שאלון ספרים

Britush

New member
גלי, ברוכה הבאה! ../images/Emo24.gif ../images/Emo42.gif

*תוהה אם אנשים נוספים שאני מכירה הם קוראים סמויים כאן* ו - יש המשכים ל'היידי בת ההרים'?

כן, למרבית הצער.

קצת בדומה לאן שרלי, גם היידי בת ההרים מתחתנת ונהיית עקרת בית נואשת. זכור לי שקראתי את כל ההמשכים (אאל"ט יש 3 המשכים, חוץ מראשון, המקורי), והם מיותרים לחלוטין.

someone95

New member
מסכימה. ../images/Emo45.gif ../images/Emo79.gif

בעיני ההמשכים הם פשוט פאנפיקים לא מוצלחים.
[לא נכתבו בידי הסופרת המקורית.]

../images/Emo42.gif../images/Emo27.gifעונהה../images/Emo37.gif../images/Emo42.gif

באופן כללי: 1. כמה ספרים אהובים
"אני כריסטינה פ", "חירות לקראת בגרות"\נגה מרון והמשך הסידרה, "נעורים במסתור"\עמי גדליה, "הסידרה של בתיה"\גלילה רון פדר-עמית 2. כמה דמויות אהובות במיוחד:כריסטינה("אני כריסטינה פ"), ג'ינג'י(הסידרה של גינג'י\גלילה רון פדר עמית) 3. ז'אנרים מועדפים: (אם זה השתנה במשך השנים, אתם מוזמנים לציין זאת):בעיקר התבגרות, אהבה, ספרים מרגשים 4. באילו שפות אתם קוראים בדרך-כלל?עיברית 5. ספרים חדשים או יד-שנייה?אוהבת לקנות ספרים
אבל לא משנה לי אם זה יד שנייה. 6. בתרגומים, מה עדיף - תרגומים ישנים או חדשים?תלוי איזה ספר 7. האם אתם מעדיפים לקנות ספרים, לשאול מהספרייה, לשאול מחברים, לקרוא באינטרנט או משהו אחר?מעדיפה לקנות ספרים כי אני אוהבת את הריח של החדש
אבל גם משאילה מהספירה באופן קבוע. 8. מקום קריאה מועדף: (מיטה \ כיסא המחשב \ הספה בסלון וכד')כיסא
מה הספר האחרון ש... 9. קראתם?כרגע קוראת "קיץ אחד ביחד" 10. צחקתם ממנו? (צטטו את הקטע שהצחיק אתכם, אם תרצו)אממ לא זוכרת
11. בכיתם ממנו?"אני כריסטינה פ"-אבל לא בכי רציני, רק עצבות. 12. גרם לכם לבהות בו בייאוש ולמלמל (או לצעוק) "אני שונא\ת אותך" לדמות בדיונית?לא זוכרת
13. הותיר אתכם בפה פעור ובמחשבה "וואו, הסופר הזה גאון"?אני חושבת שגלילה רון פדר מלכה אבל לא זוכרת אם ממש היה משהו שהותיר בי פה פעור. 14. המלצתם עליו למישהו? (והאם הוא קיבל את ההמלצה? אנשים אף פעם לא קוראים ספרים שאני ממליצה עליהם )כן המלצתי על ספרים של גלילה רון פדר, והרבה קיבלו את ההצעה. 15. ראיתם סרט שמבוסס עליו? (והאם הוא היה מוצלח?)לא וגם: 16. מה הספר הארוך ביותר שקראתם? (לא ממש חשוב, אני רק תוהה אם מישהו הצליח לשבור את שיא 860 העמודים של הארי פוטר)אני בדרך כלל קוראת ספרים באורך של 300 עמודים. 17. ... הסדרה הארוכה ביותר שקראתם?"הסידרה של בתיה"\גלילה רון פדר עמית וגם גי'נג'י שהייתי יותר קטנה. 18. מה הייתה הכמות הגדולה ביותר של ספרים שקניתם בבת-אחת?2
. בדרך כלל אני משאילה מהספריה. 19. איזה ספר\ים קראתם הכי הרבה פעמים?לא אוהבת לקרוא ספרים פעמים. 20. האם פגשתם אי-פעם סופר כלשהו? מי?לא שזכור לי. 21. איזה ספר אתם מאוד מאוד רוצים לקרוא ולא מוצאים אותו בשום מקום (בעברית או בכלל)?לא יצא לי עוד להתקל בדבר כזה.

Athaclena

New member
אז תגידו, אני היחידה?...

ששנאתי בהארי פוטר האחרון לא רק את דולורס אמברידג' אלא גם את הארי עצמו? הוא כל כך עצבן אותי!

Britush

New member
את לא היחידה, ../images/Emo42.gif

יש די הרבה אנשים כאלה (אם כי אני לא מסכימה איתם. זה הארי, אחרי הכל, והוא אמיץ ומיוסר).
פעם נתקלתי אפילו באגודה איטנרנטית שהמוטו שלה היה משהו נגד הארי, לא זוכרת בדיוק.

