שאלון ספרים

Britush

New member
שאלון ספרים ../images/Emo63.gif ../images/Emo42.gif

בפורומים יש תמיד שאלוני-היכרות שכאלה, שכוללים שאלות כמו "תחביבים?" "מאכל אהוב?" וכיו"ב. גם כאן בפורום היו כמה כאלה פעם. רציתי לפרסם כאן שאלון כזה עכשיו - כי זה כיף! - ואז עלה בדעתי שאפשר לכתוב מעין שאלון היכרות שעוסק בספרים, ואז זה גם נחמד וגם קשור לפורום.
אז הנה הוא לפניכם; אשמח אם תשתפו פעולה ותענו.
(התשובות שלי יגיעו תכף)
באופן כללי:
1. כמה ספרים אהובים: 2. כמה דמויות אהובות במיוחד: 3. ז'אנרים מועדפים: (אם זה השתנה במשך השנים, אתם מוזמנים לציין זאת) 4. באילו שפות אתם קוראים בדרך-כלל? 5. ספרים חדשים או יד-שנייה? 6. בתרגומים, מה עדיף - תרגומים ישנים או חדשים? 7. האם אתם מעדיפים לקנות ספרים, לשאול מהספרייה, לשאול מחברים, לקרוא באינטרנט או משהו אחר? 8. מקום קריאה מועדף: (מיטה \ כיסא המחשב \ הספה בסלון וכד')
מה הספר האחרון ש...
9. קראתם? 10. צחקתם ממנו? (צטטו את הקטע שהצחיק אתכם, אם תרצו) 11. בכיתם ממנו? 12. גרם לכם לבהות בו בייאוש ולמלמל (או לצעוק) "אני שונא\ת אותך" לדמות בדיונית? 13. הותיר אתכם בפה פעור ובמחשבה "וואו, הסופר הזה גאון"? 14. המלצתם עליו למישהו? (והאם הוא קיבל את ההמלצה? אנשים אף פעם לא קוראים ספרים שאני ממליצה עליהם
) 15. ראיתם סרט שמבוסס עליו? (והאם הוא היה מוצלח?)
וגם:
16. מה הספר הארוך ביותר שקראתם? (לא ממש חשוב, אני רק תוהה אם מישהו הצליח לשבור את שיא 860 העמודים של הארי פוטר) 17. ... הסדרה הארוכה ביותר שקראתם? 18. מה הייתה הכמות הגדולה ביותר של ספרים שקניתם בבת-אחת? 19. איזה ספר\ים קראתם הכי הרבה פעמים? 20. האם פגשתם אי-פעם סופר כלשהו? מי? 21. איזה ספר אתם מאוד מאוד רוצים לקרוא ולא מוצאים אותו בשום מקום (בעברית או בכלל)?
22. ו - האם נהניתם מהשאלון?
אתם מוזמנים להוסיף שאלות אם תרצו. תהנו!

