שאלון פסח קצר!

עונה בעצמי...

אז איפה אתם חוגגים את הסדר השנה? לא חגגתי. כרגיל הוזמנו לאותם קרובי משפחה אבל מכל מיני סיבות לא הלכנו. והאמת, שממש שמחתי. בדר"כ ממש חשוב לי לציין איכשהו את החג, אבל השנה באמת שלא היה לי חשק. אפילו לא טרחתי לאכול ארוחת חג/ ערב מסודרת בבית שלי.

יוצאים אחרי ליל הסדר? לא יוצאת כ"כ כבר תקופה. אתמול דווקא שקלתי אבל התבטל שלא באשמתי וזה בא לי בטוב- זמן שינה! :)

האם הרגשתם השנה יציאה מעבדות לחירות? הדבר הכי קרוב לזה זה שהתפטרתי, אבל אני עוברת למקום אחר שגם הוא סוג של עבדות מבחינתי.

האם הרגשתם, בכלל בחיים, יציאה מעבדות לחירות? הרגשתי, מבחינה רוחנית. אני מרגישה את זה כשאני משתחררת מקבעונות, מפחדים, מתפיסות מסוימות, כשיש לי יותר בטחון עצמי... למשל, כשהתחלתי ללבוש שמלות זה הגיע בעקבות לא מעט שינויים מחשבתיים, מבחינתי זה לגמרי לצאת מעבדות לחירות!

מאכל אהוב בפסח (לא חייב אהוב, סתם משהו שאתם מסוגלים להכניס לפה בחג) אין דבר כזה! רק נוטלה אולי אבל בלי המצה... לפני כמה שנים אמא שלי היתה מכינה איזו עוגת לימון ואפילו שאני לא אוהבת עוגות חנק או סתם עוגות יבשות בלי קרם, זה דווקא היה לי ממש טעים אבל היא הפסיקה עם זה....

האם גם אתם מקללים את בני ישראל שהיו כאלה חסרי סבלנות? כאילו רבאק, סבלתם כל כך הרבה זמן בתור עבדים, לא יכולתם לחכות עוד שעה שהלחם יתפח?! נראה לי שאפילו קליפות תפוחי האדמה שאכלו בשואה טעימות יותר מהמצות האלה! ועכשיו ברצינות... למה לאכול רק מצות? למה לא אוכלים חמץ ובנוסף לזה מצות? אין אף חג שבו אני משמיטים מאכל מסוים אלא תמיד מוסיפים, רק פסח דפק אותנו!

nata86

New member
מסכימה איתך בנוגע לבוש שמלות

הרבה זמן חשבתי שזה לא מתאים לי, מאז שניסיתי וקיבלתי הרבה מחמאות הבנתי שזה היה פשוט בקראש שלי סטיגמה זאת.

nata86

New member
ובכלל הרבה דברים זה רק בראש שלנו ואז כשאנו

משתחררים מזה אז יש הקלה גדולה ןכך חיים נראים פחות מסובכים ויותר קלים:)

עונה...

אני קודם כל רוצה לספר על הסדר שלנו לפני שאני עונה, אני אשתדל בקצרה :)

הסדר אצלנו היה אירוע מאוד מרגש כי נערכה בו פגישת איחוד בין בעלה של סבתא שלי לבין הבן שלו מנישואיו הקודמים (שהם לא נפגשו 15 שנים) כי הם היו בריב...
וכל זה בזמן הסדר :) היה מרגש!! אני זכרתי את הבן אדם ג'ינג'י!!! פתאום עם קרחת וקופי בעלה של סבתא שלי בקטן, קטעים מה השנים עושות...

אז היה מרגש,מצחיק אצלנו כל שנה,אווירה טובה,משפחה חמה וחברים אבל את הסדר של השנה אני בחיים לא אשכח!

ולשאלות..

אז איפה אתם חוגגים את הסדר השנה? חגגנו אצל אבא שלי השנה...