Mנטה

New member
והנה גמני

באופן כללי: 1. ספריו של ג'יימס הריוט, ספריו של מיכאל אנדה, אריך קסטנר, ג'ואן אייקן ואורסולה לה גוין. אה וגם אסטריד לינדגרן. 2. גילגי, מומו, סיימון, וכמובן הדוד סיבוני ופטרוזיליה. 3. פנטזיה, דרמה, בלשים. 4. עברית אנגלית. 5. לומשנה לי כל כך, קונה הרבה יד שניה אבל ספרים במיוחד שאני רוצה שיחזיקו המון זמן מעמד, קונה חדשים. 6. אם זה לא תרגום של קלאסיקות שאז התרגום הישן הפך להיות מקור בפני עצמו (הנסיך הקטן, אן שרלי וכו') אז עדיף חדש (פו הדב וספרים של גדולים). 7. מעדיפה לקנות ספרים שכבר מכירה וככה לשאול בספריה או מחברים. 8. מיטה. מה הספר האחרון ש... 9. השען מסמטת המזלות - אביגדור וגבריאל דגן. 10. מן הסתם שלושה בסירה אחת. 11. לא זוכרת כבר. אולי "ליצני החצר" של אביגדור דגן. 12. "תאומות" של טסה דה לו, אל תקראו ! 13. מה שאני קוראת עכשיו: "אידיוט" של דוסטוייבסקי. אבל בספרי הנוער מיכאל אנדה עושה לי את זה. 14. אני כותבת בפורום ספרים ולפעמים אנשים קוראים. 15. מדריך הטרמפיסט לגלקסיה, בעיני הוא מוצלח. וגם: 16. מלחמה ושלום של טולסטוי, 1200 עמודים. ויש ספרים ארוכים יותר (גם של 2000) 17. הבלגריאד+ המלוריאן סה"כ 10 ספרים, וכך גם סדרת אמבר של זילאזני. 18. משהו כמו 10 באחד המבצעים האלו של כל ספר ב10 ש"ח. 19. ספריו של הריוט וספריו של אדאמס. כל אחד מהם קראתי מליון פעמים בערך. 20. אלכס אפשטיין, יהודה עמיחי, המתרגם עמנואל לוטם, יעל רוזמן אולי היו עוד, לא זוכרת. 21. ברבאבא. 22. ו - האם נהניתם מהשאלון?

התשובות שלי

לקח לי הרבה זמן כי האינטרנט שלי עושה צרות לאחרונה אבל הנה תורי- 1. ספרים אהובים- "הסיפור שאינו נגמר", ספרי ד"ר סוס, ספרי השירה שכתב של סילברשטיין,"מישהו לרוץ אתו",סדרת אנדר(כולה), ספר התיבה המזמרת(ואלתרמן בכלל) ועוד כל כך הרבה אחרים. 2. דמויות אהובות? המממ........ מומו בראש ואחריה השורה ארוכה מדי לפירוט. 3.ז'אנרים- הרבה. רומנים, ספרי נוער, ספרי ילדים, פנטזיה, מד"ב(פעם אהבתי פנטזיה ולא מד"ב- זה השתנה),שירה, אפילו ספרי חינוך לפעמים. 4. קוראת בעברית כמעט תמיד. ספרי קטנטנים אוהבת גם באנגלית(נגיד ד"ר סוס הגאון)ופעם בהרבה זמן עושה מבצע של קריאת ספר ארוך באנגלית ולוקח לי יובלות. 5.גם חדשים וגם יד שנייה. נהנית מהקסם של שני הסוגים. 6.שוב, כמו התשובה של פו הדב- גם וגם! גם דבש וגם חלב ממותק, גם תרגומים חדשים וגם ישנים. 7.לקנות ספרים, לקבל או לשאול מחברים. איכשהו לא מגיעה לספריות למרות שיש לי אחת מול הבית. 8.מיטה בעיקר, לפעמים ספה. לאחרונה קראתי בלובי של תיאטרון כי ידעתי מראש שיהיה לי הרבה זמן לשרוף שם אבל זה ממש נדיר. 9.הספר האחרון שסיימתי אתמול הוא "המדריך לאם הגרועה"- נחמד ביותר! 10-11-12.לא זוכרת... יש הרבה אבל בזמן אמת את לא עושה שאלון ועכשיו שכחתי... מבטיחה לעדכן בפעם הבאה שאצחק/אבכה/אכעס מספר.תיקון- צחקתי בקול בחלק מקטעי "לעמוד בטור" של יאיר לפיד. 13.במחשבת וואו הסופרת הזו גאונה- "מקום אחר ועיר זרה" של מאיה ערד(שאת חלקו קראתי בלובי של תיאטרון...). זה רומאן בחרוזים, סיפור קטן ואנושי שכתוב כל כך כל כך טוב!גאונה! 14.האמת? ממליצה כל הזמן ולרוב גם מקבלים את המלצותיי.... שוב מאיה ערד אבל די, חוזרת על עצמי. 15.הסרט האחרון היה המדריך לטרמפיסט- הרבה שנים אחרי שקראתי את הספר ואהבתי. נורא נהניתי מהסרט ומייד חזרתי שוב לספר. אם הייתי ממש בקיאה בפרטים העיבוד היה מרגיז אבל למזלי לא הייתי. 16. כנראה שגם אצלי הארי, על הכוונת נמצא ניקולס ניקלבי בתרגום עירית לינור- 744 עמודים. 17.סדרה? אנדר ונרניה כנראה. 18.או- פה יש לי שיא- 14 ספרים(משומשים) במאה ש"ח! ויומיים אח"כ שוב אותה כמות באותו סכום... 19.לא זוכרת... אולי ספרי קסטנר שחזרתי אליהם בילדותי כל פעם שלא היה לי מה לקרוא. 20.כילדה- יונה טפר, גילה אלמגור, עמי גדליה. בהמשך- דני קרמן, יהודה אטלס, נורית זרחי,עופרה גלברט אבני ואולי עוד ששכחתי. 21.רציתי את "יעל מטיילת" של תרצה אתר אבל מצאתי ממש לאחרונה. 22. כן ולא.... נהניתי מחלקים ומאחרים שכבר עניתי עליהם כאן פעמים אחרות ונמאס לי קצת פחות, אבל יוזמה ברוכה!

למעלה