Britush

New member
התשובות שלי ../images/Emo132.gif ../images/Emo42.gif

באופן כללי: 1. כמה ספרים אהובים: "הארי פוטר" \ ג'. ק. רולינג, "האסופית" (ושאר הסדרה) \ ל. מ. מונטגומרי, "המשחק של אנדר" (וההמשכים - בעיקר סדרת 'הצללים') \ א. ס. קארד. 2. כמה דמויות אהובות במיוחד: הממ. אן, כמובן. קולין ודיקון מ"סוד הגן הנעלם", כי שניהם נורא חמודים. 3. ז'אנרים מועדפים: כרגע, בעיקר מד"ב ופנטזיה, עם קריאה-חוזרת של ספרי ילדים קלאסיים מדי פעם (האסופית, סוד הגן הנעלם, 'נרניה' וכו'). הייתה תקופה שאהבתי שרלוק הולמס-ים ואגאתה כריסטי-ים למיניהם; תקופה שבה קראתי המון ביוגרפיות; ותקופה שבה קראתי כל ספר שנקלע לידיי. 4. באילו שפות אתם קוראים בדרך-כלל? עברית; אנגלית כשאין ברירה (כלומר, ספרים של סופרים מבריקים שעדיין לא תורגמו). 5. ספרים חדשים או יד-שנייה? חדשים, איכשהו.
6. בתרגומים, מה עדיף - תרגומים ישנים או חדשים? הממ, בספרים שקראתי כשהייתי קטנה ואני עדיין אוהבת - תרגומים ישנים (כי כשהייתי קטנה מילים קשות לא הפריעו לי ונהניתי מהן. ואם אני כבר מציינת את זה, התרגום של "הסיפור שאינו נגמר" נפלא); אבל באופן כללי לא אכפת לי. 7. האם אתם מעדיפים לקנות ספרים, לשאול מהספרייה, לשאול מחברים, לקרוא באינטרנט או משהו אחר? לקנות. פעם הייתי מנויה לספרייה, אבל אז עברנו בית ו - ... ותמיד כדאי שספרים טובים יהיו בבית ואוכל לקרוא בהם שוב כשארצה. 8. מקום קריאה מועדף: כל מקום, כולל תחנות אוטובוס וביה"ס בשיעורים משעממים.
(פעם המורה לפיזיקה תפסה אותי כשקראתי את "חמישה ילדים והזהו" בשיעור חזרה (באמת, זה היה שיעור חזרה, ידעתי את החומר!). *טראומה*) מה הספר האחרון ש... 9. קראתם? "המכשפה מדרשיווא" \ דייויד אדינגס (אתם מכירים אותו? הוא כותב ספרי פנטזיה נחמדים ומשעשעים ביותר). ואתמול התחלתי את "תצפית עבר" \ א. ס. קארד. 10. צחקתם ממנו? קטע מ"אן מאבונלי" (בקריאה החמישים בערך): "אבל, העלמה שרלי, גברתי, את בוכה! מה קרה?" "או, מפני שזה כל כך יפה... כמו באגדות... ורומנטי... ועצוב," אמרה אן ומצמצה בעיניה כדי להיפטר מן הדמעות. "הכול ממש מושלם... אבל איכשהו, יש בזה גם מעט עצב." "טוב, בטח שיש סיכון בכל חתונה," הודתה שרלוטה הרביעית, "אבל בסופו של דבר, העלמה שרלי, גברתי, יש דברים גרועים הרבה יותר מבעל."
11. בכיתם ממנו? "המסע לשם" \ גלילה רון פדר - על מסע לפולין. מומלץ לכל מי שנוסע או נסע, דרך אגב. 12. גרם לכם לבהות בו בייאוש ולמלמל (או לצעוק) "אני שונא\ת אותך" לדמות בדיונית? דולורס אמברידג', ב"הארי פוטר ומסדר עוף החול" (קראתי קריאה נוספת כדי להיזכר, לפני שהספר השישי יגיע). 13. הותיר אתכם בפה פעור ובמחשבה "וואו, הסופר הזה גאון"? לאחרונה הגעתי למסקנה ש"האסופית" ושאר ספרי הסדרה לגמרי מדהימים אותי, כי הם נכתבו לפני 100 שנה ועדיין מזכירים לי את עצמי מדי פעם. וכמובן, יש בהם אווירת אופטימיות מדהימה שמעולם לא הצלחתי להגדיר מה מקורה. 14. המלצתם עליו למישהו? (והאם הוא קיבל את ההמלצה? אנשים אף פעם לא קוראים ספרים שאני ממליצה עליהם
) "המשחק של אנדר", לידיד. אפילו השאלתי לו אותו, ויש סיכוי שהוא יקרא.
והכרחתי את אחי הצעיר לקרוא אותו באנגלית, לבוק-ריפורט. *מפיצה את הספר* 15. ראיתם סרט שמבוסס עליו? (והאם הוא היה מוצלח?) אני לא רואה הרבה סרטים. ארמ... מרי פופינס, זה נחשב?
(כן, קראתי את הספר; הוא חמוד, אבל איכשהו בסרט יש קסם שלא מצאתי בספר.) וגם: 16. מה הספר הארוך ביותר שקראתם? (לא ממש חשוב, אני רק תוהה אם מישהו הצליח לשבור את שיא 860 העמודים של הארי פוטר) הארי פוטר, כאמור. אבל "שליחותו של רוצח" \ רובין הוב מתקרב אליו - 830 עמודים. 17. ... הסדרה הארוכה ביותר שקראתם? הממ, סדרת אנדר וסדרת הצללים נחשבות כסדרה אחת (8 ספרים בינתיים)? אם לא, אז 'נרניה' של ק. ס. לואיס (7). 18. מה הייתה הכמות הגדולה ביותר של ספרים שקניתם בבת אחת? שישה, באחד מהביקורים ב"צומת ספרים" בשפיים.
19. איזה ספר\ים קראתם הכי הרבה פעמים? "הארי פוטר", סדרת 'נרניה', סדרת 'האסופית' (כולם בלויים מרוב קריאה). 20. האם פגשתם אי-פעם סופר כלשהו? מי? פעם, בכיתה ו' או משהו, אירחו את אורי אורלב בביה"ס שלי. אבל אני לא זוכרת שום דבר.
21. איזה ספר אתם מאוד מאוד רוצים לקרוא ולא מוצאים אותו בשום מקום (בעברית או בכלל)? קבצי סיפורים קצרים של אסימוב ("שקיעה", "מחר כפול תשע" ועוד אחד ששכחתי את שמו); אי אפשר למצוא אותם בשום מקום! זה נורא מתסכל. 22. ו - האם נהניתם מהשאלון?
כמובן! אני אוהבת שאלונים. וזה היה הרעיון שלי, אחרי הכל.

sagiberg

New member
יופי של יוזמה../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif והנה התשובות

1. ספרים אהובים- קשה להפלות אבל- שלושה בסירה אחת , מעשה במעשה, הסיפור שאינו נגמר, ההוביט... 2. צ'רלי (ההוא מהשוקולדה), מומין, בילבו 3.סיפורים קצרים 4.עברית ואנגלית 5. ספרים חדשים או ישנים ? כל מה שאני מצליחה לשים עליו יד 6.הממ..התרגום תלוי בטיב המתרגם. יש חדשים מעולים וכך גם לכיוון השני 7.לקנות..לקנות...ואם אין ברירה אז לשאול המספריה 8.בכל מקום אפשרי 9.האחרון שקראתי היה הטירה הנעה 10. האחרון שהצחיק אותי היה שלושה בסירה אחת (הקטע עם הדוד פודג'ר) 11.האחרון שבכיתי ממנו ? לא זוכרת 12.האחרון שהותיר אותי בפה פעור היה ההיסטוריה הסודית של דונה טארט וכל חברי נאלצו לשמוע אותי מדברת עליו ולבסוף גם נכנעו וישבו לקרוא 17. הסידרה הארוכה שקראתי היתה חסמבה (לפני מליון שנה) 18. בשיא קניתי 10 ספרים בבת אחת 19. ההוביט, שלושה בסירה אחת, הרוח בערבי הנחל, שלוש אפס לטובת בעלי הזקן 20. פגשתי וגם עבדתי על ספרי מול הסופר אמנון ז'קונט, ומצאתי אדם מוכשר כמו שד , אדיב ואוהב לעזור. שאלון מקסים- צל"ש גדול לך בריטוש....