יוצאים אחרי ליל הסדר? לא,לא יצאתי..למי יש כוח?!

האם הרגשתם השנה יציאה מעבדות לחירות? לגמרי,יציאה מעבדות לחירות ואז כניסה לעבדות כפולה :)

האם הרגשתם, בכלל בחיים, יציאה מעבדות לחירות?בהחלט,בכל חופש מהעבודה/מהלימודים אני מרגישה...

מאכל אהוב בפסח (לא חייב אהוב, סתם משהו שאתם מסוגלים להכניס לפה בחג): אני מתה על מאכלי חג, אני הכי אוהבת מרק עם קניידלך, ובשר, אךךך אין על התבשילים של אבא :) (לא סתם הוא טבח לשעבר,ומנהל מסעדות..)

האם גם אתם מקללים את בני ישראל שהיו כאלה חסרי סבלנות? כאילו רבאק, סבלתם כל כך הרבה זמן בתור עבדים, לא יכולתם לחכות עוד שעה שהלחם יתפח?! חחחח לא, כי אני לא שומרת יש לחם מתחבא במקפיא (לא להרוג אותי כן!), אבל בינתיים אני מתה עם המצות,הלחם זה רק כשאני ארגיש מתה סופית.

גילושיט

New member
נו טוב

איפה אתם חוגגים את הסדר השנה? היינו אצל דודים.

יוצאים אחרי ליל הסדר? ממש. הייתי גמורההההה.

האם הרגשתם השנה יציאה מעבדות לחירות? אולי ההפך.. אחרי כמעט שנה בלי עבודה מסודרת אני פתאום עובדת די הרבה

האם הרגשתם, בכלל בחיים, יציאה מעבדות לחירות? בשחרור! וגם כשהתפטרתי מעבודה שהייתי בה אחרי הצבא.. אחד המוקדים זוועת עולם, עם חוזה לשנה. יצאתי משם אחרי 3 חודשים מותשת מהחיים וזו באמת הייתה תחושת חירות מופלאה!

מאכל אהוב בפסח (לא חייב אהוב, סתם משהו שאתם מסוגלים להכניס לפה בחג) סילאן
אבל אני אוכלת את זה כל השנה! וגם מצהבריי (ט?) באמת צריך להגיד לאמא שתכין!

האם גם אתם מקללים את בני ישראל שהיו כאלה חסרי סבלנות? כאילו רבאק, סבלתם כל כך הרבה זמן בתור עבדים, לא יכולתם לחכות עוד שעה שהלחם יתפח?! נההה לא ממש אכפת לי, בשבילי זה הזדמנות לדיאטה

חג שמח!

raptor89

New member
באיחור קל.

טוב, אני אענה בלי להעתיק את השאלות כי אני מהאייפוד. תתמודדו.

1. אצל סבתא עם הרבה משפחה.

2. לא, למי יש עוד כוח אחרי זה?!

3. עדיין לא. אולי בעוד 5 חודשים.

4. לא זכור לי משהו מסויים.

5. מצה מטוגנת.

6. לא, דווקא יש אחלה אוכל בפסח.

irreplacable

New member
עונה

אז איפה אתם חוגגים את הסדר השנה? אצל דודים שלי בישוב קרוב לירושלים.

יוצאים אחרי ליל הסדר? לא.. ואני לא מבינה איך אפשר לצאת אחרי ליל הסדר כשהבטן מלאה ותפוחה ומרגישים כאילו אי אפשר לנשום מרוב שטוחנים! אז עוד לצאת?

האם הרגשתם השנה יציאה מעבדות לחירות? מממ.. ממש לא. אלו השנים הראשונות שלי במקצוע שלי ואני לומדת וצוברת ניסיון כמה שיותר.. ובכלל שהשנים האלה הן השנים שכדאי להרוויח ולחסוך כסף..

