שאלות באבולוציה

vizini

New member
מה הם מטרות שאלותיך?

אם אתה שואל על מנת לדעת, אז פורומים באינטרנט הם לא המקום לקבל תשובות מוסמכות. גם אם הם עוסקים בנושא הנשאל. לרוב המשתתפים בפורומים אלה אין הכשרה או יכולת לענות על שאלות שהם בחזית המחקר בתחום. המקום לשאלות כאלה הוא, כפי שציינתי באוניברסיטה. אתה יכול להציג בפורום את התשובות שתקבל שם. אם מטרת שאלותיך היא לחזק את אמונתך, אז באמת לא כדאי שתשאל שאלות כאלה. כי אתה עוד עלול לקבל עליהם תשובה. ואז מה? תחזור בשאלה?

Charles Darwin

New member
אני שוב נאלץ להסכים....ולהוסיף.....

תראה דב, השאלות שלך בהחלט רלוונטיות לפורום, רק שאני חושש שהדרישות שלך גבוהות מדי. בוא נצא מנקודת הנחה שדעתך לא תשתנה מן הקצה אל הקצה (היא מן הסתם לא תשתנה במילימטר) כתוצאה מהתגובות בפורום ותצא מכאן בתחושת "ניצחון". אז מה עשינו בזה? ניצחת חבורה של תיכוניסטים שקצת מתעניינים באבולוציה? השאלה היא האם מטרתך היא לנצח בויכוח, או לברר את הדברים לאשורם? אם מטרתך היא לנצח בויכוח, אז אני מניח שתשיג את מבוקשך, אבל אם מטרתך היא לברר את הדברים לאשורם, לך לאוניברסיטה. או שאולי מטרתך היא בעצם לשכנע אחרים באי ההגיון של האבולוציה (שזה קצת דומה למה שמחזירים בתשובה עושים). ולא הייתי אומר שאני אבולוציונר מדופלם, בקושי סיימתי תואר בביולוגיה.

רלוונטיות

" השאלות שלך בהחלט רלוונטיות לפורום" ---- אז יפה מאד. אז מדוע התגובות האלו שלך ושל ויזיני? ומדוע הדיון הפך להיות במטרת שאלותי? שאלתי שאלות עניניות ותו לא. וראיתי שנשאלו כאן שאלות כאלו ואחרות על יתכנות האבולוציה גם בעבר ומדוע אסור לשאול שאלות קצת יותר ממוקדות וברורות? "ותצא מכאן בתחושת "ניצחון" ----- אפילו לא חשבתי על זה. להפך, לקחתי קצת חופש מפורום "אתאיזם ודת" וההתנצחויות האינסופיות שבו ובאתי לכאן כשמטרותי הן גם לשאול וגם לראות אם יש תשובות שטרם נתקלתי בהן וכן - גם לעורר ספקות ולהציב משקל נגד לפרופוגנדה העולמית ולהסכמה הרחבה אך שקרית שכיום האבולוציה היא "עובדה". מה יש? להיכן נעלמה החשיבה הביקורתית? אך לכל מטרותי התכוונתי להגיע ביושר, על ידי שאלת שאלות עניניות ורלוונטיות לפורום זה. "חבורה של תיכוניסטים" ---- טוב, אם זה באמת המצב אז אכן טעיתי בהערכתי. מנסיוני - גם בספרות מקצועית טרם ראיתי התיחסות רצינית לשאלות מהסוג ששאלתי או בכלל העלאתן. אך איני אבולוציונר ואף לא ביולוג וסברתי שבפורום לאבולוציה ישנם משתתפים מרמות שונות ובינם אף בעלי תארים וידע נרחב משלי ובהחלט אשמח אם אשמע תשובות שטרם עלו על דעתי. אבל אם אתה אומר שהמשתתפים כאן הם רק ברמת תיכוניסטים אז אכן טעיתי בהערכתי. ובלי נדר, בכוונתי אכן להפנות את השאלות הנ"ל לפרופסור גראור ואם אקבל תשובות אפרסמן (אם יסכים). "או שאולי מטרתך היא בעצם לשכנע אחרים באי ההגיון של האבולוציה " ---- זו אכן מטרתי ומעולם לא הסתרתיה ואיני מתכוון להגיע למטרתי על ידי זריקת סיסמאות בעלמא אלא ע"י שאלות וטענות מנומקות. וגם אם לא אצליח לשכנע מישהו באותה מידת ביטחון שיש לי לגבי "אמיתות" האבולוציה, אולי יהוו קושיותי וטענותי לפחות משקל נגד לסיסמא הנדושה וחסרת כיסוי - "האבולוציה היא עובדה" כי היא לא!