ועכשיו אני:

1. כמה ספרים אהובים: ספרים שאהבתי בתור ילדה, ועדיין אני אוהבת לחזור ולקרוא – "בת מונטזומה", "המכשפה מאגם הקיכלים", "המגינים הצעירים" (לא, זה לא ספר של שרגא כרמלי), "הצבעוני השחור", "האריה המכשפה וארון הבגדים" ו"הסוס ונערו", "מחניים", "סקרלט פימפרנל", "צ'רלי והשוקולדה" והמשכו, כל ספרי אריך קסטנר, כל כתבי שלום עליכם (עם עדיפות ל"חיי אדם" ול"מוטל בן פייסי החזן"), "ידידי מרחוב ארנון", כמובן – הארי פוטר (גם אלה שעוד לא יצאו
), וכמה ספרים של גדולים – "עפיפונים", "העבד", "אלוהים יודע", "גאווה ודעה קדומה", "שירת הסירנה", סדרת חומריו האפלים, ספרים של גאי גבריאל קיי, ושני הספרים של מאיר שלו על ספרים: "בעיקר על אהבה" ו"סוד אחיזת העיניים". 2. כמה דמויות אהובות במיוחד: אן שרלי, כמובן, ג'ו מנשים קטנות, ג'ודי מאבא ארך רגליים, לוסי מנרניה, פצפונת מ"פצפונת ואנטון", דזירה, ציון כהן של גלילה רון פדר, נחום גוטמן, כפי שהוא מצטייר בספרי ההרפתקאות שלו. 3. ז'אנרים מועדפים: מתח והרפתקאות, אהבה וחברות. 4.שפות - עברית, ואת הארי פוטר החדשים – באנגלית (ואח"כ בעברית, כמובן). 5. ספרים חדשים או יד-שנייה? לא משנה לי. 6. בתרגומים, מה עדיף - תרגומים ישנים או חדשים? תלוי. אם זה ספרים שקראתי בילדותי בתרגום ישן, אז ככה אני מכירה ואוהבת, ולכן אתאכזב מתרגום חדש. אבל תלוי כמה התרגום ישן, ועד כמה הספר קריא. 7. האם אתם מעדיפים לקנות ספרים, לשאול מהספרייה, לשאול מחברים, לקרוא באינטרנט או משהו אחר? ספריה. 8. מקום קריאה מועדף: מיטה. מה הספר האחרון ש... 9. קראתם? אני קוראת עכשיו את "מרדף הכבשה" של הארוקי מוראקמי. ספר קצת מוזר וקצת מותח. האחרון שגמרתי היה "דיו חיוור" של הרלן קובן – מאוד מותח. 10. צחקתם ממנו? לא מזמן לקחתי מהספריה ספר סיפורים קצרים של או'הנרי. יש שם כמה מצחיקים מאוד. 11. בכיתם ממנו? שואה שלנו/ אמיר גוטפרויינד. 12. גרם לכם לבהות בו בייאוש ולמלמל (או לצעוק) "אני שונא\ת אותך" לדמות בדיונית? הדמות הרעה ב"דיו חיוור" היא ממש רעה ומפחידה, ורק רציתי לראות אותה באה על עונשה. 13. הותיר אתכם בפה פעור ובמחשבה "וואו, הסופר הזה גאון"? הספר החדש של אלכס אפשטיין "לכחול אין דרום" מורכב מסיפורים קצרצרים בני כמה שורות (וחלק ארוכים יותר). מדהים עד כמה אפשר לדחוס עלילה שלמה לכמה מילים. 14. המלצתם עליו למישהו? (והאם הוא קיבל את ההמלצה?) אמא שלי היתה בספריה, והתקשרה אלי: "אני בספריה, על מה את ממליצה?". אמרתי לה: "תגידי לי מה יש מולך". "יער נורווגי", היא ענתה. "תקחי אותו", אמרתי לה, "למרות שהוא קצת מוזר". זה בדיוק מה שהיא חושבת עליו, עכשיו, כשהיא באמצעו. 15. ראיתם סרט שמבוסס עליו? (והאם הוא היה מוצלח?) – הארי פוטר והאסיר מאזקבאן. מוצלח מאוד, אם כי לא כמו הספר. 16. מה הספר הארוך ביותר שקראתם? (לא ממש חשוב, אני רק תוהה אם מישהו הצליח לשבור את שיא 860 העמודים של הארי פוטר) הממ... כן, הארי פוטר. אבל אולי גם "כמעיין המתגבר" או "מרד הנפילים". זכור לי שהם נורא עבים. 17. הסדרה הארוכה ביותר שקראתם? ציון כהן של גלילה רון פדר. 18. מה הייתה הכמות הגדולה ביותר של ספרים שקניתם בבת-אחת? שניים. במבצעים של לאומי קארד בסטימצקי. 19. איזה ספר\ים קראתם הכי הרבה פעמים? היתה תקופה ש"שירת הסירנה". גם את "גאווה ודעה קדומה" קראתי המון פעמים. לפני כל הארי פוטר חדש, אני עושה מרתון על הספרים הקודמים. 20. האם פגשתם אי-פעם סופר כלשהו? מי? בשבוע הספר האחרון – את אלכס אפשטיין ונורית זרחי, שגם חתמו על הספרים שלהם שקניתי. (וגם את בתיה קולטון, המאיירת של נורית זרחי). 21. איזה ספר אתם מאוד מאוד רוצים לקרוא ולא מוצאים אותו בשום מקום (בעברית או בכלל)? את הספרים של ג'ואן אייקן (חוץ מהזאבים מאחוזת ווילובי). 22. ו - האם נהניתם מהשאלון? קצת ארוך, אבל אני ממליצה לקחת כמה שאלות, ולשים בקישורי הפורום, ככה שכל גולש חדש יוכל לענות עליהן, וככה נכיר אותו יותר טוב. ממש כמו בפורום ספרות לגדולים.

someone95

New member
או. הנרי זה טוב. ^^ ../images/Emo79.gif

כמעיין המתגבר בן 700 עמודים בערך. סיימתי אותו ממש לפני כמה ימים, כך שאני זוכרת. [אם כי הוא הרבה יותר מייגע מה"פ.]

