שאלום :]

SallySkelly

New member
שאלום :]

היי, אני ספיר, בת 16 מהמרכז. בעוד שבועיים [ב-14] אני נוסעת לפולין. אשמח לעצות וטיפים מניסיונכם האישי
בינתיים אני קצת מפחדת מכל העניין, מבחינה נפשית. אני לא יודעת איך אחזור, כי שמעתי שיש אנשים שחוזרים במצבים נפשיים לא הכי-הכי - אשמח לחיזוקים [גם כוזבים ^^]. עוד דבר שרציתי לשאול, כמה חברים טובים [לדעתכם] צריך בקבוצה כדי להחזיק מעמד? שאלתי כמה וכמה שכבר יצאו למסע, וחלקם אמרו שלא צריך להגזים, כי מכירים הרבה אנשים במסע, וכולם מתפרקים אחד על השני. חלקם אמרו שצריך לפחות שניים שמכירים טוב כדי לבכות על כתפם וכדי להסתדר בכללי. [אשמח לדעתכם, כדי לדעת אם לעבור קבוצה להיות עם החברות הטובות P:]

Pawel

New member
אני שונא כזה היחס לפולין

בפולין יש מקומות אחרים לא רק מחנות השמדה , כול פעם שאנשים נוסעים למקומות כאלה במקום לנופש זה מוציא אותי ! יש בפולין אינסוף מקומות יפים כול פולין זה מקום יפה אחד הכפרים הנהרות (ויסלה) הערים המדהימות (מוזאונים מועדונים כול סוגי האטרקציות שחלמתם אי פעם) אני גר בפולין (למכירים קטוביצ'ה) , שעה מאוושוויץ' ומעולם לא נסעתי לשם , אני לא מרגיש צורך להרוס את המצב רוח שלי . עצה שלי , טיול בפולין בלי מחנות השמדה למיהם !

לזרושקה

New member
שניה..

אני לא חושבת שיש מסעות רק במחנות.. בכל מסע יש גןם מקומות שהם "לא מדכאים" אבל מסעות לפולין.. הם במחנות בין היתר כי זו ההסטוריה שלנו, ובלי עבר אין עתיד. מסעות לפולין לא נועדו כדי לקלקל מצבי רוח. ברור שיש עוד מקומות ולא רק מחנות.. ובמסעות וכאלה.. צריך גם לדעת לשלב בין השנייים.. לעשות הכל במתינות, ובמינון נכון

מדריך1

New member
פולין

נדמה לי אדון נכבד כי מנהל הפורום כתב מפורשות למי ולמה הפורום מיועד לשכמותך יש פורום אחר, כמו פורום תרבות פולין לשם תפנה את כל המלצותיך פורום זה עוסק אך ורק במסעות בני הנוער לפולין וכל המשתמע מזה

Pawel

New member
שכחתי להוסיף טיפ קטן

אם כבר בפולין חובה לנסות Tyskie piwo בירה TYSKIE אומרים את זה איך שקוראים את זה :D נסי , תגידי אם אהבת אצלי תמיד יש שישה ;)

SallySkelly

New member
תודה../images/Emo140.gif

אבל אני בספק אם בטיול עם מורים ואבטחה גבוהה יתנו לנו להיכנס לפאבים כי "נו בחייאת, המליצו לי על הבירה הזאת!"

SallySkelly

New member
תודה../images/Emo140.gif

נעים להכיר
ד"א, כבר מעכשיו התחלתי לחשוב על תארים למסע [כדי שכשישאלו אותי איך היה, יהיה לי מה להגיד ולא נאום ארוך ומתנשא] - אז תודה, "משמעותי" נשמע מושלם.

לזרושקה

New member
חחחח אין בעד מה

גם אני לא ידעתי מה לגיד.. פשוט אמרתי שהיה.. שהיה מדהים ומשמעותי ומבלבל ועוד מלא מלא דברים ביחד.. והכי חשוב באמת הכי חשוב.. תנהלי שיחות עם חברים שלך.. זה חשוב

אזירפאל

New member
אני ממש לא מסכים עם הגישה שלך.