Charles Darwin

New member
מותר לשאול, אבל מותר גם לי ולויזיני

להציע גישות חלופיות לא? קיבלת כבר לפחות שתי תגובות ענייניות ואני מחכה כבר בקוצר רוח לתגובתך (וגם לתוצאות ה"עימות" עם גראור, באם יהיה כזה). האבולוציה היא לא עובדה, וכנ"ל לגבי המפץ הגדול, קיומו של האטום, פעילות האנטיביוטיקה, כוח המשיכה וכו'. אני גם לא בטוח ב-100% שהעולם לא שטוח.

מותר

אבל רצוי שהתגובות יהיו לעניין ולא לברור מטרתי כי שאלתי רק שאלות עניניות. ובטח שלא לנסות לשדל אותי שלא לשאול, כפי שניסה ויזיני. תגובה ענינית לתגובתך הענינית - בלי נדר יותר מאוחר הלילה. עוד טיפה סבלנות.

vizini

New member
ואולי אשאל אני אותך שאלה?

איך אתה מסביר, ללא אבולוציה, את עובדת "השעון הביולוגי"?

מטרת שאלותי

היא להראות שהאבולוציה לא היתה ולא נבראה. ולהראות שהיא אינה מדע אלא ספחת. ולהראות מה טיבם של האנשים המאמינים בה כמוך. וכפועל יוצא מכך מתחזקת אמונתי ואולי גם יפקחו עיני אנשים אחרים. והודות לרמת תשובותיך שאמנם אינך אבולוציונר אך איש מדע אתה, והודות לתגובתו של מנהל הפורום - אמונתי אכן הולכת ומתחזקת. כמובן שלא אתה ולא מנהל פורום זה לא תוכלו לזקוף לזכותכם את אמונתי הבנויה גם על דברים רבים נוספים, על עיון בספרים מקצועיים העוסקים בנושא ואשר כשמעיינים בהם באמת הם מתגלים כבדיחות גרועות, והיא בנויה בעיקר על הכרתי את התורה הקדושה אבל זה נושא אחר שאתה מחוסר יכולת לדון בו. ובכל אופן - כאן זה פורום המיועד לשאלות ודיונים בנושא האבולוציה ועל כך דיברתי ושאלתי. לא דיברתי על דת ואיני מתכונן להתפרץ לפורום שאינו עוסק בדת ולכפות את עניני על מישהו. שאלתי שאלות עניניות ונראה אם למישהו יהיו תשובות. וגם אם לא יהיו תשובות עניניות אלא רק עוד הערות כהערותיך וכהערות נמנהל הפורום שמסכים אתך - גם זה משהו. יראו תמימים ויקחו לקח.

vizini

New member
כן, זה מה שחשבתי.

בכל אופן, אתה מחטיא את מטרתך. כל מה שתוכל להראות הוא כי יש עדיין מקום נרחב למחקר בתחום, וכי לא כל הדברים בו ידועים. אבל לשם כך לא היינו זקוקים לשאלותיך... וזה הלקח היחידי שיקחו התמימים. שכן גם אם קיימת שאלה שאין עליה תשובה, קיימת תוכנית מחקר לענות על שאלה זו. וזה הרבה יותר ממה שאפשר לומר על הגישה שלך. ואשר לשאלותיך, אני ממליץ למנהל הפורום להפנות אותם למקור מוסמך. שלפחות נדע את הסטטוס המדעי שלהם, ולא תצא מפה בהרגשה רעה...

Charles Darwin

New member
הפעם הקדמתי אותך../images/Emo8.gif

לגבי "ואשר לשאלותיך, אני ממליץ למנהל הפורום להפנות אותם למקור מוסמך", זה לא שאני בקשר עם דן גראור או משהו ואין לי כוונה לפנות אליו בנושא. דב מוזמן לעשות זאת אבל מסופקני שזה יקרה. אפשר גם לעשות חיפוש בגוגל אבל זה מצריך השקעה. אולי מישהו מהגולשים כאן יוכל לתת תשובה או הפניה למקור קצת יותר מוסמך (שפם המקובלים, איפה אתה כשצריכים אותך?!).

qet1

New member
שאלות כבדות שדורשות בירור רציני

הייתי שמח מאוד אם היה כאן מישהו שיש לו גם תשובות מספקות.

למעלה