עונה לשאלון... ../images/Emo13.gif

באופן כללי: 1. כמה ספרים אהובים: אהבתי את "רֶדווֹל" של בראיין ג'ייקס. את "אירופה אירופה" של שלמה פרל, את "מי גנב את השפן הורוד" של ג'ודית קֶר וגם את "מישהו לרוץ אִתו" של דויד גרוסמן. 2. כמה דמויות אהובות במיוחד: אהבתי את הדמות של מתייאס בספר "רדוול" ואת הדמות של שׂרוליק בספר "רוץ ילד, רוץ". 3. ז'אנרים מועדפים: יש ארבעה ז'אנרים שאני אוהבת במיוחד- ספרי חיים וספרים ריאליסטים וסוג הספרים הקיצוני ביותר אליהם: מד"ב ופנטסיה. 4. באילו שפות אתם קוראים בדרך-כלל? אני קוראת בעברית (לרוב) וגם באנגלית (לפעמים- בדר"כ מביה"ס) ופעם אחת קראתי ספר בערבית (הייתי צריכה לשיעורי ערבית). 5. ספרים חדשים או יד-שנייה? ספרים חדשים. לא יצא לי לקנות ספרים משומשים. אבל אם אני בחנות שיש את שניהם- אני תמיד גם מסתכלת בספרים המשומשים- אולי יש שם משהו טוב. 6. בתרגומים, מה עדיף - תרגומים ישנים או חדשים? אני חושבת תרגומים חדשים. מכיוון שאני חושבת שצריך "עברית עכשווית" שכולם יבינו. בעיקר זה חשוב בספרים לילדים (לדוגמה- "פו הדוב) ונוער. 7. האם אתם מעדיפים לקנות ספרים, לשאול מהספרייה, לשאול מחברים, לקרוא באינטרנט או משהו אחר? אני מעדיפה לקנות ספרים. כי אני יודעת שהם שלי ואני לא צריכה להחזיר לאף אחד. אני גם מנויה לספרייה וגם לפעמים לוקחת מחברים. 8. מקום קריאה מועדף: (מיטה \ כיסא המחשב \ הספה בסלון וכד')- אני בדר"כ קוראת במיטה ולפעמים בספה בסלון.
מה הספר האחרון ש... 9. קראתם? הספר האחרון היה "הגל" מאת מורטון רו. 10. צחקתם ממנו? לא... זה סתם שלדעתי לא כ"כ מצחיק. ספר אפילו מפחיד. 11. בכיתם ממנו? כן. 12. גרם לכם לבהות בו בייאוש ולמלמל (או לצעוק) "אני שונא\ת אותך" לדמות בדיונית? מממ.. אולי למורה להיסטוריה. 13. הותיר אתכם בפה פעור ובמחשבה "וואו, הסופר הזה גאון"? זה סיפור אמיתי, ככה שהסופר לא המציא את זה. 14. המלצתם עליו למישהו? (והאם הוא קיבל את ההמלצה? אנשים אף פעם לא קוראים ספרים שאני ממליצה עליהם ) כן. המלצתי לידיד טוב שלי לקרוא את הספר (קניתי איתו יחד את הספר הזה). 15. ראיתם סרט שמבוסס עליו? (והאם הוא היה מוצלח?) לא. אבל אני יודעת שיש לספר "הגל" סרט שהיה פעם בטלוויזיה.
וגם: 16. מה הספר הארוך ביותר שקראתם? (לא ממש חשוב, אני רק תוהה אם מישהו הצליח לשבור את שיא 860 העמודים של הארי פוטר)- הכי ארוך שלי היה באמת "הארי פוטר ומסדר עוף החול". לא קראתי יותר ארוך ממנו. 17. ... הסדרה הארוכה ביותר שקראתם? קראתי הרבה את "ג'ינג'י". סביבות איזה 60 ספרים. 18. מה הייתה הכמות הגדולה ביותר של ספרים שקניתם בבת-אחת? קניתי שבעה (!) ספרים בשבוע הספר השנה בפעם אחת. 19. איזה ספר\ים קראתם הכי הרבה פעמים? הכי הרבה קראתי נראה לי את "רוץ ילד, רוץ" מאת אורי אורלב מכיוון שאני אוהבת את הספר הזה. 20. האם פגשתם אי-פעם סופר כלשהו? מי? פגשתי את חני נחמיאס, גילה אלמגור, אלונה פרנקל, אסתר שטרייט-וורצל, סיגלית דיל ונוגה מרון בשבוע הספר השנה. 21. איזה ספר אתם מאוד מאוד רוצים לקרוא ולא מוצאים אותו בשום מקום (בעברית או בכלל)?- בדר"כ אני מוצאת את הספרים שאני רוצה. ואם אני לא מוצאת את אני מחפשת בספרייה או אצל חברים. 22. ו - האם נהניתם מהשאלון? כן. זה היה נחמד מאוד!

