שאלון!!

noagdfan

New member
שאלון!!

איזה שיר של גרין דיי אתם הכי אוהבים? (מכל האלבומים) תענו בהמוניכם

קשה לענות...

אולי כי לא שמעתי את כל האלבומים? לא משנה. מבין אלה ששמעתי אני הכי אוהב את holyday. אגב, נתנו לנו עבודת חופש באנגלית ואחת המשימות הייתה לכתוב את המוזיקאים האהובים עלי, את השירים האהובים עלי ואת המילים של אחד מהם. וזה היה ארוך מאוד להעתיק את המילים של הולידיי, וגם אין בחוברת סימני פיסוק, אז שברתי את הראש איפה לשים נקודה... יש תרגום של השיר איפשהו? בא לי לדעת באמת, כי לא הבנתי הכל, במיוחד לא את הקטע מעבר לקראת הסוף (ולא, אני יודע אנגלית טוב, וגם הסתכלתי במילון).

sapirush1

New member
התחלתי לתרגם את הדיסק של א"א

הנה התרגום של הולידי למרות שבטוח יש טעויות כי עוד לא עשיתי בדיקה מאז שתירגמתי אותו: חופשה הקשב לצליל הגשם הנופל מגיע למטה כמו מטרד זירת מאבק (היי!) הבושה, האחדים שמתו בלי שם יש שיר הנשמע מחוץ לקלידים ההמנון שנקרא אמונה ואומללות (היי!) התחננות, החברה איבדה את המלחמה היום התחמקתי לחלום ונבדלתי מהשקרים החלולים זוהי ההתחלה של המשך חיינו בחופשה יש תוף החובט מחוץ לזמן עוד פרוטסטור שהצליב את השורה (היי!) השורה, הכסף שבצד השני האם אני יכול לקבל עוד אמן (אמן!) יש סמרטוט הכרוך מסביב לתוצאה של איש (היי!) רסן, תיק פלסטיק על מצבת זיכרון התחמקתי לחלום ונבדלתי מהשקרים החלולים זוהי ההתחלה של המשך חיינו בחופשה "הנציג מקליפורניה הגיע" נמאס מהתרברבויות הנשיאים מפציץ את העונש שלך הרס במגדל איפל ןביקורת הממשלה באנג באנג הולך לאדם שבור מזכוכית הורג את כל המטלות ולא מסכים ניצחון בידי השריפות, חטאי קונים זאת לא הדרך שזה מתכוונן אליי תודה אלוהים, בדוק אנחנו הולכים לחופשה התחמקתי לחלום ונבדלתי מהשקרים החלולים זוהי ההתחלה של המשך חיינו התחמקתי לחלום ונבדלתי מהשקרים החלולים זוהי ההתחלה של המשך חיינו אלו הם חיינו בחופשה

noagdfan

New member
תיקון

חלק לקחתי מהתרגום שלך אבל תיקנתי כמה דברים.. הקשב לצליל הגשם הנופל, נופל כמו להבה בזירת מאבק (היי!) הבושה אלה שמתו בלי שם. הקשב לכלבים נובחים מחוץ ל(משהו) להמנון ששמו "תקווה ואומללות" ומדמם, החברה הפסידה במלחמה היום. התחמקתי לחלום ונבדלתי מהשקרים החלולים זוהי הראשית של שאר חיינו בחופשה. שמע את התוף הולם לא בזמן עוד מוחא עבר את הגבול כדי למצוא את הכסף בצד האחר. האם אני יכול לקבל עוד אמן? (אמן!) יש דגל הכרוך מסביב לגופה של אדם (היי!) רסן, שקית פלסטיק על מצבת זיכרון zeig heil (לא יודעת מזה) הנשיא רוצח. פצצות זה העונש שלך פוררו את מגדל אייפל המבקר את ממשלתך. באנג באנג עושה הזכוכית השבורה תהרגו את כל המזדיינים שלא מסכימים משפט באמצעות אש, הבערת אש זה לא האופן שמתאים לי. מטרה נעלה, מטרה נעלה רק בגלל שאנחנו פושעים. מממ...זהו, כשאתם מתרגמים אל תשתמשו רק במילון, תשתמשו בעיקר בהיגיון.

sapirush1

New member
כמו שאמרתי

עדיין לא עברתי עליו ובדקתי אני בהתחלה רושמת את המילים והמשפטים לפי איך שזה נשמע ורק אחר כך משנה את זה לפי המשמעות של הכול לפעמים יש גם דברים שאני מתבלבלת בהם אבל עדיין לא הספקתי לעשות את זה

אני לא בטוח שחופשה זה התרגום

הכי נכון להולידיי ואף פעם לא פירשתי הולידיי כחופשה אלא כחג\יום קדוש זיג הייל זה נראה לי גירוש יהודים כתנועת זיג הייל וגם היו אומרים הייל היטלר אבל זה לא קשור כבר תתקנו אותי בבקשה זה נראה לי לא נכון ושיר אהוב בסקט קייס\היטצ'ין ה רייד

noagdfan

New member
גירוש יהודים?

מה הקשר ליהודים?
מזה תנועת זיג הייל? אני חושבת שזה בגרמנית, חיפשתי במילון גרמני ולא מצאתי פירוש. אבל כבר הגעתי למסקנה שהייל זה כמו הייל היטלר. הבעיה היא עם הזיג. חחח.

ADCMAN

New member
זיג הייל

זה לא גרוש יהודים. זיג הייל היא הצדעת היד. היטלר השתמש בה ופרסם אותה. ולכן, שבילי אומר "זיג הייל לנשיא" הוא בעצם משתמש בזה כיאלו בוש הוא היטלר והאנשים מצדעים לו הידד... שאגב, זה מאוד לא מקורי

Zeig heil

זו מין ברכה בגרמנית. התירגום הישיר הוא "show welfare", "הראה רווחה". בתירגום חופשי, זה כאילו "תן רווחה והצלחה ובלה בלה בלה ל____". ו"הייל היטלר" זה "תצליח, היטלר". בערך. עברית קשה שפה.

BlueBeIl

New member
out of key - מחוץ לסולם, כאילו

לזייף תוף הולם מחוץ לזמן דגל מסביב לגזע האדם שקית ניילון על מצבה זיג הייל זה ביטוי שהיה נהוג להגיד בגרמניה הנאצית, מעין הידד להיטלר... וזה לנשיא ה"גאזמן" כאילו דלק וזה תהרגו את כל המתרוממים שלא מסכימים

BlueBeIl

New member
מאיפה הבאת את זה?

פשוט, טוענים שבוש פלש לעיראק בגלל הנפט....

ketas

New member
אני חושבת שהתרגום הזה מתאים יותר

ושוב חזרנו לזה שרין דיי נאצים? כבר קיוויתי שזה חלף מהעולם. גם אני התחלתי לתרגם את אמריקן אידיוט...יש לי בנתיים את Give me Novocain Jesus of suburbia וגם את מינורטי ובאסקט קייס...אבל אני ממש לא בטוחה שזה נכון. אני יכולה להעלות אם מישהו רוצה. שיר אהוב? כרגע warning אבל עוד יומיים זה יכול להשתנות

sapirush1

New member
חחח

כל נושא שתביאי ימצאו פה איך זה מראה על זה שהם נאצים ובקשר להתחלה השירים שאני הכי אוהבת נראה לי שזה באסקט קייס ואמריקן אידיוט למרות שיש עוד הרבה שירים יפים.. בזמן האחרון התאהבתי בHaving A Blast וLong View

למעלה