיקס זה לא רק הז'אנר של סופר גיבורים ולחימות. שנית, אנחנו לא אנשים טפשים שחושבים רק על סופר גירל נגד הג'וקר. למה להכליל ועוד להאשים? סורי, אותי זה מרגיז. 3. המסקנה המהירה מדי הנוספת שלך היא שאנחנו לא אוהבים את הדמויות שאת כן "משום שמדובר התאומות אולסן ובמורדים ....משחיתים את הנוער.." . אני יכולה להעיד רק על דעתי -- שתי התוכניות שציינת הן שטחיות. התאומות אולסן לא יודעות לשחק. הן מפורסמות רק בזכות פול האוס. התוכניות שלהן שטחיות ומשעממות, ולפחות בפעמים שאני ראיתי אותן - הן לימדו ילדים להיות טפשים ולשנוא את השני לפני שהכירו אותו (דוגמה: הן ממש מדוכאות כי הן עשו מסיבה והגיעו רק ילדים חכמים. ואז המאגניבים מגיעים ופתאום כיף להן. זה מסר ברור של "חכם זה רע"!) התוכנית הזאת הגיעה לספים כ"כ נמוכים .. אפילו יחסית לטלויזיה אמריקאית טיפוסית. (מעולם לא דגלתי במכנה המשותף הנמוך ביותר בענייני טלויזיה.) על המורדים קראתי, ובאמת זה נחמד שמנסים להאשים חינוך גרוע על סדרת טלויזיה. אבל עדיין - מהדוגמאות שנתנו על איך המורדים "משחיתים את הנוער" -- קודם כל , מסרים טובים הם לא נותנים . שנית - הסדרה נשמעת שטחית באותה מידה בדיוק. אחזק את דבריי בכך שבפרסומות שלהם שראיתי הם היו בבגדי ים - האם זה מה שאתם מחפשים בהם? מהמעט שראיתי ממה שהם היו בארץ, לא ראיתי שום איכות בילדים האלו. תעריצי חברות שלך, אותו הדבר.. זהו, הייתי חייבת . ואני ממליצה לך להסתכל על מי שאת מעריצה ולחשוב למה את מעריצה והאם הם שווים משהו .. אם את באמת חושבת שיש לך שיקול דעת בוגר מספיק כדי לא להיות מושפעת ממסרים בטלויזיה, צריך להיות לך גם שיקול דעת כדי להחליט אילו סדרות טובות ואילו סדרות רק מחפשות את הגימיק שיביא להם רייטינג. כל זה - דעתי. בקשר לשאלה שלך, עכשיו כשמיקדת אותה לשאלה הגיונית - כדי לצייר, חוץ מהעצה שראיתי שנתנו כבר, צריך לראות איך קריקטוריסטים מציירים. מה הם מדגישים, מה לא, איך הם מטפלים בכל הנושא של דמות אמיתית. אם את לא יודעת לצייר אז לצייר אנשים אמיתיים יהיה לך ממש קשה. ממליצה לצייר שתי בנות סתם ולקוות שיבינו שהן התאומות אולסן.. ציור קומיקס איכותי זה לא פשוט כמו שזה נשמע.