Athaclena

New member
ואו, זה די ארוך

באופן כללי: 1. כמה ספרים אהובים: the phantom tolbooth, vorkosigan, his dark materials, kil'n people, מישהו לרוץ איתו 2. כמה דמויות אהובות במיוחד: מיילס וורקוסיגן (וכל הדמויות של בוז'ולד בכלל), סנייפ, lucky kaa מסדרת הרימום ועוד מלא 3. ז'אנרים מועדפים: מדע בדיוני, ספרות ילדים ו/או נוער, פנטזיה 4. באילו שפות אתם קוראים בדרך-כלל? אנגלית 5. ספרים חדשים או יד-שנייה? מה שבא ליד, וזול. עדיף חדש אבל לא אכפת לי יד שניה במצב סביר 6. בתרגומים, מה עדיף - תרגומים ישנים או חדשים? לא מכירה כ"כ. לא מפריע לי 7. האם אתם מעדיפים לקנות ספרים, לשאול מהספרייה, לשאול מחברים, לקרוא באינטרנט או משהו אחר? אין לי מנוי בספריה, אני עושה את הכל אבל אוהבת שיש לי את הספרים שאני אוהבת 8. מקום קריאה מועדף: ספה, מיטה, מה שבא מה הספר האחרון ש... 9. קראתם? עוד לא סיימתי, אבל איזה ספר על אוסטרליה. Down under קוראים לו 10. צחקתם ממנו? אותו ספר - הסופר הזה תמיד מצחיק. הוא אומר שהיה חוקר (ומנהיג מסעות) אחד באוסטרליה שהחום היה משפיע עליו במיוחד ותוך זמן קצר היה רואה כפול. עכשיו אני יודעת מאיפה הסקיצה של מונטי פייתון... 11. בכיתם ממנו? לא במיוחד. לא בוכה הרבה מספרים. הכי קרוב לאחרונה היה בצילו של הענק של אס"ק, ובצילו של אנדר לקראת הסוף נראה לי שממש בכיתי 12. גרם לכם לבהות בו בייאוש ולמלמל (או לצעוק) "אני שונא\ת אותך" לדמות בדיונית? הרבה מאוד, במיוחד בסדרת כישור הזמן אבל לא רק. אה כן, בספר האחרון של הארי פוטר היה את זה. הפעם האחרונה היתה בצילו של הענק של אס"ק 13. הותיר אתכם בפה פעור ובמחשבה "וואו, הסופר הזה גאון"? בין היתר באנשי הכבשן. 14. המלצתם עליו למישהו? אני ממליצה הרבה, ואנשים מנסים לקרוא. אמא קראה את ספר יום הדין לאחרונה ומאוד מאוד אהבה 15. ראיתם סרט שמבוסס עליו? (והאם הוא היה מוצלח?) אממ, הארי פוטר כנראה (לא מוצלח). ושר הטבעות (כן מוצלח) וגם: 16. מה הספר הארוך ביותר שקראתם? כישור הזמן עבר את ה-1000 עמ' בכמה ספרים, וקראתי עוד ספרים באורך כזה. 17. ... הסדרה הארוכה ביותר שקראתם? כישור הזמן כנראה. 18. מה הייתה הכמות הגדולה ביותר של ספרים שקניתם בבת-אחת? תלוי בהגדרה של בבת אחת.... לפחות 10 ספרים אאל"ט 19. איזה ספר\ים קראתם הכי הרבה פעמים? סדרת מיילס וורקוסיגן, בשורות טובות, מדריך הטרמפיסט ועוד כמה לא מוכרים 20. האם פגשתם אי-פעם סופר כלשהו? מי? לא. אבל כתבתי אי-מייל לדייויד ברין והוא השיב לי. 21. איזה ספר אתם מאוד מאוד רוצים לקרוא ולא מוצאים אותו בשום מקום (בעברית או בכלל)? זה לא שאני מאוד מחפשת, אבל ספר של ורנור ווינג' ואת הבוז'ולד החדש והברין האחרון. 22. ו - האם נהניתם מהשאלון? כן
נחמד

Athaclena

New member
אוי - סדרה ארוכה ביותר מתוקנת

עולם הדיסק מונה 25 ספרים בערך, וקראתי יותר מ-20. אבל יכול להיות שבמספר העמודים כישור הזמן עדיין אורך יותר...

Britush

New member
אז אני לא האדם היחיד בעולם ../images/Emo42.gif

שקרא את "הצל של הענק"! הא, עכשיו אני יכולה לדבר עליו עם מישהו בלי לספיילר ^^ (כל חובבי אנדר שאני מכירה מעדיפים לחכות שהוא יתורגם). את מי שנאת בספר הזה?
(על סמך התשובה שלך ב-12)

Athaclena

New member
- ~ סכנת ספוילר לצילו של הענק ~ -

את Virlomi. ואת Alai שבכלל הסכים להתחתן איתה. זה בעיקר. ויש לך מושג מה היה בסוף עם ההיא שהאמינה שהילד הוא של אכילס? מה קרה לה, מה עם הילד? הרי אין מצב שהוא של אכילס, ה חייב להיות הבן האובד האחרון של בין ופטרה... אולי הוא פשוט משאיר מקום לעוד המשך?

Britush

New member
../images/Emo58.gif ../images/Emo42.gif

כן, וירלומי הייתה מרגיזה נורא, למרות שאהבתי אותה ב"צל של ההגמון"... נראה לי שהבן שלה הוא באמת הבן של בין ופטרה. וקארד אמר שכנראה ייצא עוד ספר, כך ש - נחיה ונראה.

Timbaktotit

New member
שלי...