כל הרעיון שעומד מאחורי המסע לפולין הוא לא להראות את ה'פגמים' שבפולין ולשוות לה תדמית רעה בעיני התלמידים. זה לא סוד שזו ארץ יפה ומעניינת, אבל חברי המשלחות לא נוסעים עד לשם רק כדי ליהנות מנהר הויסלה או מהבירה שעליה המלצת. נוסעים לשם על מנת ללמוד על ההיסטוריה של העם היהודי, העם שלנו. וכן, זה כרוך בביקורים במחנות השמדה, למרות כל הצער שבדבר. וזה לא 'אישי' כלפי פולין. אם הריכוז הגדול ביותר של מחנות ההשמדה היה בארץ אחרת, וההיסטוריה המפוארת ביותר של העם היהודי לפני מלחמת העולם השניה היתה מתרחשת באותה הארץ, הרי שאף אחד לא היה טורח לנסוע במשלחת לפולין, כשם שהוא לא מצטרף למשלחת ללונדון. כל זה בא בעצם לומר שלדעתי, תלמידים שנוסעים לפולין לא צריכים להתרכז באטרקציות מקומיות ותיירותיות, כי לא לשם זה הם נסעו. הם נסעו על מנת לנסות להתחקות (אפילו במעט) אחר מה שעבר על בני עמם לפני לא כל כך הרבה שנים. המסע הזה נועד בשביל ללמוד, ולא בשביל ליהנות (אני לא אומר שאסור ליהנות, אבל צריך לקחת הכל בפרופרציה ולזכור למה ההורים שלנו שלחו אותנו לשם ולמה אנחנו רצינו לנסוע מלכתחילה. ואם זה לא מובן מאליו, כנראה שכדאי לחסוך את ההוצאות היקרות על המסע וזהו).

Old Cat

New member
הלו הלו Pawel

Zawsze było Żywiec najsmakowite piwo אבל אל תשכח שכאן מדובר בבני נוער תלמידים ואסורה עליהם השתיה הזו במסגרת המסע. עדיף תמליץ על torcik wedlowski לקחת הביתה במטען היד.

Pawel

New member
old cat :D

אולי נסחפתי :D , אבל כמישהו שלא מזמן היה נער זה היתה התקופה ששתיתי הכי הרבה אלכוהול במיוחד במסגרות כאלו (טיולים). torcik wedlowski לנוער לא כזה אטרקטיבי כמו איזה piwa (אומנם זה טעים , שוקולד אחרי הכול אבל .... תנסה להבין) כמו ש OLD CAT אמר , גם wedlowski כדאי לקחת הביתה כמה חבילות !

לזרושקה

New member
היי

קודם כל - שיהיה מסע משמעותי (זה בד"כ מה שאומרים) כן.. זה קשה להיות שם, ולקלוט את מה שקרה שם, וגם לראות את זה.. אבל יש שם אנשים איתך.. עם האנשים שתרגישי אליהם קרובה - תיהי איתם.. ותדברי איתם. אני נסעתי במשלחת של הנוער העובד והלומד.. זו משלחת של 500-600 חבר'ה.. אבל בקבוצת משלחת שלי היינו 15 בערך.. והיו את ה3-4 אנשים שהיו הכי קרובים אליי והייתי איתם.. רק עכשיו אני מתחילה לקלוט את מה שראיתישם, ואת כל השיחות והפעולות.. אני מאוד מקווה שיהיה לך טוב, ומשמעותי.. אגב.. אל תחפשי את המקומות שעושים משמעותיות.. את זאת שתעשי את זה משמעותי, את והקבוצה שלך.. חיםשתי כל הזמן את המשמעויות הזאת שדיברו עליה.. רק ביום ה4-5 למסע קלטתי שאני יעשה את זה משמעותי בשבילי, והחברים שלי ביחד איתי.. אל תשכחי לספר חוויות ומחשבות.. טיפ: יומין מסע! זה הדבר הכי טוב בעולם.. כשלא בא לך לדבר עם אנשים זו הדרך הכי טובה לפרוק הכל.. אבל חשוב גם להתבודד ורק לכתוב.. אלה גם לשוחח עם אנשים ולדבר איתם

N B I

New member
אז ככה:

מי שיגיד לך שאנשים חוזרים מפולין פסיכים שרוצים להתאבד-מעטים. מאוד. מאוד. אני לא חושבת שאם מישהו חוזר עם שינוי בוטה בהתנהגות שלו ואמא שלו כבר לא מזהה אותו זה באמת להגזים. מה זה "להחזיק" מסע? אף אחד לא מכריח אותך לצאת,אפשר לחשוב שזה מסע כומתה. אני נסעתי עם מספר ידידים והסתדרתי טוב מאוד. כשאת שם הדינמיקה בקבוצה משתנה. מסע מוצלח

SallySkelly

New member
תודה :]

לא התכוונתי שחוזרים משם עם מחשבות אובדניות. פשוט כמה אנשים שאני מכירה חזרו משם שבורים, וכל דבר קטן היה גורם להם לבכות.