תורך.--->

1.תודה על המידע. 2.אולי אתם נתתם לי את הנקודת מבט הזאת...? כשכולם הגיבו בתגובות חריפות יותר מצ'ילי על התאומות אולסן והמורדים..? אולי לא כולכם חושבים ככה, רק רוב מי שהגיב. 3.לפי דעתך התאומות אולסן לא יודעות לשחק. כמו שאמרת, ד-ע-ת-ך. אז לפי דעתי ודעת רבים ממני, הן כן, ולכן אני רוצה ליצור קומיקס שלהן. לפי דעתך התכניות משעממות ושטחיות. ולא, הן לא לימדו ילדים לשנוא אחד את השני, הדוגמא שנתת הייתה של מסיבה שהן אירגנו עם כל החברים שלהן, בסדרה "טובות השתיים" ובאו רק חלקם, החלק ה'חכם'...חוץ מזה, זה לא אומר ששאר החברים שבאו אחר-כך לא היו 'חכמים'...אבל החלק שבא בהתחלה...היו ארבעה ילדים נדמה לי, שאחד חיטט באף, אחד התעסק עם פצע הקור שלו, אחת קראה ספר ועוד משהו...אז הן השתעממו...כי הן לא היו החברות הכי קרובות של הילדים האלו, כי הן לא "התעניינו" באותם הדברים...אז הן רצו שיבואו עוד ילדים שאיתם הן יותר מזדהות...ואת ראית שבתכנית הן לא התייחסו יפה ל'חכמים'? לא...הן פשוט השתעממו... אז המסר הוא לא של 'חכם זה רע'...בכלללללל לא. ו'המורדים'-התכנית שלהם באמת ברובה לא שטחית... תשאלי מי שתרצי-הם משחקים טוב, מאוד, לפחות לדעת רוב המעריצים, והם לא מעריצים אותם רק בגלל הגוף והיופי שלהם. אבל זה תורם מעט {הרבה.}. והאם את קוראת לתכנית שבה ילד סוחר סמים מציע לילדה אחרת ליטול סמים ואז החברות שלה עוצרות אותה, היא מבינה שזה לא טוב, הן אומרות למנהל עליו, והוא נשלח למכון לגמילה מסמים, שטחית?! שטחי אלו כל התכניות שמראים בערוץ הילדים {לא כולן רק היפניות שתכף אני אכתוב!}: דרגון בול זי, בייבלייד, יוגי הו {?!}, פוקימון ועוד...זהו אמור להיות ערוץ שבו משודרות תכניות חינוכיות ולא שטחיות...אז למה כל פעם שאני מעבירה לשם בטעות, אני רואה איכשהוא סדרה יפנית, שתמיד אבל תמיד תמציתה היא להלחם, ובלי סיבה כלל... פשוט להלחם...אפילו בסדרה "החמודה" 'פוקימון', פיקאצ'ו כמעט מת בכל פרק
*דרך אגב, עכשיו היא לא מושדרת אבל היא הייתה משודרת והיא תשודר שוב בקרוב*... אממ...אז יש דברים יותר שטחיים בהרבה...שהמורדים לעומתם סדרה שיצר משרד החינוך. *דרך אגב..המחנכת בכיתה שלי, תומכת מאוד במורדים. והיא מורה...והיא דיי מבינה מה לא מחנך טוב ומה כן, ויש לה דעות כמוני, אנחנו אפילו מדברות על זה לפעמים בסוף שיעור
..*

אמיר0

New member
באמת תורה?

אני אגיד לך תודה על שהעלית את הנושא הכאוב של סדרות אנימה-זבל שמביאים בערוץ הילדים. ביבלייד הוכתרה בסקרים שנערכו בכל מיני פורומים אחרים לסדרת האנימה הגרועה ביותר בכל הזמנים, ולפי דעתי יוגיהו ופוקימון קרובות אליה ברמה. בסופו של דבר, יכלו להביא סדרות אנימה קצת יותר איכותיות - יש הרבה טובות, וכמו בכל מדיום, יש גם הרבה זבל (אבל למה הביאו דווקא את הזבל?). כנ"ל לגבי אולסן-אקשן, או איך שלא קוראים לזה. זבל מזוקק שבנוי כדי למכור מוצרים נלווים. לגבי ציור גוף, אותו רעיון כמו בציור פנים - תשיגי תמונות, תציירי לפיהן, והלינק מלמעלה גם טוב. "...היו ארבעה ילדים נדמה לי, שאחד חיטט באף, אחד התעסק עם פצע הקור שלו..." - ואת לא חושבת שזה תיאור "יורמים" באור שלילי מצד כותבי הסדרה? את אולי מצדיקה את הדמויות, שהתגובה שלהן היתה אולי טבעית למצב, אבל הרשעת את הסדרה בעיני. אני חושב שלא הבנת את הטענה - יוצרי הסדרה יצרו בכוונה מצב שבו ה"חכמים" היו פחות מעניינים לדמויות המרכזיות מאשר "המקובלים" (תסלחי לי על התוויות, הם רק בשביל ההבדלה), ובכך הציגו את ה"חכמים" כ"לא מעניינים" וכ"לא חברתיים".

ailag

New member
../images/Emo32.gifיש ../images/Emo9.gif תורי.