באופן כללי: 1. כמה ספרים אהובים:המשחק של אנדר/אורסון סקוט קארד, ילד מלחמה/קארין משו ומישהו לרוץ איתו/דויד גרוסמן. 2. כמה דמויות אהובות במיוחד:אנדר [מהמשחק של אנדר..] וג'וס מילד מלחמה. 3. ז'אנרים מועדפים: (אם זה השתנה במשך השנים, אתם מוזמנים לציין זאת)-אה אני מאוד אוהבת רומני נעורים נגיד כמו מישהו לרוץ איתו, הרבה פנטזיה ועוד יותר מדע בדיוני 4. באילו שפות אתם קוראים בדרך-כלל?- עברית והמוןהמון אנגלית 5. ספרים חדשים או יד-שנייה?- אה אני קונה בעיקר חדשים אבל יד שניה זה הכי אחי! 6. בתרגומים, מה עדיף - תרגומים ישנים או חדשים?- לא משנה לי 7. האם אתם מעדיפים לקנות ספרים, לשאול מהספרייה, לשאול מחברים, לקרוא באינטרנט או משהו אחר?- בעיקר קונה כי הספריה שלידי [שלא אכפיש את שמה כי היא ידועה] לא מחדשת והכל ספרים מעפנים כאלה וישנים, אין חדשים בכ-ל-ל 8. מקום קריאה מועדף: (מיטה \ כיסא המחשב \ הספה בסלון וכד')- הספוט שלי בספה. מה הספר האחרון ש... 9. קראתם?- בפעם ה20 או 30 ומשו את אנדר
10. צחקתם ממנו? (צטטו את הקטע שהצחיק אתכם, אם תרצו)-באנדר, אה קטעי גראף/אנדרסון למינהם 11. בכיתם ממנו?-בשחר/אסתר שטרייט וורצל כל פעם מחדש ]: 12. גרם לכם לבהות בו בייאוש ולמלמל (או לצעוק) "אני שונא\ת אותך" לדמות בדיונית?- הארי פוטר ה-אה מיוחד. 13. הותיר אתכם בפה פעור ובמחשבה "וואו, הסופר הזה גאון"?- אורסון סקוט קארד- סדרת אנדר [!!!] 14. המלצתם עליו למישהו? (והאם הוא קיבל את ההמלצה? אנשים אף פעם לא קוראים ספרים שאני ממליצה עליהם )- תמיד מקבלים, אני כמו ספריה וזה כולם משאילים ממני [: 15. ראיתם סרט שמבוסס עליו? (והאם הוא היה מוצלח?)- אה המדריך לטרמפיסט, הסרט לא היה קשור לספר כמעט. וגם: 16. מה הספר הארוך ביותר שקראתם? (לא ממש חשוב, אני רק תוהה אם מישהו הצליח לשבור את שיא 860 העמודים של הארי פוטר)- בן ערובה/ אסתר שטרייט וורצל זה שני כרכים סה"כ 1000 ומשו נראה לי. 17. ... הסדרה הארוכה ביותר שקראתם? בית ספר לדרקונים [?] 18. מה הייתה הכמות הגדולה ביותר של ספרים שקניתם בבת-אחת?- 7!!
19. איזה ספר\ים קראתם הכי הרבה פעמים?- אנדר, דפנטלי. 20. האם פגשתם אי-פעם סופר כלשהו? מי? רציתי שקארד יחתום לי אבל היה תור ארוך, ראיתי את אורי פינק ושלמה אבס ועוד כמה. 21. איזה ספר אתם מאוד מאוד רוצים לקרוא ולא מוצאים אותו בשום מקום (בעברית או בכלל)?- כשהייתי קטנה קראתי את "מתאים לך ככה כשאת צוחקת" ובא לי לקנות אותו כי הוא מעולה, ואין ]: 22. ו - האם נהניתם מהשאלון? הוא היה חביב קראת? צטטי ציטוט משעשע

Britush

New member
הא, גם את מעריצת אנדר! ../images/Emo42.gif

*לוחצת את ידך בהתלהבות* נעים להכיר, בהחלט. הו, אנשים פגשו את קארד ב"אייקון", זה לא פיר, גם אני רוצה.
(התוודעתי לעולם המד"ב לפני פחות משנה, כך ש - ...) לא ממש אהבתי את אסתר שטרייט וורצל (אימא התעקשה שאקרא ספרים שלה כשהייתי קטנה יותר). הספרים היו מייגעים, איכשהו. אבל ניסיתי רק שניים, כך שאולי הדעה הכוללת שלי לא מדוייקת.

Athaclena

New member
אנדר זה דבר טוב. מדהים אפילו.

אבל אס"ק כתב עוד דברים טובים ש(כמובן) לא תורגמו. את סדרת homecoming לא מאוד אהבתי, היה נחמד פלוס אבל לא מתקרב לרמה של אנדר. אבל את סדרת אלווין מייקר אני מאוד אוהבת ומצפה לקרוא עוד ספרים (קראתי 5). זו פנטזיה, וזה טוב. אני יודעת שיש לו עוד סיפורים קצרים, ספרים וסדרות אבל לא כ"כ יצא לי... ד"א יש ספר בשם first meetings in the enderverse שזה כמה סיפורים קצרים, בין היתר זה שעליו מבוסס המשחק של אנדר (כלומר היה שיפור קצר והוא הרחיב אותו לספר. לא חידוש גדול). זה נחמד, אפילו מאוד אבל לדעתי לא שווה לקנות אותו. סתם שתדעו...

Britush

New member
יש לו עוד ספר סיפורים קצרים - ../images/Emo42.gif

"מפות במראה". גם שם מופיע הסיפור הקצר של המשחק של אנדר; ועוד סיפורים קצרים טובים למדי. אחרי כל אחד מהם יש אחרית דבר בה קארד מספר איך עלה בו הרעיון לסיפור, ולטעמי הקטעים הללו מעניינים כמעט יותר מהסיפורים עצמם.