טיפקסית

New member
שלום

ראשית-אני מאחלת לך מסע משמעותי. בתור אחת שהייתה בפולין לפני כמעט שלוש שנים,אני חייבת להגיד לך שהרגשתי תחושה די דומה לשלך,אבל כשהגעתי לפולין ראיתי שבסופו של דבר הרעיון של המשלחת זה לעזור אחד לשני,כקבוצה,גם עם אנשים שאת לא מכירה. אני אישית גיליתי טפח מאוד עמוק באנשים שגדלו איתי,וגיליתי כמה אנשים מתחברים למסע,גם כאלו שחשבתי שלא. במשלחת שלנו [שהייתה די קטנה-60 אנשים פלוס עוד ארבעה מדריכים] היה לנו מה שנקרא "יומן אוטובוס" שהמטרה שלו הייתה בעצם לעזור תוך כדי הנסיעות בין המקומות אחד לשני לבטא את התחושות ,וכשקראתי קטעים שחבר'ה מהשכבה שלי,ילדים אז בני 17-18 כתבו שם ראיתי כמה אנשים מגלים בתוכם תחושות שאני בספק אם היו עולות במידה ולא היו יוצאים,ועל כן אין צורך לפחד,כי לדעתי ומניסיוני האישי [שוב ייתכן וזה שונה במשלחות אחרות] כל אחד מוצא את המקום שלו,וכולם מגלים משהו. יש הרבה יחד במסע הזה,אבל יש גם רגעים שאני העדפתי את הלבד שלי. בסך הכל-יש חשש מאוד גדול של להסתדר שמונה ימים בקבוצה של חבר'ה שאת לא מכירה,אבל במהלך מסע כזה אתם תעברו גם תהליך קבוצתי ותלמדי להכיר את האנשים שנמצאים איתם,ויכול להיות שתגלי בהם משהו חדש. מבחינה נפשית-זה מסע לא קל,בעיקר בימים הראשונים. מה שעשו במשלחת שלי כדי להכניס אותנו העדיפו כבר ביום השני של המסע שלנו להביא אותנו לאושוויץ,ולכן בצורה מאוד חדה נכנסנו לאווירה,למרות שזה היה קשה כי בסך הכל היום השני,בסך הכל יום אחד בפולין וכבר "זורקים אותך למים" שתתמודד עם מה שאתה מרגיש ועם מה שעולה בתוכך. יש מקום לשתף אחד את השני במה שעובר עליכם,ועל כן נערכות שיחות סיכום [לפחות אצלינו היו כאלה],ולדעתי מעטים האנשים שחוזרים מפולין עם תחושות של דיכאון ורצון להתאבדות. מה שכן-יש אנשים כמוני למשל שחוזרים עם משהו קצת שונה מאחרים,חברים שלי למשל אחרי המסע המשיכו הלאה בחיים שלהם, ואילו אני עד היום שלוש שנים אחרי מוצאת את עצמי יושבת,מתבוננת באלבומים שלי,קוראת את יומן המסע,וגם מדי פעם כותבת תחושות שעולות לי מהחוויה הזו מבט לאחור,כיוון שאני עדיין מגלה דברים חדשים שלא הרגשתי אז. מה שלי מאוד עזר בנסיעות זה שלמרות שהמסע הזה הוא כביכול אישי,הוא גם מסע של קבוצה,ביחד,ובמידה ומישהו נשבר הקבוצה תהיה שם לתמוך בו,וזה כל מה שיפה.

Pawel

New member
דברים שתזדקקי .

http://pogoda.wp.pl/ מזג אוויר xn--gebmg.net/action.php שוי הזלוטי (PLN) האתר דיי מעודכן כמה מילים בסיסיות dzinkuje תודה קריאה : (dzinkuie ) prosze בבקשה קריאה : (proshe ) dzin dobry יום טוב dzin dobri dobry בסדר \ אוקיי ja אני קריאה ia (יא) אני חושב שזהו :)

SallySkelly

New member
תודה!

אפילו השגתי לי כבר שיחון עברי-פולני כי שמעתי שזה ממש בעייתי להזמין שם צ'יפס וקולה P:

יהיה בסדר!..

אני אומר לך
! "שאלתי כמה וכמה שכבר יצאו למסע, וחלקם אמרו שלא צריך להגזים, כי מכירים הרבה אנשים במסע, וכולם מתפרקים אחד על השני". בדיוק ככה!

למעלה