2. אני הגבתי בנקודת מבט חריפה על השאלה "איך מציירים קומיקס של התאומות אולסן?" שבא עם שלוש תמונות שלא רלוונטיות לפורום, ובעצם לא שאל כלום כי נתנו לך את הקרדיט של "היא בטח יודעת שצריך לצייר אותן ואז לעשות בלוני דיבור". זה שאת פירשת את זה בפראנויה כאילו כולנו שונאים אותן בגלל שאומרים עליהן כך וכך זה מוגזם . אלו היו הערות קטנות שלא היו בתוך הדיון. ואז הכרזת שאת עוזבת עוד לפניהן. 3. לפי דעתי התוכניות הן כך וכך ולכן מותר לי להביע את דעתי. דמוקרטיה. קראת. הסכמת? לא הסכמת? לא התייחסתי ל"האם ליצור קומיקס שלהן" אלא הבהרתי לך למה קיבלת את התגובות הנוספות שאמרו שהסדרות לא טובות. את התלוננת על זה. לא רצית לקבל תשובות? תחיי בבועה שבה כולם אוהבים סדרות כאלו. בקשר לאותה תוכנית, את לא חושבת שילד תמים, במבט ראשון, יגיב, "מסכנות, באו החנונים של השכבה"? את לא חושבת שזו היתה מטרת התסריטאים? ושאותן בנות, בכך ששיחקו בפרק, תומכות באותה דעה? "והם לא מעריצים אותם רק בגלל הגוף והיופי שלהם. אבל זה תורם מעט {הרבה.}" . i rest my case. אני אומרת על תוכנית שבה יש ילד שסוחר סמים, ואפילו אם עוצרים אותו, שהיא מכניסה את הרעיון של סחר בסמים לילדים קטנים. נכון, היא אומרת שזה רע, אבל עדיף שהילדים לא יהיו רגילים ש"יש סחר בסמים וזה רע" אלא שאין דבר כזה בגילאים כאלו. לא שאסור להכניס את זה לסדרות טלויזיה, אבל המקום של זה בסדרות על אנשים בוגרים יותר. אם היית רואה סדרה לילדים קטנים על גן של ילדים בני 5, ושניים מהם היו שוכבים יחד והיא היתה בהריון (לא משנה שזה בלתי אפשרי), כולם מסבירים לה למה זה רע להכנס להריון בגיל כ"כ צעיר, והיא מפילה תו"כ נאום מרגש. זה חינוכי, זה מלמד ילדים קטנים מה לא לעשות. אבל זה יגרום לך, בת 12, לשנות את נקודת המבט על העולם - "אם ילדים בני 5 שכבו, למה אני עוד לא?" (אגב, זה לא חוקי עד גיל 16). אז תוכנית חינוכית, אבל מלמדת ילדים על "מה שקורה.. אבל זה רע!" בגילאים צעירים. "אם אצלם אנשים לקחו סמים.. וזה רע! .. אז למה אני לא?" וכמובן, ההמשך יהיה "ננסה, אבל רק פעם אחת כי זה רע!" ערוץ הילדים אמור להיות ערוץ שבו מוגשות תוכניות לא שטחיות?
עם הדוגמגישים שלהם, שחלקם טפשים יותר מנעל? לא. אבל זה שיש עוד תוכניות שטחיות לא אומר שהשאר לא. טוב, אנחנו נכנסים ל
יותר מדי. נמשיך במסרים?

shiran lee

New member
יש לי טיפ בישבלך... שרון

דבר ראשון את יכולה לצייר את התאומות כמו בסידרה המצויירת שלהן... דבר שני... בכלליות שאת רוצה לצייר מישהו בתור דמות קומיקס את לא צריכה ממש לדייק שהציור יהיה ממש כמו הדמות מספיק שתעשי לדמות משהו מזהה שישר ידעו מי היא...אצל התאומות למשל מספיק שתציירי שתי בנות בלונדיניות עם עיניים גדולות וכחולות אף קטן ופה גדול ויבינו שזה הן... לגביי מריצה את צריכה לעשות את השיער שלה ועיינים צרות ואף פחוס ופה צר וכמובן שאם תיצבעי את הדמויות זה יהיה עוד דבר מזהה...למשל גם לתאומות וגם למריצה יש בגדים מעוד צבעוניים ואופנתיים... וזהו זה מה שיש לי להגיד לך מקווה שקצת עזרתי.

למעלה