maore

New member
התשובות שלי גם../images/Emo105.gif

מכיוון שהשאלון ארוך, הרשיתי לעצמי לדלג על חלק מהשאלות.... 1. - 2. - 3. ז'אנרים מועדפים: (אם זה השתנה במשך השנים, אתם מוזמנים לציין זאת) מד"ב, פנטסיה, פעם קראתי המון מתח ובלש אבל מכיוון שבד"כ מישהו מת, הורדתי רצינית במינון של זה, ספרים מיוחדים (לדוג' עושים היסטוריה, נמלים), ת'כלס אני קוראת הכל. 4. באילו שפות אתם קוראים בדרך-כלל? עברית. אם הספר נפל לידי באנגלית, או שלא תורגם - אז אנגלית. 5. ספרים חדשים או יד-שנייה? מה שיש 6. בתרגומים, מה עדיף - תרגומים ישנים או חדשים? אם התרגום הישן לא רע, אז זה לא נורא משנה לי. 7. האם אתם מעדיפים לקנות ספרים, לשאול מהספרייה, לשאול מחברים, לקרוא באינטרנט או משהו אחר? לא באינטרנט - זוועה לעיניים, ולא נוח לשכב מול המחשב. ספריה, חברים והורים (אבא שלי הוריד משמעותית בהיקפי רכישת הספרים שלו לפני כמה שנים. עדיין נראה לי שהוא רוכש איזה 4-5 ספרים בשבוע) הן האפשרויות המועדפות. קניה רק אם אני מאוד מאוד רוצה את הספר והוא לא ניתן להשגה אחרת. מילא אפטר ממנו אח"כ ברב המקרים. 8. מקום קריאה מועדף: בשכיבה- על המיטה, על הרצפה, על שטיח, על הספה... מה הספר האחרון ש... 9. קראתם? קרואת את סושי למתחילים. 10. צחקתם ממנו? בקול רם? יש ספרים כאלו, אבל אני לא זוכרת כרגע אחד. זה קורא לי יותר בקטעים שנונים בעיתון (מישהו אמר יהונתן גפן? יאיר לפיד?). הקטע האחרון שקראתי וצחקתי היה של חנוך דאום על הSMS שהוא שלח בטעות בתפוצת נאטו והכיל את המסר החד משמעי- "תתקשר אלי". 11. בכיתם ממנו? נראה לי קורה קצת יותר מהצחוק... לא יודעת לומר אחרון. בכיתי במיוחד בגשרים של מחוז מדיסון (ולא ראיתי את הסרט). 12. גרם לכם לבהות בו בייאוש ולמלמל (או לצעוק) "אני שונא\ת אותך" לדמות בדיונית? לא קורא לי. 13. הותיר אתכם בפה פעור ובמחשבה "וואו, הסופר הזה גאון"? יש הרבה ספרים כאלו, המחברת הגדולה הוא אחד הבולטים. הסופר מדהים יותר נפוץ- עפיפונים, חמסין וציפורים משוגעות. 14. המלצתם עליו למישהו? "עולם חדש מופלא"/האקסלי. לאחי, קיבל את ההמלצה (אחרי שמצאתי במחסן את הספר בשבילו), הוא עוד לא סיים וחבר שלו קרא את הספר בנתיים ואמר שהוא מצויין. 15. ראיתם סרט שמבוסס עליו? מדריך הטרמפיסט לגלקסיה. הכל היה מהר מדי, נראה היה שקראתי מזמן מדי בשביל לומר עד כמה נאמן למקור. בעיקר נראה היה לי שחסרו המון דברים, אבל אולי הם התרחשו בהמשכים... וגם: 16. מה הספר הארוך ביותר שקראתם? מי יודע.. אבל כבר שנים אני לא לוקחת ליד ספרים שבגללם נרדמת לי היד, ובסוף אני נורא מתאכזבת שהם נגמרו לי ככה פתאום באמצע החיים, אחרי שנכנסתי אליהם (הארי פוטר לא לוקח בעניין הזה, כי זו לא סאגה ארוכה ועמוקה רגשית, גם אם סוחפת עלילתית). 17. ... הסדרה הארוכה ביותר שקראתם? נראהלי שאת רב הסדרות הארוכות אני נוטשת או ממצה לפני הסוף. 18. - 19. איזה ספר\ים קראתם הכי הרבה פעמים? עולם חדש מופלא, בשורות טובות ומוקינגברד. 20. האם פגשתם אי-פעם סופר כלשהו? מי? לא מעט. יש כמה וכמה שאבא שלי חבר שלהם, אז הם היו אצלי בבית, או אני בשלהם, ויש עוד לא מעט שיצא לי לפגוש בארועים שונים ואם לומדים בבן גוריון אז חיים באר ועמוס עוז מסתובבים במסדרונות... רק כמה- אמנון שמוש, נאוה סמל, אורי פינק, יורם טהר-לב, דני קרמן, אלישע פורת. וגם לא מעט מאיירים. 21. איזה ספר אתם מאוד מאוד רוצים לקרוא ולא מוצאים אותו בשום מקום? בד"כ אני מוצאת. לא בטוחה שיש כרגע אחד שאני רוצה ולא אותר. מה שבאנגלית, אז אפשר תמיד להזמין, גם אם הוא כבר אזל בהוצאה. חיפשתי את רוח בדלת של ל'אנגל, ולמרות שתורגם מצאתי באנגלית והוא מחכה שאקרא אותו.