האם הרגשתם, בכלל בחיים, יציאה מעבדות לחירות? כן.. מספר פעמים בחיים. כשסיימתי את הבגרויות בתיכון (אבל זו היתה תקופה קצרה כי מייד התגייסתי), וללא ספק אחרי הצבא זו היתה תחושת השחרור ותחושת הסיפוק הכי גדולה שחוויתי בחיי.. !

מאכל אהוב בפסח (לא חייב אהוב, סתם משהו שאתם מסוגלים להכניס לפה בחג) קניידלעך במרק

האם גם אתם מקללים את בני ישראל שהיו כאלה חסרי סבלנות? כאילו רבאק, סבלתם כל כך הרבה זמן בתור עבדים, לא יכולתם לחכות עוד שעה שהלחם יתפח?! דווקא לא אכפת לי להתנזר מלחם. מבחינתי זה סוג של דיאטה כי החולשה שלי היא בצקים.. הבעיה היא שעכשיו נוהגים אצלנו בבית ובכלל לאפות לחמניות של פסח .. וזה טעים!

חג שמייייייח

אז איפה אתם חוגגים את הסדר השנה? חגגנו בבית..

יוצאים אחרי ליל הסדר? לא יצאתי....לא היה לי כוח אחרי הטירטורים של אמא..

האם הרגשתם השנה יציאה מעבדות לחירות? חחחחחח לא.. עזרתי וסידרתי וכל ההכנות לפני הסדר גרמו לי להרגיש שאני כל הזמן עובדת ועובדת..

האם הרגשתם, בכלל בחיים, יציאה מעבדות לחירות? אולי עוד חצי שנה ארגיש שאני יוצאת מעבדות לחירות..(כשאשתחרר)

מאכל אהוב בפסח (לא חייב אהוב, סתם משהו שאתם מסוגלים להכניס לפה בחג) מממ חג מעצבן. מבחינת האוכל..אבל מצה עם שוקולד זו נקודת אור בחג הזה..(חוץ מהקטע המשמין..)

האם גם אתם מקללים את בני ישראל שהיו כאלה חסרי סבלנות? כאילו רבאק, סבלתם כל כך הרבה זמן בתור עבדים, לא יכולתם לחכות עוד שעה שהלחם יתפח?! כןןןן!! חחחח..וואי זה כזה קשה לאכול מצה..אבל לא נורא..אני חייה עם זה..מה נשאר- שבוע לאכול מצה עם שוקולד?!

חג שמח :)

Puskas

New member
עונה בדיעבד

חגגתי בבית לראשונה אי פעם חח,
ממש לא יוצא.. כולי מסטול מערק וחצי רדום מכל האוכל.. מעדיף לשבת ולהריץ צחוקים עם קרובי המשפחה עד הלילה :)
לא הכי סגור על כוונתך בשאלה, מה זאת אומרת אם יצאתי מעבדות לחירות? די ברור שהחיים המודרנים הם למעשה עבדות מעוגנת בחוק :)
מאכל אהוב.. מרק קניידלך ביתי, פשטידת מינאס טורקית של סבתא, כל מה שקשור בתפוחי אדמה.
לא מקלל אותם, מקלל את האידיוט שפירש פיתה לא מוכנה כמצה :)
בעצם לא מקלל אף אחד.. יש מספיק מקומות שבהם אפשר לאכול רגיל גם בחג הסרוח הזה.

תשמע...

הערב החלטתי לשבור את האכילת רק מצות וכו'.
כלומר, אמנם לא נגעתי במצה מאז שהתחיל החג אבל זה כי אכלתי לחניות כשל"פ...
אבל הערב הייתי מספיק רעבה כדי לאכול לאפה עם שאוורמה. והלאפה הזו... היתה תחושה שאני אוכלת לאפה כשרה לפסח, כאילו שזה מה שקרה ללחם של בני ישראל, בטוח שלא המצה. לפחות הבשר היה סבבה...