someone95

New member
תשובותיי. ../images/Emo13.gif ../images/Emo79.gif

[והו, כן, אני חדשה. קוראת סמויה כבר חודשים בפורום המקסים הזה.
] רעיון נהדר, בריט! ^^
באופן כללי: 1. כמה ספרים אהובים: הו, יש המון. ^^ 'פרא' \ גבי ניצן, 'הרדוף לבן' \ ג'אנט פיטץ', מישהו לרוץ אתו \ דוד גרוסמן, כמעיין המתגבר \ איין ראנד, והמשחק של אנדר (בלי ההמשכים! ><) \ אורסון סקוט קארד. 2. כמה דמויות אהובות במיוחד: אן מ'האסופית', כמובן, למרות שאני נוטה לחבב אותה פחות בהמשך הסדרה. הווארד רוארק מ'כמעיין המתגבר'. מטילדה. מאג וג'ו מ'נשים קטנות' - תלוי במצב הרוח. היידי מ'היידי בת ההרים', למרות שגם היא מתעוותת-להפליא בהמשכים למיניהם. טרייסי מ'פרא'. גבי ניצן, כפי שהוא מצטייר ב'דיוטי פרי'. [אבל זו לא חוכמה. הוא גאון.
] 3. ז'אנרים מועדפים (אם זה השתנה במשך השנים, אתם מוזמנים לציין זאת): די הרבה מד"ב ופנטסיה, כרגע. הו, ושירה. שירה זה נהדר. הייתה תקופה שקראתי את כל 'ספרי הנוער' והרומאנים הרומנטיים למיניהם, אבל היום אני לא מבינה איך יכלתי.
אני נמשכת במיוחד לספרים עם פאן פילוסופי כלשהו - כשחושבים על זה, כל הספרים המועדפים עלי הם כאלה. בעיקרון, אקרא כל דבר, אם יראה לי מעניין. 4. באילו שפות אתם קוראים בדרך-כלל? עברית. זהו. אנגלית ופורטוגזית אני דוברת באופן חלקי, ולכן אקרא רק ספרים קצרים מאד או קלים מאד בשפות האלה. 5. ספרים חדשים או יד-שנייה? גם וגם, איכשהו.
6. בתרגומים, מה עדיף - תרגומים ישנים או חדשים? אני לא ממש מבדילה, בעצם. הם רשאים להגיד גזוזטרה ולא מרפסת; שתי המילים יזרמו לי בקריאה באותה מידה. 7. האם אתם מעדיפים לקנות ספרים, לשאול מהספרייה, לשאול מחברים, לקרוא באינטרנט או משהו אחר? לקרוא באינטרנט? איוּ. *מבט אליטיסטי* תמיד אעדיף לקנות את הספר - מתוך הנחה שאם קניתי אותו הוא נראה לי טוב מספיק - אבל, וובכן, תקציב המשפחה מעט חולק עלי.
לכן, אני שואלת מהספרייה\מחברים - אין הבדל מהותי, אם כי בספרים של חברים אנהג משנה-זהירות. 8. מקום קריאה מועדף: (מיטה \ כיסא המחשב \ הספה בסלון וכד') הטיילת מאחורי הרחוב שלי, על סלע רנדומלי בין שיחים. או בכסא-הנדנדה במרתף. [בשני המקומות יוצא לי לקרוא נורא מעט, מכל מקום.
]
מה הספר האחרון ש... 9. קראתם? סיפור רנדומלי ב'הצד האפל' של גיא חסון. 10. צחקתם ממנו? (צטטו את הקטע שהצחיק אתכם, אם תרצו) 'פוליטיקלי קורקט - אגדות ילדים בלשון סגי-נהור' מאת ג'יימס פין גארנר. ספר גאוני. 11. בכיתם ממנו? 'המשחק של אנדר', קריאה שישית בערך [
]. 12. גרם לכם לבהות בו בייאוש ולמלמל (או לצעוק) "אני שונא\ת אותך" לדמות בדיונית? 'הארי פוטר ומסדר עוף-החול'. דולורס אמברידג'. >< 13. הותיר אתכם בפה פעור ובמחשבה "וואו, הסופר הזה גאון"? 'כמעיין המתגבר' של איין ראנד. 14. המלצתם עליו למישהו? (והאם הוא קיבל את ההמלצה? אנשים אף פעם לא קוראים ספרים שאני ממליצה עליהם) הממ, המלצתי על 'בשורות טובות' למישהי אתמול. אני לא יודעת אם היא תקרא אותו בעקבות ההמלצה, אבל היא כן אמרה שתחפש.
15. ראיתם סרט שמבוסס עליו? (והאם הוא היה מוצלח?) 'המומינים'. סדרה, נו, אבל זה אותו עיקרון. איכשהו יצא שהפרק הספציפי הזה היה מבוסס על סיפור מ'סיפורי משפחת החיות המוזרות', ספר שבזמנו אהבתי מאד, והם נצמדו למקור כמעט מילה במילה.
וגם:
16. מה הספר הארוך ביותר שקראתם? (לא ממש חשוב, אני רק תוהה אם מישהו הצליח לשבור את שיא 860 העמודים של הארי פוטר) הייתה לי תקופה שבה קראתי מאתיים ומשהו עמודים מ'מילון ספיר'
. הטקסט המלא מכיל 1118 עמודים, כך ש -... [סתם. הארי פוטר, סביר להניח.] 17. ... הסדרה הארוכה ביותר שקראתם? סדרת 'נארניה' מאת ק"ס לואיס. כל כך נהניתי מזה. 18. מה הייתה הכמות הגדולה ביותר של ספרים שקניתם בבת-אחת? שמונה. 'צומת ספרים' החליטו למכור ספרים עודפים, משומשים, ישנים או נידחים בחמישה-עשר שקלים [!] לספר, וקפצתי על ההזדמנות.
19. איזה ספר\ים קראתם הכי הרבה פעמים? 'פרא'. או הארי פוטר. 20. האם פגשתם אי-פעם סופר כלשהו? מי? גלילה רון-פדר. אף פעם לא אהבתי את הספרים שלה, אבל כן קראתי מעט מהם [יחסית לכל ספריה...], וחווית ה"לפגוש סופר!" כשלעצמה הלהיבה אותי. 21. איזה ספר אתם מאוד מאוד רוצים לקרוא ולא מוצאים אותו בשום מקום (בעברית או בכלל)? הייתי רוצה לקרוא את ההמשך הראשון [יש שלושה. קראתי את השאר] של 'היידי בת ההרים', לפרות שהוא פאנפיק ^^, אבל אלה ספרים ישנים נורא ואני לא בטוחה שעוד מדפיסים אותו או שתורגם בכלל. 22. ו - האם נהניתם מהשאלון? מאד, תודה
.

למעלה