Puskas

New member
החג נכנס רק לפני יום וחצי וכבר

הבטן שלי בבלגן ומגיבה רע מאוד מאוד למצב...
לא אכלתי אף מצה אבל בחלק מהמנות של הסדר היו מצות...
וכמובן כשזה בא עם סלט ביצים (שהוא חובה כל שנה בסדר) אז התוצאות רעות..
אני מת מכאבי בטן והרגשת נפיחות כבר יום וחצי..
יאללה נשבר הז*ן.. השבוע אני זז לטחון בורגר בלחמניה אמתית ולהוריד את זה עם בירה טובה..

לא שאני רוצה לדרדר...

אבל רבאק, כל השנ אני חילוניה גמורה עד כדי כופרת, אז למה בפסח אני טורחת לא לגעת בחמץ?!

אבל אפש לקנות חלם מבעוד מועד

ואני נגד ויותר מזה, אני זו שלא מרשה לאכול חמץ בבית.
בסוף אני זו שהלכה לאכול לאפה חח

Puskas

New member
למרבה הצער לחם בבית

זה עדיין טאבו מסוים בחברה הזו...
אבל זה לא נורא לנסוע 10 דקות ביום בשביל לאכול בחוץ משהו טוב :)

gray star

New member
שלום

- חגגתי אצל סבתא עם המשפחה והכלבים :) היה כיף מאוד :)
- כן :)
- כשהתפטרתי מהעבודה הקודמת :) כשעברנו אחרי 17 שנה מדירה לבית על אדמה :)
- כשמתחילים להעריך את החיים יוצאים ממצב של עבד לעבודה/לימודים/משפחה/טכנולוגיה ליותר מצב של חופש, בחירה והודיה.
- מצה עם שוקולד!!!!
-חח :) כולה שבוע לצליאק זה כל יום וזה שטויות :)

Witchcrafts

New member
תשובות לשאלון הפסח הקצר:

לא עושה ליל סדר.
לצאת? מה זה? <סטודנטית ממורמרת>
כמובן, אחרי כל הגשה של ממ"ן או מבחן שהפצצתי בו (כמובן שההרגשה מתפוגגת די מהר). נחשב?
מניחה שכן.
מצות!
לא, ע"ע תשובה קודמת; מצות > לחם (גם מבחינת הקלוריות, אבל למי אכפת).

בהתאמה

נו שיהיה

אז איפה אתם חוגגים את הסדר השנה? חגגתי אצל ההורים, עם אוסף ממש אקלקטי של בני משפחה וחברים. היה כיף.

יוצאים אחרי ליל הסדר? לא יצאתי.

האם הרגשתם השנה יציאה מעבדות לחירות? השנה לא במיוחד.

האם הרגשתם, בכלל בחיים, יציאה מעבדות לחירות? בהחלט כן. ממש לא לתפוז.

מאכל אהוב בפסח (לא חייב אהוב, סתם משהו שאתם מסוגלים להכניס לפה בחג): פעם זה היה סלט ביצים רומני, אבל אני כבר לא ממש אוכלת ביצים. אז לחמניות פסח שאני אופה, או מרק עם קניידלך של אימא
.

האם גם אתם מקללים את בני ישראל שהיו כאלה חסרי סבלנות? כאילו רבאק, סבלתם כל כך הרבה זמן בתור עבדים, לא יכולתם לחכות עוד שעה שהלחם יתפח?! לא, לא ממש מפריע לי.

יכחגילחגיעלחגילעחגע

חגגתי אצל סבתא וסבא
לא יצאתי כי הייתי מותשת...ראיתי סרט עם המשפוח'ה בבית
הרגשתי השנה שאני מנצלת את חול המועד היטב :)
אממ אני דיי בת חורין כעת:)
מאכל אהוב-מצברייט...אבל יש המון דברים אהובים
חחח...כן גם אני לא מחבבת מצות כמצות. אבל אני לא כל כך שומרת...בקטנה

למעלה